1500 лева чисто в София, но със свобода или повече пари? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124186)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

1500 лева чисто в София, но със свобода или повече пари?
преди: 2 месеца, 20 дни, прочетена 1090 пъти
Здравейте, работя в офис на международна компания на компютър с чужд език. Не е английски. И въпреки това аз и моите колеги получаваме по-малко от колкото една касиерка в Лидл, която може да не знае нито един чужд език. 1500 лева чисто ми е заплатата и става въпрос за София.

Дали да попитам няма ли да ни увеличават заплатите на среща с тим лидерите или да не си нарушавам взаимоотношенията? Не мога да разбера моите колеги как им излиза сметката. Като сложиш наем и сметки то нищо не остава от заплатата!

Иначе от самата работа и работна среда не мога да се оплача. Напълно безсмислена като всички офис дейности, но фирмата е разбрана. Това е първата фирма, в която работя и наемат напуснали хора обратно.

Никой не те следи в колко часа отиваш на работа, нито в колко си тръгваш, стига да имаш около 8 часа дневно. Работим на таргет. Имаме и хоум офис. А когато сме в офиса може да отидеш на работа в 7, 8, 9, 10, дори 10 и нещо. От една страна искам да си сменя работата за повече пари, но имам чувството, че тази свобода ще бъде безвъзвратно изгубена, защото във всички предишни работни места шефовете не бяха разбрани, а абсолютни тирани.

В малките фирми дерибеите ти трият сол за 5 минути закъснение, а плащат същото или по-малко. Помня как ми плащаха едва 500 лева 2013-та година. Дори и за тогава бяха нищожно малко, а шефчето ми се мръщеше насреща за 3 минути закъснение? ! Но тогава беше друго време и нямаше избор, сега вече би трябвало да има. И все пак ми се струва, че в другите големи фирми няма свобода като в моята. Мои познати работят в много известни кол центрове и те ми казват, че също много се държи на времето, дори почивката за тоалетна им е разчетена и имали брояч за време, което ми навява мисли за Оруел. Звучи откачено, въпреки, че парите са доста по-добри.

Чувствам се в застой, но по обявите всичко е отвратително. Ако е с добра заплата е или кол център, или ИТ. Знам, че 1500 лева чисто са нищо за София, но как да напусна сигурна работа със що-годе свестни колеги и най-рядкото нещо - разбрани шефове за идиоти, които ще ми броят времето в тоалетната едва ли не? ! Но пък трябва и да се яде и пари да се трупат, с тази заплата не мога да спестя нищо.

Какво бихте направили на мое място, замислям се да търся контакти в ЛинкдИн и директно да питам за подходящи работни места, да не разчитам на сайтове тип Джобс. Също мисля и за емиграция, но може бе не само за работа, а да се преквалифицирам, поне да уча нещо, което ми харесва и да работя колкото да плащам наема и сметките. Имам чувството, че щом на моята работа взимат бивши служители обратно нямам интерес да си развалям отношенията с началството, как мислите? Как да попитам няма ли да ни увеличават заплатите без шефовете да не ми се обидят, искам ако не ми се получи в чужбина да си оставя все пак мост назад?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 19 дни
hash: 2ac001a5ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Хубаво е че ти харесват колегите и средата, рядко срещано е.
За заплатата- нещата от гледната точка на работник, винаги седят по един и същ начин. Какво предлагаш и колко допринасяш над другите, тоест колко си незаменим. Очевидно с това с което се занимаваш, не е особено сложно и не изисква кой знае какви знания, за да взимаш такива пари. Което пък значи, че ти без особено зор и работа, очакваш да взимаш 5К на месец, което не е точно добре.
Продавачка в Лидъл си скапва краката и нервите и това не е професия, която ще те докара до пенсия. Мъжка съпоставима с тази е хамалин, където взимаш един пари, обаче не е благодарение на теб и умът ти, а на това че си прежалил тялото си. Пак трудно да се пенсионираш хамалин.

 
  ...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: ef4f32e389
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Аз имам обратния проблем. Взимам 3 к и то в провинцията. Обаче ми писна да ме овикват всеки ден като малко дете и то за някакви абсолютни глупости. Отделно е голям гърч. И честно да ти кажа не знам още колко ще издържа. Закъсах го и със здравето заради постоянния стрес. Изпадам в ужас само при мисълта, че пореден ден ще трябва да гледам злобната мутра на тая парантия шефката ми.

Съгласен съм да работя за 2 к, но да има нормално отношение и работата да е чак такъв гърч. Лошото е, че на другите места обикновено е същото, но и за наполовина по-малко пари. И затова за момента не смея да рискувам, но и всеки ден едва се въздържам да не им тегля една майна на всички.

Има неща, които не се купуват с пари и са много по-важни, но човек го осъзнава, като ги загуби.

 
  ...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: 72800b3a36
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Напускай. Това е адекватното решение. С тия 1500лв в София по 800лв наем само не знам как се оправяте.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: 767bfc820f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   А ти защо стоиш там? Защо не виждаш алтернативите за работа?
Отвори и прочети статистика, топ фирми в София, никой не те кара да работиш за ЕТ "Пешо", въобще защо го коментираш и те интересува.
Съветвам те да се обадиш на "Адеко", веднага ще ти намерят работа, според ТВОИТЕ изисквания!!! Прегледай фирмите в бизнес парка. Не стой там където нямаш алтирнативи и където ще се молиш за пари. Какво очакваш? Кога ще сменяш работа, на 60 ли? Ако сега не си гъвкава, кога ще си? Не се оплаквам, а ходи по интервютата. От тръшкане полза няма. Не чакай средата да се промени, ти търси подходяща среда. Поне 10 фирми се сещам които да си изпратя св-то, в тази връзка не чакай обява, харесай си фирма на база проучване и си изпращай св-то за подходяща позиция. В големите фирми навсякъде не е проблем работното време, това е патент на ЕТ "Пешо".

 
  ...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: 767bfc820f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Пропуснах да напиша и сега можеш да се образоваш и квалифицираш, напиши безплатни платформи към университети, тип Coursera... и не пишеш какъв език говориш. Ако е немски обърни се към камарата на немските фирми в България. Като пишеш давай повече информация, товаъще помогне за адекватни коментари и съвети.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: 6a50a91588
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Често на офис служителите заплатите са по-ниски от тези на касиерките в Кауфланд, Лидъл. Това не важи само за София. Да не говорим, че има фирми, които те карат да си вземаш лаптопа вкъщи, за да може, ако има нещо което трябва да се направи спешно да го направиш от вкъщи, нищо, че си отпуска.

В кол центровете имат статистика за абсолютно всяко едно действие, което правиш. Получава се така, че не може всички да излязат да почиват в 12 за обедна, а една част от служителите излиза в 12 да почива а друга в 13, за да има хора, които да поемат обажданията. Бях на място където не ни засичаха седенето до тоалетната, но имаше една тоалетна на 10 човека, което е много малко.

По LinkedIn, ако ще пишеш за работа е по-добре да пишеше на ректури и HR-и. Също така там има и обяви за работа, за които можеш, да кандидатстваш.

Аз съм забелязал, че с увеличаване на минималната заплата от държавата, то фирмите увеличат с малко другите заплати. Може с едни 100 или 200 лева да ти увеличат заплатата към края на годината. Ако попиташ шефовете ти дали ще се увеличават заплатите и те ти кажат, че няма и ти решиш да напуснеш, може да ти се обидят за момента, но след време ще те потърсят отново, ако им трябват служители и немогат да си намерят.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: 93a81406dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   4 но ти казваш фирми, да, аз ще напусна за 500 лева отгоре или повече, но там дали ще е гърч? Това е важният въпрос. И дали ще имам психическата енергия да творя, защото искам да започна да се занимавам с изкуство и да се издържам от това. Писна ми от безсмислени офис дейности.

 
  ...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: d35efcfaba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   1500 чисто за офис работа (т. е. детска градина за възрастни) изобщо не е зле.

Проблемът е, че очевидно не използваш свободното си време плодотворно. Ако си разпилян, трябва да търсиш някъде гърч за повече пари. Много хора просто се справят по-добре, когато имат по-малко свободно време.

 
  ...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 3411fa401b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Ами толкова са. Аз съм бивш служител на аутсорсинг компания и то лидер в сферата. Работих като чат съпорт на български и бях на 1960лв бруто и хващах чисто към 1800лв с нощните часове, понеже си рикуествах на TL само късни смени 16-01.

Като цяло пазарът за кол центрове и разни подобни нискоквалифицирани позиции е добре заплатен, но само за хора, които знаят нещо повече от английски. Примерно немски руски унгарски и други езици.

Иначе 1500 нето нищо не са вече, не само в София и дори и да не беше под наем. Въобще като цяло са пари за семки вече и не стават за живеене, а само за просто съществуване, колкото да имаш къде да живееш горе-долу, да не ходиш гладен и жаден на работа и да имаш за някоя друга сметка.
При един извънреден разход и си занулен тотално, дори ако щеш и една скъсана дреха да е.

Успех желая в търсенето на нова работа!

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 3411fa401b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Ами толкова са. Аз съм бивш служител на аутсорсинг компания и то лидер в сферата. Работих като чат съпорт на български и бях на 1960лв бруто и хващах чисто към 1800лв с нощните часове, понеже си рикуествах на TL само късни смени 16-01.

Като цяло пазарът за кол центрове и разни подобни нискоквалифицирани позиции е добре заплатен, но само за хора, които знаят нещо повече от английски. Примерно немски руски унгарски и други езици.

Иначе 1500 нето нищо не са вече, не само в София и дори и да не беше под наем. Въобще като цяло са пари за семки вече и не стават за живеене, а само за просто съществуване, колкото да имаш къде да живееш горе-долу, да не ходиш гладен и жаден на работа и да имаш за някоя друга сметка.
При един извънреден разход и си занулен тотално, дори ако щеш и една скъсана дреха да е.

Успех желая в търсенето на нова работа!

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: f99efe9f06
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Авторче, твоите безсмислени офис дейности са мечта за хората, които тялото ги боли от физически тежка и гадна работа. Така като чета за нищоправене и 1500 не са ви малко. Да се беше захванал с изкуството, някой насила ли те заведе в офиса? Наяла се бълхата и на челото й излязло!

 
  ...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 71787c25a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   7, ако искаш да се занимаваш с изкуство, напускаш работа и почваш. Дали ще успееш да се издържаш от това вече е друг въпрос, но щом искаш, пробвай. И без това сегашната ти работа е лежерна и не губиш много, за 1500 винаги ще намериш нещо.
Дали новата работа ще е гърч няма как да знаеш предварително, ако не пробваш. Те сега затова ти плащат малко, защото те оставят да не си даваш много зор. А ти искаш хем пари, хем лежерна работа :-) Няма пълно щастие :-)

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 1d05be2f24
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Виж сега, според мен работата ти е хубава, а това е много важно!
И заплатата ти не е малка! 1500 лв чисто са си добри пари

Аз на твое място не бих напуснал!

Ако толкова не ми стигат парите:

1. Бих си потърсиш някоя допълнителна дистанционна работа - щом владееш чужд език - ще намериш!
2. Ще си подобря финансовата дисциплина, за да ми стигат парите!
3. Ще си потърся подходящ човек за създаване на семейство, за да обединим усилията си... разбира се не само по тази причина...

 
  ...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 93a81406dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   12 да бе няма, разните измислени мениджърчета, повечето от които няма и ценз, а са парашутисти из фирмите в София не си мърдат краката, а получават минимум 3000 лева чисто. Да не говорим за тези в държавния сектор. Уж ниски заплати, но от рушвети получават много повече.

 
  ...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 52299a2a6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Авторке с нова мислене ще се пенсионираш там, ако сега не търсиш предизвикателства и не излизаш от илюзорната си зона на комфорт кога?

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 71787c25a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   11, щом някой плаща за тази работа, значи е смислена. А теб някой насила ли те прати да работиш физическа и гадна работа, че завидя на автора?

 
  ...
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: 878755945a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   "Дали да попитам няма ли да ни увеличават заплатите на среща с тим лидерите или да не си нарушавам взаимоотношенията" - хахаха. Типична схема - тим "лидери" и нарушаване на безценните взаимоотношения. Да позная ли какви са - лидерът ти се мазни и се прави, че е много довелен от теб. НО ако вземеш да говориш за пари, веднага ще се намръщи. Стой и работи за да е усмихнат оня.

 
  ...
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: f99efe9f06
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   16, авторчето само си казва, че е безсмислена офис дейност, аз просто го цитирам. Представете си, че в провинцията хората и в офис не могат да се уредят. Мен не ме мислете, ако имате с какво, разбира се!

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: f99efe9f06
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   От 11, авторчето, май много те е страх, ако отидеш другаде да не те накарат да свършиш нещо! Хаха, познах нали? Ти си мързелив и неблагодарен. Как беше: българина иска да се случи нещо, ама го е страх нещо да не стане!!! За емиграция се иска дупе, няма лесно. Вятър те вее.

 
  ...
преди: 2 месеца, 16 дни
hash: 93a81406dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   19 ами не обичам да върша работата на връзкарите по фирмите.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 14 дни
hash: 0545269157
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Фактор за решението не е само градът на живеене, а най-вече какви са задължителните разходи, които човек има. Ясно е, че в големия град сериозно перо ще са разходите за кредит/наем на жилище, ако не ползва такова безплатно. Оттам нататък обаче има други фактори: само за себе си ли се грижи авторът, какви задължителни разходи има, колко харчи за основните пера в бюджета (храна, транспорт, здраве, почивки и пр. ). Т. е. абсолютната стойност на дохода не е фактор сама по себе си, а нивото на разходите и особено на онези, които авторът не може да избегне.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 13 дни
hash: 93a81406dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Щом касиерките в Лидл вече взимат 2000 бруто в София на интервю ще искам поне 3000 бруто. Защо иначе да си оставям сигурна работа освен ако не за двойно повече пари? !

Автора

 
  ...
преди: 2 месеца, 11 дни
hash: 71787c25a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Абе не пише да дават 2000 бруто за касиерка в Лидъл: https://jobs. lidl. bg/tarsene-na-rabota
Всичко зависи какви умения и квалификация имаш, можеш и 5000 да искаш, стига да има кой да ти ги даде.

 
  ...
преди: 2 месеца, 10 дни
hash: 048560c5d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   С език различен от английски не познавам човек под 2400, нещо са ви хванали за маймунки.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 9 дни
hash: 93a81406dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   24 Олианс е фирмата.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: 7dd900702f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   До 24 аз съм с немски на 2000 с бонусите включително. Май са ме прецакали, а?

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: bf5acb4b25
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   24 е, всяка аутсорсинг компания има различни проекти, немските се плащат г/д най-добре след скандинавските проекти. 2000 чисто с немски се даваха и 2016та година с вкл. всички бонуси, въпросът е колко бързо им трябват кадри. Обикновено са нови проекти и първата година е мазало, защото процесите не са ясни, а напрежението е голямо, затова и масата хора изкарва по 12 месеца в кол център. В Концентрикс се плащаше 2800 чисто за бизнес травъл агент преди 2 години, като за някои нови тиймове имаше и първи месец бонус една заплата и ставаше 5600 стартово. В друга компания, 2500 чисто с немски се плащаха и преди 3 години. Имайте предвид, че от 10 души екип може някой да е поискал 2000 лева чисто, а друг 2600 и са ги получили и правят едно и също, случвало ми се е поне 5 пъти. В момента съм с немски, чисто са 2750лева, работя по 4 часа на ден, защото не ни закачат след изпълнение на таргета, което не вярвам да бъде устойчиво още много дълго. Ориентирайте се към компании със собствен продукт, а не подизпълнители, само там може да ви оценят в някакъв етап.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 8 дни
hash: 93a81406dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   27 и това ли смятате да работите цял живот? Защото имам чувството, че веднъж като влезеш в аутсорсинга там си оставаш, а това не е истинска професия за мен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker