Незадоволен от работата и работното си място - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123609)
 Любов и изневяра (30404)
 Секс и интимност (14590)
 Тинейджърски (22028)
 Семейство (6683)
 Здраве (9738)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7404)
 В чужбина (1695)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1766)
 Други (19147)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Незадоволен от работата и работното си място
преди: 2 месеца, 27 дни, прочетена 743 пъти
Здравейте, мъж на 27 години съм, и ви пиша с молба за съвет. Работя работа, която вече на този етап не ми харесва, фирмата, в която работя последно време също не ми харесва. Плащат много добре обаче, взимам 4400 чисто, което обективно погледнато за мъж на моите години е доста добре. Проблема е, че не виждам бъдеще в тази фирма и като цяло в професията, която за момента съм избрал. Скучна ми е, натоварваща ми е и допълнително не виждам никакви възможности да сменя ролята си във фирмата (пробвал съм, не става). Това е, че съм от хората, които сам съм си градил всичко, нямам помощ от близки, не съм имал от вече 7-8 години. Но и също така и нямам и наследство или някакви такива привилегии. И малко или много парите са от значение, и се чувствам в това което съм чел, че се нарича "капана на добрата заплата". За да сменя професията с нещо друго ще трябва да започна от нулата (поне нещо което искам да върша) тъй като ще съм без опит и парите следователно ще са много по-ниски. Събирам за първоначалната вноска за апартамент (уж), не че с тези цени ще мога да си позволя повече от кутиика, което само по себе си някак си вече се обезсмисля, ама пък не мога и цял живот на квартири. Някой бил в подобна ситуация в живота, може ли да сподели какво е предприел?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 26 дни
hash: a34f238903
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Предполагам си в ИТ индустрията и си програмист. Според мен недей напуска, а спести пари за допълнително образование в чужбина, подчертавам чужбина и посредством имиграция. В България образованието е безпредметно и никъде другаде няма да взимаш такава заплата освен ако не си на управленска позиция, която предимно парашутисти заемат. Не е невъзможно ти да стигнеш така позиция обаче е малко вероятно и още по-трудно от настоящата ти работа. Споменаваш рестартиране на кариерния път, какво всъщност искаш да вършиш за да можем да бъдем по конкретни в отговорите си? Относно апартамента и кредита предприемеш ли тази стъпка с кредита ти гарантирам от сега, че никога няма да напуснеш сегашното си положение и да пробваш нещо различно защото постоянно ще имаш психическия стрес да погасяваш вноски. Изчакай преди да вземеш кредит докато не разбереш какво искаш точно да правиш. Не се връзвай на сегашните спекулации с имотите, те това целят, да раздадат кредити на куцо и сакато и при една криза да приберат имотите на хората с дефолтирали кредити. Вземеш ли кредит както не си харесваш настоящата професия, която за България е абсолютния топ просто ще намразиш себе си и съжаляваш с време защото никога няма да спреш заради кредита. Ако те успокоява притеснително много хора са в подобна ситуация като твоята. Темата е много дълга и проблемите са много по дълбоки (от десетилетия назад).

 
  ...
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: e1880ec6fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   И каква ти е ситуацията? Не казваш в коя сфера си... Защо не намериш в друга фирма..

 
  ...
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: fc6bfe07e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Радвай се, че взимаш много добра заплата, защото не всеки взима такава заплата дори и да работи за 2-3-ма. Когато не ти харесва вече работата квалифицирай се в нещо друго, но надали може да вземеш тези пари.
Аз си обичам професията, но ниско се оценява, особено когато не си с препоръки/връзки. Доказала съм, че знам повече от другите колеги, че върша работа за най-малко за 2 човека и половина, но заплащането ми не се променяло повече от 5 години, защото не съм човек на никой. Сега съм в търсене на друга фирма, но дават почти същите пари или искат 2 длъжности да съчетаваш за една заплата, която почти що-годе е нормална само за едната длъжност. Не съм се отказала и продължавам да търся, не се страхувам от работа, но искат да по прилично платена и оценена и при възможност да работя с хора, който знаят и могат дори повече от мен. А не да имам колеги да вършат 2 неща (наизуст) и да взимат колкото моята и дори повече от моята заплата и ако трябва да свършат нещо ново или друг казус не знаят как да се справят.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: 3f258cbc14
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Е каква е сегашната ти професия? Така как да дадем съвет, като не става ясно какво работиш за да ти кажем към какво най-лесно можеш да се преквалифицираш? Да не си ИТ?

 
  ...
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: 3f258cbc14
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   И още нещо - ти ако ни си незадоволен какво да кажа аз с 1500 лева чисто в София, с два чужди езика и висше образование от чужбина?

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: 484f348a62
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Към 5, аз знам как да Ви нарека - роб, който позволява да се гаврят с труда и времето му. Такива в България сте останали болшинството. И малък процент връзкари и мамини синчета с бизнеси, но щом работите за подобни трохи не сте от тези категории. Хубав ден!

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: 986986203a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Пробвай докато още работиш и freecancer.
Не казваш иначе каква работа би желал да работиш, какво можеш или искаш да научиш и така е трудно да се съветва човек.
Ако имаш спестявания, с които да изкараш около година, хвърля се, сега е времето докато си млад.
В твоята ситуация бих се замислил сериозно за чужбина. Аз съм в чужбина от 20 г и май беше най-доброто решение, което взех някога.
С моята работа-хоби е невъзможно в България, чалгари и изкуство...

 
  ...
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: 7fc5fdd7ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Относно пари си много добре! Ела и вземай като мен хиляда лева чисто - да те видя какво ще правиш тогава?
Да, при мен работата ми е много добра и приятна, но заплащането е много ниско.
Слава Богу, че аз имам добра финансова дисциплина(и съпругата ми работи за почти толкова) и живеем скромно, и не даваме пари за излишни неща. И парите ни стигат и ни остават, ходим и на море всяка година и на малки екскурзии, не се лиашваме от нищо важно.
Имаме жилище, нямаме кола.

Сега, в твоя случай - стой си на д-то! Отделяй си средства, но не бързай да вземаш кредит за жилище! - може примерно да се ожениш за жена, която има собствено жилище и това да не ти е нужно!

Относно работата ти - не бързай да я сменяш! Имай търпение!
Започни да се занимаваш с това, което искаш в свободното си време и да се развиваш постепенно в него! Може да изкараш и някакви оналайн курсове.
Аз примерно от години работя по свои проекти, имам и сайт, за момента все още не съм го монетизирал, засега го правя за удоволствие, но в бъдеще може и да има финансов резултат.

А за да смениш работата - трябва да имаш реална и сигурна алтернатива! Може и евентуално да започнеш да работиш за себе си, ако това е възможно. Но в началото действай паралелно, без да напускаш работа, докато не се убедиш, че другото работи!

 
  ...
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: ad96e3e635
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Пич, млад си май и гледаш много youtube... ще трябва да те разочаровам, но това е живота. Всяка работа е скучна и натоварваща. Затова е РАБОТА, плащат ти да вършиш нещо неприятно. Пълно е в youtube с хора без работа и бълват глупости в опит да накарат хората да ги гледа и прибират пари от реклами. Добре платена работа не се напска защото ти е "омръзнала", а когато имаш план. Ти такъв нямаш. И ако не си жена която може да си намери някой да я издържа, или богаташко синче... първо се спри на нещо ново, научи го, пробвай да пробиеш, да видиш дали те бива... чак тогава мисли за напускане. И не се притеснявай от "капана на добрата заплата". В България повечето си мечтаят за такъв "капан", това не ти е САЩ. Нали виждаш икономиката на къде върви и как безработицата се увеличава. Няма нищо вечно, най-лесно се остава без работа.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: 343caa7a9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Сякаш твоята фирма е единствената и уникалната, има същите фирми в този бранш със сигурност.

1. Смяна на бранша, не значи от нулата. Това е все едно пак да се учиш да пишеш, а реално ти можеш.
2. Как да ти отговорим, като не казваш бранша, а искаш съвет.
3. Кэде живееш? Ако е София вероятно, селата около София са с добър транспорт и близо до София. Защо трябва да си купиш панелка?
4. Живея в Германия и може сам да се разровиш да видиш какви са НЕТНИТЕ заплати, ако си 2 200 Е нето реално си добре платен в Германия, та какво да кажем за България.

Дай поче информация за адекватни отговори.
За да се развиваш те става само от работа, вкъщи. Мисли какво искаш, какви са фирмите по народност, знаеш английски, но ако кандидатстваш в немска фирма учи език.

Бъди благодарен, защото си от малцината в България с такъв доход, отвори статистиката за да отрезвееш, че в топ 5 на добре платените в България. Хората особено извън София са с по 1000 лв. чисто вероятно и по-квалифицирани от теб.
Реална преценка приятел и благодарност.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: e9d623e9ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   До номер 5, останали сме такива на ниски заплати в България не по избор. Най-високата заплата съм взимал 1180лв в Ямбол с или без купоните, не помня вече.

Аз нямам висше, но и не мога да имам. Moже и да можех, но с тройки вероятно. Имам леки изоставания и понеже не съм висшист и в България дискриминиране много спрямо това дали имаш висше или не(за да ти плащат) сме на това дереже.

Сега толкова се набляга на това да си умен, че всичко останало се хули и чуваме "каквото си надробил, това си сърбаш". Да, защото аз съм избрал да се родя с дискалкулии, аутизъм или дефицит на вниманието....

Аз смятам, че и аз заслужавам по-голяма заплата, поне 2000лв, не на базата на това, което знам или мога, а на базата на това, че съм човешко същество, което също заслужава по-добро.

 
  ...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 5e9d0a50e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Съгласен съм напълно с коментар 8.

Не напускай засега, преди да имаш по-добра и реална възможност.
И започни да се развиваш в други области.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 1decaba166
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Чудно защо и как възпитахме поколение което си мисли, че животът е лесно нещо и трябва всичко което правят да им харесва и да им доставя удоволствие. Може би ги презадоволихме като деца и младите пълнолетни хора са много объркани, не разбират как е възможно да си съгласен да вършиш нещо което не ти доставя удоволствие. Чудят се как е възможно до вчера да са ходили на училище с по 20лв джобни, а днес да трябва да работят нещо за 50лв надник и с тези пари и сметки да плащат и дрехи да си купуват.
Като чета хора като автора и аз започнах да се съмнявам дали не греша, но за мен нормалното е да се радваш че имаш работа с която печелиш добри пари, и е нормално на възрастта на автора да обмислиш вариант готово жилище ли (апартамент) ще купуваш, къща ли, ще си строиш ли нещо, но нещо трябва да си осигуриш като покрив, не само поради факта че от тук нататък ще остаряваш, и доходът ти, когато надхвърлиш 50г вероятно няма да е така съразмерен с цените, но и да има ти какво да оставиш на поколението си един ден. Да не продължаваш гена си като родителите си каквото изработили всичко изпапкали и изхарчили за удоволствия.
Авторе работата много рядко доставя удоволствие и обикновенно ако дадена работа ти харесва, вероятността да печелиш достатъчно от нея за оцеляване клони към нула. Повечето хора работят работа която не им харесва, по-малка част работят нещо което не им е тежко да вършат, но всички те мечтаят да си "починат" на ваканция или екскурзия. Онези които си задоволяват оцеляването вършейки нещо, което им прави удоволствие са изключение (не повече от 1000 човека в световен мащаб)

Отделен е въпроса с закупуването на жилище. Цените са високички, но и заплатите, както сам споменаваш своята, не са ниски. Не осъзнавам защо си мислите, че жилището трябва да струва 5-10 заплати и ако си мислите че трябва да е така, защо не се хванете да си построите жилище със собствените си ръце да видите колко струва парцела, документацията, строителните материали и т. н.? Да видите колко ще ви излезе и дали е лесно. Реално погледнато един средно добър двустаен го плащаш с 4 годишната си заплата, 48 заплати по 4400лв са близо 211 000лв, ако доработваш нещо за да оцеляваш, колко месеца според теб трябва да работиш за един двустаен? Дори и да даваш половината си заплата за жилище с другата половина спокойно можеш да живееш, и за има няма 8-10г си изплатил двустаен.
През десетилетията назад винаги хората много са пестили и са доработвали на втора работа или нещо на частно за да успеят да си купят жилище и да си уредят спокоен живот. Дори на ББ родителите са отглеждали на частно прасета (доработвали) за да изплатят жилището си. Аз поне не познавам такива които са си купили жилище и са го изплатили само от заплати, като служители (бизнесмените са друго нещо, те не налитат за панелки), или може би имаш самочувствието че заслужаваш нещо повече от обикновен служител? Всички хора в десетилетията назад освен основната си работа за заплата, или са отглеждали животни, или растения (зеленчуци) или са работили нещо по строителство и обзавеждане през уикендите и след работа за да успяват да си изплатят жилище и обзавеждане. Днешните млади мъже само реват, че цените били високи, и обикновенно нищо не действат.

 
  ...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 0ac010fcce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   "в България дискриминиране много спрямо това дали имаш висше или не(за да ти плащат)"

Тираджия взима колкото шестима учени в БАН. Ако нямаш никакъв занаят и умения, вече е друга тема.

Лекар специализант, мед. сестра, учен в БАН - 1 200 - 1 500 лв.

Тираджия, плочкаджия, готвач, барман и сервитьор по морето с бакшишите - 6 000 лв

Остави тираджии, ами камериерка/рецепционист по морето с осигурена храна и квартира, продавачки в магазини, продавач на сладоледи - 2 к.

 
  ...
преди: 2 месеца, 23 дни
hash: 6d2377040b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   12, няма нужда всички да имат висше, можеш да изкараш занаят, с който да печелиш доста прилично. Ако те мързи, освен че си умствено изостанал, вече е друго нещо

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker