Реализация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Реализация
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 2387 пъти
Искам да забогатея, да се срещна с идолите си, да се развивам. Това са неща, които почти всеки иска. Проблемът е, че много хора казват, че това са недостижими цели и просто игнорират всичко това, понеже ги е страх или ги мързи да опитат. Решение винаги има, стига да има желание.
Та... Имам средно образование и сега си търся работа. Мислех да почвам висше, но не искам да давам толкова пари, особено като се знам как учех в гимназията. Ако работя за друг човек, шансове да забогатея почти няма, но трябва да почна от някъде. Имам голямо желание да стана актьор. Мисля, че имам необходимите умения, но не знам кога има кастинги. Прегледах един сайт за това и се оказа, че там се избират хора, които са си потвърдили регистрацията с SMS. Не искам да пращам никакви SMS-и и се отказах от този сайт.
Вие какво бихте ме посъветвали? Искам добър и вълнуващ живот, а не да се трепя за някакви си 400-500 лева. Много хора искат, но не се интересуват как, а и дори не опитват. Аз не съм такъв. Затова търся някакви насоки. Бих се радвал поне на 1000 лева на месец. После ще видя в какво може да се инвестира и да спечеля още.
Напускане на България не е решение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: 8dcd902268
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Няма да те лъжа - всеки иска успех, но не познавам човек, който не иска да работи за него да е успял.
Не искаш да учиш, но виж - 1000 лв. заплата искаш.
Моят най-добър приятел идва от много бедно семейство (всички идваме от такива). Майка му почина от сърце, беше и алкохоличка... съкратиха баща му. Мислите ли, че това му попречи? Човекът учеше редовно продаваше за 2 лв. на час зеленчуци на пазара в най-големите студове и жеги, няма сутрин, няма вечер... 1000 лв. не ги беше и сънувал на куп. От университета го тормозеха, защото не можеше да ходи на всички лекции. Накрая на следването си почна в една фирма, която правеше маркетингови проучвания за чужбина. Оказа се толкова добър, че успя да им открадне клиентите - т. е. клиентите същност искаха да работят с него, не с фирмата... И днес има своя фирма с назначени служители. Той храни баща си, брат си и още десетина студенти, които работят при него за добри заплати.
Колко години му трябваха, за да види 1000 лв. на куп? Ами като тегля чертата - към 9-10 годинки къртовски труд, четене, УЧЕНЕ, лишения, студуване и гладуване. Каква е разликата с теб - той е имал нагласата в самото начало, че успехът е въпрос на много работа, знание и воля. Той е имал цел и я е постигнал.
Ти искаш просто да имаш лесни пари и изобщо нямаш идея, как ще стане това - просто да е без работа и без учене. На пръв поглед артистите така успяват... на пръв поглед само.
Успех при начинанието ти. Пожелавам ти да станеш богат артист без много работа и усилия. Ще бъдеш първият, ако успееш. Аз успял неук и мързелив човек не познавам лично. Може би такива има в криминалните слоеве - търси там бърза, мързелива и неука реализация.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: fb0b271b1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Докато си млад се ориентирай в някаква област която те влече и ти се удава и се развивай в нея, защото след 10-20 години най-вероятно ще ти е проблемно развитието поради различни причини. Ето малко съвети от мен. Намали безцелните неща, губещи време и без особена полза за развитието - социални мрежи, игри, клипове, мързел, самосъжаление, носталгия по миналото и други подобни. Най-добре си направи списък със задачи и ги изпълнявай все едно си на училище или на работа - например от 8 до 10 учиш английски, след това малко почивка - може упражнения или домакинска работа и продължаваш с нещо друго, например строителство, програмиране, рисуване, дизайн, маркетинг, правопис, земеделие - каквото те влече и ще ти е ползезно за бъдещата ти дейност. Относно информацията в нета - по всеки въпрос бъди консервативен, подлагай я на съмнение и проверявай различни източници, защото не се знае кой я е писал или преписал с грешки и субективизъм, а понякога нови проучвания оборват стари догми - светът се развива. Обръщай внимание и на здравето си. Не отлагай здравословните проблеми, за да не се задълбочават и да ти създават повече проблеми и разходи. Общо взето използвай разума си и действай, така шансовете ти за дълъг и приятен живот се увеличават. Няма да ти пожелавам успех, защото това зависи най-вече от теб. Смятам, че ако всички хора се развиват и действат, вместо да си губят времето в глупости и бездействие, България ще дръпне бързо напред в развитието.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 16579fd7fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От автора:

Разбирам те напълно. Ще дам един пример - Мила Йовович (моят идол). Нейното семейство е било богато. Пътува ли са, уредили са се, даже е станала модел от малка. Но дори и тя е учела здраво.
Мисълта ми е дали може това да стане без помощта на университет и без да се дават стотици левове за учене. Бих учил и аз като нея, но нямам финансовата възможност. Ще ми се това да стане в кратки срокове, без да чакам живота да си отминава.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 216cd70880
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен самия ти много си противоречиш. От една страна искаш да успееш, от друга нищо не правиш съществено. Кажи ми как да получаваш 1000 лева като дори не искаш да учиш. Откъде ще дойда тия пари? После за актьотството - видял че се праща смс и се отказал, понеже тоя смс струва милиони сигурно и ще обеднееш. От една стрна искаш, ама не си готов нищо да дадеш, не си готов да учиш, не си готов дори един смс да пратиш, е как ги виждаш нещата? Някой тук да ти каже - ооо да само теб те чаках да се появиш ето ти 10 предложения с хубава работа. Без образование, за какви пари повече от 400-500 лв мечтаеш. Изобщо какво може да работиш и то добре, за да ги изкараш тия пари? И не спря да повтаряш как другите не искали нищо да правиш, а ти едва ли не си готов на всичко. Ти един смс не искаш да пуснеш, пък ще ми разправяш как си готов на всичко. И хората, които наистина искат да успеят не се отказват след първата пречка, а дори след 1000 пречки продължават, за да постигнат каквото искат. Това което искаш ти е да не правиш нищо, а парите да валят, е не става така, колкото по-рано го разбереш толкова по-добре ще е за теб.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: b07930b6df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   "Искам добър и вълнуващ живот, а не да се трепя за някакви си 400-500 лева. " - Това описва живота на всеки средностатистически българин със средно образование, за съжаление, понякога и с висше.
Според мен, успелите самоуки актьори са малко в България. Следването на актьорско майсторство не изисква учене и това, че не си се справял в училище, не е проблем. Освен НАТФИЗ, има вече и частни школи. А също така имаше и много добра държавна школа в Пловдив, но не си спомням името. Кандидатствай там, ако нямаш възможности за частниците.
Слушала съм и за успели хора в изкуството, които са станали известни по случайност. Азис, например, е работил като разносвач в ресторант с жива музика и малко по малко е бил забелязан и поканен да пее там. Много хора не приемат Азис за добър пример, но аз мисля, че предвид малцинствената му група и възможностите, които е имал, се е реализирал доста успешно и никой не може да отрече че е успял човек. Нищо, че в живота не е такъв, какъвто го виждаме по клипове и си гради лъжлив имидж. Лъжливият имидж, или казано по друг начин - да се правиш на различен, е явно успешен начин за да станеш известен. Тату, например бяха дълго време лезбийки, но след като смениха мениджъра си- изненада- станаха хетеросексуални и по-малко предизвикателни и различни- съответно- по-малко интересни. С други думи, докато чакаш да станеш известен от раз, се примири, че поне за сега, ще трябва и да работиш за 400 лева. Нищо не идва даром.
Другата опция е- България търси талант или кастинги, каквито явно си търсил. Но не разбирам какъв ти е проблемът да потвърдиш участието си с СМС? ! 30 стотинки или там лев е нещо... колкото и да е струвал- ако това, ще ти помогне да реализираш голямата си мечта, както твърдиш- как може да не искаш да отделиш дори няколко стотинки за нея? Ако си мислил, че е просто измама, за да ти приберат парите- то, повярвай, има много други начини да те измамят и то с по-голямо количество пари от един лев!

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 51d4e6408c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз като един работодател да те питам. Какво предлагаш насреща, за да вземаш 1000 лв? "Много хора искат, но не се интересуват как, а и дори не опитват. " Ти интересуваш ли се как? Повярвай ми мястото не е сподели.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 16579fd7fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От автора:

@4: Както написах по-рано, искам да уча, но ми трябват и пари. Пратих автобиография на минимум 10 обяви в Джобс. бг, пуснах 2 молби в ЦБА и Кауфланд и още нямам отговор. Това беше преди няколко месеца. За Кауфланд както и да е. Там приемат чак като им потрябват хора. В Джобс. бг със сигурност други хора са пратили преди мен. Не мога да чакам повече. Вчера видях една обява за работа, която много ми допадна - като аниматор в Слънчев бряг. Заплатата е голяма, поне според това, което са написали. С английския се справям, а и предлагат и обучения. Кастингът е след седмица. Смятам да опитам.
Иначе ако си намеря работа, ще съм готов да отделя нещо от себе си.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 6030cdc6a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Бих ти казал само едно нещо - преследвай мечтите си и най-важното - никога, ама никога, не се отказвай. Обикновено успехът идва след провали, нищо не става бързо и лесно. Но на първо време ти трябва план - ти самият явно не знаеш какво да правиш. Това, че не искаш да учиш е лошо - да, образованието е на ниско ниво, но имай в предвид, че университета е място, на което се създават контакти. Трябва да познаваш хора, иначе никой няма да дойде да ти почука на вратата и да каже: "Точно ти ми трябваш! ".

От това, което си написал не разбрах - искаш да станеш актьор, или просто ти се иска лесен живот и реши, че тази професия носи много пари с малко усилия? И относно тези 1000 лева - не са никак много по принцип. Но наистина трябва да имаш какво да дадеш. Съвсем начинаещи програмисти започват на тези пари, така че помисли пак над въпроса за образованието.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 16579fd7fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   От автора:

@8: "искаш да станеш актьор, или просто ти се иска лесен живот и реши, че тази професия носи много пари с малко усилия? "

По-скоро и двете. Актьорите имат вълнуващ живот и повечето изкарват доволна заплата, но нямат много време за личен живот. Знам, че и тяхната не е лесна. Но ми се иска да вдигна нивото.
И не само заради парите. Искам и да съм известен. Най-много ме дърпа това, че искам да се запозная с една актриса. Не искам сериозни отношения с нея, тъй като има голяма разлика във възрастта. Достатъчно ми е да ме знае кой съм и да се прегърнем. Малко известни личности обръщат внимание на незначителни хора като мен. Ако не й бях такъв почитател, едва ли щях да искам да съм звезда. Тогава вече може да се каже, че единствено ме вълнуват парите и добрия начин на живот. Признавам.
Но дори все още не съм сигурен кое ми е по-големия приоритет, а съм тръгнал вас да занимавам. Всъщност май всичко правя заради нея. Вместо да давам пари за разни неща, предпочитам всичко да си правя сам. Стремя се към самостоятелност. Опитвам се да стана добър като нея. Но пък това включва и славата и парите. Тя е успяла жена, а аз мрънкало.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 8cd1cf46c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Човек не трябва постоянно да мърмори и да се самосъжалява, а да хване живота си в ръце, да се стреми постоянно да учи и да се развива, да придобива нови знания и умения. Единствено по този начин можеш да бъдеш конкурентоспособен в днешното общество. Много се дразня на хора, които все обвиняват някой/нещо друг/о за провалите им - държавата им била виновна, всичко ставало с връзки, обстоятелствата били такива... Ако имаш желание, винаги ще намериш начин. Просто трябва труд, упорство и целеустременост. Никой не е казал, че е лесно, но именно в това е предизвикателството на живота. Искаме или не, нещата стоят по този начин. Животът е динамичен, пазарът на труда се променя, а от нас се изисква все повече, именно затова трябва да се научим да бъдем гъвкави и да се приспособяваме. Неслучайно е известна концепцията за учене през целия живот. Учете, работете върху себе си и се старайте да развивате качествата си. Ако искате да получавате добри пари, трябва да предложите нещо и от себе си. Хубаво е да се специализирате в определена област, защото е логично, че нискоквалифицираните работници биха срещали повече затруднения в намирането на доходоносна работа. Междувременно учете езици, защото несъмнено ще са ви от полза. Изводът е, че има начин, но всичко зависи само и единствено от вас.

 
  ...

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 6030cdc6a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От номер 8:

Наистина мисля, че си доста объркан. Започна се с желание да станеш актьор и да живееш добре, после се премина през това, че искаш да се запознаеш с някаква актриса. Помисли си наистина ли целта ти в живота е да се запознаеш с някого (било то Сашка Васева, Анджелина Джоли, Мадона, Бекъм, или който и да е). Ти си друг човек, работи над себе си, не робувай на идеали, това са медийни образи, които в действителност нямат нищо общо с начина, по който изглеждат на телевизора. Осъзнай се, направи нещо за професионалното си развитие, нека целта ти бъде ти да си щастлив, не друго. И ако смяташ, че с тези 1000 лева заплата, които искаш, ще впечатлиш тази актриса, дълбоко се лъжеш.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: e0f985be3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Пичът много филми гледа...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: d3befef027
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   №1- Най- разумния и точен коментар! Аз също не познавам мързелив и необразован богаташ... Дано успееш, Авторе!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker