Смяна на професия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123609)
 Любов и изневяра (30404)
 Секс и интимност (14590)
 Тинейджърски (22028)
 Семейство (6683)
 Здраве (9738)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7404)
 В чужбина (1695)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1766)
 Други (19147)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Смяна на професия
преди: 3 месеца, 18 дни, прочетена 545 пъти
Историята е дълга, но като цяло съм на 35, работя в сферата на компютърната графика. Имам добра кариера, но работата ми ме докара до пълна депресия. По цял ден съм пред компютър, водя срещи и съм се докарал до сериозна депресия.

Като цяло - трябва да сменя професията си. Завършил съм дърворезба в гимназията, след това скулптура в университет (изящтни изкуства). Добър съм с ръцете си. И искам да правя нещо практическо - водопроводчик или ел техник. Как мога да постигна това? Има ли курсове? Има ли изисквания? Какви стъпки трябва да предприема?

Знам че сигурно звучи странно за някои от вас, но трябва да направя нещо и да си променя живота преди да съм се довършил. Не очаквам да получавам същата заплата или нещо подобно. Имам реалистични очаквания.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 17 дни
hash: 5a0b1fa16a
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   За 35 годишен си бая объркан. Работата ти сигурно е стресираща от което си решил че ти трябва промяна, но тук идва камъчето. Не работата и професията определят виждането ти към това, а твоя характер и способност да отсяваш нещата. И продавач да станеш пак ще имаш същите проблеми след време. Това е просто работа като всяка друга, към която ти решаваш как да гледаш и подходиш.
В България всички сектори са едни и същи, някакви връзкари, неграмотни и глупави са се намърдали на добри позиции за да пазят задника на мениджърите, в резултат на това става почти невъзможно да си вършиш работата и да не се ядосваш.

 
  ...
преди: 3 месеца, 17 дни
hash: 72991a8577
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   На 35 тепърва ще учиш и сменяш професията. Доста си закъснял.

 
  ...
преди: 3 месеца, 17 дни
hash: 29155bb052
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Идеята ти е добра. Първите два коментара са неадекватни. Изобщо не могат да схванат как и защо си стигнал до тоя извод. Просто хората не са създадени, за да киснат на компютър по цял ден. Тепърва ще го осъзнаваме всички, тъй като предните поколения не са карали 40-годишен стаж с висене на компютри, нали? Напълно нормално е вече да се сменя професията, в такова време живеем. И не е до възраст, а до това да правиш нещо, което ти е що годе поносимо. А с дърворезба не можеш ли да почнеш нещо като страничен доход, поне за момента.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 17 дни
hash: b0db77b7ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Авторе, аз минах през много сериозна депресия, но слава на Бога - две години вече съм добре, така че ти пиша от опит.

Не съм чул досега депресия да се появи от работата на човека! (освен, ако няма сериозен тормоз и тежки проблеми в работата си) Депресията се появява, когато имаш сериозни притеснения, страхове, неувереност, или просто при някакъв стрес се отключва болестта в организма.

А ти как реши, че проблемът идва от работата ти?
И откъде си сигурен, че като станеш водопроводчик и проблемът сам по себе си ще се реши?

По добре вземи мерки и започни да се лекуваш!

Има два вида лечение на депресията - духовно и душевно.

Духовното лечение е да повярваш в Бога от цялата си душа и сърце, и постепенно да се въцърковиш в православната църква! Като е добре да намериш някой по-опитен православен свещеник, който да те съветва и да ти помага, за да излезеш от кризата.

А душевното лечение е да отидеш на психиатър и да се лекуваш с лекарства. Като тук е много важно да попаднеш на точния човек, защото в противен случай - може да те объркат и влошат състоянието ти! Затова, ако се спреш на този вариант - потърси най-добрият специалист, за който има реални отзиви, ако трябва върви и в друг град при такъв специалист.

 
  ...
преди: 3 месеца, 17 дни
hash: 32d429b7fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   2 много ограничено мислене. Никога не е късно да последва мечтите си. Е, след 40 ще е по-трудно. Времето му е точно сега, иначе цял живот ще се чуди "Какво щеше да стане ако бях опитал? " По-добре да опиташ и да се провали от колкото да не опиташ никога. Офис работата няма да избяга.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: d7b136b690
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Много мои познати в ИТ сектора говорят /надали ще го направят/ за смяна на работата, станали асоциални, стрес, нерви, но почти във всяка сфера е така.
Теб мога да те разбера, защото си завършил изяЩни изкуства и вероятно си по-творческа личност и работата на офис планктон не ти допада.
Пробвай да рисуваш, правиш дърворезба и да продаваш в Pinterest и хендмейд групи, но доходът ти драстично ще намалее.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker