Криете ли екскурзии от ваши колеги и съседи? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121202)
 Любов и изневяра (29710)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Криете ли екскурзии от ваши колеги и съседи?
преди: 1 месец, 5 дни, прочетена 673 пъти
На работа казах, че ще ходя в чужбина, но сякаш ми завидяха и ако имаше нещо да се обърка се обърка. Сякаш наистина има хора, които дори без да искат завиждат и урочасват. Тук прочетох, че много хора не казват на колегите си, особено предварително че ще ходят на екскурзия. Както и не казват, че ще напускат. Видях и как колежка публикува снимки от екскурзия чак след като е приключила, а аз преди публикувах снимки във Фейсбук и Инстаграм по време на екскурзията. Не, не ходя по скъпи места и екзотични дестинации, но сякаш завистливи очи не липсват. А вие криете ли от колегите си къде и кога смятате да ходите и защо? Аз и на една съседка не искам да казвам. Тя постоянно разпитва какво що и къде ще правя, а като я питаш същото млъква и не обелва и дума. Дори не знаех, къде е емигрирала, а тя постоянно ме разпитва къде ходя в България и чужбина.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 4 дни
hash: cdcf456313
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Какви са тези глупости бе. В моя живот не крив от никой нищо, изобщо не ме интересува кой какво ще си помисли.
Тия дето най-си мислят че им завиждат или че все някой им мисли лошото, обикновенно са най-завистливи, дреме му на някой за твоя живот.

 
  ...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: e0f40b1c73
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Аз не обичам да се хваля, ако ме попитат казвам къде ще ходя. Ако кажа на една после всички знаят, че съм била някъде. Разпространява се. Аз не вярвам в такива неща, просто ако нещо се случи, така е трябвало. Има много завистливи хора, но който иска пътува.
Обичам много да пътувам.

 
  ...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: a12706c870
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   А ти защо се вълнуваш какво казват и мислят хората? Че си и суеверен човек.
Аз съм казвала и всичко е било наред. Какви зависти, какви уроки? Няма как всичко да е без проблеми. Ама да вярваш, че се е прецакало, защото Иванка казала или помислила нещо преди 5 дни примерно, е нелепо. Снимки си качвам по време на почивката, както и колегите правят същото. Преди отпуска си пожелаваме приятно изкарване. Може гласно да не кажат къде ще ходят, но по снимки си личи. Е, и? Могат, отиват. Слагам лайк или друга реакция и така. Защо те гони параноя и мислиш, че всеки ти завижда?
За съседите- може да им казваш кога те няма, за да наглеждат дома. Ако имате добри отношения.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 93d1f2a592
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   От една страна е тъпо, че сме го докарали до положение човек да не смее да се похвали за нещо пред колеги и приятели. Но от друга, най-малкото е въпрос на сигурност, защото не се знае кой от къде дебне. Знам за един, на който му взломили дома докато бил командировка. Наскоро си бил продал колата и явно са търсили парите от сделката. Най вероятно някой от близкото му обкръжение го е издал, защото апашите са знаели какво търсят и кога няма да го има у тях.

 
  ...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: acfcda5ee3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Да, от колеги. Не само екскурзии, но и всякакви по-важни планове не споделям преди да се осъществят. Вярвам, че има хора с лоша енергия, които в такива моменти се активизират. По Нова година пътувах в чужбина, съобщих им като се върнах.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: c5bbc50b77
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Не, не крия!

Но не го и разправям и тръбя на целия свят!

Споделям само с тези хора, на които имам доверие и са ми приятели!

Снимки в гейбук и други соц. мрежи не качвам и нямам профили в такива. Показвам снимките само на приятелите си.
И жена ми е така.

Аз не разбирам и не приемам такова афиширане!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 6bfaacf235
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Правилно си забелязал/а. И аз не казвам предварително къде ще ходя на почивка. А най-хубавата ми почивка е била, от която не си качих нито едно стори или публикация в Инстаграм и Фейсбук.
В България хората са само 2 вида - или много бедни, или много богати. Бедните е ясно защо завиждат, и ги разбирам напълно, но богатите, въпреки че са богати, завиждат двойно повече, искат само те да са добре, а останалите зле и да не могат да си позволяват разни неща като почивки и екскурзии. Минималният брой хора на средно положение в България страдат най-много от хорска завист. Затова аз не споделям нищо с почти никого или ако ме питат, лъжа, че съм зле.

 
  ...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: b7a9f2e07c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз нямам в инстаграм и фейсбук колеги и съседи, защото не са ми близки и приятели, а просто хора, които познавам. Не ми дреме за тях.

 
  ...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 4625746f50
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз искам тези от другата тема, които казаха, че не споделят с колеги своите пътувания да изложат своите становища.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 2 дни
hash: b29499263f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Относно не казването, че ще напускат. Ми не казват, защото ако на новото място вземе, че не стане, да не вземат да ги изгонят и от сегашното. Имаш си един месец предизвестие, защо трябва да казваш, че ходиш по интервюта?

 
  ...

...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 0e410bc093
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Напълно съм съгласна със 7. Ето ти пример. Планирахме кратък уикенд в чужбина следващият месец с братовчедка ми. Предупредих я да не казва на никого, че нещата се объркват понякога. И познайте - точно това стана! Нашата се похвалила на който може, тя си е една приказлива и сега ме моли да отложим, защото й излезнали много неща. А вече сме дали капаро. Направо съжалих, че я поканих. Като й кажа, че е клюкарка вече не се обижда. Казах й да споделя колкото си иска на приятелките, но когато се върне. Друг път няма да я взема. Хората и да имат на малкото твое завиждат. И то защо, защото трябва да има с какво да те превъзхождат. Българска народопсихология може би. Приятелите ми чужденци не са такива. Те могат да се зарадват на чуждото щастие.

 
  ...
преди: 25 дни, 14 часа
hash: 4625746f50
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   7 и 11, така е, прави сте. За екскурзия вече не казвам, камо ли за търсене на нова работа.

 
  ... горе^
преди: 24 дни, 7 часа
hash: 1b0440bea2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   "Хей, всички! Отивам на екскурзия! Да! Къщата, където има техниката, имущестовто, колекциите, ловните пушки и бойното оръжи - елате на гости! Няма да има никой! Носете ремарке, че има и кожен диван! "

Не, не мисля, , че е нужно да споделям.

 
  ...
преди: 23 дни, 2 часа
hash: 0df3181a8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Като кажа, че животът ми върши чудесно на една от най-близките си приятелки, винаги нещата се променят. Жената няма за какво да ми завижда - на светлинни години от мен е във всякакво отношение, може би без социалната среда. Но просто тя самата се "радва" на много лош късмет и имам чувството, че като се зарадва за мен, нейният лош късмет се насочва към мен.
Иначе аз не заради суеверия, ами просто по лично предпочитание, не казвам наляво-надясно какви са ми плановете, къде ще ходя, с кого и какво ще правя. Информирам хората, на които трябва да кажа нещо, според нуждите. Споделям с близките си, ако много се вълнувам за нещо. И отговарям на въпросите им, ако има отправени такива. Но генерално не се обяснявам много-много. В службата само казвам кога няма да ме има, ако е за повече от 2 дни. В другите случаи изобщо не ги информирам.
Снимки от преживяванията си през годината пускам 1-2 пъти годишно, преди да ги прехвърля на друго устройство. Тази година ходих от Италия януари и доста хора знаеха за пътуването. Едва не паднах в пропаст и си счупих ръката. :D Въпреки че не съм суеверна, има нещо, не трябва да се говори много.

 
  ...
преди: 14 дни, 2 часа
hash: 38bc745691
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Преди казвах, но сега си мисля, че е по-добре човек да се прикрива колкото се може повече. Често пъти дори и от родници и близки приятели. Истината е, че много от тях прикриват някаква завист или неприязън. Ако знаят прекалено много, започват да те коментират, започват да умуват какво заслужаваш или не заслужаваш. А понякога може и да се опитат да направят нещо - да те наклеветят, да попречат на плановете ти.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker