Защо всеки втори се е хвърлил да става бръснар? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123609)
 Любов и изневяра (30404)
 Секс и интимност (14590)
 Тинейджърски (22028)
 Семейство (6683)
 Здраве (9738)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7404)
 В чужбина (1695)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1766)
 Други (19147)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Защо всеки втори се е хвърлил да става бръснар?
преди: 3 месеца, 22 дни, прочетена 654 пъти
Съмнявам се само на мен да ми е направило впечатление, но последните 2-3 години имам чувството, че всеки втори се е втурнал да става бръснар или "barber" както те се наричат. В социалните мрежи през ден ми излиза нова реклама на поредната отворила бръснарница.

Флексват с по 50 измислени сертификата, курсове, ножици по 600 лева, изгъзици, наредили на един рафт празни кутийки от скъпа козметика и ти искат вече по 40-50 лева на подстрижка.. Това нормално ли е!? !? Съвсем изпедерастиха и тоя бранш за пари.. Да, трябва да е добра услугата, но се опитват нещо съвсем простичко като подстригване на коса да му наливат всякакви глупости за да му вдигат цената.

Вярно, никой не те кара да ходиш, като искаш отиди при кварталната баба да те офъка за 7 лв с машинката. Но просто се чудя от къде дойде тая мода. Вадят се много пари ли, намерили са мекото на хляба ли? Не се изисква голям талант или образование и изглежда е доста чест избор за много младежи. Според мен е някакъв балон и рязко ще се пренасити и тоя бранш.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 21 дни
hash: 641c2cf4d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Не мисля че някой развивал се в някоя област, учил висше, имащ професия ще тръгне да става бръснар.
Хората които не са профилирани, които не са учили се мятат там, където има най-много хляб според тях, само че така не става, няма как днес да си магазинер, утре успешен фризьор, бръснар, в друг Деб са си тенекиджия. При жените е същото, козметички, масажистки, мятат се там, където се дават пари, което в никакъв случай няма да бъде успешно.
Още повече се очаква светата на услугите да се свива, при кризи, такава каквато идва, сектора на услугите се свива първи, и от бръснар ще станеш я пазач, я общ работник.

 
  ...
преди: 3 месеца, 21 дни
hash: 17042bb783
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Просто изглежда лесен бизнес, който всеки, със сравнително малка инвестиция и без особени познания, може да стартира. Не е нужно сам да го работиш - стига да наемеш помещение и 1-2 служители и готово. Затова толкова много се пробват и салоните никнат като гъби. А и ако сам си фризьор ти е по-изгодно да работиш за себе си, отколкото за друг.

 
  ...
преди: 3 месеца, 21 дни
hash: 4a253687cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Поне са полезни за разлика от брокери/лайф коучове/инфлуенсъри и тем подобни паразити.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 21 дни
hash: 4bc1e40dbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Защото е модерно. И печелившо.

 
  ...
преди: 3 месеца, 21 дни
hash: c6fd8ec297
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   До като има телета ще има и колачи. Отдавна съм спрял да ходя на фризьор. Човек може да се справи и сам с най-обикновенн машинка. А, че изпедерастиха бранша тов е така. Слагат едни олиота по прадите едни кремове. Остави.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 21 дни
hash: dc0b0f3f99
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Хващат вълната и правят някакви пари докато работи модата в тяхна полза. Същото стана с абсурдната глупост жени да си унищожават естествените нокти, вежди и мигли, за да си цопнат изкуствени.
За устни пък да не говорим, да си вкарват изкуствено, чуждо тяло в организма, абе луда работа, но пък като има видиотени да плащат... що не? !
Ниши за малки бизнеси има и то доста според мен.
Българите теглят кредити за "престиж" може да няма утре какво да сложи на масата, но трябва да изглежда, да симулира възможности и "ниво" - чалгарско, но "ниво".
За това примерно по-евтини бижута или 2-ра употреба дори позлатени или сребърни ще вървят като топъл хляб. Нали ще изглеждат "топ".
Стилни за едни, чалгарски за други макар и некачествени да са дрехи под наем, също биха вървяли, да могат на всяко излизане да демонстрират нов парцал и после да казват с пренебрежение "еее, аз два пъти една и съща дреха не нося".
Гаджета под наем ще са топа на топа.
Красиви и млади момчета и момичета- ти само си представи, повечето от народа са силно комплексирани, с огромна нужда от външна валидация, да могат да се показват с различни хубав(и)ци и после да твърдят, че само ги менкат, нямат намерения за връзки щот' са толкова вървежни, че не са само за един човек.
Или хора под наем, които да създават сцени на ревност от позицията на уж бивши, за да си вдигне акциите някой пред някоя или обратното и да покаже "виж, че обичам и предпочитам теб, сега вече мога ли да се закача на врата ти"..
В модерните течения, особено ако са свързани и с комплексите на хората има възможности за изкарване на пари, и по-бързите в мисленето правят точно това.


Ж

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 21 дни
hash: ac32800b42
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Защото с този занаят може да се стартира бизнес и може да си работиш отначалото сам без да е нужно да наемаш служители.

 
  ...
преди: 3 месеца, 21 дни
hash: fa37fb8f04
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Такива са законите на икономиката. Като има търсене, ще се намерят и предлагащи. Те затова са и високи цените, защото всеки втори еши да си прави брада, а няма достатъчно салони. Сега като се навъди на всеки ъгъл бръснар и половината като останат без клиенти, рязко ще паднат цените. А след време като отмине и тая мода, ще затворят.

А модата дойде, защото на много мъже не им стига мъжество и гледат да компенсират с брада, която е символ на такова. Само че тия, които го нямат, им личи, че и с брада са същите метросексуалисти. И в един момент брадата ще стане символ на метрисексуалност и тогава ще изчезне.

 
  ...
преди: 3 месеца, 21 дни
hash: 62eca3c509
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   И то най-ироничното е, че 80% от клиентите им са - отива, дава 30-40лева за да му направят възможно най-basic прическата, да го острижат първи номер. Ама нали, да се изгъзари, да се снима за сторито, че е бил на бръснар, да му измият главата, това онова ;д В тоя случай наистина по-добре да ходиш при кварталната бабка

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 21 дни
hash: 028a37b5e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Разбира се, че е лесна работа тази. Целогодишно работиш на закрито. Зимата си на топло, а лятото-на хладно. Няма да се бъхтиш в някой завод на поточната линия, на смени, на норма и даже вече на графици в кои дни да работиш и в кои да почиваш.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: 11b364a958
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   До номер 1. Бях синиър програмист и станах бербер, от там открих и салон. Така, че си в грешка, приятел :)

 
  ...
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: 63fb0363f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Фризьорите или както е модерно 'барбъри' са женско - мъжки еквивалент на модерната женска професия - маникюристка/епилаторка/поставяне на мигли

Това са комерсиални професии, които действително не създават никаква прибавена стойност и такива професии първи гърмят, когато настане криза и няма достатъчно пари.

Докато раздават кредити на поразия и измислени заплати в ИТ сектора и подобни ще има и тарикати, които да им взимат парите.

На някой, който мисли как да си плати водата и какво да яде последната му мисъл ще е да даде 70 кинта за прическа, брада и оформяне на веждички..

Впрочем тази простотия с косите и брадите започна някъде 2015-2016 с т. нар 'лъмбърсексуални', после еволюира в днешните арабски прически - отстрани късо, отстрани и отзад а отгоре по-дълго

Т. Т.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: 29f6ca6cf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Според мен в Бг беше подценена тая професия, тъй като българинът традиционно не му пука за външния му вид. Българинът обича с машинката някой номер.

Обаче с растящите претенции на българката, на младите мъже им се наложи да се разкрасяват. Нали го виждате и в тоя сайт какво става - българинът грозен, мургав, бръсне главата нула номер, на нищо не прилича... Отвори се пазар и се запътиха много към него. Обаче е временна цялата история... Доста започнаха младите мъже да се контят и правят... те ще бият жените. И българката ще обърне песента - то ми втръсна от тези суетни мъже, те ме надминаха, искам мържкар, лумбержак... Такива са ни българките...

 
  ...
преди: 3 месеца, 17 дни
hash: c123363b81
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Най-лошото е че мнозинството, поне 95% не умеят да бръснат. Нямате си представа колко бръснари съм обиколил, дори в СОфия - положението е трагично - само ти раздират кожата. ТО се иска подготовка, умения, учене, чиракуване. Трябва да познава своите клиенти, лицата/кожата/самият косъм как и накъде расте.

Накрая се принудих сам да се науча да се бръсна с бръснач и съм щастлив. Да, и не се подстригвам, поради същата причина - пълно е с некадърници. Не се подстригвам и вкъщи, но поне бонус съм уцелил с косата - гъста и чуплива. Да мрат от глад, или да се научат.

Заложи на сигурното! Избери младите девойки!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker