Кога разбирате, че е дошъл момента да напуснете работното си място? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121364)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Кога разбирате, че е дошъл момента да напуснете работното си място?
преди: 13 дни, 22 часа, прочетена 612 пъти
Хора, как разбирате, че е дошъл момента да напуснете работното си място с което много сте свикнали?
Аз съм доста лоялен човек и когато започна работа някъде, давам всички шансове и на работата и на колегите, не напускам с лека ръка никога и гледам да оценявам позитивите преди негативите.

На сегашната си позиция съм от 8 години, колективът се смени с нови хора с които така и нещо не успяхме да се сработим, шефката ми е друга, крайно незаинтересована от качеството на работата, иска просто да си взима заплатата, новите колеги се назначават с по-високи заплати и се държат арогантно. Но въпреки това нямам голямата УАУ причина да напусна, заплатата ми е тип - справяме се с толкова /не е голяма, но става/, отношението не е точно лошо, по-скоро е като към няква стара антика, дето е хванала прах и няма какво да и обръщаме внимание, няма да ме повишат или да ми дадат по-добра заплата, точно защото това е отношението към всички по-стари служители, приемат ни за даденост, щом сме били толкова години вече, значи ще си останем, независимо от отношението.

Мисля след празниците просто да си подам молбата за напускане, на вид, без причина. Изморих се, изморена съм към старите ми задължения, да се добавят все нови и нови, защото старите вече ги върша от толкова много време, че ръководството изобщо е забравило, че това го върша аз. Изморена съм да изнемогвам и да стоя след работно време и това да е даденост, защото аз така си правя. Мисля, че е време да си потърся нови възможности и да видя къде ще ме отведе професионалния път :). А вие защо напуснахте дългогодишната си работа?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 дни, 13 часа
hash: c8c82fe8f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   От една страна може да съдиш себе си за положението в което се намираш. Абсурдно е от 8 години да стоиш на една и съща позициа, заплата и тя да е дори горе долу. Напускай моментално и в бъдеще се стреми към максимума, не се задоволявай с минимума!!!

 
  ...
преди: 13 дни, 12 часа
hash: 6398f182f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Правилно! Напускай и това е. Нямаш бъдеще в тая фирма.

 
  ...
преди: 13 дни, 6 часа
hash: bbfeb74406
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не казваш все пак каква е заплатата. Ако е тип - 1500-2000 лв., напускай смело.
Ако обаче взимаш от 3 000 нагоре, помисли все пак....

Навсякъде, повтарям - навсякъде, вземат и предпочитат по-млади кадри. Защо? Защото не са толкова претенциозни откъм заплати, имат свободно време, нямат деца и пр.

 
  ... горе^
преди: 12 дни, 21 часа
hash: 730be8ca2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Като ме изнервят толкова, че да го мисля и извън работа. И то много. Винаги има неприятни моменти на работа, когато станат ежедневие, значи е дошъл моментът да сложиш край! Аз съм човек с голяма търпимост, но ей така на старата работа 3 години изкарах, почти през цялото време бях нервен/разочарован от фирмата... Бях нов във сферата и стисках зъби, казвах си "нищо ще се оправят нещата... " е познай дали се оправи нещо... :) Освен аритмия нищо друго не си докарах от старата работа..

 
  ...
преди: 12 дни, 21 часа
hash: 9ba7bb85f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Познато ми е това за лоялността, но реално защо да ти е гузно, ако не я получаваш обратно, а те третират като даденост? Гледай да първо място себе си, фирмата с теб и без теб пак ще си съществува, важното е ти да си спокойна и удовлетворена, а работата ни отнема достатъчно време от живота и без това, че да допускаме компромиси с нея.

 
  ...


...
преди: 12 дни, 20 часа
hash: b246fddd69
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Разбрали сме вече отдавна, че е време за напускане.

 
  ... горе^
преди: 11 дни, 23 часа
hash: 37e5309bdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   За шефа си реално едно парче месо дето му изкарва пари. Като не си ти ще е някой друг. Те са на тоя принцип. Човек си струва да се раздава на сто процента, ако работи за себе си. В колектив всичко зависи с кой с кого се има. Често съм виждал пълни некадърници да им се вдигат заплати и позиции само защото са приятели с някой от ръководството или целуват задника на някой от ръководството. Ти е трябвало отдавна да се махнеш от тая фирма. Човек трябва да седи там където го ценат, а не там където не го ценат.

 
  ...
преди: 11 дни, 19 часа
hash: 72a0f0a1b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Намери си подходяща за теб лабота с добро заплащане, тази в която работиш сега, не е за теб.

 
  ...
преди: 11 дни, 17 часа
hash: 66fb98f80e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Вазирай.

 
  ... горе^
преди: 1 ден, 17 часа
hash: ecd8e5c67d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Винаги се усеща преломният момент. На последното място, което напуснах беше едно безумно непровокирано разкрещяване от страна на прекия началник. Изтърпях с празно изражение, макар че съм сигурен, че много мъже на мое място биха му разбили главата в най-близката стена. Ставаше въпрос за рядко прост комплексар, който не ми беше нито на образованието, нито на уменията, но се имаше за някакъв тартор и си позволяваше да повишава тон и да пуска реплики. Вътрешно не понасям такава наглост от човек, който и в мечтитие си не може да върши моята работа. Той много добре го знаеше и хем ме държеше с обидно ниска заплата, хем ми даваше най-черната работа, явно държеше по някакъв начин да се чувства, че е над мене. След този случай започнах да си търся активно нова работа и в крайна сметка се махнах от там.

Лоялност такъв тип хора не заслужават грам, не страдам от Стокхолмски синдром. Просто съм от типа хора, които на доброто отвръщат с добро и на лошото - с лошо. Ако някой се държи добре с мен, готов съм да мина през огън за него, но опита ли се да ме гази, връщам помията с лихвите.

 
  ...

...
преди: 1 ден, 5 часа
hash: 122d42567b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Подкрепям почти всичко изписано по-горе.
Все пак препоръчвам първо да си намериш нова работа. 50/50 е, че там ще си много по-добре, но на старата проблемите само ще се задълбочават. Точно в такъв период съм (отново). Стигнах до извода, че никой работодател не е заслужавал лоялността ми. За всички си много добър, докато те експлоатират мощно. В момента, в който решат, че могат и без теб, автоматично ставаш никой.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker