Шефа ми постоянно ми прави забележки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121281)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Шефа ми постоянно ми прави забележки
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 2959 пъти
Здравейте, секретарка съм в една фирма. Единия шеф е много строг. Една сутрин само ми правеше забележки, а имах много работа. После ме викна при тримата шефове да говорим и ми казаха, че ще ме повишат, ще ме махнат от секретарското място. И всичко супер. Но се случва и до ден днешен да ми прави някакви скапани забележки, за неща, които аз няма как да предвидя, ама все трябва да съм виновна. Много се страхувам да не каже "ми няма да те повишаваме, щото еди кво си". Примерно от няколко седмици няколко пъти съм му казала, че трябва да си извади свидетелство за съдимост за сключване на един договор. Миналата седмица е подал заявлението и е трябвало да е готово към сряда. Той е забравил да го вземе, а аз не съм го подсещала, защото мислех, че тази седмица той ще е в страната. А всъщност е в чужбина, но не ми е казвал. Разбрах в петък вечерта и тогава му казах, че не съм прегледала нещата за др седмица.. и сега се оказва, че в четвъртък ще се подписва договора, а той не го е взел и аз съм виновна, че не съм го подсетила.. и ми пише "Ама прави занапред някакви записвания и ми напомняй. " Аз си записвам, ама трябва ли постоянно да му напомням? Нали е шеф и винаги трябва да е прав.... Ако е някой друг от офиса, ще му стане тъпо, че е забравил, а на този аз съм му вечно виновна.
И по-конкретно въпроса ми е в такива ситуации да се обяснявам ли? Примерно, "ами не знаех, че ще пътуваш, за да предвидя какво е необходимо от теб". Аз не обичам да се оправдавам, ама той ме прави на...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: d99ec48234
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма нужда да се оправдаваш, казваш "добре" и толкова. Всъщност работата на секретарката е да прави всичко това, което шефа няма възможност сам да прави. Като кажеш добре вярно по някъкъв начин признаваш вина за нещо което не си виновна, но печелиш от това че шефа ще е спокоен, че уж той е прав.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 97a601356c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами в крайна сметка това ти е работата. И аз съм секретарка и ти гарантирам, че шефа ми е едно от най-трудно поносимите същества (не само, защото е шеф, ами и характера му е адски труден, ерген на почти средна възраст, започва и някаква криза да го тресе, знам ли) и положението е трагично. Като се каже секретарка масовото мнение предполагам знаеш какво е. Но когато ти се наложи да си такава, разбираш, че освен обичайните си служебни задължения, ти се превръщаш в сянката на човека, за когото работиш. Трябва винаги да знаеш кое, как, защо. Да имаш информация за неща, които принципно не те касаят, длъжна си да следиш какво и дали е направил, за да знаеш и ти как да си движиш работата. А когато няма добра комуникация между началник и подчинен се получават такива картинки...
В конкретната ситуация имаш вина, защото в крайна сметка ти си човекът, който трябва да му напомни какво трябва да направи, независимо дали човека е в или извън страната. Ако трябва му го повтаряй всеки ден, пък той ако иска да те изкара виновна, вярвай може и заради ''прекаленото напомняне'' да те нахока. Въпросът е ти да си си свършила работата. Не, че понеже е шеф трябва да е винаги прав, просто ти за това си там. Ако нямаха нужда от човек като теб, щяха сами да се оправят.
На мен ми се е случвало да изпадам в глупави ситуации, просто, защото също от време на време ''забравят'' да ми кажат, че нещо е направено или не и съответно аз незнейки (а интересно от къде да знам, като не ми се каже) излизам виновна. Но с течение на времето се научих да питам, дори абсолютно излишни неща, само и само да не се окажа в кофти ситуация.
Изобщо има значение и какъв характер и човек е срещу теб, но ти си длъжна да си вършиш съвестно задълженията, дори над изискващото от теб. И не, не се оправдавай в подобни ситуации, а директно си кажи когато смяташ, че не е в теб вината. Защото един път замълчиш ли си, ще те карат така до момента, в който на някоя от страните не им писне.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 0e8c7bfd05
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Според мен има вероятност (опасност) да иска секс с теб.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: a6461cfaa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Към 3 - не иска секс със сигурност, прясно женен е, той просто си е такъв. Към 2 - да, случвало ми се е и да ми правят забележка "аз не забравям" понеже много съм настоявала. Към 1 - по принцип той ме харесва като служител точно поради тая причина, че винаги казвам добре без да се обяснявам и съм бърза. Но като реши може да те мъчи. Едната шефка ми се смееше веднъж, че я нямало да го контролира и затова избеснявал.. т. е. да не му се връзвам много, даже пред него го каза.
В крайна сметка занапред ще задавам повече въпроси и ще напомням по-често, няма друг вариант.
Благодаря за коментарите :)

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: d99ec48234
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   След като е прясно женен добрее да си запишеш важните дати в личния му живот и тях да напомнаш, дати като рожден ден на съпругата годишнини и т. н. да не забрави да се прибере с цветя, да запази маса в ресторант, че жена му като е сърдита на другия ден несъзнателно на теб ще си го изкарва.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker