Какво е да си интроверт и да работиш - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124186)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Какво е да си интроверт и да работиш
преди: 28 дни, 3 часа, прочетена 487 пъти
Здравейте! Споделям това, с цел някой да ме разбере и евентуално да ми даде съвет. На 23 години съм, завършила за помощник-фармацевт. Работя от 2 години и половина в тази сфера и вече се чувствам изтощена, но не от самата работа, а емоционално, от факта, че работата е в колектив. Колектив, в който трябва да се впиша, да се сближавам с хората и да се опитам да споделям и говоря. За интроверт бих казала, че това е много трудно и води до постоянно емоционално изтощение. Преди половин година работих в по-малък град, моя роден град, и там, макар че отново срещах някои затруднения, успях да се справя и да се сближа с поне няколко колежки. Дойдох в големия град преди половин година, за да уча нова специалност у междувременно работя в малка аптека, в която се чувствам изолирана от колектива. Тежко е, когато всички си споделят и говорят, а ти стоиш отстрани и не можеш или ти е трудно да се впишеш. Дори и да кажеш нещо, вниманието не се насочва към теб и се чувстваш незначим, незабележим. Преживявам го много тежко, защото съм по-скромна, по-затворена, но колкото и опити да правя да говоря и да се сближа, се чувствам все по-изолирана и нищожна. Многото работа не ми пречи, работата с клиенти също, единственото, което ми пречи е да се вписвам в кошелтивите. До толкова изтощена се чувствам, че реших да потърся работни места онлайн, или където да работя самостоятелно, но не мога да намеря такива. Най-вероятно ще се преместя в нова аптека, отново опитвайки се да започна начисто и да се опитам да се впиша някъде. Може би интровертите ще ме разберат колко е тежко да си интроверт, да искаш да направиш нещо за себе си и да се опитваш да говориш и да бъдеш забелязала, независимо колко е трудно, а никакъв резултат насреща. Понякога се чувствам сама и неразбрана, отхвърлена, а чувството е ужасно. Това доведе донякъде и до омраза към работата ми и желание да се пренасоча в друга сфера. Ако се преместя в друга аптека, не вярвам нещата да се променят, при положение, че цял живот съм била такава.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 27 дни, 5 часа
hash: 6c85b63808
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Може би не си допадате с хората там

 
  ...
преди: 27 дни, 4 часа
hash: 1829aa9674
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Авторке-а колко по принцип е заплатата на един помощник-фармацевт? Ако не искаш да споделиш твоята, поне приблизително кажи...
Аз също съм Интроверт и те разбирам идеално, за какво говориш... сред хора, особено в работна среда-буквално ми се изпива енергията чисто емоционално, до степен да си мисля, че ако се задържа по-дълго и може да вляза в лудница НЕ дай си Боже.

 
  ...
преди: 27 дни, 3 часа
hash: 70e92dedf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Чакай малко, нещо бъркаш понятията. От една страна казваш, че си интроверт, а от друга се опитваш да се впишеш в групата на останалите. Интровертите се чувстват добре когато не комуникират особено с останалите, така че не би трябвало да е проблем, че не общуват с теб.
И на работа си за да работиш, така че просто си върши работата.

 
  ... горе^
преди: 27 дни, 2 часа
hash: 5e3334a209
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   А сигурно ли е дали проблемът е в комуникацията или това избива на преден план, следствие на други липси? Това е работа за психолог.

 
  ...
преди: 26 дни, 22 часа
hash: d2ce0597f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Разбирам те много добре, но тези неща не спират дотук.
Аз също съм бил в твоята позиция, както на работа, така и в общежития и квартири, когато съквартираните ми са канели някаква група и неколцина са ми кацали по леглото, все едно ме няма. Аз не им обръщах много внимание, като цяло, намесвах се само когато трябва, иначе си вършех някаква работа на лаптопа или телефона. То като ги слушах и ми се отщяваше да разговарям с тях, все едно бях на битпазар, ама имаше и такива с които ставаше приказката, и обикновено те са се обръщали към мен или са се опитвали да ме вкарат в разговора, или са ме канели да излезна с тях някъде. На всяка работа, която съм бил, все така съм завързвал контакти. Явно интровертите сме им интересни, някак си.

Може би в сегашната ти работа е по-трудно да се случи подобно нещо, ама не е невъзможно. Пробвала ли си да поговориш с някой колега или колежка поотделно или винаги е с няколко? Ако си пробвала и не се получава, не се ядосвай или отчайвай, а го погледни от другата страна - с тези няма какво да си кажеш, следователно защо да си хабиш времето в празни приказки?

Това, че си интроверт, скромна или срамежлива изобщо не е смъртна присъда за това да имаш компания с която да си лафите и излизате. Пращам ти виртуална прегръдка и ти пожелавам скоро да си намериш компанията.

 
  ...


...
преди: 26 дни, 19 часа
hash: 18b04af292
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не си интроверт, а имаш вероятно социална фобия или някаква форма на тревожност. Като фармацевт не знаеш ли за анксиолитици като атаракс и ксанакс, сигурно знаеш и други и доколкото предполагам едва ли ще ти е проблем, ако трябва попитай колега лекар за съвет, нещо в биохимията ти може би не е наред, но по мои наблюдения на такива хора като теб това им влияе добре, "отпускат" се, стават по-социални, предполагам си запозната с лекарствата и ще разбереш защо.

 
  ... горе^
преди: 26 дни, 14 часа
hash: f0bedd0930
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   И аз съм интроверт. И аз съм имала проблеми с такива вписвания в колективи.

Решението е просто да си вършите работата и контактите - до минимум и само професионално. Дръж се приветливо, учтиво, изпълнявай си задълженията, питай само по работа, ако не знаеш нещо. И толкова.

Не са ти приятели, а колеги. Важно е ръководството какво мисли.

За съжаление почти навсякъде има и интриганти, а не може на работа да се иска друго от теб, освен професионализъм. Не може и през месец да сменяш работи, защото другите умишлено те игнорират. И интровертите трябва да ядем и да плащаме сметки. :) Ако условията иначе са добри, стисни зъби и не мисли за колегите.

 
  ...
преди: 26 дни, 9 часа
hash: 5db01231ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ако имаш кола или поне шофьорска книжка може д а пробваш с работа за дистрибутор фармацевт. Наемат дори хора без образование за фармацевти, ти ще си с една крачка напред в това.
Ще си ходиш по аптеки сама с колата, ще разговаряш само със собственик/шеф и само по работа.
Иначе, аз например не мога, не искам, не ми харесва да работя в колектив. Затова си работя сама, за себе си, много рядко някой проект с друг/и, но изключително внимателно подбирам и при най-малки съмнения се оттеглям. Отдавна съм се отказала да се опитвам да се вписвам насила там, където не ми е ок, за какво? Не ме вълнува какво е "обществено прието"?

 
  ...
преди: 25 дни, 21 часа
hash: 8e2e959a7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Слагаш слушалки и си вършиш работата, става 17:00 и кой от къде, не е нужно колегите ти да са ти приятели.

 
  ... горе^
преди: 24 дни, 3 часа
hash: 3f918b390e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Мило момиче аз също не съм от най-социалните в работата. В началото на кариерата ми като медицинско лице исках да се впиша в колектива, да ми е приятно с другите и т. н., но с времето разбрах, че хората са много зле, злобки и супер ограничени. Голяма част от колегите се оказаха хора, които искат да бъдат изслушвани, а не да слушат, така че в един момент престанах да се опитвам да бъда близка с тях, просто нямаше смисъл след като нещата, които казвах няма кой да ги чуе. Фокусирах се върху работата и си намерих хобита извън работата. Така намерих среда, в която да се чувствам добре и да ме зарежда за да мога да ходя на работа и да не ми пука от обстановката там. Имай предвид, че работата си е работа и не е място за приятелства, защото те могат да те уязвят (казвам ти го от личен опит). Развий в себе си усет към средата и хората и си знай мястото, дръж се дружелюбно, но резервирано, фокусирай се върху работата и хич да не ти дреме за скумриите, с които работиш. Намери си нещо, с което да се зареждаш извън работата като хобита, които да те сближат с нормални хора, защото проблема при теб според мен е липсата на хора, с които да общуваш нормално и да се чувстваш ценна в нечий очи. Обърни се, ако желаеш към психотерапевт, който може да ти бъде нещо като "платен" приятел. Препоръчвам ти Мила Петкова, ако живееш в София. Има я в Супердок. Желая ти успех и горе главата!

 
  ...

...
преди: 22 дни, 17 часа
hash: 8850071d51
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Разбирам те на 100%. И аз съм на твоите години и да ти кажа, дори да смениш професията, да се преквалифицираш, все същото е. Все опираме до злобни и ограничени колеги. Интровертите, които сме по-затворени (аз имам и социална фобия) рядко се вписваме в колектив. Отделно, че имам чувството че всички работни позиции са предзназначени за екстроверти. Навсякъде се иска много комуникация било то с клиенти или колеги. А ние интровертите можем наистина да сме добри в работата си, стига хората да не ни тормозят емоционално. Трябва ни хармонична среда. Аз лично не обичам безсмислените приказки, обичам просто да си върша работата. Какво мога да работя, за да съм далече от хората и аз не знам. Не владея и някой занаят, нито пък съм програмист, графичен дизайнер.... трудно. Ще ми се да познавах повече хора като теб, защото екстроветите ме изморяват. А имма чувството, че наистина този свят е създаден за тях.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker