Биполярни колеги - как да се справя и заслужава ли си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Биполярни колеги - как да се справя и заслужава ли си?
преди: 3 месеца, 6 дни, прочетена 807 пъти
Здравейте!
От няколко месеца съм в нова фирма и с течение на времето забелязах, че много от колегите постоянно си променят отношението към мен - ту са супер мили, шегуват се, говорим си и за странични от работата неща, ту са дръпнати и откровено злобни. Това за мен е изключително странно и ми се случва за първи път подобно нещо. Аз съм деликатен човек и обикновено избягвам да се конфронтирам, но се чудя колко ли още ще ми издържат нервите. И най-лошото е, че работата ми е неминуемо обвързана с тяхната (постоянно) и няма как да нямаме комуникация.
Вие имате ли такъв опит на работното място? Какъв ви е подходът с такива хора? Заслужава ли си да се "мъча" на това място или е по-добре да си търся ново? По принцип условията са добри като работно време и заплащане, а и работата ми е интересна, но пък не е окей в такава токсична среда да се работи...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 6 дни
hash: fbbdb53260
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Как лесно разбраваш диагнози. Не са биполярни, само лекар може да раздава диагнози. Просто са неудовлетворени, ядосани по натури, а това че от време на време са любезни, смао показва че са лицемерни.

 
  ...
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: daa6814226
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Тоест колегите с които работиш искаш винаги да са в добро настроение заради теб? Искаш винаги да са мили и да те забавляват? Няма да намериш такова работно място, колегите са колеги, не са наети да се грижат за емоционалното ти състояние, наети са да се грижат за финансовото състояние на работодателя!

 
  ...
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: 539d730b13
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Нямаш какво да направиш и единствения ти вариант е напускането. Съжалявам. Бях така 3 години и половина от живота ми. И най-некадърните, непукистите и не ставащите, ги направиха тийм лидери. Останалите, които работехме със страст и желание напуснахме, защото в такива моменти не се издържа.

Щом шефа ти е допуснал такива хора, значи не е окей и не е от типа хора, които да оценяват добри хора като теб.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: 134027e44e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Ами не мен ми се случва още от първата ми работа... И до момента е било доста голям проблем за мен особено за тези "откровено злобните". Търся и аз отговора като не малко съм се ровила и в свята психика и се чудя какво по дяволите се случва и аз ли съю толкова болна ебаси. Ясно, е че народа е тотал щета ама все пак... От управата също на никой не му дреме и никой не иска да го заминават с такива глупости, а едни паразите всекидневно се чудят как зорлем да ти лазят по нервите. И сякаш колкото повече отбягваш тях и клюките им, толкова повече, по-злобно и нагло паразитите се навират.

 
  ...
преди: 3 месеца, 5 дни
hash: 138351145c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не е нормално всички да са шантави, а само ти да си наред.
На работа се ходи за да се заработи възнаграждение, едва ли твоя случай е различен. Мисли какво можеш да научиш, което да ти помогне да се развиваш, смяна се прави ако нещо по-добро се появи, дали заплащане, дали работно време, дали кариерно развитие.
Навсякъде ще срещнеш хора, с които трудно се общува, помисли как ти провокираш това ако е твърде често. Концентрирай се над положителните неща, над целите си, над това какво правиш извън работа.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 5 дни
hash: 8e4fec6142
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Аз съм от 3 години така. Едната ми колежка е супер яка, мога да кажа, че сме си приятели и т. н. , споделяме си разни неща, абе с нея смените минават много леко в 90% от дните. Когато има някакви проблеми обаче е много зла и лоша - не говори с никого, гледа на криво, абе ужас е. :D

Видял съм, че плюсове при нея определено са повече от минусите и съм й свикнал до някаква степен. Ако ми се налага да си сменим графика, дали заради отпуска/болничен или някакъв ангажимент в последния момент - никакви проблеми нямаме и за 2 секунди се разбираме..

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 5 дни
hash: ad05d551c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Разбираемо е как се чувстваш. Най-доброто нещо е човек, ако може да се абстрахира и изобщо да не им обръща внимание. Също така, като свърши работния ден, просто си тръгваш и забравяш за работата. Животът не е на работното място и не е работа.

 
  ...
преди: 3 месеца, 5 дни
hash: 2986add741
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Както те се държат с теб така и ти с тях. И него мисли толкова. Друго решение няма.

 
  ...
преди: 3 месеца, 5 дни
hash: 1e96161302
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Намери си друга работа, щом средата е такава, няма смисъл да работиш там, ясни са нещата.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 5 дни
hash: 434bc4da83
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Общуване само за работа и това е. Не сте дружки, а конкуренти. Днес ти се хилят и обсъждате манджи, утре може да натопят теб за своята грешка.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 5 дни
hash: bd3ff3702f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Общуваш само служебно и не се връзваш на провокации. Покер-фейс. Прекалят ли, е*и им майката! Няма трайш за хляба на гърба на достойнството!

 
  ...
преди: 3 месеца, 5 дни
hash: b4f1193282
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Работното място не е нито университет, нито училище. Хората там не са ти връстници, нито имате общи интереси нито общи разбирания за живота.
Аз лично имам колега, който е готин човек, но не се къпе редовно. Като дойде в офиса некъпан - гледам да седя даляч от него, защото мирише неприятно - може да ме смята за груб или дръпнат - не го знам. Като е къпан - нямам нищо против - общуваме нормално, дори приятелски.
Та замисли се малко защо хората се държат различно с теб - може причината да е в теб, може да е в тях, но пак да кажа - никой не е длъжен да е добър с теб - не са ти нито роднини, нито приятели - това са колеги.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 5 дни
hash: 9050934e91
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Слаба работна култура. Номер 2 си ги танъниже едни, но не е запознат с това, как цели отдели, че и компании се провалят, заради няколко тксични индивида, така че ДА - задължение на работниците е, да не скапват настроенитео на коелгите си.

 
  ...
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: c3de9bd2b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Просто им отговаряй със същото отношение. Ако дойдат да си поговорите за нещо - супер, ако не- поздрави ги и си продължи работата. Няма нужда от излишни конфликти и напрежение, в крайна сметка сте там да работите и да имате колегиални отношения, ако с някой прерастнат в приятелски е чудесно, ако не - имаш си живот извън работа, нито зависиш от тях за приятелство, нито ти плащат сметките. Докато има уважение и се спазва добрия тон не виждам проблем.

 
  ...
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: 31aba1f6a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Номер 1, не съм поставила диагноза на никого, "биполярен" означава "на два полюса". И те са точно така за съжаление. Не мисля, че с нещо ги провокирам, даже ме обвиняват други колеги, с които нямам проблем, че съм твърде добра и гледам всячески да нямам проблеми с никого. Може би това ги дразни, че не им влизам в тона и излизам чиста от цялата работа, знам ли... Мисля оттук нататък да комуникирам с тях само на работно ниво, какво са ме посъветвали някои от вас. Благодаря за мненията и споделения опит, явно не съм само аз така, което донякъде ме успокоява.

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: c748012d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Съвет от човек, който си е патил..
НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙ на колеги!

Ей така се доверих и ето - нямам работа. Само защото споделих малко повече за плановете си за бъдещето.
Както ти се усмихват, така могат да ти е... майката с извинение, без да знаеш откъде ти е дошло!

Хората са злобни! Просто внимавай какво споделяш и на кого.

Честно казано добре, че не работя там вече. Явно всяко зло за добро! На следващата работа ще внимавам какво споделям. Няма да се сприятелявам с никого.

 
  ...
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: dadaddffdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Абсолютно съгласна т номер 13. Това са хора непрофесионалисти. Не може цял отдел да страда за това, ченякой е недоебан, крив е на целия свят и мрънка. И да виждала съм фирми да западат, заради криви служители. Старите напускат, а новите като видят токсичната обстановка и изчезват. Така не се работи! Лично съм виждала работодател, който спира да идва често в офиса, заради токсичен служител и няма законов ред, по който да го изгони. Виждала съм и секретарка, която като не е в настроение цялата фирма си мълчи, а двамата собственици на фирмата се затварят в офиса си и не излизат. Абсолютно ненормално е да се работи в подобна обстановка. После да не се чудите как се хващат лошите болести.

 
  ...
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: c3d499ec0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Ако си мислиш че някъде ще се съобразяват с чувствителната ти натура много грешиш. Там си, за да изкарваш пари, а не за хахо - хихи. Днес си там - утре не. Наистина не разбирам товя впрягане и вживяване. Колкото по-малко си го слагаш на сърце толкова по-добре за теб. Ако се разтройваш толкова лесно от отношението на хора, които реално не са ти никакви как ще реагираш ако стане наистина напечено? Ще се сринеш, ще почнат паник атаки, хапчета, терапии... Ти ако не си пазиш психиката никой не е длъжен да ти я пази. В този живот трябва да си дебелокож, да си перде, да не те е. е за нищо и никой, с изключение на семейството ти. В противен случай всеки ще си прави каквото си иска с теб.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker