Влагане в производствена дейност - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124186)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Влагане в производствена дейност
преди: 21 дни, 15 часа, прочетена 2103 пъти
Тук няколко мъже и в пъти повече жени се хвалят колко са успешни и заможни, къпят се в пари и така нататък. Някои дори не знаели какво да ги правят и са в постоянна чуденка къде да ги вложат. Предоставям им сега възможност да докажат думите си с действия. :)

Реших, че бихме могли да си помогнем взаимно, като предложа на тези успешни българи и българки съвместна дейност под формата на съдружие, която да ни донесе не само приходи, но и ползи за обществото, включително няколко нови работни места, принос към местната икономика и прослава за България.

Вече съм споменавал в други теми каква е тази дейност, наред с всички необходими подробности, затова желаещите да се запознаят с тях в дълбочина могат да ги прочетат и да преценят нещата от своята гледна точка. Сещам се за три от тези теми:

http://spodeli. net/3/story-177688. html
"В какво да сложа пари и как се прави бизнес? "

http://spodeli. net/3/story-175354. html
"В какво бихте инвестирали 25-30 хиляди лв. "

http://spodeli. net/3/story-173924. html
"Имам 200 к и не знам какво да ги правя"

И в трите теми някои задклавиатурни рицари и принцеси вкупом лаеха по мой адрес, така че не бих се учудил, ако проявят същността си и тук. Доводи не прочетох от тяхна страна в другите теми, а само злоба и оплюване, защото това умеят най-добре и тонът им пряко отразява какви са отвътре. Ако искат да беснеят и да се излагат отново и тук, тяхна воля, но този път просто ще ги подминавам. :)

Настоящата тема е съвсем отговорна, затова очаквам предимно отговорни включвания от желаещи да вложат в едно сравнително сигурно производство с голяма вероятност за успех и възвръщаемост на парите, в сравнение с много други законни дейности.

Основната пречка това да се случи по-рано с лични средства са кожодерските наеми на подходящите работни помещения, които към настоящата дата са направо "мамата си трака". С други думи - искат се баснословни суми за порутени помещения, които собствениците отдават под наем по правилото "ден година храни". По-евтино и удобно би било да се построи помещение, отколкото да се вземе под наем за няколко години.

Темата да не се разбира като "молене" или "просия", а като предложена от мен възможност за развитие и производство. Ако на първо място не успея да намеря далновидни българи, тогава ще се обърна към чужденци. Но първо бих желал да опитаме със сънародници и да покажем, че можем!

Долу ще изложа по-важните въпроси, касаещи предложението ми:

1. Какви са необходимите средства?
Това е доста са разтегливо понятие, тъй като основната тежест се пада на разходите за работно помещение: наем, промишлен ток, вода, такса за охрана, пътни разходи. Ако помещението е в покрайнините на Пловдив, наемът е по-нисък, но пътуването с обществен превоз отнема повече време и ще се работи по-малко часове в него, което пък изисква повече месеци наем и пестенето от наем и други сметки не е кой знае какво, но пък неминуемо ще се забави самото започване на производството. Придвижването с такси е бързо, но пък рязко покачва разходите. Наемите в централната част на града са 2-3-4 пъти по-скъпи, но тогава пътуването отнема значително по-кратко време и не съм зависим от принудителното ранно приключване поради работното време на обществения превоз, защото разстоянието е пешеходно. По груби сметки, предвид сегашните цени на наеми и материали, които нараснаха доста в последната година (сравнявайки цените в Пловдив спрямо преди), необходимата сума е най-малко 50-60 хиляди лева. Но пак зависи от наема и съпътстващите разходи, защото 12 месеца по 1500 лева наем е едно, а 12 месеца по 4000 лева наем е съвсем друго.

2. Какво получавам срещу парите ми?
В зависимост от тяхната обща стойност, дялово участие до 45% от съвместното дружество и съответстващите на това приходи от всички бъдещи продажби. Ако са двама или повече вложители, въпросните 45% дял се разпределят помежду им според това, с което са допринесли.

3. Ако вложа двойно повече от необходимото, ще получа ли 90% от съвместното дружество, вместо 45%?
Не, защото едни допълнителни пари извън тези, които са необходими за разработката, не биха допринесли за нея така или иначе и само ще си стоят непотребни. Поради същата причина и вложение, което е 10 пъти над необходимото, няма да донесе на вложителя невъзможните 450% дялово участие.

4. Какво ще гарантира, че това не е поредната измама?
И най-подробните договори не са спрели умели измамници да извършат своето престъпление. Който дава парите, не се интересува, че залагам честната си дума, затова ще подпишем поименни договори (не в стил "онзи парк, който нашумя наскоро"), установяващи всички условия. Но по-важното за сигурността на вложението е това, че в самото начало на разработката (извършваща се почти изцяло пред екрана от моя страна) сумата за влагане е много по-ниска (на практика - колкото да се издържам, докато работя по цял ден няколко месеца, преди започване на физическото изпълнение в наето помещение) и всяко следващо плащане се извършва срещу доказан от моя страна предварително разпределен по месеци напредък по работата.

5. Въпреки всичко, дори и да подпишем договор, не ти вярвам за разходите. Как ще се отчиташ?
Никакви грижи нямате вие пряко да заплащате наема и другите разходи, вместо аз да се занимавам с това. Това дори ще облекчи моите задачи.

6. Приблизително колко време ще отнеме разработката, преди да се стигне до първите продажби и постъпления от тях?
Обикновено това отнема около една година, плюс-минус няколко месеца - в зависимост от оборудването с машини, времето за пътуване и работните условия.

7. Какви нива на печалби се очакват след започване на продажбите?
В пъти по-добри, отколкото ако вложите в имоти и ги отдавате под наем, например. Обикновено в този отрасъл вложеното се изплаща още в първите месеци или най-много година след започване на продажбите. Малка е вероятността да отнеме повече от година след това.

8. Ако вложа пари, трябва ли и да работя за изпълнението на начинанието, или моето задължение е единствено да осигуря средствата?
По желание е, но не променя условията на договора. Който иска, може да работи на добра воля и нещата да се случат по-бързо, а ако не, може да си почива по курорти или както намери за добре. Основната работа така или иначе ще я върша аз.

9. Имаш ли дипломи по специалността? Как да повярвам, че наистина умееш тези неща?
Не, защото от тях не зависи какво умее човек. Имам по-ценното - правилните знания и натрупан през годините приложен опит. Като се видим на разговор очи в очи, лесно ще докажа какво умея и какво съм правил.

10. Не съм доблестен човек, нямам намерение да влагам, но затова пък изгарям от желание да злословя по твой адрес и да изпъкна със заядливото ми нравче. К'во дъ прайъ?
Ами, действай! Кой те спира? :) Не може всички да са стойностни на тази земя; има място и за утайки.

- Кифлоприземител

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 21 дни, 4 часа
hash: a9d3c8389e
гласове:
1 2 3 4 5
  (46 гласа)

1.   Същата схема като при Ивелинката и Исторически парк - дай парите, ние ще ти дадем един запис на заповед дето нищо не значи и чекай Годо!

 
  ...
преди: 21 дни, 4 часа
hash: eec827fe1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (45 гласа)

2.   Здравей!

Да, чел съм темите, които си посочил тук, но трябваше все пак и в тази тема да разкажеш накратко за какво става въпрос!

Предполагам, че говориш за идеята си за направата на спортни коли, но сериозно ли мислиш, че начинът за намиране на инвеститори за твоята идея е като пуснеш тема в този сайт?

Аз лично ще се радвам, ако успееш, но според мен не е този начинът!

По-скоро направи следното:

Потърси информация и прочети за успели хора, как са успели да привлекат инвеститори за свои проекти, които са били само идеи.
И следвай техния пример!

Аз не се интересувам от такива теми, но виж и в тая сфера - има ли хора, които са направили това, което искаш и как са го направили?
И направи като тях, но според сегашните съвременни обстоятелства!

 
  ...
преди: 21 дни, 24 мин.
hash: 5715b8d696
гласове:
1 2 3 4 5
  (42 гласа)

3.   Досега си се изтъквал като човек с много контакти, предприемач и много успял. Недоумявам, наистина ли търсиш партньори тук, супер несериозно

 
  ... горе^
преди: 21 дни
hash: 2a6dfb778f
гласове:
1 2 3 4 5
  (39 гласа)

4.   Към автора. Вложи твои собствени средства в проекта си и ще получиш 100% от печалбата. Какво по-добро от това? Не един път си писал във форума, че притежаваш спестявания. Вложи ги в помещение, построй си собствено хале, оборудвай го и работи по начинанието си.

 
  ...
преди: 20 дни, 23 часа
hash: fb9fc495fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (41 гласа)

5.   С адекватен проект може да спечелиш финансиране от държавни институции или частни лица.
Струва си адвокат да ти състави такъв.
Според мен (лично мнение) някак по детински наивно представяш (поне тук) предложението си.
Подсигури си поне интелектуална собственост (по-евтино и бързо е) ако не директно патент, защото ако проектът ти си струва, лесно може да ти го откраднат и нищо няма да можеш да направиш.
Успех ти желая!

 
  ...


...
преди: 20 дни, 23 часа
hash: f815e4ac42
гласове:
1 2 3 4 5
  (39 гласа)

6.   Не доумявам как може толкова успешен и високо платен човек за толкова години да не е спестил или поне да не може да изтегли заем някакви смешни 50 к, при все че няма и жена и деца, които да му тежат на бюджета.

 
  ... горе^
преди: 20 дни, 22 часа
hash: 43c67f3dd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (41 гласа)

7.   Номер 1, направи ли си труда да прочетеш какво съм писал горе, както и в другите три теми? Изрично съм отбелязал, че в началото вложенията са значително по-ниски (тогава няма нужда от наем; единствено се плащат 1500 лева месечно за лична издръжка, за да мога да се посветя изцяло на разработката) и се правят на стъпки месец по месец - при доказване на направен напредък по работата, който ще се опише в договора за изпълнение. Ако в даден месец не изпълня заложеното по договор, няма следващо плащане. Аз не изисквам огромна сума, платена наведнъж предварително и после вложителите да се чудят какво става и дали не съм забегнал в чужбина на някой райски остров.
Освен това, в точка номер 5 е спомената и възможността вложителите лично да заплащат всички съпътстващи разходи и да получават касови бележки от съответните фирми за наем, ток, вод, охрана, материали, оборудване и прочее, без парите им да минават през моите ръце. Никой друг търсещ вложение не предлага такава прозрачност като при мен.

-------------------------------------

Номер 2, в посочените три теми става ясно, че се касае за сглобяеми коли, а при тях вложението е значително по-малко (няма нужда от двигател и много други части), отколкото при направата на готова спортна кола.
Всичките няколко подобни начинания в тази област в България са започвали с вече натрупани средства от друга дейност, т. е. хората са имали предприятия години преди това. Аз съм участвал в единствените два успешни и продаващи се и досега български модели и познавам нещата отвътре.
Останалите опити на други хора нямаха търговски успех, защото не бяха направени качествено и с привлекателен външен вид, който да е желан от купувачите. При мен подобни издънки няма как да се случат, понеже имам способностите и натрупания опит да постигна успешна разработка. Наясно съм какво се търси и би било успешно на пазара, и какво обезателно не би се купувало.

Относно съвета ти да се поуча от други хора с различни хрумвания, които са довели до търсените от тях мащабни вложения, това няма как да се случи по начина, по който са протекли нещата при тях, защото там се касае за изделия с мащабно производството, от което вложителите са очаквали огромни печалби, докато производството на сглобяеми коли е дребно и печалбите не се измерват в милиони на година, каквито пари се правят от производството на високооборотни изделия като пластмасови столове, детски играчки, кухненски прибори, козметика, хоби дронове, калъфи за телефони, безжични слушалки и т. н. Една качествена сглобяема кола струва около 20-50 хиляди евро, а изброените горе изделия са между 100 и 4000 пъти по-евтини и достъпни за редовия потребител.

Между другото, виждал съм десетки хора да търсят средства за производство на сглобяеми коли в платформи като Kickstarter, Indiegogo, Angelinvestmentnetwork и други. Винаги са били неуспешни тези им опити, защото вложителите не търсят ниски печалби. Те са готови да вложат много повече, отколкото са необходими за разработка като моята, но очакват и многократно по-високи печалби, изразяващи се в милиони, а аз предлагам по-ниски печалби, които не достигат милиони (поне не и за първите години). За тях е "губене на време" да вложат например 25-50 хиляди евро и после да ги удвоят за две години, защото им се струват нищожни пари. Говорил съм с няколко такива ангели-вложители (и чужденци, и българи), но ги сърбят пръстите да спечелят някой и друг милион за година и губят интерес, ако се касае за по-ниски печалби.

Има го и този момент, че българите с парични възможности не приемат производството като възможен начин за печелене на пари. Струва им се твърде бавно да чакат година-две. Искат нещо бързо, като например прекупвачество на боклукчави дрехи и какво ли не от Али-то, или покупка на порутени жилища и продаването им след цялостна поправка месец по-късно. Затова считам, че в моя случай по-успешен модел е намирането на няколко по-малко лакоми за бързо забогатяване частни вложители, които целят да увеличат парите си за един такъв по-дълъг отрязък от време. Аз не мога да предложа постъпления за по-малко от 12-14 месеца след започване на работата, тъй като тя изисква съответното време за полагане на ръчен труд.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 20 дни, 18 часа
hash: 43c67f3dd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (36 гласа)

8.   Номер 3, можеш ли да подкрепиш твърдението си "човек с много контакти, предприемач и много успял" си с цитати на мои мнения тук? Аз съм убеден, че не можеш, защото думите ти са твоя измислица.
Предлагам съдружие на далновидни хора, което се основава на изключителна прозрачност на разходите (всички от които може да управляват лично те) и поетапно вложение месец за месец, зависещо от доказания постигнат напредък.

--------------------------

Номер 4, накрая може би така ще постъпя, ако няма желаещи да удвоят парите си за година и половина-две. Просто сам ще ми отнеме повече време да започна, защото си имам и разходи междувременно, събирам и за къща. Бих започнал сам едва тогава, когато вече имам в наличност необходимите за работното помещение и другите разходи средства. Ако по средата на разработката остана без пари, наемът ще си тече, а ще съм принуден да вземам поръчки, за да покривам него и моите разходи за живеене. Правил съм точно това в минали години, точно когато влязохме в ЕС и наемите скочиха рязко, затова не си заслужава бъхтенето, ако ще трябва с работа за други хора да покривам наема и така да не ми остава време да работя по завършването на проекта.

--------------------------

Номер 5, най-големите измами звучат много сериозно и това не ги прави обезателно честни. Вложил съм лека закачка в моята тема (най-вече точка 10 в края, защото виждаш в другите теми какво се получи), но не по това следва да се съди доколко отговорно е моето предложение или не, а по изложените описания в другите точки. :)

Патенти и други начини за защита на техническа и творческа собственост не играят роля в този отрасъл, тъй като е от особена важност самото качество на изпълнение. Някой може да изкопира мой модел по снимки, но това не би го направил успешен на пазара. Освен това, най-много се крадат идеи в Китай и Тайланд, а там патентите не важат, колкото и да има уж някакви международни споразумения. Камо ли за дребно производство като това. Дори и световноизвестните производители не могат да се справят с краденето на техни идеи там.
Някой да изкопира вече закупено от мен изделие е малко вероятно, защото цената е достатъчно възпираща и тези, които крадат чужди идеи в този отрасъл (сглобяемите коли), не биха дали толкова много пари за целта.

--------------------------

Номер 6, в края на първата от трите други теми съм обяснил защо през годините не е имало условия да съм спестил "излишни" 50 хиляди евро. Освен няколко сериозни връзки в последните 20 години, съм имал и болни родители, единият от които почина преди време. От началото на миналата година отново съм сериозно обвързан. От месеци насам живея от спестяванията си от предишни години.
В състояние ли си да обясниш своето предложение как се тегли заем за подобна развойна дейност и производство, ако нямаш скъпа ипотека в замяна?
Между другото, къде си чел(а) да съм "толкова успешен"? Можеш ли да приложиш като доказателства цитати от мои мнения? :)

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 19 дни, 23 часа
hash: f815e4ac42
гласове:
1 2 3 4 5
  (35 гласа)

9.   8, Ами изтегли потребителски. Трябва ти единствено трудов договор. Цитати не ми се търсят, но си казвал, че са ти предлагали 5 к заплата и си отказвал, което предполага много висок доход.

 
  ... горе^
преди: 19 дни, 12 часа
hash: 43c67f3dd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (39 гласа)

10.   Номер 9, дори и да ти се търсеха цитати, нямаше да си в състояние да подкрепиш твърденията си, поради простата причина, че са несъстоятелни. Споменавал съм за две такива неприети от мен предложения, едно от които беше за 4 хиляди евро месечна заплата, а другото за 6 хиляди евро. В същото или в съседно изречение изрично съм изтъквал, че съм отказвал тези предложения (ти правилно отбеляза това), тъй като се касаеше за работа в Лапландия на кучешки студове и с изискване за най-малко 2 години срок да съм там, което трудно някой би си причинил. При това положение, няма как човек да има "много висок доход" в рамките на 4-6 хиляди евро месечно, след като е отказал въпросната работа с такова заплащане.

Потребителски заем няма как да бъде изтеглен от самоосигуряващ се човек с временна заетост като свободнопрактикуващ, който не е работил на редовна смяна към някое предприятие на трудов договор поне 1-2 години преди това (различно в зависимост от банката, даваща заема). Въпросното лице трябва да работи към настоящия момент и парите по заема да се теглят от неговата заплата пряко от работодателя. Но дори и да приемем, че изпълнявах всички условия и можех да кандидатствам за потребителски заем, то неговите лихви са крайно неизгодни и изискват плащане още от самото начало (при някои банки започва след първите 3-6 месеца, което също не ме грее много). Последното пък ще ме принуди да тегля още по-голям заем от сумата, която ми е необходима, само за да мога да покривам месечните такси към банката. Така общата сума за връщане набъбва още повече.
Ако условно ми трябват най-малко 50 000 лева, ще трябва да изтегля заем от 80 000 лева, от който 30 000 лева ще са отредени за плащанията към банката, тъй като месечно ще трябва да връщам по около 2500 лева, т. е. около 30 000 лева в първата година, без тези пари да служат за разработката. Тези 80 000 лева заем се равняват на най-малко 100 000 лева, които трябва да върна после, само че с уловката, че банката има право едностранно да вдига таксите и накрая със сигурност ще ме шибнат с още по-кожодерска крайна сума за връщане. Може би около 110 000-120 000 лева. Справка - опарилите се от вземане на потребителски заеми. Не ми звучи много умно да връщам 120 000 лева, само защото ми трябват оборотни 50 000. :) Не, че банката ще ме одобри, но ако приемем, че би го сторила.

Ако например разгледаме условията на "Пощенска банка", там дори самото кандидатстване за потребителски заем, което не гарантира, че ще ми го отпуснат, струва 800 лева, т. е. ще съм на загуба още от ден първи с голяма вероятност (а в моя случай тя ще е 100-процентова, поради липсата на трайни доходи в последните 1-2 години на трудов договор) от отказ за отпускане на заема. :)
При тях заем от 24 000 лева се равнява на 33 241, 36 лева за връщане, което е малко над 50% обща лихва. Изключително неизгодно е. И отново напомням, че вземането на потребителски заем натоварва заемополучателя със задължението да го погасява още от самото начало, затова заемът трябва да е най-малко 60% по-висок от необходимата за влагане сума, за да остават все пак пари за същинските разходи по разработката.

Друг ключов момент се явява иначе забранената от Закона "наказателна такса" за предсрочно погасяване на задълженията. Ако реша да върна дължимата сума по-рано от срока по сключения договор, за да не ме цакат с увеличаващи се отвреме-навреме лихви и такси, банките ще прибягват до несъвестни хватки, за да изискват още повече пари за това, че им връщам парите по-рано. Има различни законови вратички, които са умишлено оставени, за да може банките да цакат ненаказано взелите заем от тях потребители. А това пък е обратното на радостта, която биха изпитали частните вложители, ако обратното изплащане на техните вложения започне по-рано, чрез приходите от продажби на моята разработка.

-----------------------------------------

Аз съм човек с добро сърце и щедрото ми предложение е към далновидни българи, които биха желали да увеличат парите си по изключително нискорисков за тях начин. Вече споменах в по-горните ми мнения, че влагането на сумите е поетапно - само срещу доказан напредък месец за месец, като в първите месеци необходимите средства са най-ниски. Плюс възможността вложителите лично да боравят със своите пари и да се заемат с разходите пряко, без парите за наем, ток, вода, охрана, материали, оборудване и доставки да минават през моите ръце. Това противоречи на твърденията на номер 1 за "запис на заповед дето нищо не значи". :)

-----------------------------------------

По въпроса "Защо точно тук излагам своето предложение? ". Защото именно тук в последните 1-2 години десетки хора се тупат в гърдите, че имали доста високи доходи и искали да влагат, но все се чудели в какво, понеже простите им сметки показвали, че или рисковете са твърд големи, или печалбите ще са нищожни и незаслужаващи си вложението и търпението години напред, или ще се налага да работят редовно (например: да са наемодатели на няколко жилища и постоянно да са в движение и без свободни дни, или пък прекупвачи и пак да са заети в бъхтене и търчане до еконтаджиите, вместо да си почиват, каквато е целта им в качеството им на вложители). Забавното е, че хора с високи доходи из тукашните теми, уж успешни такива, са в учудващо голямо неведение и несигурни относно неща, които би следвало да знаят от обща култура; или поне след един ден четене в интернет или съответните книжни издания.

За да не се чувстват като поредните задклавиатурни надувки и от двата пола (в пъти повече жени се хвалят тук, че са успели и заможни, отколкото мъже), аз им предоставям възможността да докажат думите си, предизвиквайки открито обсъждане. Засега всичките привидно смели кандидат-вложители се скатават като мишленца с игриви опашленца. :) И в другите три теми повечето такива типажи и типажки се оказаха мишленца. Уж много наперени, уж много надъхани, евтино груби към моите включвания там, а когато предложих да докажем кой прав и кой крив при среща на живо, или да се обзаложим чии думи ще се окажат истина и чии не, подвиха опашлетата скоропостижно. От гръмките им хвалби останаха само киселяшките им подмятания по мой адрес, защото ги беше шубе, че ще ги разоблича на минутата. Даже като услуга им предлагах да се хванем на бас за 10 бона, за да може да ми "натрият носа" хубаво, но те и това не искаха. А уж много искаха и много си бяха повярвали, че ще го сторят. :)

-----------------------------------------

Предложението ми за сътрудничество ще важи за ограничен срок тази есен и е съвсем истинско (нищо, че е в Сподели и достъпно за всеки четящ), уменията ми са лесно доказуеми при делова среща на живо, прозрачността при плащанията е безупречна (дори извършвани лично от самите вложители), очакваните постъпления след започване на продажбите никак не са за подценяване. Ако до 2-3 месеца не се спогодим с желаещи заедно да си направим услуга, имам предвид някои чуждестранни фирми, които биха проявили желание да произвеждат в техните страни това, което иначе можем да произвеждаме в България. В този случай обаче основните пари ще си остават за чужденците, а аз ще съм единственият българин, който ще прибира някакви приходи от моята разработка, вместо чуждестранните пари да влизат в страната ни и да са от полза за повече хора.
Дали един човек ще вложи 50-60 хиляди лева, или 10 човека по 5-6 хиляди лева, или 100 човека по 500-600 лева, за мен няма значение. Във всички случаи съм готов да споделя до 45% дял от съвместното предприятие. Вложението в първите 6 месеца е 9000 лева: по 1500 на месец, след доказан напредък по работата. От седми месец нататък започват по-големите разходи, защото вече ще е време да се премине към същинската физическа работа и наемане на помещение (освен ако не се стигне до взаимно решение да се вложат повече средства, за да се построи работно помещение, вместо да се взема под наем чуждо такова и да се губят доста пари в дългосрочен план, които да потъват в чужд джоб).

- Кифлоприземител

 
  ...

...
преди: 19 дни, 33 мин.
hash: 40372c7da8
гласове:
1 2 3 4 5
  (35 гласа)

11.   С една дума в момента нямаш пари и сигурна работа и си търсиш някой да те спонсорира да пробваш да работиш за себе си пък я станало я не...

 
  ...
преди: 18 дни, 21 часа
hash: 43c67f3dd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

12.   Номер 11, в кое от моите мнения видя тази "една дума" и как ще подкрепиш твърдението си? С основание съставих моята точка номер 10.
Разкажи малко за теб, за да добием представа що за човек си. Това ще даде по-добра светлина над истинските ти подбуди да се включваш по този начин.
За мен вече стана ясно, че съм измамник и целя да окрада парите на хората тук. Ти ме разобличи на секундата и сега няма да мога да спя от безпокойство. :)

Сигурна работа имам поне за следващите няколко месеца. Мога да поема и нови, по-мащабни поръчки, но ако го сторя, така ще съм зает за години напред и ще отложа още повече изпълнението на основното ми начинание, което е предмет на обсъждане тук. А именно то може да донесе в пъти повече пари за същото време, плюс втора разработка, след като започнат продажбите на първата.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 18 дни, 21 часа
hash: cac3fc8795
гласове:
1 2 3 4 5
  (34 гласа)

13.   Съболезнования за починалия ти родител.

За съжаление, не знам какво правош. Пари ли искаш или да се заяждаш с хората? Обърнал си го на някаква селска свада. Заяждаш се с някакви непознати, че поставяш условия и облози, че и предизвикателства, караш се с тях и чак говориш за предишни "свади"! Това не е нормално поведение! Не можеш серизоно да очакваш, че след подобни сцени, някой ще ти довери пари. Отношението ти към почти всички е токсично. Кой би искал, да работи с теб?
Колкото до инвестициите, може би е, защото съм скъсал с българския бизнес от 15 години и ако съм в България, гледам да го избягвам, но силно се съмнявам, че ще си намериш "ангел".
А дори и да си намерил някой свестен, щом искат високи печалби от теб, вероянтно вижат предложението ти като такова, с рекалено висок шанс от провал, следователно се опитват, да балансират, като искат висока печалба.

"забавното е, че хора с високи доходи из тукашните теми, уж успешни такива, са в учудващо голямо неведение и несигурни относно неща, които би следвало да знаят от обща култура" - Не мисли, че парите имат особена връзка с "общата култура". От личен опит ти казва, че може да си забил в сосбтвения си свят, да правиш 15 пъти повече пари от всички останали и да не знаеш, кой е президента на държавата ти, защото тотално не ти пука от нищо и за никого. Това, че някой не иска да ти дава пари, за да си развиваш начинанието, не значи, че той е лъжец, бедняк или много загубен. Не бъди такъв. Не се ядосвай толкова. Ще превъртиш в един ден.

Спри с тея конспирации, че банктие си имали закони, спри да казваш, че едва ли не ти си най-прозрачен, мега велик и прочие. Малко скромност не е излишна. Все пак ти си този, който иска нещо от другите. Дори и да си прав! Бил съм на масата за преговори, бил съм с ментрои, котио са ми набивали в канчето как да се държа. Ако искаш ми вярвай, ако искаш недей, но разбери, че с това отношение се саботираш сам. Ако има едно, което научих за предприемачеството, то е, че често човек е най-лошия си враг и трябва, да спре да си пречи. Това ти го казвам, не защото искам да те нападна, а защото виждам, че определено си много страстен за проекта си и вярваш в неговия успех, така че се надявам, да го пожънеш, но какво се държиш в момента, не бих казал и на враг, да ти даде 5 лева.

 
  ...
преди: 18 дни, 19 часа
hash: f815e4ac42
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

14.   Толкова рентабилно ще е, че няколко хилядарки за лихви те събарят, но спонсора ти ще чака да има и за теб, и за него, че и да си избие цялата инвестиция. Като за капак ще има 40%, т. е. ти си запазваш пълното право да се разпореждаш с фирмата, печалбата, самоназначаване и сделки с доставчици, които той може само да гадае дали са реални.

 
  ...
преди: 18 дни, 17 часа
hash: 07966135c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (39 гласа)

15.   Е аз имам парите, но предложението не ми вдъхва доверие. Риска бил нисък, и колко да е нисък риска, колкото всички други вложения, че и малко по висок. Мерак имал кифлоприземителя да произвежда нещо си, а това нещо как се продава има ли представа?
По принцип от лични наблюдения знам че не е токова важно да можеш да произведеш нещо, важното е да можеш да го продадеш. Най трудно се намират клиенти, на второ място по трудност се намират работници които да работят с желание и тръпка, на трето място е оправията с документацията и държавните изисквания, иначе помещения за наемане колкото искаш. Точно факта че кифлоприземителя най-често говори за помещението, отговаря на въпроса че той е техничар, а не мениджър и най-вероятно може да произведе нещото, но не би могъл да продаде произведеното. Следователно с парите на вложителите просто ще си начеше крастата да произведе един или няколко прототипа на идеята си и до там. Може и да намери хора които да му наемат помещение и да му купят материали да си поиграе година две, но печалби надали
Пред очите ми трима ортаци вложиха в подобно производство над 1 милон евро в наето помещение. Като те имаха и образованието и уменията единия бе инженер-механик, другия оправяше документите, третия имаше парите. Започнаха изработка на матрици, отливки от фибростъкло, наети работници и т. н. за около 18 месеца изкараха 2 прототипа, трудно успяха да ги продадат, за третия нямаше клиенти, макар да бяха наели мениджър продажби на заплата. Накрая фалираха, добре че беше ковида да обвинят него за несполуката в бизнеса си.
Та ентусиазма на автора ми прилича точно на ентусиазма на онези момчета в началото, толкова бяха сигурни в идеята си че освен ремонта на наетото помещение бяха наели и градинар да оправя и двора около цеха, още първия месец сложиха пилони с знамена пред цеха. Накрая всичко завърши с скарване между ортаците и всеки от тях замина за различен край по света, с надеждата никога да не се срещнат. Единия отиде Австралия втория в Русия, третия се изнесе с жена си в Америка

 
  ... горе^

...
преди: 18 дни, 10 часа
hash: dffde7f792
гласове:
1 2 3 4 5
  (35 гласа)

16.   И защо на някой ще му хрумне да си потроши парите като спонсорира около 50 г. некадърник с голямо самочувствие, който години наред обяснява из форума колко е по- по- най? ! А сега де оказва, че не е спестил едни 50 к през живота си.
Ивелин Михайлов поне е забавен и изглежда добре (има харизма).

 
  ...
преди: 18 дни, 2 часа
hash: 09112c21e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

17.   Кифлоприземителю, най-важното не си написал: кой ще купува продукта? Коя е таргет групата от потребители? Някаква идея за продажна цена, себестойност и оттам печалба? Какъв ще е капацитетът на производството?
Човекът хубаво ще вложи парите, а колко възвращаемост да очаква през първата, втората година? Евентуално по-нататък?
Иначе и аз имам парите, но това, което си написал, звучи твърде абстрактно и необмислено. 15 е прав, нямаш особена идея как ще го развиваш.

 
  ...
преди: 18 дни, 1 час
hash: 2a6dfb778f
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

18.   Публикувано е през август 2013. Останалото ще намерите лесно чрез Google:

"Здравейте!

Моята сфера на дейност е проектиране и разработка на спортни автомобили. Занимавам се с това професионално от 11 години насам и имам задълбочен поглед над този специфичен пазар. Притежавам отлична инженерна мисъл и определено съм сред най-добрите в Света по отношение на проектиране на външното и вътрешно оформление на един спортен автомобил!

Конкретно за предложението ми - касае се за производство на българска марка спортни автомобили, което да се осъществява в град Пловдив. Първоначално са нужни около 12 месеца за разработка на първия опитен образец и инструменталната екипировка, след което следват още до 6 месеца тестване, окончателно доусъвършенстване и узаконяване на конструкцията във фирма Техностест-София.

След получаването на необходимите разрешителни за производство, същото може да започне незабавно и с гарантиран поток от клиенти и бърза възвращаемост, което ще е следствие на отличните търговски вид на колите и качество на изпълнение, както и на доброто познаване на особеностите на този пазар от моя страна. Колата вече е проектирана до фаза &quot;триизмерен NURBS модел&quot; и следващата стъпка е започване на физическото превръщане на модела в работен макет, с цел направа на инструментална екипировка. Именно за този етап е необходимо немалко вложение, което не е по моите сили, но което (при наличие на такова) бих могъл да умножа многократно, благодарение способностите ми!

<p>Необходимата минимална сума за вложение е около 300 000 лева за първата година, плюс последващо построяване или осигуряване на вече налично подходящо промишлено помещение (площ над 400 кв. м, СОТ, отопление, вода, санитарен възел) в рамките на град Пловдив за производството след това.

Разработката на колата в първата година може да се осъществи в сравнително по-малко помещение с квадратура от порядъка на 100-120 кв. м (което да е под наем - това прави около 500-1000 лева месечно без пътните разходи за 12 месеца), но впоследствие за самото производство ще е необходимо неколкокатно по-голямо помещение в промишлена зона, т. е. в покрайнините на град Пловдив. Целта е да се произвеждат ограничен брой (не повече от 20 годишно) екзотични спортни коли с високи цена и качество, а не едросерийно производство на евтини полуфабрикати с отстъпки в качеството.

В зависимост от вложената сума* (вижте подробностите най-отдолу), предлагам 25% или 40% дял във фирмата, което ще донесе един достатъчно стабилен доход, с възможност за допълнително увеличение след внедряването на нови модели на всеки 6-9 месеца. Печалбата от всяка продадена спортна кола прогнозно ще е около 50 000-100 000 лева, в зависимост от пазарната цена, която от своя страна е пряко обвързана с вложената от вас сума за разработка - колкото повече се заложи на качествените материали и агрегати, както и добри инструменти за производство, толкова по-високи равнища на печалба могат да се очакват впоследствие.

Пример: при 20 произведени коли годишно и 25% дял във фирмата, с обща печалба от лева 1 000 000-2 000 000 лева, очакваният доход лично за вас е около 250 000-500 000 лева на година, .... "

 
  ... горе^
преди: 17 дни, 21 часа
hash: f815e4ac42
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

19.   Номер 15 е прав. Едно е да прозиведеш нещо, друго е да го продадеш, трето и четвърто е да направиш организация, екип, стратегия. За да си успешен бизнесмен, не е достатъчно да си производител. Малко или много трябва да си и търговец, организатор, икономист, преговарящ, стратег.

 
  ...
преди: 17 дни, 18 часа
hash: 43c67f3dd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (33 гласа)

20.   Номер 13, селските свададжии ще ги разпознаеш в темата по употребявания от тях цветущ език и приноса им към нея. :)
Цитирам те:
"Заяждаш се с някакви непознати, че поставяш условия и облози, че и предизвикателства, караш се с тях и чак говориш за предишни "свади"
Прочети изброените три теми и ще установиш истинността на думите ми. Изказваш се прибързано и предубедено. А облозите там бях с цел да им помогна да ме "разобличат" и заедно с това да спечелят нелоши пари от мен, но те бързо подвиваха задклавиатурни опашлета след всяко мое предложение да се видим очи в очи и да боравим с доказателства, защото отлично осъзнаваха, че моментално ще загубят и ще трябва после да ми се извиняват тук пред всички за излиянията си, признавайки грешката си. :) Та, викаш, много съм бил лош към тях и те, горките, се чувстват наранени от мен, задето са се държали непристойно, обиждали са ме, писали са лъжи по мой адрес и аз съм запазвал самообладание и чувство за хумор, а те не. :)

----------------------------------------

Номер 14, за мен дори ще е облекчение, ако въпросните вложители сами се заемат със задачата да търсят доставчици на материали по мой списък (например, необходими са еди-какви си тръби размер ф45х2, 6 мм, епоксидна смола един-колко си кг, винтоверт, фреза и прочее) и да се разправят с покупката и доставката. Така ще са тройно спокойни, че вложенията им ще отиват по предназначение и няма да потъват в моя джоб. :) Вече го пиша няколко пъти, но все се намират хора, които да твърдят, че това било предпоставка за измама, че и паркове разни намесиха в цялата история.
Прочети и края на отговора ми към номер 15 по-долу.

----------------------------------------

Номер 15, благодаря ти, че потвърждаваш думите ми по толкова красноречив начин! Ще цитирам думите ти и ще отговоря на част от твоите изречения, които са в съзвучие от вече написаното от мен в предишните ми мнения.

"Риска бил нисък, и колко да е нисък риска, колкото всички други вложения, че и малко по висок"
Не си единственият, който си съставя погрешни впечатления, само защото съди за един отрасъл по други отрасли; или съди за едни хора по други хора.
Ще обясниш ли кое прави вложението в моето предложение по-несигурно от другите?

"По принцип от лични наблюдения знам че не е токова важно да можеш да произведеш нещо, важното е да можеш да го продадеш. "
Точно обратното е в отрасъла, в който работя аз. Там не можеш ли да предложиш именно това, за което купувачите биха дали трудно спечелените си пари, ако ще и най-добрите разказвачи и търговци да имаш, си обречен на неуспех! Защо? Защото това не е някаква дрънкулка или техника, а изделие, което хората желаят заради същинските му особености: привлекателен външен вид, отлично качество на изработка, здравина, сигурност. пригодност за употреба, добра видимост, отлично поведение на пътя благодарение на правилно настроено окачване. Тези неща лаладжиите с лъскавите костюми от отдела за продажби не могат да ти ги осигурят, дори и ако им плащаш милиони месечна заплата. Защото зависят не от тях, а от този, който е изчислил и изработил изделието.

"Най трудно се намират клиенти"
Трудно намираш купувачи, ако имаш калпаво изделие, което никой не харесва. Ако обаче предлагаш това, което биха желали да закупят, сами ще те търсят и ще искат да оставят парите си при теб в замяна на това, което предлагаш.

"на второ място по трудност се намират работници които да работят с желание и тръпка"
Работниците трябва да работят не с желание и тръпка (това е плюс, но не е решаващо), а да имат подходящите за целта умения и да се отнасят отговорно със задълженията си (това е задължителното, без което не може). Познавал съм не един и двама "тръпнещи" и "желаещи", но вършещи нещата погрешно поради неправилната им представа кое как да бъде изпълнено, като в крайна сметка неизменно са се проваляли. Като онези тримцата, които ти назова.

"на трето място е оправията с документацията и държавните изисквания"
С коя точно документация и кои държавни изисквания? За кое?
Сглобяемите коли не попадат под изискванията за готовите коли на пазара и даже не се водят превозни средства, защото се продават на части, а след построяването на колата от купувача те се узаконяват посредством бързи частни технически прегледи, в качеството си на специални превозни средства от класа "самоделка".

"Точно факта че кифлоприземителя най-често говори за помещението, отговаря на въпроса че той е техничар, а не мениджър и най-вероятно може да произведе нещото, но не би могъл да продаде произведеното. "
От кое следва, че не мога да продам произведеното? Отново погрешна преценка от твоя страна, че едното изключва другото. Произведеното се продава лесно, стига да е изпълнено съобразно търсенето на пазара, а аз съм наясно какво е то и как да се изработи правилно. Редовно виждам стари и новопоявили се фирми в отрасъла, предлагащи неподходящи изделия и заради това имат ниски или нулеви продажби. Но собствениците им, които обикновено са тези едновременно с идеите и парите, нямат правилното виждане какво би се купувало и само трошат парите си напразно.

"Следователно с парите на вложителите просто ще си начеше крастата да произведе един или няколко прототипа на идеята си и до там. Може и да намери хора които да му наемат помещение и да му купят материали да си поиграе година две, но печалби надали"
Дали? :) Искаш ли да се обзаложим с теб, че ще стане обратното на това, което ти предполагаш в тези си редове? Ако се окажеш прав, печелиш моите 55% от фирмата.

"Пред очите ми трима ортаци вложиха в подобно производство над 1 милон евро в наето помещение. Като те имаха и образованието и уменията единия бе инженер-механик, другия оправяше документите, третия имаше парите. "
Тези тримата явно попадат в категорията "незнаещи, но с пари", която споменах по-горе. С един милион евро преспокойно се разработват няколко модела готови коли на световно равнище, а не просто сглобяеми такива. Значи и от парична гледна точка са били голи и боси, щом са профукали такива огромни средства за толкова малко, което са създали. А то, от своя страна, явно е било много зле като изпълнение, което пък потвърждава думите ми, че не е важно кой какво образование има, а какво умения е изградил и да има усет към предлагането на правилното изделие на правилните хора за правилната цена.


"за около 18 месеца изкараха 2 прототипа, трудно успяха да ги продадат, за третия нямаше клиенти, макар да бяха наели мениджър продажби на заплата. "
Кои бяха тези тримата, от кое населено място и кога се случва разказана от теб история? Добре запознат съм с повечето нашенци в тази област и не познавам трима, които да са вложили толкова много, да са били уж толкова напред като дипломи и пари, но да са се изложили толкова здравно накрая.

"толкова бяха сигурни в идеята си"
Именно за тази грешка на мнозина с "тръпки", неопитни мечтатели, но с пари, ти писах по-горе. Заявявам го от гледна точна на човек с практически опит и земна представа за нещата, който успешно работи над две десетилетия в този отрасъл и има основен принос за търговския успех на няколко различни модела от няколко производителя, които ги продават на пазара от години, а други ще пускат свои в обозримо бъдеще. Един от тези модели се продаде за 800 000 евро още след първото посещение на бъдещия му собственик, който вече притежаваше редица модели на обичайните известни марки за спортни коли. Разликата сега е, че в последните години съзрях истинската стойност на своите умения и установих, че в ранните ми години на професионално израстване съм продавал труда си за твърде малко пари. Особено след успеха на последните фирми, за които съм работил и виждайки какви пари се въртят там след една сравнително кратка, като време, разработка. Ти пишеш за недоказали се и провалили се мечтатели, а поради незнание или предубеждения слагаш и мен в същата категория. :)

"Накрая всичко завърши с скарване между ортаците и всеки от тях замина за различен край по света, с надеждата никога да не се срещнат. "
Подобни хора, надценяващи уменията си и проваляйки се заради което, освен друго, често са и твърде алчни и се карат помежду си, защото имат равни дялове, всеки се мисли за по-прав и знаещ от останалите, а накрая няма разбирателство и единственото решение е да разтурят нещата по нещастлив начин.
С това отговарям и на номер 14, който/която бърка 45% с 40% и недоумява защо точно този, който разбира от този отрасъл, който има дълъг опит в него и който е единственият българин, имал участие във всичките търговско успешни родни проекти, следва да взема решенията кое как да се прави, а не са остави тази отговорна задача на хора, които просто имат пари, но не и умения. Ако тези хора имаха и уменията, отдавна щяха да са сторили това, вместо да разчитат на съдействието на хора като мен със знания и умения. И това е най-голямото доказателство, че не разбират.

- Кифлоприземител

 
  ...

...
преди: 17 дни, 18 часа
hash: e2eac648ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

21.   Тоя пич май сам си бие звездичките.

 
  ... горе^
преди: 17 дни, 16 часа
hash: 43c67f3dd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (29 гласа)

22.   Номер 13, забравих да цитирам някои по-долни части от твоето мнение, затова допълвам тук.

"силно се съмнявам, че ще си намериш "ангел".
А дори и да си намерил някой свестен, щом искат високи печалби от теб, вероянтно вижат предложението ти като такова, с рекалено висок шанс от провал, следователно се опитват, да балансират, като искат висока печалба. "
Вече обясних как стоят нещата и не зная защо се опитваш да забиваш в друга посока - тази на вероятностите. Споменатите "ангели-вложители" целяха да влагат доста високи суми (каквито на мен не ми трябват) срещу това да получават бързо съответстващите твърде високи печалби (от 1 милион на година и нагоре), каквито с моята дейност не се изкарват за такова кратко време. Бъркаш "гонене на (много)милионни печалби" с "прекалено висока вероятност за провал". На мен не ми трябва някой, който да вложи 1 милион и после да очаква да получи 2 милиона догодина.

"Не мисли, че парите имат особена връзка с "общата култура". От личен опит ти казва, че може да си забил в сосбтвения си свят, да правиш 15 пъти повече пари от всички останали и да не знаеш, кой е президента на държавата ти, защото тотално не ти пука от нищо и за никого. Това, че някой не иска да ти дава пари, за да си развиваш начинанието, не значи, че той е лъжец, бедняк или много загубен. Не бъди такъв. Не се ядосвай толкова. Ще превъртиш в един ден. "
Отново бъркаш нещата. Ако си прочел целия написан от мен абзац, включително няколкото изречения над цитираното от теб, няма как да не си разбрал правилно думите ми в мнение номер 10. Мисли за "ядосване" или "някой не иска да ти дава пари" има единствено в твоите представи. Думите "лъжец", "бедняк", "загубен", "мега" и "велик" са писани само и единствено от теб. Никъде другаде в темата не присъстват. Опитваш се да слагаш твои думи в моята уста, но така само показваш нагледно истинската си цел и прави излишно напъването ти да ме "порицаеш" или "посъветваш да не правя така" (където "така" са твоите думи, за които ти искаш да внушиш, че уж са мои).
Пределно ясно съм написал, че се касае за хора, които хем твърдят, че искат да влагат много пари, хем не си правят труда дори да проверят къде биха сторили това. Отнема минути или най-много ден, за да добият по-точна представа. Те дори това време не искат да отделят за себе си, понеже уж тръгнали да влагат и да са сериозни, но вместо това пишат предълги теми в Сподели-то да обясняват колко били невежи или объркани. :) А тези две състояния се премахват именно за най-много ден в търсене на така необходимите сведения.

"Все пак ти си този, който иска нещо от другите. "
Друго често погрешно мислене на част от хората, включително и от твоя страна. При този вид сътрудничество нещата са двупосочни, като в случая аз предлагам цялостния замисъл, опита, уменията и разработката, а от другата страна се изискват паричните средства, чрез които всички тези неща, взети заедно, да се използват за постигането на общите цели. Целта на вложителите обикновено е да увеличат вложените от тях средства или поне да поддържат стойността им през времето, за да не ги "изяде" поскъпването през годините; но ако някой счита, че целта е различна, а не парите, нека сподели. Винаги някой може да даде пример с богат дядо, помогнал на уличен цигулар да изнесе концерт в голяма зала, но това са случа един на милион (милион милионери) и не са представителна извадка за същността и подбудите на вложителите.

"вярваш в неговия успех"
Имам основания да твърдя това, защото съм бил в основата на успеха на няколко фирми и становището ми лежи на опит и успешно изкарване на пазара на техните модели. Ако не беше моят принос там, нито една от тях нямаше да предлага това, което продава и до ден днешен, а две от тях дори нямаше да съществуват. Една от фирмите вече беше разработила несполучлив модел, преди да ме наеме година по-късно, за да въведа подобрения, тъй като нямаха нито една продажба. Веднага след приключване на моята работа те започнаха да получават десетки заявки за поръчки и за няколко години постигнаха над 100 продажби, което за новосъздаден производител в този клас е отлично постижение. Приеми това или като искреност, или като "хвалба". Изборът е твой!

--------------------------------------

Номер 14, твоите писания за "няколко хилядарки за лихви те събарят" са нелепи. Вече обясних на разбираем език, че дори и да бъда одобрен за потребителски заем, ако са ми необходими 50 хиляди лева, то ще трябва да изтегля най-малко 80 000 лева, за да има с какво да покривам месечните такси, които започват да текат веднага, т. е. в нито един момент не разполагам с 80 000 лева средства за влагане в разработка. Тези 80 000 лева (най-малко) се равняват на най-малко 100 000 лева, които ще трябва да погася след това, но по-възможното развитие на нещата е сумата за връщане да е 110-120 хиляди лева. И как, според твоите сметки, се касае само за "няколко хилядарки за лихви"? Знаеш ли каква е разликата между "няколко" и "над 100"? Аз няколко хилядарки имам и сега, но това не стига за разработка, защото тя касае повече средства.

"Като за капак ще има 40%, т. е. ти си запазваш пълното право да се разпореждаш с фирмата, печалбата, самоназначаване и сделки с доставчици, които той може само да гадае дали са реални. "
Предлагаш като по-правилно за разработката и за бъдещите решения какво да се предлага на пазара да се разпореждат тези, които имат много пари и недвусмислено са доказали досега, че дори при тези идеални условия не са били способни да изработят това, което аз бих могъл? Да се бъркат в разработката е силно погрешно и имам примери с редица фирми, които бяха погубени поради подобно вмешателство на тези, които не разбират от този отрасъл, само защото си бяха повярвали, че щом имат парите, значи имат и вкус, и опит, и правилно виждане за развитие. Отново наблягам на това, че такива хора сами да доказали, че не са способни на тези неща. Ако бяха способни, щяха да са го сторили и да докажат уменията си отдавна.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 17 дни, 6 часа
hash: 40372c7da8
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

23.   От номер 11
Самият факт, че досега си работил за някакъв хонорар/ даже не си бил и на постоянен трудов договор и не си успял да изкараш и спестищ прилична сума пари за човек на 50 г / и сега се чувстваш недооценен показва че явно този бранш не е толкова печеливш и разработен дори и в световен мащаб като ли на нашия малък свит пазар. От една страна те разбирам че вече искаш да работиш за себе си, но това се прави не като просиш пари за инвестиции от непознати хора в анонимен сайт, а като инвестираш сам собствени средства или заем / както вече ти казаха/ и така поемаш целия риск, но после и цялата печалба ще е твоя, а не само 60%. И още нещо да те посъветвам не дръж сметка и недей да упрекваш и обиждаш хората с пари / които хипотетично биха вложили в твоята идея/, защото аз може и нищо да не мога и да не умея и да съм с 2 ръце в задника, но щом имам пари аз решавам в какво да ги вложа и на кого да ги дам или да ги оставя да ги "яде " инфлацията например. Така че малко по кротко и смирено го давай
ПС още един жокер от мен - много от хората с много пари, които биха били твои потенциални клиенти ще предпочитат да дадат по 200 300 бона за няколко БМВ или Мерцедес или Порше и т. н спортни марки тоест за " истинска" кола, а не за твоите " самоделки " както ти се изрази, защото масово българинът, а и не само е комплексар и държи на " марката и показността в стил 'Виж ме кой съм аз"

 
  ...
преди: 17 дни, 6 часа
hash: 6e7e5b45c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (34 гласа)

24.   Н 5 съм, подкрепям н 13.
Виж, ясно е, че се бориш по твой си начин, да реализираш проекта си, но си по концентриран да оборваш въпроси от позиция на "атакуван" (а не си) отколкото да представиш добре обмислен проект, с вероятен ако не сигурен пазар. Искаш хората да търсят други твои теми, в които да четат основна информация, никой няма да си губи времето да свърши твоята работа. Показваш несериозност, не ангажираност към собственият си проект, не казвам, че това целиш, но това е което се проектира и възприема.
Не може да гадаеш за печалба без да посочиш от къде точно смяташ, че дойде тази печалба.
Не те нападам, не те оборвам, не те подлагам под съмнение!
Само още веднъж те съветвам да платиш на адвокат, който да ти състави проекта. Струва си, ще ти посочи всички пропуски, които да запълниш, ще е в бизнес вид документа, легален/законен и макс. апетитен.
Това е от мен.
Отново - успех!

 
  ... горе^
преди: 17 дни, 5 часа
hash: 2a6dfb778f
гласове:
1 2 3 4 5
  (40 гласа)

25.   Авторе, след като познаваш лично хора с пари - същите, които ти твърдиш, че ти си направил милионери - предложи сътрудничество на тях. Защо вместо това ти търсиш такова из цифровото пространство?

Ти не търсиш вложители, ти търсиш сцена, на която да се почувстваш значим, да получиш внимание, да създадеш конфликт - хората се страхували да се изправят пред теб и затова подвивали опашки. Търсиш възможност да си вдигнеш самочувствието си и да си напомпаш крехкото его. Още от първата ти публикация в темата започваш с противопоставяне, обвинения и обиди, цитирам:

"10. Не съм доблестен човек, нямам намерение да влагам, но затова пък изгарям от желание да злословя по твой адрес и да изпъкна със заядливото ми нравче. К'во дъ прайъ?
Ами, действай! Кой те спира? :) Не може всички да са стойностни на тази земя; има място и за утайки. "

Още преди да са те нападнали, ти провокираш и нападаш първи, обиждайки хора, които все още нищо не са писали в темата, че не били доблестни и че били утайки. Какво очакваш като реакция в такъв случай??? Това е манипулативно поведение, с което ти проектираш и предварително оправдаваш и заемаш удобната за теб позиция в живота - на жертва. Другите били лоши, ти си бил щедър, честен и т. н.
Хората не са длъжни да влагат парите си в твоята бизнес идея. Нямаш право да ги нападаш, да изискваш и да им се сърдиш за това. Това че имат пари (или поне така твърдят) и се чудят какво да ги правят, не ги задължава да работят с теб, ако не искат. А от поведението ти тук и в други теми се вижда и защо не искат.

Освен професионални качества, за които постоянно търсиш басове да се доказваш, за съвместна работа се изискват и лични качества. Даже личните качества са по-важни от професионалните, защото остри камъни брашно не мелят заедно. А ти си остър камък. Това е причината да не намираш продължителна работа и бизнес партньори. Липсва ти дипломация, сговорчивост, стремеж към разбирателство, способност да виждаш и друга гледна точка, освен твоята и да я разбираш и приемаш. Това са ключови умения за работа в екип. Вместо това ти си сприхав, заядлив, лесно дразним, нападателен и реактивен. Това е очевидно избиване на комплекси, което пречи в живота и в работата.

Не искам басове с теб, защото не бих искал никога да се срещам лично, да разговаряме, камоли да те познавам. От представянето ти във форума изглеждаш като неприятен човек, вечно изискващ от другите да му доказват, манипулативен и комплексиран. С такива хора не се работи в екип. Такива хора се отбягват колкото се може повече отдалече.

 
  ...

...
преди: 17 дни, 1 час
hash: 9e5139e01e
гласове:
1 2 3 4 5
  (33 гласа)

26.   Кифла, който няма пари няма право да решава. Казал го е великия Тодор Живков.

 
  ...
преди: 16 дни, 16 часа
hash: 1e33f7950f
гласове:
1 2 3 4 5
  (38 гласа)

27.   "До 20 от 15 Ха ха много "умно" предложение:
"Дали? :) Искаш ли да се обзаложим с теб, че ще стане обратното на това, което ти предполагаш в тези си редове? Ако се окажеш прав, печелиш моите 55% от фирмата. "
Значи ми предлагаш ако се окажа прав и фирмата фалира да ми прехвърлиш твоите 55%! Много примамливо предложение, една от детските ми мечти бе да притежавам 55% от фалирала фирма с дългове.
Каква ще ми е ползата от фалирала фирма, за да искам да се обзаложа трябва да имам примамливо предложение!!!
Ако ти имаше готов клиент който да даде 8 000 000 за твоя продукт, защо досега не си му казал да ти даде 100 хил да я произведеш, на теб нали 50 хил ти трябваха?
И като казах, че бях свидетел на "подобно производство" нямах предвид спортни коли, а каравани от фибростъкло, подобното е че бе нещо на колела и почваше от нулата с голям ентусиазъм и вярвания. Това беше някъде между 2018-2021г А тримата бяха руснаци, отворили фирма в България имаха много опит от Русия, защото там имаше голям такъв завод, а тези тримцата са били в менижърски екип там. Не можели да влязат на пазара в ЕС поради санкции и високи мита, бяха решили да създадат такъв завод в бг, да ходят на европейски изложения и т. н. Хора с опит в производството и продажбите на същата стока, но в Азия. Вярно стоката им бе много хубава но и доста скъпа, както знаеш качеството струва пари. Няма да ми одобрят коментара ако пиша име на фирмата, макар да е ликвидирана има снимки от производството и описанията в нета.

 
  ... горе^
преди: 16 дни, 4 часа
hash: 5859ccbf8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

28.   Номер 27, нямаш грижи да споделиш коя е фирмата. Мнението ти ще бъде одобрено. Написал си нещо интересно и ще е хубаво да се почерпи опит от него.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 15 дни, 20 часа
hash: 43c67f3dd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (35 гласа)

29.   Номер 17, лесно бих могъл да отговоря на въпросите ти. Даже съм го сторил предварително и само трябва да прочетеш точка номер 7, която съм поместил.

"Кифлоприземителю, най-важното не си написал: кой ще купува продукта? Коя е таргет групата от потребители? "
Може да погледнеш отговора ми по-долу към номер 24.

"Някаква идея за продажна цена, себестойност и оттам печалба? "
Избягвам да боравя с вричания за точни суми относно бъдещи продажби, защото не съм лъжец като повечето хора, които имат вредния навик да обещават бомбастични приходи и после да се окаже, че само са зарибявали по-лековерните хора с цел да ги оплетат в мрежите си. Неведнъж съм споменавал в какви граници обикновено се движат приходите от тази дейност, тъй като имам добър поглед над нея, но именно затова е и думата "граници", понеже стойностите не са твърди, а зависещи от: качеството на изработка, лекотата на сглобяване, вложените материали, в каква среда се е провела разработката и с какво оборудване.

"Какъв ще е капацитетът на производството? "
Зависи каква е способността за производство и дали се касае за началото на продажбите в първите месеци, или за година-две след това. Продажбите тръгват рязко нагоре след 2-3 продадени бройки - когато се разчуе, че първите собственици хвалят новата си придобивка. Разчита се на задоволството на купувачите да прославят модела и да дават отзиви и препоръки. Поръчителят първо предплаща 80-100% от сглобяемата кола и едва след това тя бива произведена. Няма занимавки със залежали изделия в складовете и затъване в дългове поради тази и други причини. Това е коренно противоположно на повечето отрасли, в които зависят основно от лъскавото представяне (лъжене), лаладжийстването на разни костюмари, плановото предварително производство и прочее.

"Човекът хубаво ще вложи парите, а колко възвращаемост да очаква през първата, втората година? Евентуално по-нататък? "
Съдейки по досегашните проекти, които съм разработвал през годините, изплащането на вложението може да се осъществи до година след започване на производството, но може и по-рано. По-нататък възвращаемостта е още по-добра, особено ако се разработят и допълнителни модели след първия. Това го бях описал в едно от предходните ми мнения.

"Иначе и аз имам парите, но това, което си написал, звучи твърде абстрактно и необмислено. 15 е прав, нямаш особена идея как ще го развиваш. "
Думите ми звучат необичайно и непонятни за мнозина, защото сравняват този отрасъл, за който очевидно нямат представа и опит, с повечето други отрасли, които познават. Съответно си правят догадки и прибързани изводи, които лежат не на тяхното познаване в тази област, а разчитайки на това, което имат като опасения от съвсем различни начинания.

-------------------------------

Номер 18, това няма общо с моето предложения в настоящата тема. Тук се разисква делова възможност за сътрудничество с цел разработка и производство на сглобяеми коли, чиято продажна цена е сравнително достъпна за този клас изделия. Ти си цитирал неважаща 11-годишна обява, в която се е предлагало сътрудничество за производство на готови спортни коли с цена, надвишаваща 1 милион евро всяка. Там печалбите са по-високи за всяка бройка, но и вложението е в пъти по-голямо. Ако целта ти е била да си мой застъпник и да докажеш на другите, че пиша самата истина, те поздравям за успешното изпълнение на задачата ти! Може някой път да намерим жетонерка с "Cadillacs and dinosaurs" и да врътнем една двойна игра. :)

-------------------------------

Номер 19, за описаните от теб качества съм отговорил точно под теб - в мнение 20. И с уточнението, че половината от тези неща не са необходими в този отрасъл. В него е ключово какво точно предлагаш. Ти си прав за това, което споменаваш, само че то се отнася за повечето други отрасли. При сглобяемите коли, обаче, ако не предложиш точно това, за което хората биха дали парите си, няма те да спасят нито стратегия, нито организация, нито събраният отбор вещи лица. Всъщност стратегията е да предложиш правилното нещо на правилните хора за правилната цена. И това вече го бях писал в началото.

-------------------------------

Номер 23, наскоро навърших 44 години. Ако и другите ти сметки са толкова криви, колкото преповтарянето за 50-те години (това от 7 години насам го грачи една дърта киселячка из темите още от времето, когато бях на 37), значи изникват редица въпросителни. Излиза, че ти наперено пишеш по мой адрес не въз основа какво аз самият съм заявявал за себе си, а осланяйки се на налудничавите драсканици на някакви незнайни задклавиатурници.
Бъркаш и предоставянето на възможност за сътрудничество с "просене". Дори изрично го написах най-горе, но кой да чете с разбиране... :)
Самоцитирам се:
"Темата да не се разбира като "молене" или "просия", а като предложена от мен възможност за развитие и производство. Ако на първо място не успея да намеря далновидни българи, тогава ще се обърна към чужденци. Но първо бих желал да опитаме със сънародници и да покажем, че можем! "

Цитирам теб:
"аз може и нищо да не мога и да не умея и да съм с 2 ръце в задника, но щом имам пари аз решавам в какво да ги вложа и на кого да ги дам"
Точно така! За да се стигне до сътрудничество, следва да има желание и от двете страни. А щом някой не желае да си сътрудничи с теб, значи всичко е 6.
Когато парите ти касаят само теб, ти имаш пълната власт какво да правиш с тях. Това и децата го знаят. Когато обаче се касае до подписано споразумение за сътрудничество, се съобразяваш с човека с опита и уменията, защото той е този, който чрез тях и решенията си може да умножи парите ти и именно това е била причината изначално да си стигнал до желанието си да работите заедно. Двупосочен процес е, затова и се нарича сътрудничество.

-------------------------------

Номер 24, така отсявам лесно тези, които ги мързи дори да отворят наготово предоставени адреси към други теми и техните заглавия. Подобни хора, заявяващи как уж биха влагали и че имали парите, но не си мърдат пръста и за най-малкото (вече изписани множество дълги мнения с всевъзможни обяснения кое, как, защо и колко), намиращо се на две-три щраквания с мишката, не заслужават да умножават парите си чрез сътрудничество с мен. Забравят простичкото правило, че преди всичко аз трябва да ги одобря, а не само те мен. Най-голямата грешка на подобни високомерни типажи и типажки и мисленето, че този, който има способностите да увеличава парите многократно, е "зависим от тяхното благоволение".

Печалбата идва от купувачите, които търсят на този пазар изделия, които притежават вълнуващите ги особености. Вече обясних какви са те. В повечето случаи това са технически грамотни хора с високи доходи, които строят сглобяеми коли като приятно занимание в свободното си време, а същото и като начин да се сплотят още повече с членове на своето семейство. Това е обратното на глупостите, които номер 23 дрънка за някакви родни комплексари с БМВ-та и Мерцедес-и. Самоделките са страст, умения и цялостно изживяване, а не начин за долнопробна гъзария с поредната лъскава играчка.

-------------------------------

Номер 25, задаваш въпроси, които би следвало и сам да знаеш, ако действително разполагаш с познанията и опита да си в сферите на паричните интереси и техните особености.

"Авторе, след като познаваш лично хора с пари - същите, които ти твърдиш, че ти си направил милионери - предложи сътрудничество на тях. "
Такива хора не искат сътрудничество, защото са наясно, че мекото на баницата се услажда твърде много и не искат да делят печалбите. Съответно после продажбите им спадат, защото не са далновидни и не предлагат и нови модели години след първия.

"А ти си остър камък. Това е причината да не намираш продължителна работа и бизнес партньори. "
Тези твои думи показват пълното ти непознаване на обичайните похвати в родните предприятия и в частност - моят предмет на занимание. Касае се за собственици на предприятия с тарикатски начин на мислене, които играят на дребно, докато си въобразяват, че играят на едро. Когато хората като мен създадат някакво изделие (мебели, осветителни тела и т. н. ) за подобни работодатели, това отнема 1-3 месеца и след това работодателите ни считат за "излишни", тъй като вече нашата работа е изпълнена. Нищо общо с твоите догадки напосоки, че става дума за "остър камък". Въпросните собственици са простовати, да не кажа и прости, защото не мислят с поглед в бъдещето, а се целят в най-бързата печалба. Мислят си, че едно изделие ще е вечно на пазара и ще носи печалби, вместо да залагат на редовното обогатяване на предлаганите модели.

Изопачаването от твоя страна е лош навик. Точка 10 се отнася за тези, които се открояват със злословене и заядливо нравче. Като чета горе неуравновесените изблици, някои особи от двата пола вече се припознаха в тези редове. Ако някой се чувства лично засегнат, да се замисли какво представлява като нрав, какво показва от себе си, дали допринася за разискването, или пък изпъква основно с плюене и киселеене. Второто вече взе да надделява в темата, защото припознаването удря лошо. :)
Истинската причина тези с големите усти да подвиват опашки вече я споменах по-горе: те само злословят, но когато опрем до доказване на това кой казва истината и кой само си чеше пръстите по клавиатурата, ги хваща шубе, че са неспособни да защитят мнението си с доводи и това още повече ги озлобява. Стойностните хора не прибягват до личностни нападки и омраза, защото са способни да се обосновават уверено и със спокоен тон.

"Хората не са длъжни да влагат парите си в твоята бизнес идея. "
Разбира се, че не са длъжни! :) Какво те притеснява в тази неизменна истина, че я изтъкваш по този начин?

"вечно изискващ от другите да му доказват"
Вече ти обясних за тези с големите усти. Само лаят и после или се скатават завинаги, или лаят отново, но още по-силно, защото в това се вглъбяват и за друг вид общуване не ги бива.

"Вместо това ти си сприхав, заядлив, лесно дразним, нападателен и реактивен. "
Защо се обръщаш към мен, докато описваш тона на написаното от теб самия? Мнението ти прелива от сприхавост, заядливост, лесна раздразнителност, нападателност и противодействане. Пожелавам ти някой ден да успееш да си поне на 1/10 уравновесен и запазващ самообладание, колкото мен!

-------------------------------

Номер 27, изглежда, че нямаш понятие колко ценна е една подобна разработка и как с лекота може да бъде продадена на друга фирма. Подсказка: може да се продаде за в пъти повече пари, отколкото е било първоначалното вложение. Не, че ще има нужда да се стига дотам, но е добре да го знаеш от обща култура.
А за какви дългове пишеш? Ако ти си вложителят и вече притежаваш 45% дял, на кого ще дължиш пари, ако спечелиш и моите 55% дял в предприятието? Производство се прави само при предварително заплащане от страна на поръчителите. Не се държат складови наличности и свързаните с тях загуби. Това съм го писал и в по-старите теми, връзки към които приложих най-горе.

Цитирам те:
"Ако ти имаше готов клиент който да даде 8 000 000 за твоя продукт, защо досега не си му казал да ти даде 100 хил да я произведеш, на теб нали 50 хил ти трябваха? "
Къде прочете за 8 милиона и защо да казвам на такъв човек нещо?
Преди години на един поръчител продадохме първата готова кола за 800 000 евро. Не 8 000 000. Разликата е "само" 10 пъти и подобни грешки са пагубни за една фирма. А частен купувач на поръчана и построена специално за него готова кола не би дал 50 000 лева или евро за разработка на сглобяема кола. Когато ти си поръчаш да ти сглобят диван по поръчка, защото искаш такъв в твоята всекидневна, ти не си в готовност да ставаш основено акционер или съдружник в създаването на мебелно предприятие. Това лесно отговаря на въпроса ти за 50-те бона.

"И като казах, че бях свидетел на "подобно производство" нямах предвид спортни коли, а каравани от фибростъкло, подобното е че бе нещо на колела и почваше от нулата с голям ентусиазъм и вярвания. "
Нищо общо няма между двата вида производство. Те и кънките имат колела, и самолетите, и велосипедите, и тротинетките, но дотам свършват приликите. Купувачите на двата вида изделия са съвсем различни типове хора.

"Не можели да влязат на пазара в ЕС поради санкции и високи мита, бяха решили да създадат такъв завод в бг, да ходят на европейски изложения и т. н. Хора с опит в производството и продажбите на същата стока, но в Азия. "
Друга голяма тяхна грешка. Вредно самонадеяни. Искали са да продават на пазар, с който нямат опит, бидейки заслепени от усещането си за опитност в различни условия.
За разлика от тях, аз възнамерявам да продавам на същите добре познати ми пазари и на същия тип платежоспособни хора, които са купували разработени от мен сглобяеми коли, както и много други модели, разработени от други фирми.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 15 дни, 6 часа
hash: 2a6dfb778f
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

30.   Цитат на автора:
"Такива хора не искат сътрудничество, защото са наясно, че мекото на баницата се услажда твърде много и не искат да делят печалбите. Съответно после продажбите им спадат, защото не са далновидни и не предлагат и нови модели години след първия. "

Колко са "недалновидни" горките милионери. Добре, че си бил ти, че иначе нямало да станат милионери и да живеят безгрижно в охолство. Да ги ожали човек. Колко несправедливо, че имат всички тези пари, а ти от над 10 години "търсиш" неуспешно инвеститор за проектите си из мрежата. Продължавай с театъра и манипулациите. От 10 кладенеца вода носиш. Кого залъгваш освен себе си? Живееш в свой си измислен свят, където ти си "определено сред най-добрите в Света по отношение на проектиране" (светът се пише с малка буква). Пиер Безие и Пол дьо Кастелжо ряпа да ядат пред теб. :)))) И това ще наречеш заяждане, защото не подкрепя манията ти за величие. Не, това е приземяване в реалността, призиметильо.

 
  ... горе^

...
преди: 14 дни, 22 часа
hash: f815e4ac42
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

31.   Ха ти проблем. Да знаеш как да завъртиш многомилионен бизнес, ама да нямаш лев за половин гараж да го започнеш.

Това е все едно да знам какви числа ще се паднат в тотото, ама да нямам два лева да пусна фиш. Кофти тръпка, брат.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker