Как оставате мотивирани на работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Как оставате мотивирани на работа
преди: 1 месец, 20 дни, прочетена 808 пъти
Здравейте! Напоследък се чувствам демотивирана на работното си място. Причината е, че в сферата, в която работя простотията е толкова голяма, че чак главата ми не го побира - елементарен изказ, дребнавост, егоизъм, интриги, шуробаджанащина. Опитвам се да не обръщам внимание, но не мога. Работата е интересна, но в стремежа си само да работя се претоварвам, а имам и деца, за които да се грижа вкъщи. Демотивацията ми се засили още повече откакто един свестен колега също напусна, тъй като не получи бонус, който смята, че му се полага, а пък беше човек на място и колегиален. Голяма част от мъжете колеги гледат на мен като жена за секс и сякаш в сферата това е масова практика, всеки да спи със всеки, пък аз не желая. Ако сменя работното място, не е много сигурно, че ще попадна по-свястно такова, тъй като опита ми показва, че винаги има нещо, което в един момент страшно ме разочарова. Нямам полезни ходове, а трябва да се работи. Та как вие поддържате мотивацията си, знаейки че сте стойностни хора, които трябва да работят в такава среда?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 19 дни
hash: c154e2ac53
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Като комуникирам с колеги само на професионално ниво. Не ме интересуват интриги, не ме интересува чуждия живот и битовизми, не ми пука кой какво казал или направил. Извън работния процес пълен игнор на всички. Не ми пука за нищо.

 
  ...
преди: 1 месец, 19 дни
hash: ea65e62b1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Чрез техники те държат най-Много. Има различни техники, които те мотивират и предпазват до колкото може повече. Виж за чистене на аурата на човека; думи пароли превключватели, хунбао, Амулети за пари. Сам да настроим организма за ставане чрез медитация. Най-силната. 1111. Методът 369 - има три начина: изписвам числото и желанието; или 1 сутрин, 1 през деня, 1 вечер. Не обръщай внимание на заядливците, прави се на ударен или се самоиронизирай. Не се претоварва извън работа. Не стой във фб. Вода със сол за лицето и ръцете преди и след излизане. Знам много методи за подобряване на живота. Даже записахме цяла.

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: bb35e8af5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Ако това те успокоява по някакъв начин и аз се демотивирам, но разликата е, че мотивират финансово некадърните и с връзки, а аз съм от хората без връзки. Иначе почти във всяка фирма има простотии и хора, които правят интриги, но при мен поне това е в приемливо.
Не съм от хората, които се хвалят, но аз съм втория човек след прекия ръководител, които разбира нещата и които може да реагира при спешни ситуации и да я замести поне над 80% при нужда, но за съжаление не ми оценяват труда, тъй като съм без връзки, в прав текст ми е казано това. И сега си търся нова фирма поне с 30-40% процента по-високо възнаграждение, тъй като в сегашната от 5 години не ми е вдигана заплатата.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 16 дни
hash: 0015a0eef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Имам един добър познат с голяма фирма, пари, удобства и т. н. Той често обича да казва, че на никого не му плащат хубава заплата. за да си прекарва приятно работният ден! Според мен е достатъчно за мотивация! Твоят свят не е на работнот място. Не се кахъри и не очаквай нищо хубаво там. Хубавото е навън! В къщи и извън службата!

 
  ...
преди: 1 месец, 16 дни
hash: 3c659291e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Като оставаш заплатата за приятни неща, всичко друго взимаш евтино или безплатно.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: 5291fbe1dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Работя на компютър.

Поддържам мотивацията по следните начини:

1. Много добре знам, че това е лека и приятна работа, и това ме радва! - работил съм и тежки физически работи - и в студ и в жега, и мога да направя сравнение...

2. Като се старая да върша мои неща в "свободното" си време и да работя по свои проекти

Спрямо колегите(и колежките) си - държа ги на дистанция, но без да се държа грубо! - напротив държа се много добре към всички, но дистанцирано.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 36c5f55bc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Според мен ако ни даваха достатъчно много пари на никого нямаше да му пука за интриги и всичките ей тея твои кахъри на работа. То даже повечето нямаше да ги има, защото хората щяха да се чувстват по-удовлетворени или поне щяха да се държат по-добре защото не искат да изгубят работата си и доброто заплащане. Макар че то парите са много относително понятие за всеки, на някои никога няма да им стигнат и ще са жадни за още.
Другото което е, шефовете нямат интерес да цари хармония между колегите защото тогава всички могат да се обърнат срещу него, могат да имат претенции и т. н.
Такова е просто, навсякъде. Просто всеки трябва да си прецени дали си заслужава да търпи или не, това е. Понякога и всичките пари на света не си заслужават здравето и нервите ти. Въпреки всичко аз предпочитам да работя с хора, колкото и да ме дразнят на моменти, сама ще изперкам в пъти повече. Ако го погледнеш от тази страна може да ти е по-лесно. Макар че съм интроверт, пак не мога да понасям да съм дълго време сама, не че не мога, но не го предпочитам.

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 36c5f55bc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   А, сега се зачетох във коментарите и повечето казвате да стоим на дистанция от колегите, което ми се струва на теория много добре но на практика е невъзможно. Ние не сме роботи забога, човеци сме. Дори и лични неща може да се споделят в свободното време, какво лошо има. Клюкари и интриганти винаги ще има, но само заради тях ли да се държим дръпнато? Колкото повече бягаш от едно нещо, то толкова повече ще те настига и преследва, както бившите гаджета хахаха, шегувка. А това вашето да стоим на дистанция си е точно бягане от проблемите, но проблемите няма да избягат. Трябва да се сблъскате с тях, очи в очи. Дори да смените работата пак е бягане, трябва да имате наистина повече основания от това че има интриги и тем подобни глупости.

 
  ...
преди: 1 месец, 7 дни
hash: d624842939
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   8 повечето от хората работещи в офиси са противняци и не искам такива хора в моя личен живот, това достатъчен ли аргумент е?

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 6c296eca12
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Номер 9 стой си у вас като са ти противни, без пари яж дърво и толкос :DD. То да седим и да се оплакваме най-лесно. Ми отвори един бизнес като си толкова отворен, тогава съвсем няма кой да те дразни пък ще ти кажа. Ти ще си света и светия, ама то и за това се иска пипе. Само с мрънкане ако мислите да я карате по-добре си трайте. Айде много здраве, че друго така като ви гледам надали..

 
  ...

...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: d624842939
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   10 абе като че ли само това са опциите - да работиш в офис за някой друг или да отвориш бизнес. На света му трябват повече певци, музиканти, актьори, творци, архитекти и доктори и доста по-малко офис труженици.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker