Защо повечето фирми пускат непрофесионални обяви за работа? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123609)
 Любов и изневяра (30404)
 Секс и интимност (14590)
 Тинейджърски (22028)
 Семейство (6683)
 Здраве (9738)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7404)
 В чужбина (1695)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1766)
 Други (19147)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Защо повечето фирми пускат непрофесионални обяви за работа?
преди: 2 месеца, 21 дни, прочетена 456 пъти
В момента си търся работа и ми прави впечатление, че много от обявите за работа са с липсваща информация или пишат например, че нещо се предлага, а на интервюто, казват, че това нещо не се предлага. Например пишат, че предлагат трудов договор в обявата, обаче на интервюто ти казват, че се почва на граждански и евентуално след 6 месеца може, да те назначат на трудов, ако те преценят. В някои обяви липсва информация за работното време. Не винаги се публикува заплатата и след това, често се оказва, че се предлага минималната заплата + бонуси, ако достигнеш определени таргети. Ако се работи в събота, това се научава по време на интервюто и отново не е записано в обявата. Някои от дейностите, които ще те карат да правиш не се пишат в джобса и отново ги научаваш по време на интервюто.
Работил съм във фирма за човешки ресурси и там в обявите, които правихме описвахме детайлно, какви са изискванията за позицията, какво предлага компанията, какви дейности ще изпълнява служителя и друга важна информация и не мога да разбера, защо някои фирми си мислят, че ако спестят информация в обявата им за работа, то това ще им доведе добър кандидат.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 21 дни
hash: a6f254daf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   А ти толкова ли не можеш да прецениш още по името на фирмата, бранша примерно застрахователен и въобще да не четеш обявата, та камоли кандидатстване и интервю.

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 2ebe2d0a51
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   До 1:

Не става на въпрос само за мен в темата, която я публикувах.
Става въпрос за всеки един кандидат за работа, понеже почти всеки един кандидат за работа в България, малко или много се е сблъсквал с подобни обяви.

Не всичко може да се прецени от името на фирмата и от бранша.
Има фирми, които са малки и за тях не можеш да намериш никакви отзиви в интернет.
Във всяка една фирма има административни позиции. Тя фирмата може, да е строителна, но да търси офис администратор, ИТ специалист, счетоводител или друга позиция, която не е строителна.

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: a8b0065951
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Щом ти казваш, че започват с граждански договор им казваш веднага "Аа, добре", ставаш и си тръгваш. Да видим 2-3 човека като реагират така дали няма да преосмислят триковете си. Иначе сигурно се оплакват, че няма хора.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: 9f6a3a94de
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   За да излъжат повече хора. Ако пишеха реалната заплата, работно време, щеше ли да кандидатстваш? Щеше ли някой изобщо? Май не. Обявите за работа са винаги напудрени, както и интервютата.

 
  ...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: 15aeb9edcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Замислете се, щом въпросната фирма крие значи има нещо гнило. Дали ще е осигуровки, граждански договор, лошо заплащане, Мин. заплащане със стимулиране да работиш на бонусна система като роб и прочее. Тези фирми работят на принципа да щавят работниците с работа, а те да преборят "комисионна" от тях. Една нормална и силна фирма никога не би се занимавала с такива потайни подли номера. Не случайно вече в БГ всеки се стреми да работи за някои от международните фирми защото там всичко е регулярно и всичко се знае, разбира се и там на ръководните позиции са парашутисти ама поне условията са по-добри на служителите спрямо някое ЕТ.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: 1d252df831
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Хм, знаеш ли, американските обяви за работа, примерно започват със сумата, равна на годишното ти възнаграждение, ако те вземат на тази позиция. Примерно $158, 000! По този начин, само с хвърлянето на един поглед, можеш да прецениш, дали изобщо си заслужава да четеш по-нататък, че и условия да тръгнеш да се бориш да покриваш, интервюта и т. н.

Тука... пишат ти че работата била много добра, не знам си к'ви привилегии (примерно - безплатна карата за градския транспорт) и т. н. и т. н., отиваш на интервю (даже минаваш 1-2 такива) и накрая... започват да те питат какво възнаграждение очакваш, и те информират, че предвиденото от тях в бюджета им всъщност било 3 пъти по-малко... И ти, ако си някой по-неуверен в себе си, и си викаш: "Бе минах успешно през целия този ад с интервютата... Добре ги излъгах, че нищо не знам! Сега, верно заплащането не е каквото очаквах, ама къде да си играя сега още 3-4 пъти да минавам през същото, като крайните резултати може да са и по-кофти? ". И се съгласяваш!
Бе цигански изпълнения не на квадрат, а на куб!

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: 15aeb9edcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   От Н5 към Н6. Това ми напомня на една стара поговорка и тя е следната "Ние се преструваме, че работим те се преструват, че ни плащат". Всеки сам да си прави изводите. Положението в страната е катастрофално, хората работят масово за 2к до 3к, а стандарта на живот е станал двоен след ковид кризата. Някакви хора сервитьори-брокери лъжат хората да си купуват жилища, да теглят кредити по 200к евро, сиреч заблуждават ги колко добра инвестиция е това и после с 2-3к заплата ще плащат до живот и ще живеят на трици. Тъжна гледка, много ми е жал за България, но нищо не може да се направи. Да не забравяме, че България е бек-офиса на международните фирми и дори не го крият това в обявите си в джобс. Всеки по наблюдателен го знае това, това също говори не добре за фирмите, но просто няма избор в тази страна. За справка, бек офиса на прост български език е, само и единствено изпълнителски позиции (нискоквалифицирани офисни работници). Няма как на такава позиция без отговорности да очакваш повече от 2-3к. Добрите позиции или са за парашутисти или са на запад.

 
  ...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: 96879033e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Няма ли точни и ясни условия с посочена заплата, изобщо не си губи времето!

 
  ...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: a6f254daf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   В малки фирми не кандидатствам въобще, какво очакваш от малка фирма освен ако не е някаква топ компания, която иска 1 - 2 ма представители в България, но има офис по света. Професионално написаната обява си личи веднага, името Ет Свежест... и от сорта, какво да чета, та камоли да искам да работя там. Дори и да отида на интервю в голяма фирма, като вляза пак си личи що за фирма е. Не пия кафе и безалкохолни, но където работя вмомента, като се лазведоха из фирмата, имах роден ден, кафе и безалкохолни безплатно... това ка индикации, че фирмата не се прави на интересна за жълти стотинки. Излъгах се, като бях на 20 и няколко са работя за малка бг фирма и от тогава с простотия и тъпи обещания не се занимавам, та камоли нереални осигуровки, пари в плик, ама фирмата е супер.... далече, далече.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker