Стандартите на кифлите и на нормалните жени не са едни и същи! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124187)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Стандартите на кифлите и на нормалните жени не са едни и същи!
преди: 29 дни, 22 часа, прочетена 4233 пъти
Понеже ми омръзна да слушам как всички жени търсили богат чичко и нямали никакви стандарти, реших да ви споделя една малка тайна. Това, че някакви кифла тука пуска разни малоумни теми със своите изисквания, не означава, че всяка жена ги има. Моля, различавайте нормалните жени от кифлите.

Напълно нормално е всеки човек да си има стандарти. Защо не? Нима е лошо да очакваш дадени неща от партньора до себе си? Ето ви моите стандарти. Вие си преценете дали съм кифла или нормална жена.

1. НИКАКВИ НАРКОТИЦИ И КАЗИНА!!!
Нарочно започнах с това. Не толерирам мъжът до мен да е наркоман или зависим от хазарт. Не ме интересува дали си супер красавец или милионер - такива хора директно аут!

2. Никакви проститутки.
Не мисля, че нормална жена ще търпи мъжът ѝ да ѝ изневерява с някакви шаврантии. Тук също не правя компромис.

3. Да е чистоплътен.
Разни селяндури, които се къпят от неделя на неделя, с огромни бради и коси - не. Държа да се къпе и пере всеки ден. Щом аз мога да го правя и той трябва да може.

4. Да работи.
Отново - никакъв толеранс! Нямам никакво намерение да издържам възрастен, трудоспособен човек. Ако е инвалид по болест, това е друго нещо и там ще мислим варианти.

5. Да ми помага в домакинската работа.
Всеки един възрастен човек трябва да може да сготви, да изпере, да пусне прахосмукачка или да избърше прах. Ако си над 15 и не го знаеш - ами лошо за теб. Не съм ничия майка и нямам намерение да ставам.

6. Хора, които крещят и вдигат ръка - аут.
Изобщо нямам намерение да толерирам грубияни! Да, можем да се скараме, но да ми крещиш все едно съм добитък или да ми вдигаш ръка, при условие, че собственият ми баща не го е правил - вън! Дръж се като нормален човек.

7. Деца само след брак!
Както наркотиците, казината и работата, тук също не правя компромис. Искаш деца? Чудесно. Сключваме брак и ще ти родя деца. Ако ще ме ползваш само за секс кукла, прав ти път. Аз раждам само от съпруга си.

8. Грижещ се за тялото си.
Фитнес батки не ми трябват! Искам просто човекът до мен да полага някакви елементарни грижи за здравето си.

9. Обичащ книгите.
Като "книжен плъх", обичам човек, който обича да чете. Тук сигурно губя доста "елитни пичове", но това е положението.

10. Чалгата е забранена!
Човек, слушащ подобна какафония, няма как да ми стане гадже/съпруг.


Хайде, мъже. Нали искате да оценявате? Вие сте!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 55

преди: 29 дни, 7 часа
hash: f987714ca0
гласове:
1 2 3 4 5
  (46 гласа)

1.   И как не си го намерила досега с този скромен списък от критерии? !

 
  ...
преди: 29 дни, 7 часа
hash: dda35e0c29
гласове:
1 2 3 4 5
  (42 гласа)

2.   Еее само чалгата ми дойде в повече. Зависи какво разбираш под чалга, има някои сръбски песни, народни, ретро попфолк, без които не мога. Балканиц съм, не американец! Относно другите изисквания, мисля, че всяко нормално момиче трябва да ги има!
М 23

 
  ...
преди: 29 дни, 6 часа
hash: 7e173e1230
гласове:
1 2 3 4 5
  (38 гласа)

3.   Все по някоя точка ще бяга. Ама нали не е на всяка цена, така че нема страшно :)

 
  ... горе^
преди: 29 дни, 6 часа
hash: cc44e69c48
гласове:
1 2 3 4 5
  (49 гласа)

4.   Това някаква нова мода ли е, да се пускат списъци с изисквания? А, второ интервю ще има ли за тестване на уменията?

Хич не се усещате, че 99% от населението ще се припознае в поне няколко от точките. И тогава какво търсиш реално, дали съществуват еднорозите?

Част от жените явно не разбрирате, че периодът за избор на партньор е само няколко години. И самоналагайки си изсмукани от пръстите критерии, сами се прецаквате. Но това го осъзнавате постфактум и настава вой до небесата.

И като сме тръгнали да говорим за изисквания - този който отговаря, не ги покрива само за теб, а и за голяма част от останалите жени. И тогава се срещаш с жестоката реалност - че за да получиш това което искаш, трябва ти също да се конкурираш с останалите и да отговориш на НЕГОВИТЕ критерии.

Предполагам, че вече сама се досещаш в коя група си и дали си ги покрила, щом се стига до там да пишеш горната тирада.

 
  ...
преди: 29 дни, 6 часа
hash: a6b0a841db
гласове:
1 2 3 4 5
  (41 гласа)

5.   Жена съм и подкрепям с 2 ръце написаното!

 
  ...


...
преди: 29 дни, 6 часа
hash: 81ac6846b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (42 гласа)

6.   Всеки един мъж по дефолт трябва да е такъв. Може още неща да се изискват от един мъж. Все пак затова е мъж.

М30

 
  ... горе^
преди: 29 дни, 6 часа
hash: e7d2165b79
гласове:
1 2 3 4 5
  (60 гласа)

7.   Я сега като ги търсиш тия неща кажи последните ти гаджета или мъже с които си се занимавала... Всичките ли са боклуци? Или все на боклуци попадаш... Щото ако търсиш наистина тия неща, имаш брутално много мъже в личните съобщения във всяка социална мрежа. Въпроса е що не си с тях.... А си все с боклуците...

А относно точка Номер 7 - искаш брак ли? Ти искаш брак? Страхотно, махаш социалните мрежи на секундата. Всичките! Или си правиш профил само за роднини и приятели без никакви снимки. И ся се почват гнусните женски аргументи "Ама ти ако си искала да изневериш, си щяла и без социални мрежи, ама ако си искала еди какво си, си щяла еди що си". Не не! На секундата щом само поискаш брак, махаш всякакви социални мрежи! Защо? Защото на никой мъж не му е приятно това. Без значение дали мъжа ще го признае или не.

И сега най- голямата черешка на тортата - ти искаш брак? Страхотно, имотите (ако мъжа има такива) да са на името на майката или бащата на мъжа. Или да има предбрачен договор. Абсолютно доказано е, че 80% от всички разводи са инициирани от жените. При които жената ако е виновна, взема половината на мъжа, което той се е трепал цял живот и близките му са спестявали и са работили. При положението с днешните жени, не бива нищо да се дели след развод. Щото повечето разводи са по тяхна вина. По коя логика ще се дели нещо с теб? Това не е 50 на 50, както ти твърдиш, а 80 на 20 в твоя полза. Няма да ви минат номерата и ще стоите самички като кучета, заради цялата тази агресия и арогантност и омраза към мъжете. То бива бива гадост и отмъстителност ама чак толкова не е нормално...

 
  ...
преди: 29 дни, 5 часа
hash: 83fd2b52f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (40 гласа)

8.   Относно трета точка, не виждам проблема с дългата брада и коса, това че са дълги не ги прави автоматично мръсни. Също така, да се къпе всеки ден със сапун и шампоан не е препоръчително; износват се епидермиса и косата. Душ с вода може, ама в този случай, защо не през ден?

Покривам всичко, освен може би 9, обичам да чета, ама не чета чак толкова много. Чел съм доста, обаче чета рядко. Епосът на Гилгамеш и Моби Дик са едни от любимите ми разкази.

И сега какво?

 
  ...
преди: 29 дни, 4 часа
hash: d584db8f31
гласове:
1 2 3 4 5
  (52 гласа)

9.   Таз година 10, догодина 20. Желания и стандарти да има.

Ако не получавате внимание от качествени мъже, еветуално, в краен случай, може би пък не заслужавате такова.... Само казвам...

П. с. вероятно срещу торбата с изисквания очаквате безусловна любов и отдаденост.

П. п. с. ако натрупате достойни качества - мъжете сами ще ви намерят. Докато трупате изисквания, ще подкачате от клон на клон и ще се оплаквате. Весели празници!

 
  ... горе^
преди: 29 дни, 4 часа
hash: 3ca1a59e6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (47 гласа)

10.   Страхотни критерии, fair enough. Хареса ми, че каза, че баща ти не ти е посягал и викал и затова няма да търпиш подобно отношение и в брака си. Мъже, четете как трябва да се държите с дъщеря си за за може тя после да има критерии в живота си, а не да я пердашите и обиждате и после да стане поредната изтривалка на някой психар. You go girl!

 
  ...

...
преди: 29 дни, 4 часа
hash: 7bb5982da3
гласове:
1 2 3 4 5
  (46 гласа)

11.   Право в десетката!

 
  ...
преди: 29 дни, 3 часа
hash: 80523062cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (47 гласа)

12.   Благодаря, че те има!

М31, 3 езика, 2 висши-та в две различни държави. 60к годишно в евро (това последното не знам защо е важно, за протокола, на тия подскачащите материалистки, да го сложа.... да се разгаря интригата... )

 
  ... горе^
преди: 29 дни, 1 час
hash: 8d0628b176
гласове:
1 2 3 4 5
  (55 гласа)

13.   Няма смисъл да се впрягаш. Според мъжете в този форум, жените не трябва да имат никакви изисквания.
В темата защо жените не искат да раждат млади, където уж е търсено женско мнение, са изпонаписали сума ти коментари, които не са свързани с темата: ИМАНЕТО НА ДЕЦА, а говорят за външния вид, за това защо жените не ги искали, че са самотни и други такива.
Като доводи в темата, жените са дали отговори, свързани с имането на деца, и какъв евентуално би бил животът на това дете, а мъжете продължават да говорят... именно за СЕБЕ СИ.
Според тях жените са машини, да раждат и да отглеждат сами, а мъжете като харесат една жена, тя автоматично трябва да спи с тях, и нищо да не иска, и да роди и да си го гледа сама. Демек тя да има две деца, бебето и тоя мъж.
Просто няма смисъл, няма да те разберат. Резултатите са - всички са сами, освен малкото изключения разбира се, нормални останали мъже и жени.

 
  ...
преди: 29 дни, 1 час
hash: d1ae12f6ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (67 гласа)

14.   Напротив. И кифлите и нормалните жени харесвате един тип мъже - такива с брутална физика, татуси, брада, ръбеста челюст и лош поглед. Както и харесвате фалшивата им демонстрация на добро материално състояние.

 
  ...
преди: 29 дни, 37 мин.
hash: 16221baf34
гласове:
1 2 3 4 5
  (60 гласа)

15.   7, тук много си се излъгала, обикновено темата за децата повдигат жените и не знам един брак кое и какво ви гарантира, освен вдовишка пенсия и ако мъжът почине, че получавате дял. Ако питаш: жена съм, без брак, приказките за бели рокли съм ги чела в детството, а парите за тържество спокойно вече отиват по детето ми. Познавам двойка в брак, които не живеят заедно, не се понасят, но говорят един за друг "жена ми", "мъжа ми", бебето за нея е фикс идея и начин да й дават повече подаръци, а той се чуди за какво е бил прибързания брак и прибързаното бебе. За наркотици, хазарт и другото си права, но ако мислиш, че "мъжа ми" става с документи, които осигуряват на теб и детето ти повече, отколкото на дете без брак, се лъжеш.

 
  ... горе^

...
преди: 29 дни, 23 мин.
hash: a151354248
гласове:
1 2 3 4 5
  (55 гласа)

16.   Има мъже с коси и бради, които се къпят всеки ден е косите им са много по- хубави, отколкото съсипаните с боички и изправяне косища на разни "поддържани" жени, но както и да е.
Ако си в графата "нормални жени", защо изобщо се занимаваш с мъжете, особено ако си нормална и не особено привлекателна (хипотетично)? Гради кариера, остави своята следа в това общество и не се занимавай с на мъжете глупостите. Природата ги е направила да следват най- лесните, най- лъскавите и най- леките жени и няма да се променят. Природа, какво да се прави? Защо мислиш, че отъждествяват всички жени с така наречените кифли? Защото мъжете не забелязват останалите жени, несъвпадащи с това определение, освен в два случая:

- когато им се подиграват. Мъжете са такива създания, че смятат, че светът им дължи всичко и че всички трябва да се съобразяват с тях. Вградено им е още от патриархалните времена, има го и в издънените абрахамски религии като християнството, че всичко трябва да се прекланя на мъжете и щом ти или която и друга жена откаже да бъде кифла в тяхна чест и да се облича и държи така, както те искат, то същите смятат, че с висше им е дадено да се подиграват на такива жени;
- когато на някои мъже им писне от кифлите и усетят, че си safe option за съпруга, майка на децата им и домакиня, но да не си мислиш, че ще си много обичана от мъжа? ! Не, няма да си обичана, освен ако не попаднеш на някакво голямо изключение, което не си търси трофеят "кифла", с който да си четка егото и да се фука пред приятели, но това е много малко вероятно и рядко срещано.

Имаш вариант да станеш кифла. Така и "добричките", които твърдят, че си търсят святна, ще те налазят. И преди същите да ме нападнат, че не харесвали кифли, ще им кажа следното:
ако НЕ харесвахте такива жени, нямаше постоянно да попадате на такива, да се занимавате със същите, че пък и да започвате връзки с тях. Аз защо не се оплаквам от лоши момченца и батчици? - защото не ги харесвам и не бих ги докоснала и с открадната вагина, какво остава пък да влизам във връзка с подобни или даже да ги заговарям. Единствено се оплаквам, когато се държат гадно с мен, без да съм им направила нищо, просто защото са невиждани боклуци. На улицата ги заобиколям. Не си правете труда да убеждавате нас, жените, че не е така, защото действията са показателни, а не думите.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 28 дни, 23 часа
hash: d3fa524727
гласове:
1 2 3 4 5
  (56 гласа)

17.   Половината ти критерии са идиотски. Коя ще тръгне да се занимава с наркоман или комарджия? Какво предлагаш насреща - леко закръглен гъз от типа "трябва да отслабна 5кг (реално 15)". Общо взето претенциите може да са основателни повечето, но самонадеяният тон никак не е наред. Хайде прав ти път.

 
  ...
преди: 28 дни, 22 часа
hash: 2acfeb63c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (42 гласа)

18.   Още като прочета, че някой замества българската дума "изисквания" с английската "standards", както и "вън" с "out", ми става ясно, че е умствено ограничен, с беден речник и подражател на други неграмотници, т. е. не уважава родния ни език, не се старае да се изразява грамотно, не влага мисъл в това, което изрича, и е силно повлияна от залитането към чуждопоклонничество (основно английско такова). Плюс силна зависимост от киснене в Мрежата по много часове на ден, вероятно и зависимост към телефона, обществените мрежи и получаваното там внимание и чуждо одобрение (основно от непознати). Намирам в текста на авторката (изразяваща се съмнително сходно като онази уж другата откачалка, която горе хули) още десетина подобни думи, които говорят за ограничен речников запас и залиняване на мисловната дейност, но оставям на нея да се досети къде са пропуските ѝ.

За справка, не отговарям на точки 5 (мога да готвя ограничен брой неща), 6 (редовно вдигам ръка, за да галя нежно жената), 8 (с наднормено тегло съм, макар да вървя по 8-12 км дневно), 9 (книги не чета, защото набавям нужните ми сведения в електронното пространство) и 10 (не ми пречи да слушам "Една българска роза" на Паша Христова и след това "Море и суша" на Магда), но въпреки това вече почти година и половина съм щастливо обвързан с прекрасна жена! И, о - потрес - имаме различия понякога, но с лекота намираме общ език, тъй като има взаимно желание за това. Просто хората са до известна степен приспособими същества и всеки си преценява дали ще се цупи и за най-дребните неща, или ще се опита да се погажда с някого. Най-същественото: доколко ще позволи на 1-2 несъвсем изпълнени неща от списъка да му попречат да се отвори за създаване на трайни отношения с иначе много подходящ за него човек.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 28 дни, 19 часа
hash: 01f8619c71
гласове:
1 2 3 4 5
  (67 гласа)

19.   Скъпа, не че съм опрял до теб, но ти какво предлагаш в замяна на твоите изиквания. И на кой му дреме ти какво искаш. Успех с намирането на четящият, спортуващият и помагащият в домакинството нацепен принц-чистофайник и с добри доходи, неходещ по казина и проститутки, който няма търпение да се ожени за теб, за да му пуснеш и да му родиш деца. Аз съм пас. Не съм малумен, така че когато отида на проститутка не споделям с партньорката ми, така че няма как тя да разбере, ако го направя. Дали ще взема една жена само за секс, зависи от нея. Ако покаже и други качества, няма да е секс кукла, а равностойна партньорка. И ако заслужи да е такава, не защото тя иска, а защото аз искам, ще и готвя италинаска кухня и не само ще помагам в домакинството, а на моменти когато преценя, ще върша цялата домакинска работа. Ако сексът е добър и редовен, няма да ми се налага да ходя по проститутки. По казина не ходя, защото съм здраво стъпил на земята и не разчитам на случайността, за да изкарам пари. И последно, ако някоя жена успее да спечели сърцето ми, ще и позволя да ми роди деца, които ще отгледаме заедно.
ПС. Не зная в какви среди се движиш, но аз и хората в моето обкръжение се къпем минимум по един път на ден и с изключение на връхните дрехи и саката, всяка дреха след едно обличане задължително се пере.

 
  ...
преди: 28 дни, 14 часа
hash: f1cbce2579
гласове:
1 2 3 4 5
  (63 гласа)

20.   Ще си останеш сама с котки.

Човек трябва да се приспособява към света, а не да иска светът да се приспособи и нагоди по теб.

А пък съм и забелязал, доста често, с тези "изисквания", накрая се хващате точно с такъв от описанието - нечистоплътен селяндур, с анцунг и гуменки, татуиран, брадясал, гледащ лошо, излизащ от фитнеса с безжични слушалки с които слуша чалга...

;)

 
  ...

...
преди: 28 дни, 9 часа
hash: d7e5342a39
гласове:
1 2 3 4 5
  (56 гласа)

21.   Защо ли не се изненадвам от отговорите?

Глупавите аргументи, че жените търсели някакъв нацепен, с брада, с татуси и тъп поглед заваляха веднага. И пак някакви заплаха тип "ще си останеш сама с котките". Хахахаха. По - добре сама с котки отколкото отрепка. Естествено, Кифльо пак не пропусна да се изяви с простотията си, но от него не съм и очаквала друго.

 
  ... горе^
преди: 28 дни, 9 часа
hash: 72ec2db386
гласове:
1 2 3 4 5
  (47 гласа)

22.   Н 18 (КП) :
"Намирам в текста на авторката (изразяваща се съмнително сходно като онази уж другата откачалка, която горе хули) още десетина подобни думи, които говорят за ограничен речников запас и залиняване на мисловната дейност, но оставям на нея да се досети къде са пропуските ѝ. "
Правилно си забелязал, беще ми интересно дали някой въобще ще си даде сметка за нескопосаното копиране с уж " нормални" стандарти от" нормалната жена".

От Другата откачалка
--------------------------------------------------------------------------

Авторке, казваш, че си книжен плъх, добре! Поавтаряй с мен:
" Книгите не се ядат, книгите се четат"
Някой ден ще бъдеш нещо повече от плъх, сигурна съм, дерзай!
Но пробвай да ги четеш тези книги.


Кифлата с малоумните теми

 
  ...
преди: 28 дни, 7 часа
hash: 73fd8ce1bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (51 гласа)

23.   Тука 90% не покривате критериите и затова нахейтихте момичето.. Претенциозна била, щяла сама с котки да остане.. Ха-Ха наранени душици..

 
  ...
преди: 28 дни, 7 часа
hash: 73fd8ce1bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (45 гласа)

24.   14 - Аре стига и ти с тия брутални физики, татуси и брада, писна ми да ти слушам глупостите.. Живееш си в някакъв свой свят, огледай се по улиците, не виждаш ли с какви убитаци се хващат доста прилични мацки..

 
  ... горе^
преди: 28 дни, 6 часа
hash: 729f57c426
гласове:
1 2 3 4 5
  (50 гласа)

25.   Смятай, дори този екзестенциал минимум, възмущава някои. Ъ даже не мога да ги нарека мъже. Според мен, ако не можете да ги покриете, най добре стойте далеч от нормални жени, и категорично не смейте да се размножавате. Оставете ги, поне няколко котенца да бъдат отгледани с любов

 
  ...

...
преди: 28 дни, 6 часа
hash: 83fd2b52f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (50 гласа)

26.   16, нека ти споделя някои работи.

Не следвам нито най-лесните, нито най-лъскавите, нито най-леките.
Всъщност харесвам момичета с по-малко, по възможност без, корекции - като татуировки, импланти и ноктопластика. По-облечени, залагащи повече на лицето си, отколкото задника или гърдите. Грим който единствено изчиства и изостря естествената красота на лицето, вместо да я замъглява и измества. Любознателни и способни да започнат и/или водят разговор по теми отвъд ядене, работа и спане. Жена, която да не е лесна, а качествена съм срещал само веднъж, та ако не ги забелязвам, жените дето са качествени, стойностни, то е защото ги няма, а не защото не виждам или не търся. За жалост, масово необвързаните са именно от лесните, които са лесни с цел да се обвържат и то по-скоро; що годе свестните, които познавам, са обвързани.

Още, да наричаш християнството издънена религия, е знак на пошлост и глупост само по себе си, а още повече в сравнение с исляма, който всъщност подчинил жените, така както казваш, а християните от милосърдна наивност ви оставиха да вилнеете и сега теглят последиците от безразсъдството си, когато жените си раздават гъзовете, от заблуда за равенство и после реват, че са използвани. Нека да съм напълно ясен, не, не сме равни и да мъжът е по-можещият, по-интелигентният, по-силният, по-отговорният и следователно по-страдащият от тази безумна, исторически неоправдана лъжа за равенство. Знам коя е Хипатия, знам за приноса ѝ и обстоятелствата на нейната смърт, и пак твърдо заявявам, нещо видимо с просто око, че жената не е равна, а се преструва на такава, окачена на някакви си социални патерици.
Не, жената не дава живот, мъжът дава живот, а жената го изхранва; така е със семето и почвата, в семето е живота, който после дава плод. Жената е ценна, но не е ос, а спътник - в думата girlfriend, аз търся повече friend отколкото girl; докато предлагането отсреща е по-често наобратно.

За последния абзац бих казал, че имаш право. Ако мъжете отстояваха качеството на жената, пред това тя да е дашна, вероятно и самите жени щяха впоследствие да се променят от кифли в по-качествени жени, с цел да привлекат мъжкото внимание. Не е нужно да ти обяснявам, че това е един омагьосан кръг на промискуитет, където жените за да са интересни на мъжете се превръщат в кифли, а мъжете редом до тях са леки свалячи, които се пускат на всяка, която им върже; името ѝ не е важно, важно е да има "слива".
Е, както е казал Хезиод на брат си, пътят към лошото е гладка пързалка и може да го грабиш с пълни шепи, а пътят към хубавото е стръмно нагорнище, труден докато не стигнеш върха, от който те дели само потта на челото ти. Трудно е, но е редно една от двете страни, цялостно, да набие спирачки и да обърне посоката, иначе до края на 2025 евгениката ще си каже думата.

Гилбърт Кийт Честъртън е писал "Християнският идеал не е изпробван и намерен недодялан. Намерен е за труден и оставен неизпробван. "
Единственото с което не мога да се съглася са последните две думи. Напротив, изпробван е и хрониките показват, че е давал резултати, когато да бъдеш е било поставено пред да имаш.

След всичко написано, имам само един въпрос към теб, според теб мъж ли съм?

 
  ...
преди: 28 дни, 3 часа
hash: 1c0a9a2305
гласове:
1 2 3 4 5
  (50 гласа)

27.   Имам чувството, че една и съща добре позната и твърде активна женица пуска тези банални теми последно време. Миличка, определено трябва да си обогатиш речника, че вече стана "развален грамофон" :)И вечното коментиране на някакви очевадно деградирали мъжки персонажи, която не вярвам някоя въобще да доближи, освен ако не е дива селска пръчка. Най вероятно това е средата на авторката, затова и все ги споменава тия лоши момчета с шкембе и анцуг. Чудно обаче как все се оказва, че все пред такива си разтваряте краченцата накрая, след цял низ от "принцове". И все четем някакви малоумни нейни си очевадни изисквания и критерии, които или са абсолютен минимум за всеки един цивилизован индивид, или са някакъв пълен абсурд. Което само показва, че авторката си говори по скоро на теория а практичният й опит във връзките, нормални и здрави такива, клони към нула.

Чисто приятелски съвет - излез от това село или среда в което си се забила, дето все някакви брадати селтаци по анцузи със съмнителна лична хигиена са ти пред очите, и ще видиш, че света е доста по широк. България е пълна с нормални мъже които се обличат нормално, четат, къпят и тн. Разбира се, никой не те задължава да проявяваш някакъв интерес към тези обикновени мъже. Ако се целиш в топ мачовците, това си е нормална женска тенденция, разбираемо е и никой не те вини, твое право си е. Всяка една такава като тебе си мисли, че именно тя заслужава "принца на бял кон". Затова и толкова често слушаме как някой ви "употребил" или пък "оплел", и после ви захвърлил като мръсна кърпичка, докато вие си хвъркате из небесата и си мислите, че сте ударили джакпот. И все някак си ви идва като шамар с мокър парцал. И след това се почва едно злобеене и реване как всички мъже били такива. Знам, че дупенцето още ви боли ама чак пък толкоз да изтъпявате и да не зацепвате, че сте били зарязани не защото "принца" иска да овършее колкото се може повече жени, а защото не сте му дали това което търси. Или нямате качествата които той е търсел. С други думи, не сте на едно и също ниво и това е истинската причина да сте захвърлени. Седни и помисли малко над тази налудничева за теб идея и кой знае, следващата ти авантюра може и да не е толкова анално болезнена. Или пък седни наистина да почетеш книжки, както твърдиш, че правиш. Определено имаш нужда. Хем и сподели-то да си почине от темите ти.

 
  ... горе^
преди: 28 дни, 3 часа
hash: 2dc9951141
гласове:
1 2 3 4 5
  (57 гласа)

28.   Ха ха, момчета, това са основни изисквания. Има още един куп, които да трябва да можете да покриете: например да можете да поправите нещо вкъщи. Как писнахте всички, хареса ми.
За протокола: жена съм, мъжът ми изпълнява всички критерии, плюс е страшно сръчен и като излезем не ме оставя да платя нищо. И аз по примера на номер 12 да си кажа, че изкарвам 70к евро годишно, да не решите, че вися на ръцете на силната си половинка.

 
  ...
преди: 28 дни, 37 мин.
hash: 7bb5982da3
гласове:
1 2 3 4 5
  (62 гласа)

29.   Това е абсолютният минимум изисквания на една нормална жена. За съжаление, повечето мъже дори и тях не могат да покрият, съдейки пи коментарите тук.

 
  ...
преди: 28 дни, 27 мин.
hash: 481faedafb
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

30.   Богоровче, забави малко! Стандарт е широко употребявана дума и твоето мнение не е факт.

Сега, "намразил" си женицата, реши да я понакълвеш, ама уж градивно, леко се изкара егати и пича. Не, че не беше забавно, ама взе да се изтърква.

 
  ... горе^

...
преди: 27 дни, 23 часа
hash: d3fa524727
гласове:
1 2 3 4 5
  (33 гласа)

31.   За да повдига въпроса за къпане и мирисане, явно е нацелила не един подобен екземпляр. Друг я е биел - иначе нямаше да го включва в репертоара. Примерно защо не отбеляза, че трябва да не е ходил в затвора? Защото още с такъв не се е пробвала - в някоя следваща версия на критериите може да се появи. Накрая ще вдигне сватба, без бременност и деца нали "както трябва". И след 2-3г опаа, ама тоя пък безплоден. Бързо развод и попълване на критериите или преразглеждане на точката за децата и брака.

 
  ...
преди: 27 дни, 21 часа
hash: 41e3f5f127
гласове:
1 2 3 4 5
  (35 гласа)

33.   От човек на близо 60 години - щастливо женен.

Авторке, съгласен съм, че всеки човек трябва да има определени критерии (или изисквания) за избор на СЪПРУГ/А!

Само, че от своя богат житейски опит ще ти кажа, че реалността е друга!

Защо?

Защото има нещо важно наречено ПРИВЛИЧАНЕ и още нещо, дори по-важно наречено ВЛЮБВАНЕ!

И трябва да ти кажа, че това е причината голяма част от хората да се оженват/омъжват за неподходящ за тях човек - ЗАЩОТО СА ПРИВЛЕЧЕНИ И СЕ ВЛЮБВАТ!
И знаеш ли, че тогава всички изисквания отпадат!
Защото човек, когато е влюбен е готов на страшно много компромиси!

Така, че тези критерии, изисквания са много относителни!

Трябва човек да е много твърд, със силна воля и самоконтрол, за да успее да ги спази!

Освен това не може човек да има 10-20 критерия и да очаква, че ще срещне човек, който да отговаря на всичките, и че и този човек също ще се влюби в него и ще иска да създават семейство заедно!

Просто човек трябва да има максимум 2-3 основни и задължителни критерия или изисквания, на които трябва да отговаря неговата бъдеща съпруга(не използвам думата партньорка, защото няма да играем танци)))
Оттам нататък другото е желателно, но не и задължително!

Ето, ще ти разкажа за мен, за да видиш критерии, които работят реално, а не някакво теоретизиране!

След грешките на младостта, от които се поучих и си направих правилните изводи, аз имах следните критерии към моята бъдеща съпруга:

1. Да бъде въцърковена(или в краен случай стъпила на този път) православна християнка!
Защо? - Защото и аз съм такъв и желая да се свържа с жена, с която имаме духовна основа на брака ни, която е Христос!

2. Да имаме еднакви(или поне много сходни) цели, възгледи, приоритети, и виждания по най-важните неща в живота!
Защо? - Защото, ако няма такава духовна връзка между хората, няма да удържат на изкушенията и изпитанията в брака и семейството, и ще се огънат...

3. Да се харесаме и допаднем като хора, души, характери и да се обикнем!
Защо? - Мисля, че е ясно. Като физически съм държал само да се харесваме и да ни е приятно да бъдем заедно, и разбира се да усещам и физическо привличане към нея, защото съм мъж и това за мъжа в брака е необходимо!


И имай предвид, че повече от десет години съм търсил жена, която да отговаря на тези критерии. Всички ме разубеждаваха, защото вече бях на 40 години и не вярваха, че ще намеря такава жена. Но аз вярвах и се уповавах на Бога, и знаех, че ако има Божия воля за това - в свое време то ще се случи.

И слава на Бога, срещнах такава жена и въпреки многото трудности, пречки и проблеми, през които минахме, с Божията помощ преодоляхме всичко това и си създадохме едно много добро, задружно, сплотено, сговорно и прекрасно семейство.
Обичаме се, уважаваме се, ценим се един друг, и живеем в мир, разбирателство и любов.
И вече доста години сме заедно, Но - всекидневно полагаме усилия, за да пазим всичко това! Защото любовта трябва да се поддържа! Тя не е нещо, което е даденост и не е стационарна и неизменна! Човек трябва да внимава върху себе си, защото изкушенията и съблазните в наше време са много, и трябва твърдо да им се противопоставя, още в зародиш - като започне от помислите!

Надявам се, че ще си направиш изводите от това, което споделих с теб и ще преосмислиш някои от критериите си! Разбира се, ако искаш да има резултат?

Примерно критерий, колко често да се къпе човек е несериозен и повърхностен, и показва, че ти не познаваш същността и не оценяваш правилно важността на нещата в живота.
Примерно родителите ми(Бог да ги прости) се къпеха веднъж седмично, но не бяха нечистоплътни и бяха много добро семейство!

Също е несериозно да имаш изискване, човекът да обича да чете книги. Аз самият чета много, но не бих изисквал това от евентуалната ми съпруга. Това е критерий за избор на приятел/ка, а не за избор на съпруг/а!

Относно музиката, това си е предпочитание на самият човек. Сега тук мога да се съглася, само ако ставаше въпрос за хеви метъл и подобни, защото това е свързано и с определен начин на живот. А т. нар чалга първо е трудно да се дефинира точно, защото е близка и до народната музика, а ако кажем, че е поп-фолк, от този жанр има и пошли, но има и стойностни песни. Така, че не е редно да се заклейми тотално! А и човекът може да слуша всякаква музика, а тази да е само една от многото - имам доста такива познати.

Критерият деца след брака донякъде изглежда добре, но само на пръв поглед! Защото правилният критерий е интимни отношения след брака!
Освен това всички знаем много случаи, особено в последно време, когато първо идва детето, а после бракът!

Критерият да не ти посяга е правилен, само че как ще го разбереш? Защото в много от случаите, които знам, обикновено това започва да се проявява, след като вече са женени...
За да стане това на практика- точният критерий е съпругът ти да е добър и кротък човек!
Но проблемът е, че повечето жени изобщо не ценят тези качества у мъжа, въпреки че с такъв човек ще живеят много добре! А те налитат на мъже със силни и тежки характери, и после страдат от това...

Няма да се спирам на останалите ти критерии, но като цяло смятам, че подходът ти с такъв тип изисквания и критерии е грешен!

Трябва да се научиш да разпознаваш действително важните неща в човека и да държиш на тях!

За да ти помогна, ще ти изброя според мен, кои са най-важните качества в един мъж, за да бъде добре на жената да има такъв човек за свой съпруг:

1. Да е добър човек, добродушен, кротък, смирен, скромен
2. Да е благочестив
3. Да е жервоготовен
4. Да не е егоист и да обича да помага на хората
5. Да е вярващ в Бога и въцърковен човек, живеещ и практически според Божиите заповеди(разбира се и жената трябва да е такава)
6. Да те обича, цени и уважава
7. Да се стреми да надгражда и да се развива духовно и професионално

Изброил съм най-важните неща, има и още, но е добре човекът да отговаря на повечето от тези критерии!

Хайде със здраве и успех в търсенето на "принца"!

 
  ...
преди: 27 дни, 19 часа
hash: 576ffd2c2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

34.   Здравей авторке,
Още в началото на моя коментар искам да кажа, че ти не си нормална жена, а си повече от 10 кифли дори. И бързаш да се похвалиш, че печелиш дори повече от номер 12 дори. Той печелел 60к евро годишно, а ти печелиш 70к евро годишно т. е. дори повече от него. Но нали трябва да се самоизтъкнеш, че си повече от много мъже. А щом мъжът ти за всичко харчи от вашите сенейни разноски защо не ни каза той колко получава на година. Ааа, тук мълчиш. Абе за едно много те бива, да се хвалиш за всичко. Твоите фалшиви хвалби вече всеки ги усеща, все повече посетители в този сайт вече разбират коя си. Ще направиш добра услуга на всички нас ако спреш да измисляш тъпи истории. Покажи малко морал в поведението си най-после.

 
  ... горе^
преди: 27 дни, 15 часа
hash: 5761322243
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

35.   Хехе - и като ти дойде някой, който отговаря на критериите и веднага му се хвърляш в обятията, а? Дори и да е на 70?

Ами ако дойдат двама?

Аха - значи все пак има и други критерии... Тогава защо си губиш времето да изброяваш като и ти не ги знаеш?

Между другото - над 50% от мъжете отговарят на тези критерии. Тогава защо не си "избрала" досега?

 
  ...
преди: 27 дни, 11 часа
hash: 8ea7597741
гласове:
1 2 3 4 5
  (34 гласа)

36.   Според мен авторката има съвсем нормални изисквания към, мъжът в живота И. Никой не харесва наркомани и системни пияници, разбираемо, че те нанасят най-големи щети на семейният бюджет. По втора точка. Лично аз съм изключително гнуслив, и нямам никакво желание да се завирам в различни "канали" от дамската анатомия, в които са бродели стотици други преди мен с различни хигиенни навици и обичай. Не желая да се докосвам до кожата, та даже да съм с костюм за биологична защита. Мерси ще пропусна, имал съм колежки, умни и чистоплътни. Старая се да поддържам ниво на лична хигиена, в нормални дни, без екстремно високи температури задължително сутрешен и вечерен душ. То повече време ми отнема подсушаването на банята и лъскането на арматурата. Харесвам хубавата козметика, като в това се включват дъщеря ни, съпругата ми, племенницата ни и разбира се аз. Възприемам ароматите като цветове и вкус да са в синьо-зелената, леко горчива гама, да навяват чувство за сняг, бор и кристално синьо небе. Някакъв Ориент тежки будоар ни аромати. Марки "Трусарди", Иесей Мияки", "Дънхил", "Давидов", Бос", Жан ПолГутие""Мошино", като и там трябва се внимава. Бельо всяка сутрин и вечер. Супругата ми приготвя кубчета с бельо като в казармата едно време. За всеки ден от седмицата. Разбира се, че ще работи, станах един от най-младите научни сътрудници в института, в който работих, на двадесет и шест години. Никога не съм посягал на жени, майка ми с много шамари и внушение ми е набила в дебелата глава да не посягам на съученичките си да не ги тормозя, разбира след внушението поредният шамар. Е, не бях идеалното момченце, каквито бяха синчетат на някои нейни колежки. Да разбивали са ми носът и зъбите, е и аз съм разбивал нечии. Странното е, че когато момичетата, най-вече тези около мен разбраха, че не ги закачам, те започнаха да ме закачат и да искат да се борят с мен, което мятах за крайно неприемливо. Даже една лято след казармата, когато родителите ми отидоха на курорт, приех временно да живее една колежка от нашата група, защото хазяите И, правеха ремонт на апартамента, в който държеше стая. Даже тя още първата вечер къде на майтап, къде наистина, поиска с борба да решим спора за мястото и леглото на нашите. Тя също тренираше джудо, но срещата премина в нещо друго. Съгласен съм, че нормалният човек трябва да полага някакви грижи. Тренирал съм девет години джудо още от девети клас, бях много грозен и това беше спорта където нямаше момичета, защото се срамувах от грозотата си, две години СРБ, в парашутно-десантен батальон, бях "фазан"-ПКВ. Имам в къщи петдесет килограмова щанга, три комплекта дъмпели и разни други. Слушам музика като се почне от Битълз, Ролинг Стоунс, Лед Зепелин, Доорс, Дийп Пърпл, Юрая Хиип, Блак Сабат/по-малко/, Джудаст Прист, Прокъл Харъм, Форинър, Алфавил, Кени Джи, Роксет, Реднекс, Брамс, Шопен, Сметана, Шуберт, Чайковски, Албинони. На вратат на лабораторията ми имаше надпис "свободна от чалга територия. С чалгата до тук". Харесвам жените, не мога да готвя освен шпикована плешка, разни варианти на яйца, и гювечета. Мързелив съм, не съм от най-примерните съпрузи, но божавам дъщеря си и съпругата си.. Може да ме наречета пълзяща гадина-няма пробелем. По принцип съм сръчен, но не инициативен. Такъм съм, какъвто съм-обикновен. Алекс. //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ...

...
преди: 27 дни, 11 часа
hash: 4ba6bf7554
гласове:
1 2 3 4 5
  (35 гласа)

37.   Това са нормални критерии вече за разлика от ниско летящата кифла. Някой неща търпят разделение или корекции. Например не нужно и тя да забива пирон в стената за новата картина или да работи усърдно с бормашината. За брака и децата съм много За. Но това е друго, ново ниво от критерии в последствие.

 
  ... горе^
преди: 27 дни, 10 часа
hash: b4be04c25c
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

38.   Сигурен съм, че ако напиша, че обичам да пия кръв от девици инда паля църкви, получа по-малко единички, отколкото, когато засегна златното момче със сърце от камък и мозък от гранит. Корав у сърце, корав у картуна! Голем пич!

 
  ...
преди: 27 дни, 9 часа
hash: f0dcfca9ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (43 гласа)

39.   Кога ще се спрете с тия "нормални" жени най-после? !? "Нормални" жени НЯМА, всички сте ненормални! Дали кифли или не, всички жени сте еднакво тъпи, с еднакво тъпо, малоумно мислене, неподчинено на каквато и да било логика, а само на моментни емоции, които ви определят всичките решения в живота! И нормалните, и ненормалните все си искате нацепените батки с брутална физика, татуси, брада и лош поглед, и на двете стандартите ви са еднакво тъпи, абсурдно високи и невъзможни за покриване от който и да е мъж! И да, даже и интелигентните, грамотни и образовани жени с богата обща култура пак си харесвате такива напомпани, мускулести, бръснати, брадати горили, гледащи тъпо и неможещи да вържат две думи на кръст! ВСИЧКИ жени, от ВСЯКАКВИ възрасти харесвате САМО такива, без изключение!

 
  ...
преди: 27 дни, 9 часа
hash: 3614c5bf96
гласове:
1 2 3 4 5
  (43 гласа)

40.   "5. Да ми помага в домакинската работа. " Е, тука си вкара автогол! Думата "помага" означава, че ТИ ще правиш основното! Нещо не се връзва с другите ти принципи за равнопоставеност! Как така някой ше "помага" да се поддържа дом, който той притежава и ползва!???
Формулировката трябва да е: "да се дели домакинската работа пропорционално на доходи/време/желание и на двете страни и т. н. т. "
Ж50

 
  ... горе^
преди: 27 дни, 9 часа
hash: 65b3ef3489
гласове:
1 2 3 4 5
  (35 гласа)

41.   Не разбрах ако ти изневерява с нормални жени, не с шаврантии, ще го приемеш ли?

 
  ...

...
преди: 27 дни, 5 часа
hash: 69a055fc4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (41 гласа)

42.   До номер 28 : Мацо, казваш че изкарваш 70к евро годишно и че не висиш на врата на половинката си, но в същото време изтъкваш, че не плащаш нищо и твоите пари са си само твои, а неговите са общи? Чудесна логика, продължавай все така! Моли се съпругът ти да не се събуди някой ден от вълшебния си сън и да спре да ти плаща разходите!

 
  ...
преди: 27 дни, 5 часа
hash: d7e5342a39
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

43.   Здравей, 34.

Виждам, че си тъп на кубик и грам не си разбрал какво съм писала в поста си. Не знам с кого ме бъркаш, но твоят начин на писане ми е познат и предполагам си един от кликата на Кифльото и Чингиза. Можеш спокойно да се обърнеш към вратата и да си излезеш.

33, ами радвам се, че си намерил жена с подобни разбирания. Освен да те поздравя, друго не се сещам.

Десантчик, това, че не си много верен на съпругата ти не е добър знак. Мъж, който "обожава жена си и дъщеря си" не ходя наляво-надясно.

37, защо? Моят баща ме е учил да забивам пирони и да работя с машини. Защо? Защото ако бях сама, трябваше да мога да се справям сама. Не виждам нищо лошо в това жената също да знае някои неща.

39, пак ли си ти, сладур? Не ти ли омръзна навсякъде да пишеш едно и също нещо? Сигурно даже и на мъжете им писна да четат твоите помии. Продължавай да си мислиш, че всички жени харесваме подобни примати, които ти си описал. Сигурна съм, че ще стигнеш далеч с тези разсъждения.

40, възможно е грешно да съм го формулирала. На мен ми доставя удоволствие да си върша домакинската работа по мой си тертип. Имам предвид, че партньора ми трябва също да поема част от домакинството, а не само да леже на дивана и да си чеше задника.

41, ами да си разбрал. Не мога да ти смеля и излея през ухото.

Иначе, много се смея как всички мислите, че съм стара мома, "чакаща принца". В действителност съм женена от 13 години, а темата беше пусната като контра на онази кукувица с нереалните очаквания.

В заключение ще кажа следното - ако се разведа със съпруга ми, предпочитам да си остана с котка/куче, отколкото да заживея с мъж. Детето ще ме радва и ще полагам грижи за него.

Продължавайте да си мислите, че всяка жена, имаща реална преценка за нещата, е "стара мома", "второ качество" и т. н. Чао!

 
  ... горе^
преди: 27 дни, 4 часа
hash: 2acfeb63c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

44.   Жалко е, че хора и от двата пола всеки ден хабят сума ти време и вложени сили да се опитват в едно такова място, като тукашното средище, да превъзпитат отсрещния пол "по жицата". Нито някой мъж ще накара някоя пропаднячка с навъртян голям километраж да започне изведнъж да харесва скромни и добри мъже, за да стане примерна съпруга, нито някоя жена ще накара някой с години ходещ по казина и проститутки мъж да престане с тези си навици.

Кой каквото посее, това жъне. Имате глава на раменете, така че разсъждавайте с нея! Посягаш пък горещия котлон - париш се жестоко! Ако всеки път посягаш така и не си вземаш поука, ще гориш все повече и повече. Кое е трудното за разбиране?

С други думи, ако искаш надежден човек до себе си, просто не се занимаваш с ненадеждни такива. Невинаги човек може да предусети кой какъв е и дали не играе умело роля, но хайде да не се лъжем, че някои от вас (особено мнозинството жени) не усещат повече от ясно, че се впускат в опасни бурни води и се "слагат" на пословично ненадеждни групи хора от отсрещния пол! Ако "нямаш очи" за повечето хора и се целиш само в силно ограничена група и имаш поне малко мозък в главата, ще знаеш, че вероятността за успех (нещо повече от еднократно или само временно изчукване), в смисъла на създаване на семейство с подобен човек, е горе-долу толкова ниска, колкото и да избегнеш самозастрелване с руска рулетка при 6 от 6 опита. Превъзпитаване на вече изградил лоши навици човек не се случва никога в живота! Това имат вредния навик да си го въобразяват единствено безразсъдните хора, които не ценят себе си и с лека ръка потъпкват своето достойнство, бидейки склонни да го играят "вечната жертва", докато за пореден път ближат раните си след всеки следващ провал на "пазара на любовта".

Тайната на успеха е да насочиш вниманието си към СЕБЕПОДОБЕН човек от отсрещния пол и с него да градите общо бъдеще! Каквото предлагаш като качества, старание, излъчване, полезност в ежедневието за другия (без непременно да е 1:1) и като цяло си склонен/склонна да дадеш, това също и да изискваш! Това, че има редки изключение от общото правило и виждаме ВРЕМЕННИ двойки между силно несъвместими и неравностойни мъж и жена (например, той е милионер или батка и ще замени сегашната кифла без други качества за следващата такава скоро), дава у някои погрешни надежди, че такъв подход може да просъществува трайно, само че редовно завършва с многократни разочарования, трупане на количества омраза към целия отсрещен пол, дори умствени разстройства.

Горе някои хора с основание споменаха, че дори и да намериш човек, изпълняващ дословно всичките ти изисквания, може да се окаже с други несъвместими за живеене под общ покрив привички, или пък той също да има списък със строги правила, на които пък ти да не отговаряш. И пак стигаме до всеизвестния виц, гласящ:
"Една умира за мен, но аз умирам за друга. Тая, дето умирам за нея - тя пък мре за един друг. Ще си умрем ей така - без организация... "
И така не се стига до нищо.

Същият виц, но с обърнати роли, би звучал така:
"Един умира за мен, но аз умирам за друг. Този, дето умирам за него - той пък мре за една друга. Ще си умрем ей така - без организация... "
Разликата е, че в този случай разказващата жена лесно и без условия ще може да скочи в леглото на онзи, който не я иска за трайна връзка, но не би се поколебал да ѝ поизчука тенекиите и после да я зареже, тъй като на опашката чакат още такива лековерни като нея. В истинския живот повечето жени постъпват именно така лековерно, поради което и редовно са така оплакващи се от бившите си отрепки, които сами са избирали измежду всичките си налични ухажори. Най-противоречивото в тяхната мисловна дейност е това, че прехвърлят вината за избора си върху обикновените мъже и за всичко обвиняват точно тях, макар че не са "спали" с тях, а с пропадняците, които са искали "да превъзпитат". И се почва с "А, у, всички са женкари и изневеряват, зарязват децата и жените си, лежат на дивана, груби са към мен, а аз им прислужвам". Добре, а кой ти ги избираше все такива? И след като установи, че са такива, кой по своя воля продължаваше да бъде с тях, вместо при първата наченка на нещо недобро да се раздели с всеки един от тях?

Няма как 95% от жените да са доволни и семейни, докато вкупом се мятат на 5% от мъжете и подценяват останалите мъже, много от които са с така необходимия набор от личностни качества, надеждни, вежливи, разбиращи, жертвоготовни, прилично изглеждащи, поддържащи се. В най-добрия случай 1% от тези 95% жени (последните 5% от жените или осъзнават, че е излишно да се бутат там, поради свръхтегло или лош ген, или нямат непременен интерес към такива мъже) ще успеят да спечелят подобен мъж, но най-малко 4% от тези 5% най-желани мъже не бързат да си прекъснат разгулния живот с постоянен путкопоток, за да го заменят със семейния живот с една-единствена жена. И ето затова имаме 94% кисели жени, които не успяват да се вредят и висенето им на опашката се изразява само с лесно отваряне на краката пред незнаен брой тъпкачи, но без да успеят "да вържат" мечтания мъж. Този, който в общия случай е помияр по душа, но е силно желан заради други подбуди.

По-добре с човек, който на 80% отговаря на най-основните ти изисквания (ако имаш покритието да отвърнеш със съпоставими качества) и оттам да градите своето щастие заедно, отколкото цял живот да си чукаш главата с типажи, които само привидно покриват всичките 100% от изискванията в списъка, но накрая все се оказват само временно присъстващи в живота ти - в минало време! Имайте си изисквания, но и бъдете готови да поемате отговорност за тях и за своите избори, защото никой друг не е отговорен за последствията от тях!

Аз няма да убеждам кой какви качества да изисква у отсрещната страна, понеже всеки си има различни разбирания, убеждения и праг на търпимост, но ще спомена следното доказано работещо в междучовешките отношения:
Изберете си човек, с когото да ви е мирно и спокойно, с когото да споделяте времето си и винаги да има какво да си кажете (извън обичайните изтъркани теми за ядене, почивки и пари), с когото можете да сте не само мъж и жена, но и верни приятели! Всяка връзка е обречена и рано или късно ще се разпадне, ако в нея липсва приятелството! То съчетава в себе си уважението и доверието, на които се основават сериозните отношения! Страстта е важна, разбира се, но тя е само временна и не е способна да замени тези изконни потребности у хората. Грижовното отношение към теб може да накара да възприемаш един такъв човек като по приятен, докато лошото отношение мигновено загрозява иначе красиви по опаковка хора. Много по-вкусно е да похапваш превъзходните домати "Розова магия", макар и с недотам лъскав търговски вид, вместо пластмасовите домати от "Кауфланд", намазани с восък, за да привличат окото и да водят до импулсивни покупки.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 27 дни, 4 часа
hash: a0d61c9887
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

45.   26, написал си един дълъг коментар, в който се опитваш да ме убедиш как не харесваш леки и лесни жени. Силно ме съмнява това да е така, поне трябва да го видя с очите си. Почти всички мъже правите подобни твърдения, а в действителност сте във връзки именно с гореспоменатите жени. Както казах - действията са много по- показателни от думите. Уж не харесвате подобен род жени, обаче все с такива се хващате. Как става това нещо, бе, мъже? Аз като не харесвам батки и мутри, защо никога не съм била във връзка с такъв? Много просто - защото са ми противни на клетъчно ниво.
Наясно съм, че мъжете и жените не са равни. Не съм чак толкова тъпа, за да ми обясняваш тези елементарни неща, а и също съм против гнусните равенства, само че мъжете нямате против жената да е равна, когато освен да е домакиня, работи наравно с вас. Нямате против жените да са равни на вас, че и повече мъже, когато например има обществена несправедливост и на улицата става бой или когато болна откачалка нападне възрастен мъж, когато идиот си е пуснал кучето срещу улична котка, когато стане катастрофа (изключвам лекарския екип), когато има пожар. В единият случай се намесих, за да не убие кучето котката, докато някакви млади мъжленца гледаха, дори когато собственикът на кучето си позволи да ме дърпа, без да съм го пипнала, и го наръсих с лютив спрей. Другият случай беше на миналата Нова година, когато видях, че една тераса гори и звъннах на 112, а минаха двама мъже, които видяха пожара и направиха точно нищо. Ако вътре живее някой възрастен човек, който спи и се задуши в съня си от дима? Мога да ти дам още много примери, в които съм се намесвала, заедно с други жени, а "съвършените " мъже мълчат като мисирки е гледат панаир. То не става само с писане на коментари в "Сподели. нет" колко сте велики, съвършени и умни, искат се и действия и ако наистина бяхте такива, нямаше да абдикирате от ролята си на мъже на място и да се оправдавате с правата на жените. Нали знаеш? - оправданието е като г*за и всеки го има. Ако ученето и развитието на жените ви карат именно да абдикирате от ролята си на мъже, значи не сте нито толкова умни, нито толкова интелигентни, нито толкова съвършени, даже обратното. И знам, че сега ще кажеш, че докато жените следват и работят, стават промискуитетни. Те стават такива и когато не работят и не учат, което автоматично показва, че не е до правата, а до възпитанието, също донякъде и до природата им. На някои жени си им е в кръвта да хойкат и нищо не може да ги спре. А когато хойкат, кой се възползва от тях? Мъжете. Кой обсибва тези жени с внимание, само и само да топнат чушлето? Мъжете. Значи, хем по- съвършени, хем по- интелигентни, а не могат да си владеят нагона. Тотално противоречие. А и защо й е на една жена всъщност да държи на морал и да се пази, когато цялото внимание и уважение отива към дашните жени, просто защото искате да си легнете с тях? Самите мъже имате к*рвенски начин на мислене и заради нагона си издигане тези жени в култ, а после негодувате, че няма свестни. Този омагьосан кръг, за който говориш, го завъртате най- вече мъжете, а жените виждат, че няма смисъл да се пазят в името на семейството, когато (почти) всичко живо от мъжете се чуди как да си утоли нагона, затова изборът на жените и те да станат к*рви или да станат кариеристки. Аз съм от вторите, защото на мен просто не ми е в кръвта да бъда с различни мъже. Отвратителна ми е самата идея. Никога не съм искала да бъда кариерист, но нямам избор. Мъжете просто не сте способни да ни обичате и в най- сполучливият вариант ще ни използвате заради любовта и грижите ни, междувременно пецкайки поредната дашна принцеса. И не, това не важи само за женкарите, а важи и за "добрите момченца", които не само не са добри, ами са и още по- прикрити. Повечето женкари поне да откровени. Рядко ще се намери мъж, който наистина да не е подвластен на нагона си и да иска семейство, а не да се чуди до 40- годишна възраст с коя да си легне, че да поживее малко и защото "има време".

Колкото до християнството - това е една гнусна и лицемерна религия, която е откраднала голяма част от езическите обичаи и традиции и ги е християнизирала, лъжейки последователите си, че това са "християнски празници". Нали в християнството се забраняват лъжата и кражбата? Тогава защо самата религия краде и лъже? Пълно лицемерие, а повечето християни не са нищо повече от просто едни агресивни съдници, в които нямо нищо миролюбиво. Най- големите съдници, които агресивно налагат вижданията си, са именно те. И не е вярно, че християнството няма лошо отношение към жените. Според Стария завет жените са мръсни създания, раждащите жени са мръсни, цикълът е мръсен. Много миролюбиво, няма 'що. А имаш ли представа колко хора са били избити, защото не са искали да проповядват тази религия и колко са били умъртвени, защото са били набедени в практикуване на вещерство, дори и това да са били просто неверни клевети. А и да са били вещери, какво от това? Това е грях според християнството, а не всички тези хора са били негови последователи. Дай, ей, така, да ги избием, защото не харесват издънената ни религия и да набедим жените в дяволски създания, защото не можем да си владеем нагона. Да, вярно, християнството е изиграло своята основнополагаща роля по време на Османското владичество, но само дотам.
И още нещо: на една жена не й трябва религия, за да бъде морална, а ако й трябва, то значи че не е морална. Трябва да има такъв начин на мислене и най- вече желание в тази насока. Не съм християнка, но съм с по- стабилен морал от много християнки, особено в сравнение с тези от така нареченото протестантство и разклоненията му в България, а и да не говорим, че повечето последователи са трапезни християни и са "вярващи", когато могат да хапват агънце, рибка, яйчица, козуначета и така нататък. Стават "смирени" и "добрички", когато има ядене на масата, а през останалото време лъжат, манипулират, изневеряват, практикуват безразборен секс, крадат, гледат кого да прецакат къде за лична изгода, къде за личен кеф, защото misery loves company. Аз съм сатанист, но не от откачалките, които вярват в някакво си библейско дяволче и практикуват обратно християнство, нито съм от извратените сектанти или от изродите, които убиват котки (такива бих потрошила от бой с радост и гордост). При мен сатанизмът не е религия (религията е система от обичаи и традиции), а лични възгледи и неведнъж съм оставала изумена как много от същите християни, които палят свещички по църквите и говорят за християнския бог, са много по- лицемерни от мен, лъжат много повече, а аз мразя лъжата и избягвам да лъжа, колко са промискуитетни, докато аз от над две години не съм била физически с мъж по свой избор (имах връзка от разстояние), как се опитват да измамят някого за лична изгода, докато аз не бих направила такова нещо, освен ако не съм крайно предизвикана. Не се имам за добър човек, но поне когато държа на едни принципи, наистина живея според тях, а повечето християни не са така, разбира се с изключения. Наблюдавам тези явления от години и сред различни групи от хора и няма как да харесвам християнството или пък повечето негови последователи (зависи).


Black Sabbath

 
  ...
преди: 26 дни, 18 часа
hash: c3a51dc33b
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

48.   До 34, ти остави, че авторката взема 70К на година в евро, ми и влиза озлобена да се разправя и да ръси изискванията си... И уж имала страхотен мъж с повече пари и сигурно е много убав... ама с него не се хвали нещо а... Да не би да е някой дядо. Или след цялото и реване и хвалба да се окаже, че авторката няма нищо общо с това нейно описание в един от коментарите. Хааххахаха. Те всичките спорещи жени в Сподели са на 20, изкарват яко много пари, имат не знам си какъв мъж до себе си, гърдите им са чашка С ама щото всичко им е прекрасно влизат да се оплакват.

Някаква друга по-горе пък "наранени" мъжленца. Луда работа.

С такова поведение читав мъж няма да стои при такава травмирана от дете жена и овършала сумати мъже. Една жена ако е имала нормален живот и е от нормално семейство, ще знае кога и как да подходи и няма да и се налага да влиза да пише такива глупости. Да, мъжете не им е ок. Може да са травмирани ама не им пречи да си го кажат и да си признаят болката и знаят от къде идва. Знаят, че не вадят по 100 000лв на година, знаят че не са 190 високи, някои от тях знаят и че не изглеждат толкова добре. И са наясно от къде идва проблема им, и с най-чиста съвест влизат да си споделят. Жените станаха като някои изверги, хем проблема е в тях, хем като им назовем причините се озлобяват и изливат нереално количество гнусотия. Ами да, няма как всяка да стане съпруга на уникално красив, богат и висок страхотен мъж. Който на всичкото отгоре да им е верен ама хем да им е верен, хем да няма избор от жени и цял живот да е с една. Цената, която трябва да се плати да сте с такъв мъж е жестока и никоя в днешно време не е готова да плати такава цена. Жените в днешно време обръщайки внимание само на топ мъжете, направиха така че една много малка група да има супер голям избор от жени и жените в техните очи на тия мъже да не значат нищо. Ми ако вие жени, имате опашка от готини милионери, дали ще стоите при обикновеното момче, сигурно да, ще кажат някои. Да ама друг път. Имате огромен избор от обикновени мъже, които не значат нищо за вас, макар че много от вас тук съм убеден, че на външност и като хора не сте нищо особено, но бидейки използвани като лесен и резервен вариант от някой топ мъж, вие си мислите, че от тук нататък заслужавате само такъв. Ами няма да стане.

Тя не е нищо особено ама спала няколко пъти с някакъв по-готин и вярва, че от тук нататък само такъв и се полага и даже на инат и със злоба тук една друга се насърчават, че нямало да свалят стандартите. Ми супер. Мъжете, които искате може да не искат вас. Мъжете от тоя форум съзнателно ще свалят стандартите си. Те дори постоянно ги свалят. И не могат да намерят каквато и да е мацка.

Замислете се какво давате жени, за да имате мечтаният мъж. Щото в много коментари, да не кажа в 90% от женските не се говори изобщо за мъжа, а само за вашите нужди. Не става така.

 
  ... горе^

...
преди: 26 дни, 11 часа
hash: cd343a8094
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

49.   Покривам 9 от 10, но не отблъсква надменно-ултимативно-кифленско-селяндурския стил, в който е поднесен списъка.

 
  ...
преди: 26 дни, 7 часа
hash: a862808b3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

50.   Списъкът ти е земен и реален, и моят беше подобен.

Проблемът е, че много от интелигентните млади хора се изнесоха от страната и изборът не е голям, но може и ти да се изнесеш.

Омъжена от 23 години. Дете на 3-тата година от брака. Не исках деца по-рано. Исках да поработя и да натрупам повече опит, както и да имам спестявания. Така и направих.

 
  ...
преди: 26 дни, 6 часа
hash: a862808b3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

51.   Номер 7. Първо се ограмоти малко по въпроса с имотите!
Съпругата/съпругът имат дялове само върху имоти придобити по време на брака, а идеята на брака е именно създаване на деца и грижата за тях.
Като майка мога да кажа, че считам всички мои имоти и спестявания за спестявания на детето ми. Искам по-добър старт в живота за йего, а със собствения ми живот мога да се справя у да започна от нулата. За моята кожа грам не ми пука.
Но твоят егоизъм е върхът!
Не ти трябва жена, плати си на сурогатна майка и си гледай потомството с всички възможни екстри, които иначе са отредени на нас жените. Гарантирам ти, че още на първия месец ще поискаш или да се метнеш през балкона, или да метнеш потомците си оттам. Това сте вие мъжете! Но иначе си ги пазете имотите, за себе си, са любовниците, за проститутките, но не поколението да се отглежда без пари и на фотосинтеза.

 
  ... горе^
преди: 26 дни, 6 часа
hash: a862808b3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

52.   Номер 20, какво толкова имаш против котките?
Моите наблюдения са, че именно самотниците отглеждат кучета и повечето с довод, че чрез кучето могат да завържат разговор в парка с други хора с кучета, а ако имали котка тя щяла да ги задържа у дома.
По вероятно е да кълнеш някого да си остане сам с кучето.

 
  ...
преди: 26 дни, 3 часа
hash: 8ea7597741
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

53.   №43, смятайте го за емоционално познавателно израстване. Не съм, кой знае колко по-различен от другите около мен. Не съм нахален и не се смятам за дар божи за жените, а точно обратното. Даже съм се чудил понякога защо толкова лесно се развиват нещата-Ако смятате, че съм 10/10 ще Ви разочаровам, по-скоро минус безкрайност/10. Не съм вярващ, а съм атеист. Като малък съм правел бели и майка ми, която беше почитател на Макаренко, а не на Песталоци и Русо ме пердашеше. Тя старателно и неотклонно набиваше в дебелата ми глава уважение към момичетата, респективно към жените. Като цяло моето възпитание се оформяше от жени включвам двете си баби. Едната остава полу сираче, защото нейният баща и мой прадядо е убит на Чаталджа. Това е по-младата баба, майка на майка ми. Другата ми баба остава на тридесет и една година вдовица с три деца, защото мъжът И и мой дядо е убит на Дойран -, сражавал се в 34-ти троянски полк от 9-та Плевенска дивизия. Добре, че е била доста богата за селянка, имала доста земя и животни, някак ми оформяха развитието. Майка и татко на работа. Като малък живеехме на ъгъла на Шипка и Клемент Готвалд, голяма игра в перловската река, пълзяхме в старите канали. Бяхме слаби и пъргави и се правехме на откриватели, а вътре боклуци, позеленяли патрони, ключове, стари джобни ножчета, писалки, монети, топчета, някой плъх притичващ през ръцете ни и т. н., а вечерта бой защо съм завирал в мръсотията. Мръсотия, но интересна. Като всички момчета се правехме, кой е по-корав от другите, убивахме котки, ловяхме гугудки, опитвах ме да хващаме и катерици, тогава нямаше кучета, за което пак ядяхме бой. Иначе съм с много меко сърце, не мога да гледам момиче или жена да страдат. Харесвам, помагал съм на жените, смятам ги за по-ценен пол. Колежките ми бяха културни, възпитани, високо образовани, млади жени. Близостта някои от тях ми действаха опияняващо, случвало се е да прекрачим общоприетите норми. Дали е на купон в институтът или на конференции в МДУ "Жолио Кюри"или в хотел "Добруджа" на "Албена", но там само два пъти. Много е емоционално в този момент сте само двамата с колежката. Като правило решителна крачка те я правеха, но не мислете, че това става ей така с едното запознаване. Дълги месеци е имало пиене на кафе, прибиране заедно след работа, споделяне битовизми, домашни проблеми, коментари на книги, и филми, коментиране на държането и взаимоотношенията на други колеги и като, че ли правехме паралел с нашите отношения, до този момент нищо по задълбочено от целувки, танцувани на блусове на купони плътно притиснати като, че ли дищането става накъсано и повърхности. Изследвахме си взаимно телата през дрехитеив един момент, като, че ли съвсем случайно, но дефакто търсено и очаквано, и от двамата се отзоваваме в леглото, а след това нещата тръгват в едно познато русло. Колко ще продължи това, никой няма представа, но в момента те не мислят за края на връзката, защото са още в началото. Алекс. //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ...

1-50 от 55
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker