Ниско квалифицирана работа с висше образование - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121385)
 Любов и изневяра (29754)
 Секс и интимност (14386)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Ниско квалифицирана работа с висше образование
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 5163 пъти
Здравейте, надявам се хората, които ще прочетат тази история да не са тук само за да обидят и да избягат, а за да обсъдим разни неща и да ми помогнете. Благодаря!
Историята ми е свързана с работа. Аз съм жена с висше образование.

Професията ми е учител. В началото се дърпах и не я харесвах и като кандидатствах на обяви и ме викаха за работа отказвах. Причината беше, че си казвах "Ех, да бе, супер натоварване и ниска заплата". Затова се ориентирах към работа като продавачка в магазин. Кандидатствах и ме викнаха за работа в магазин. Едва издържах една седмица и си тръгнах. Бях в трети месец бременна, а ме караха да вдигам тежки кашони и да чистя и бърша прах като луда. Помислих си, че съм била много глупава да омаловажавам образованието чак толкова. Като учител щях да работя от пон-петък за 570лв., а като продавач всеки ден за 360лв. Хвана ме срам от решението ми. Майка ми и баща ми, които ме бяха изучили ми бяха обидени, че захвърлям образованието си на вятъра.

Вие какво мислите за това да работиш в такъв магазин, какъвто и да е, да ти търсят работа извънредно, да не можем да седнеш дори. ?

Ще очаквам мненията ви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: cb5be0c991
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   А бе жена:-) Стана ми смешно и в съзнанието ми изникна въпроса защо си ходила 4-5 години да си губиш времето и пилееш парите в университета като искаш да станеш продавачка? Лека работа няма, ти какво си мислеше, че продавачките по цял ден си клатят краката и се чудят какво да правят ли? Като продавачка се уморяваш физически, а като педагог психически - решението си е твое на кое натоварване би издържала.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 728f7ebbb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ха, и аз съм на това положение - досега работех в частния сектор и ме натоварваха с много работа и нерви, а сега ми дойде акъла и си търся работа като учител, каквото е и образованието ми. Родителите ти са прави - припомни си материала за училище и ставай учителка - при всички случай ще ти е по-добре.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 5718749eae
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Аз нямам висше, но продавачка не бих се хванала, пък ако имах, дори нямаше и да го обсъждам това предположение. Това е ужасна работа, абсолютно безсмислена, безперспективна, ниско заплатена, изнервена, затъпява се... особено в хранителните магазини е някакъв кошмар. По-добре изобщо не захващай нещо подобно. Учителската професия не е лесна, но е за предпочитане, но само ако ти се отдава и го чувстваш като призвание да научиш децата на нещо и да им предадеш знания, иначе няма смисъл, само ще навредиш, а и малките няма да те приемат. Аз се чудя защо си учила нещо 4 години, след като не искаш да го практикуваш? Това е адски много време, а и пари.... странна работа. Опитай се да се преквалифицираш, за да работиш нещо, което ти харесва. Защо трябва да си губиш още време с отегчителни дейности от които пари не се изкарват, а и не са ти на сърце? Аз на твое място бих започнала нещо в ИТ сферата. Бъдещето е там, заплатите са добри, лесно се учи и почти всеки бива запленен, ако опита. Пробвай фотография, фризьорство, козметика, грим или каквото те влече.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: aa713c0f06
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ще ти е по-добре в някаква степен. Зависи в какво училище работиш. Ако си начинаеща е малко съмнително да вземаш заплатата, която си посочила. Училището трябва да има поне 1000 ученици, за да дава по-висока основна заплата. Шумът и натоварването са огромни. Тази работа има повече минуси, отколкото ти се струва в момента. Но все пак е нещо, което се предполага, че си учила не с омерзение, така че в сравнение с работата в магазин е определено по-добре. Знаеш освен това, че си имаш почивни дни и малко повече отпуска, която се ползваш. Опитай и в училище и реши какво да правиш. Няма да ти е много лесно да започнеш, освен ако не си с английска филология или информатика или си от София, където не е толкова трудно да се намерят работни места в училищата.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 7547b72be6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Съгласила си се на работа със заплата 570лв при положение, че имаш висше образование!? Мисля, че майка ти и баща ти са прави! Изчакай с времето и ще си намериш хубава работа, защото няма смисъл да бързаш за нещо, което не си заслужава труда.. :)

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: c03c2645b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Kaто учител в държавно училище или държавна детска градина ти имаш:
1. Фиксирано работно време
2. Задължителна ваканция
3. Точно и ясно определена заплата
4. Като бременна жена, ако си на постоянен трудов договор законът те закриля и не могат да те изгонят по този повод

Като продавачка има голяма вероятност:
1. Да те карат да работиш извънредно
2. Отпуската ти е около 20 дни за цялата година
3. Да ти променят заплатата според заслуги. т. е. да ти режат от заплатата по тяхно усмотрение
4. Да те изхвърлят когато разберат, че си бременна

Е, кое е по добре?
Само да те поправя, заплатата като учител определено няма да ти е 570 лв, това е заплатата на учител със дългогодишен стаж по специалността (педагогически стаж). Ти, както разбирам, нямаш такъв, следователно ще започнеш на трудово възнаграждение 450-470 (не съм сигурна точно колко беше), от които чисто ще взимаш 360 някъде. Това е положението.
Аз имам две висши образования, като едното е педагогическо. Работила съм по специалността с голямо удоволствие.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: ba99b0f502
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Няма такова нещо, дори да не работиш по специалността си, времето в университета никога не може да бъде загубено, ако си чел. Винаги след това може да изникне нещо, да се отиде на някой допълнителен курс и т. н., а и хората са казали "за лудо работи, за лудо не стой"

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: e060e27369
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз работя като учител, по закон нямат право да ти давта по - малко от 520лв., така започнах, сега след години взимам 700лв. Авторке, давай, стани учителка!!!!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: aa713c0f06
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   №9, какви са тези глупости - нямат право да й дават по-малко от 450 лв. Говорим за брутна заплата. Минимумът основна заплата е толкова. Може да е и повече, ако имат ученици. Повечето директори обаче си дават минимума за т. нар. млад специалист. А ако си в някое скапано училище с по-малко деца, съответно и основното заплата ще започва от 450, не повече. Зависи от училището, града и т. н.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 723c471d1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Прави са маика ти и баща ти. Моите дори като студентка не ми даваха да работя неквалифицирана работа, а какво остава като завърших.

 
  ...

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 9457f49be2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Е, моята история е подобна, но не съвсем. Имам магистратура по история, обаче нещо не си намерих работа по специалността и сега работя на рецепцията на един хотел. Обаче от тук започва разликата. Обичам си работата! Интересно ми е да се срещам с нови хора всеки ден. Вярно, заплатата е ниска и работата ми не е "престижна" според нашите, но пък имам късмет да работя със страхотни хора и съм щастлива. Така, че не бъди толкова черногледа. А и в днешния динамичен свят всичко се променя много бързо и съм сигурна, че скоро ще си намериш по-хубава работа.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: ada430a04a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   и аз съм вишист, който работи в производство на баници. Да, срам ме е като минават познати да не ме видят... но иначе трябва да умра от глад. Не взимам под внимание възраженията на околните. Но защо, защо 5 години се съсипах от учене, за да си седи дипломката забутана по шкафове и безполезна.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 4327e38f52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   3, ей, ако беше видяла какви очи ококорих като ти прочетох мнението! :)) Май си голяма глезанка, такава със средно, в най-добрия случай, но с големи претенции. Е, то всеки знае, че да го издържа друг е по-лесно от това да си продавачка някъде. Всъщност, така е най-лесно. Направо си те представих на диванчето, как цъкаш с дистанционното по цял ден и се възмущаваш на ИТ-тата, които с по един двумесечен курс взимат по 4-5 000 лева заплата. Хем бързо се влиза в сектора, хем и лесно! :D Като човек, който работи в него, нека ти кажа, че си се пообъркала малко, но знам, че ще продължиш да вярваш на Миролюба Бенатова, не на мен. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker