Стрес в работата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121214)
 Любов и изневяра (29713)
 Секс и интимност (14361)
 Тинейджърски (21897)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18529)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Стрес в работата
преди: 1 месец, 7 дни, прочетена 794 пъти
На почти 31 г. съм и работя от близо 4 в счетоводната сфера. В началото натоварването не беше толкова голямо или поне аз не виждах какво е в действителност, защото един от колегите, който вече напусна поемаше доста от товара върху себе си. След като той напусна товарът се прехвърли върху мен и новият колега. Първоначално се оправяхме някак си, но щом фирмите започнаха да се увеличават почнахме да изнемогваме, шефката всеки пъти ходейки уикендите да ни намира грешки и да ни подвиква от вратата, понякога се налагаше да ходим и уикендите. От целия този стрес и викане започнаха да ме болят зъби без причина, на няколко пъти зъболекарят ми не откриваше нищо и явно, че се отключи от стреса. След време дойде още една колежка и нещата се пономарлизираха, после дойде друга с която яко си късам нервите и до днес и понякога тези състояния ми се завръщат. По отношение на отпуските все трябва да се съобразяваш с крайните срокове, общо всеки от нас е вземал ако не броим Коледно-новогодишния период когато не работим около седмица максимум за цялата година. Що се касае до здраве шефката първоначално беше разбрана, но с увеличаване обема на работа почна да става друг човек на няколко пъти ми се е случвало и да ме овиква по тоя повод един път бях поставена в положение да не смея да отида веднага на зъболекар като имах проблем, защото беше в ДДС периода, а веднъж когато пак имаше работа и мен ме болеше ми се разкрещя понеже бяхме в намален състав. Уж казваше, че не толерира интригите ама забелязвам как когато някой го няма редовно бива оплют зад гърба. Понякога пия по 5 валериана на куп и те вече не ми действат, тръгнах и на психолог, ситуацията е тежка, двама колеги напуснаха и аз останах с тази, която ме нервира и една нова и като най -старша понасям най -голям товар. Приятелите ми както и други непознати, на които съм споделяла и са били в подобна ситуация ми казват да се махна да търся друго, но ме спира фактът , че масово на жените в детеродна възраст се гледа като на заплаха да излязат по майчинство, на всяко интервю досега са ме питали за семейно положение, когато веднъж бях отпуска заради нервен срив пусках СВ та и така и не се обадиха от никъде. Друга приятелка, която вече има дете ме съветваше пък да устискам поне, за да взема от там майчинство ако имам дете и след това да се преориентирам тя така направи. И за това се тормозя също как при една евентуална бременност ще опазя от стреса в офиса живота в себе си. ( Уви за момента, няма с кого да създам семейство, бившият ми партньор впоследствие се оказа, че не е готов да създава семейство нищо, че беше почти на 40 и не искаше деца, но това вече е друга тема на разговор. )

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 7 дни
hash: c9db30c75c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Като не ти харесва не работи. Това е положението на работа. Искате свобода, независимост и тн, но не ви харесват тия неща в работата, котоо ти се случват.

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: e1722b7e42
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Махай се от тази работа. Ще си съсипеш здравето. Търси голяма фирма или поне уважавана такава на пазара. Бих ти препоръчал и да търсиш работа като финансов анализатор. Там динамиката е по-спокойна. Не знам дали знаеш, че лични въпроси на интервюто от рода на семейно положение или деца са абсолютно незаконни.

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: a90af86cd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Естествено, че трябва да напуснеш. Естествено не и преди да си намериш друга работа. Сега не е трудно. Проблемът е, че и на другото място може да не е много по-различно. В големите фирми/компании е по-малко натоварено.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 0781ce9209
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   За мен не си струва да си съсипваш физическото и психично здраве за някой ден, когато забременее, че то от стрес може и това да не стане...
Преди, когато работех за други, в една от фирмите ме превърнаха от управител до всичко, включително и чистачка.
Стигнах до там да работя по 12-13 ч за да насмогна и с поръчки, с кметства разни документи също аз и накрая хвърли оставка и ключове.
Нямаш идея как побесня шефът. Така си беше приел, че колкото и да натиска, щом мълча--няма проблеми.
Тогава разбрах и колко грешки съм до пуснала като съм позволявала и мълчала. У тогава видя и той за пръв път какво е аз пък да побеснея.
Сринах му няколко бизнеса (законно) но попилях сума ти нерви.
Струваше си да го съсипя само заради личното ми удоволствие след заплахите, които ми отправи като напуснах.
Бягай и си гледай живота и здравето!

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: 842db75511
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Стрес и бременност? Две несъвместими понятия. Задели нещо за черни дни и дим да те няма.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: ad78c26c94
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   че масово на жените в детеродна възраст се гледа като на заплаха да излязат по майчинство, на всяко интервю досега са ме питали за семейно положение, когато веднъж бях отпуска заради нервен срив пусках СВ та и така и не се обадиха от никъде

Това са пълни глупости, отражение на страховете ти. Хванала си се за тази фирма, днес си в детронацията възраст, утре ще си на 40... после ще си пред пенсия. В детеродна възраст си, но не мислиш, как ако забременее предаваш стреса и полагат основите на чужд живот. Ходиш през уикенда, търсиш повиквания, защото нямаш правилна целостта система. Къде си ти? Уважението към теб? .... да продължавам ли.

Аман от тъпи оправдания, за да ПОЕМЕШ ОТГОВОРНОСТ. Постоянно чувам, защо някой не си сменя работата, 8ащото и изкарва някакви фантазии.
Аз като си търсех работа, пращах св-та от сутрин до вечер. Тя изпратила 5 св-та в яда си и си стои в зоната на комфорта. Действай, живота ще ти мине в мрънкане, нерви и после ще платиш със здравето си, докато поредната глупачка не ти заеме мястото. Хора, мислете къде почвите работа.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 6ff2fab070
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Много си страхлива и много го мислиш. По твоята логика не трябва да напускаш никога. Сега по твои думи те гледат като бъдеща родилка. Това честно казано за пръв път го чувам. А то не се знае кога изобщо ще се случи. Никой не е в главата ти и не знае дали изобщо искаш деца.
Да кажем че стоиш там докато забременееш - в следващите 5-6 години не трябва да помисляш за напускане, защото тогава ще ти е още по-трудно.
Накрая съвсем ще ти разлакат психиката. При нас една колежка до лечение в клиника след нервен срив. Защо не си регистрираш своя счетоводна фирма и да работиш за себе си.

 
  ...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: cdde8d5397
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Автор, знам че е така, но за съжаление на последните интервюта, на които ходих преди 4 г. масово се случваше да го правят. Като една от кандидат работодателките даже ми разказа, как се принудила да изгони една майка, защото все излизала болнични заради детенцето си и то при положение, че някога била в същото положение със своето дете. Слава Богу не започнах при нея. Както казах в началото в тази фирма нещата изглеждаха добре и впоследствие след година и половина като останах сама с новия колега ( който също скоро стана бивш колега не му издържаха нервите ), започнах да виждам какво е в действителност.

 
  ...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 6d7db206bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Търси си усилено нова работа. Попитай приятели и познати дали във фирмите в които работят търсят счетоводители и ако търсят го помоли да те препоръчат.
В момента работиш в токсична работна среда.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 5 дни
hash: cdde8d5397
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Номер 1, ти да не си от този тип работодатели, които смятат да цедят до последно служителите си да?

 
  ...

...
преди: 1 месец, 5 дни
hash: cdde8d5397
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Към номер 9 принципно по образование не съм счетоводител завършила съм човешки ресурси, но животът ми просто се стече така, иначе понатрупах опит по отношение на заплатите, та ако се преориентирам мисля да е в някоя фирма където ще работя евентуално само и единствено заплати. Всеки около мен с изключение на близките ми е на мнение, че в тази фирма няма да става по -добре единствено те на мнение, че работа лесно не се намира и трябва да се търпи. Ще пускам СВ та ударно и се надявам да изскочи все нещо и да не попадна от трън, та на глог, че при един приятел се получи това.

 
  ...
преди: 1 месец, 5 дни
hash: 8ffa1b3654
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   11 Ако отидеш при Гошо ЕООД ясно е, че си от трън та на глог,
търси си сериозни работодатели. Едно е да работиш във фирма със стандарти, друго е за Пешо и Гошо. В една голяма компания само стратегията на фирмата, правила, ако щеш програма обслужваща персонала струва милиони.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 5 дни
hash: 63931177fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Махни се човек оттам. Не си заслужава нервите и здравето да ти отиде.
С твоята професия има много работа в София. Ако си от малък град помисли за преместване тука.

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 1cc0878770
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Нямаш човек до себе си, докато намериш такъв и го опознаеш ще мине поне 0. 5-1-2 години. За това време ще си намериш и ще се установиш на нова работа. Няма причина да се мъчиш, че и после още 5-6 месеца преди да излезеш в майчинство. И така ще си изкараш в тая фирма още 2-3 години. Общо 6-7, вече си седяла 4. Ами хората обикновено от лоша работа си тръгват на първата година, а ти искаш да седиш 6-7???
Много търпиш лошотията на хората и лоши работни условия. Много тъжно за теб! Бих ти препоръчала да поработиш с психотерапевт/психолог, защото явно имаш много ниско себеуважение, за да седиш толкова време, а да те мачкат така. Хайде за отпуската и аз съм работила по време на отпуска, ама с последния ми шеф като бях на антибиотици, заради грипа, и започна да ми прави проблеми, да иска да работя в болничен и т. н. ми кипна и до 2 месеца напуснах.
НЕ е твоя работа да компенсираш за това, че НЕ са наели достатъчно служители!! Те плащат 1-2 заплати по-малко и отиват в техния джоб, а ти си подаряваш здравето!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker