Идеи за работа от вкъщи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123643)
 Любов и изневяра (30416)
 Секс и интимност (14591)
 Тинейджърски (22031)
 Семейство (6686)
 Здраве (9739)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7407)
 В чужбина (1696)
 Наркотици и алкохол (1127)
 Измислени истории (801)
 Проза, литература (1766)
 Други (19155)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Идеи за работа от вкъщи
преди: 3 месеца, 4 дни, прочетена 548 пъти
Поради здравословни причини имам желание да работя от вкъщи. Една от опциите е програмист, но това ще отнеме много време за обучение в СофтУни ли някъде другаде.
Графичен дизайн по-лесно ли се учи от програмиране?
Също така предлага ли се работа като например да отговаряш на клиенти по мейл и да се върши от вкъщи?
Като чужд език знам английски само.
Всяка идея е добре дошла, но за работа на трудов договор, а не МЛМ и дистрибутори на разни добавки и козметики. За предпочитане е работата да се върши на компютър.
Да уточня, че от дълги години работя в чужбина и не съм запознат със ситуацията на работния пазар в България.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 3 дни
hash: 13f9e72f11
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Ако искаш от чужбина да работиш за българска фирма, не стоят така нещата, трябват ти осигуровки, данъци и т. н.
В коя държава си? Там ли ще останеш? Какъв е проблема? Защо ще се изолира? В чужбина хората с с здравословни проблеми успешно са интегрирани и работят, със синдром на Даун в болницата в кафенето работят такива слежители.
Дай повече информация за адекватен отговор.

 
  ...
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 2d40c20a67
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Можеш да видиш сайтове за фрийлансъри като upwork, например. Ако имаш някакво портфолио, още по-добре. Но много трябва да внимаваш, защото има опасност да свършиш работа, а да не ти платят изобщо или да ти платят по-малко от уговореното. Можеш да се регистрираш като самооссигуряващ се със свободна професия. Но, като цяло, при фрийланс работата доходите са доста непостоянни.
Препоръчвам ти да разгледаш сайтовете с обяви за работа - имат филтри за дистанционна работа. Прилагаш филтъра и разглеждаш дали ще си харесаш нещо.
Ако искаш да учиш за ИТ - по-лесно е като начало да пробваш други опции извън програмист/девелопър. Можеш да разгледаш опции за QA, дизайнер, продукт мениджър, зависи кое ти се отдава и кое те влече. Има и други ИТ академии освен СофтУни, при които обучението е по-кратко - Телерик, Прогрес, Прагматик.

 
  ...
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 6fbc3cfb79
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Най-важното да си програмист е да имаш кораво логическо мислене, синтаксиса се учи в движение, също много важно е умението да търсиш информация и да я прилагаш към дадения проблем под формата на код.... най-важното е да си избереш сфера в която ще програмираш web, desktop, mobile apps, взимаш една сфера и се развиваш там без да размиваш "аа това не ми харесва, почвам в друга сфера". Да основния синтаксис за цикли и условни конструкции е сходен с повечето езици но различните технологии ползват различни библиотеки които се прилагат по различен начин и това отнема време докато се климатизираш за да ги приложиш....

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 132953224a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Автора до 1.
Ще се прибирам в България.

 
  ...
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: 89cfdbeacc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   За програмист или графичен дизайнер трябва да учиш доста време и да го работиш!
Като минимум е пълния курс от няколко модула на Софтуни.

НО ЗА ДА СТАНЕШ ДОБЪР СПЕЦИАЛИСТ - ТРЯБВА И ДА ИМАШ ТАЛАНТ И ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИЕ ЗА ТОВА! И ДА ПОЛОЖИШ МНОГО УСИЛИЯ И ТРУД!

Но само с този курс пак не става - трябва първо да те вземат като стажант в някоя фирма и да поработиш известно време. Ако си добър - ще се издигнеш и ще започнеш да получаваш и по специфични задачи и съответно и повече пари.

Но, за да започнеш да работиш това от вкъщи - трябва първо да си станал добър специалист и да имаш и бизнес усет! - което не е лесно! И не е за всеки!

Така, че за начало се насочи към работа в кол център с английски, а междувременно можеш да започнеш общ модул към някой курс в Софтуни. Първия модул е безплатен и ще можеш да прецениш влече ли те това и дали ще се справиш?

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: 8d3b2c1130
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Според мен пазара на е наситен на изброените професии. Много трудно ще пробиеш дори с курсове и образование. Като съвет мога да дам да се насочиш в ниша, която има търсене в момента като електротехниката, строителството. Разбирам, че не са престижни професии. Не ме разбирай погрешно ама в ИТ в момента има много обяви за работа, но предимно за хора с опит. Под опит разбирай минимум 5 години и солидни знания в няколко езика. Само за да научиш един език ще ти отнеме минимум 1 година, оптимистично е това даже. Сам си прави сметката.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 14 часа
hash: ebe89edd73
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Не знам има ли пренасищане на пазара в сферата на ИТ услугите, но вече месец чакаме електротехник за смяна на ел. табло, а един мебелист каза, че ще се заеме с изработката на мебелите ни чак след септември, запазили сме го от май. Оплака се също, че не може да намери млади хора, които да му помагат, а предлага добра заплата за областен град /3000лв за човек без опит докато се учи/. Фаянсаджиите лепят квадратен метър плочки срещу 100 лв и са заети за половин година напред, но да речем, че работата е по-тежка.
Все повече ще се търсят хора със занаяти като ел. техници, водопроводчици, монтажисти, но явно всеки иска да работи в офис.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker