Да съм честен ли в мотивационното ми писмо? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123643)
 Любов и изневяра (30416)
 Секс и интимност (14591)
 Тинейджърски (22031)
 Семейство (6686)
 Здраве (9739)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7407)
 В чужбина (1696)
 Наркотици и алкохол (1127)
 Измислени истории (801)
 Проза, литература (1766)
 Други (19155)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Да съм честен ли в мотивационното ми писмо?
преди: 3 месеца, 14 дни, прочетена 444 пъти
От поне година кандидатствам къде ли не и постоянно фирмите лъжат. Най-често пускат въдички за добри позиции, а като отидеш позицията вече е заета и предлагат най-ниското ниво във фирмата. Например ако е ИТ фирма ми предлагат съпорт по телефона. Обидно ми е вече. Та се чудя дали изобщо си струва да пиша мотивационно писмо? И дали има фирми, които биха ме извикали на интервю ако си кажа истината в мотивационното писмо? Нещо като това мисля да напиша:

"Здравейте, казвам се.... и опитът ми досега включва... Като най-голям успех определям.... постиганеа на 20% оптиматизация на продуктовото разработване на....

Общото мнение е, че хората, които работят в офиси са склонни да бъдат токсични. Бях предупреден от моите приятели (предимно хора на изкуството и науката, работещи в академичните среди), че хората със здрав разум и достойнство трябва да избягват задушаващите корпоративни среди. И въпреки това се почувствах привлечен от вашата компания, така че кандидатствам за тази позиция. И по-конкретно тази позиция, за която съм изключително подготвен, защото имам опит в.... "

Как мислите ще реагират разните канцеларски плъхчета в HR като прочетат това?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 13 дни
hash: f103bf7f5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Ха-ха-ха, развесели ме! Честно казано ме съмнява някой да ти изчете мотивационното писмо в тази форма. Мотивационно писмо и автобиография се пише основно по шаблон.

 
  ...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 2eb8ca4740
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Мотивационно писмо се пише задължително, ако в дадената обява за работа е посочено да се изпрати и мотивационно писмо освен автобиография. Ако няма таково условие, то може и да не пращаш мотивационно писмо.
Преди да почнеш да пишеш мотивационното писмо е необходимо, да прочетеш обявата, за която ще кандидатстваш.
Лично на мен тази част от писмото, което си написал ми звучи много негативна и няма място в писмото:

"Общото мнение е, че хората, които работят в офиси са склонни да бъдат токсични. Бях предупреден от моите приятели (предимно хора на изкуството и науката, работещи в академичните среди), че хората със здрав разум и достойнство трябва да избягват задушаващите корпоративни среди. "

Най-добре е вместо здравейте да напишеш Уважаеми г-н/г-жо.

 
  ...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 3ed5123577
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Ама ти си мислиш, че някой сяда и прочита 500 мотивационни писма ли? Разсмя ме. Ако ще и да ги напсуваш, никой дори няма и да го е прочел.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: cb74e39920
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   ти първо реши какво искаш и тогава
По принцип НЕ
на интервюто може да го вкараш в разговора

 
  ...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 8e6173b9ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не, робовладелците не са честни с нас, пък ти ли.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: f7129a52e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Не, не бъди честен. Повечето БГ шефове са тотални олигофрени и не ценят честността. На всеки един от нас се е налагало да се прави на клоун, за да получи работна позиция. Няма как в България.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 40deabd0ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Ями освен да се преквалифициран на нещо друго - физиотерапия например и стана част от клиника. И да, абсолютно всяка офис работа досега не ми е харесвала.

 
  ...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: e95ddd780e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Пич вече на всякъде обстановката е токсична. Просто всеки вече се бори със зъби и нокти за по-добра позиция във фирмата. За повече финансова стабилност за него и семейството ми. Но, ако го напишеш това в мотивационното писмо бъде сигурен, че няма да те вземат. Все едно някой чуждестранен работодател да ми каже, , Аз знам, че вие българите сте крадливо племе, аз с теб съм сигурен, че не е такъв случея, , Щом смяташ, че тия среди са токсични търси си на друго място работа. В друг бранш.

 
  ...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: f8c73d85f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Най-накрая да чуя някой да се изкаже за идиотията на корпоративните среди. Визирам това: " Бях предупреден от моите приятели (предимно хора на изкуството и науката, работещи в академичните среди), че хората със здрав разум и достойнство трябва да избягват задушаващите корпоративни среди. "
Човече, не те знам в каква сфера си, но ако имаш възможност за нещо друго, да работиш самостоятелно или в друг тип среда, въобще не си слагай тоя таралеж в гащите. Аз също съм стигнала до това заключение, и това че всички правят едно и също, не го прави нормално. Трагедията на съвремието е именно в тези токсични среди и да, абсолютно навсякъде е така, защото този тип работа предразполага към токсичност. Всичко е един театър, подмазвания, шаблонно говорене, абе, като политиците.
В тоя смисъл, зарязвай го това мотивационно писмо. Това, което гледат е характера ти, визията и колко може да си им полезен. На никого не му се слушат шаблонни изказвания в кандидатура. Мотивационни писма се ползват за много специфични позиции, където наистина има какво да напишеш, дълъг стаж например, управление на екипи, общо взето пише се да висока длъжност и то извън България. Освен ако не са го споменали в обявата, по-скоро ще ти навреди, отколкото помогне. Търси работа чрез контакти също.
Но ако можеш да избягаш от тази идиотия, ще се преродиш. Приятелите ти са прави с изказването. Хората в офис дори не са непременно големите интелектуалци, те вършат някакви монотонни неща, нито са духовно извисени, нито се интересуват чак толкова от култура, изкуство, каквото и да е освен забавления и отпускане след работно време. Животът ти минават киснейки като мишка, в интриги, постоянно одумвания, манипулативни игри, съревнования, подливания на вода, абсолютна погнуса изпитвам аз. Просто се отвратих от този начин на живот, и осъзнах че самата среда предразполага това да се случва. Който може да се отърве, да го прави. А за лицемерието и театрите направо нямам думи.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 7 дни
hash: 207db0442f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Работодателите честни ли са с хората, които кандидатстват за работно място? Често пъти ти казват едни неща и дават обещания, а когато подпишеш договор и започнеш работа, много скоро разбираш, че обстоятелствата във фирмата са почти обратното и обещанията не се спазват. Работодателите лъжат на интервюто, но ако кандидатът го направи, това е едва ли не престъпление.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker