Адрес в Европа, но ООД в България? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124186)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Адрес в Европа, но ООД в България?
преди: 16 дни, 21 часа, прочетена 119 пъти
Здравейте, искам да ви попитам дали, как и с какви тънкости би било възможно да регистрирам фирма в България, бивайки с постоянен адрес в друга EС страна?

Защо? Привлича ме идеята: 1) да плащам по-малко данъци, 2) да внасям пари в хазната на нашата страна - да, политиците трябва да "ги изчезнем безследно", но все пак и моите роднини получават пенсии от нея, та е хубаво чрез дейността, която организирам в момента, да върна нещо назад. 3) по-малко данъци означава и по-голям шанс за успех и излизане на печалба от по-малко оборот (проблем на всяка начеваща фирма) 4) по-лесна регистрация на фирмата - в Австрия капиталът за регистрация на ООД не е малък, а с другите форми на дейност си отговорен с личното имущество, тогава и застраховките в случай на претенции към фирмата са доста по-големи.

Дейността, която организирам тъй или иначе е свързана с България - оттам купувам "суровия" продукт, който е произведен до едно незавършено ниво там, довършвам го в България (чрез фирмата, която предстои да регистрирам), и след това ще го маркетирам като българо-австрийски.

Това, което ми ражда главата е да имам 2 фирми - една в България, ООД, заета с производството от моя страна, и една в Австрия, която клиентът ще вижда, и която ще е с търговско-маркетингова цел. Хората тук не обичат да купуват неща, като видят, че не са от тукашно GmbH, a за нов продукт в една ниша, българо-австрийски, не трябва да се надяваме даже.... за съжаление нашата страна има ужасно реноме, нищо, че е реална производителка на сума ти неща, които австрийците си купуват с охота, докато са накарани да си мислят, че едва ли не са произведени в класическите виенски работилници, в мазетата и дворовете, от началото на миналия век....

Та, можете ли криво-ляво да ми обясните кое-как става по този тънък и важен въпрос, или към кого да се насоча, така че да ме ориентира практически, дори и срещу заплащане? Знам за много хора, направили така. Например, румънче, фрилансер-ЕТ, работи IT, живее в Австрия, плащат му на румънската фирма, така за една и съща брутна сума той получава многократно повече... тука данъкът е... има-няма половината от това, дето ти дават, и то това е само данъка върху заплатата - осигуровки и тн... за фирма ще има и допълнитени разходи, та затова мисля такъв вариант, който считам и полезен за нашата страна. Не вярвам да съм първият, който мисли подобно нещо, знам за друг случай, за българин, съвсем законно е регистрирал предприятието си в Кипър, която е ошфорна зона, но за такова нещо тук не говорим....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 дни, 23 часа
hash: 0e71188c6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Ти си си отговорил на въпросите като цяло. Правилно разсъждаваш.

 
  ...
преди: 15 дни, 21 часа
hash: 6d33e37661
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   А известно ли ти е колко случаи има на откраднати фирми в България? Отиват някакви типове при нотариус с някакво фалшиво пълномощно, нотариусът се прави на разсеян, удря печатите и след това в банката се теглят каквито пари има или ако фирмата има сгради примерно се продават. След няколко дни разбираш, че става нещо, но често пъти е късно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker