Koя работа да избера ? Спешно съвет моля - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121202)
 Любов и изневяра (29710)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Koя работа да избера ? Спешно съвет моля
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 2699 пъти
Здравейте, работя в кол център за една много известна фирма свързана с комунална услуга. Вече от почти 3 години съм на тази работа, приемам обаждания от клиенти, консултирам ги, предимно са недоволни клиенти от сметките си и т. н. Казано накратко негативна работа.
Заплатата е 550-600 лв + 80-100 лв ваучери за храна, близо е до нас.
Предлагат ми да започна нова работа в малка частна фирма, в друга сфера, моята задача ще е със служебна кола да обикалям по обекти да разнасям поръчките (малки кашончета, не искам да пояснявам). Ще се срещам с много нови хора, всеки ден е различно. Заплатата е 600 лв, като ми казаха че след 3 месец може да се увеличи.

Все още се колебая и не мога да реша, хем искам много да се махна от старата ми работа, хем новата незнам какво ще се случи, мъчно ми е за колегите от старата работа малко... специално за едно момиче там с което сме близки... Знам че човек трябва да се развива. На 25 години съм, мъж. Моля за съветите ви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: 5c3910c6d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Проучи си добре къде имаш повече шанс за развитие. Старата работа все пак е в голяма фирма, не че е гаранция, но при дребните частници шанса да се задържиш дълго не е голям... От друга страна разбирам стреса в сегашната ти работа, но каква е гаранцията, че в новата няма да има такъв. Едно е да работиш при строго определени правила в голяма фирма, съвсем друго е при дребен частник, който в края на месеца ако е нямал оборот и работа, може да те отреже от заплата, да те забави и др. подобни... Помисли си хубаво!!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: ce31fcf194
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Ако смяташ, че от настоящата работа си взел всичко, което можеш, и повече няма никакви ползи, които би могъл да получиш (повишение на заплатата, нови контакти, нови длъжности, нови знания), по-добре напусни, защото оттам нататък, за да се развиваш трябва да смениш работата. Вярно, че има и малко риск, но дори и да е по-зле, винаги можеш да се преместиш на трета работа. Пък и от неприятностите също може да се спечели (най-малкото опит), не се притеснявай толкова, дори и да сбъркаш.

ПС: относно момичето - това че ще си на друга работа, не означава, че трябва да прекратиш общуването с нея, дори това може да ви накара да се оцените повече и да ви сближи повече

Каквото и да избереш, успех!

vova4ka

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 06f568f982
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Според мен, приеми предложението. Ще се запознаеш с много хора, млад човек си, не е казано да се пенсионираш на първата си работа. Сега ти е времето да трупаш опит, запознанства, връзки. Момичето винаги можеш да поканиш, не е нужно все да сте в работна обстановка. Е, някакъв дискомфорт не може да няма, все пак, човек свиква. Но това е бял кахър! Има в живота ситуации, когато, както и да постъпиш, все може да съжаляваш. Тогава просто избираш едното и... гледаш само напред. Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: e8e919fd1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В днешните времена на криза кой бяга от сигурното? Стой си там и чакай по-добра възможност! Малка частна фирма ще взема да фалира след някой друг месец или да ви режат от заплатите, защото няма достатъчно пари и си оставаш на сухо! По-добре чакай по-добра оферта, която да е както издигане за теб професионално, така и да е по-стабилна от някаква малка частна фирмичка.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 0b441b68f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не напускай. Няма хубава работа и човек работи заради парите, не защото му е кеф. Не виждам какво развитие може да получиш като снабдител във фирма. Ако си учил за нещо и смяташ да се развиваш в подобна сфера - да, но май не е такава работата. На сегашната се занимаваш с недоволни клиенти, а на другата с напрежение по пътищата при всякакви атмосферни условия. Сигурен съм, че в кол центъра се срещаш и комуникираш с много повече нови хора, отколкото ще бъде на другата работа, така че не го брой за плюс. Заплатата на сегашното място е по-добра и сигурна (600 100 за храна, около 50 лв. спестени за транспорт, срещу 600 "може да се увеличи", но може и да не се увеличи). Освен това имаш отговорност за стоката, за превозното средство и за поведението си на пътя, което според мен е по-голям стрес от обслужване на недоволни клиенти. Но пък може и да ти е от ползва в бъдеще стаж като куриер, прецени си добре нагласите и приоритетите.
М46

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: d77423269f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Аз съм автора: Не се доуточних, в сегашната работа няма никакви контакти освен с 10 човека които са си там от 10 години повечето и са над 35-40 год. Фирмата е монопол така наречен. РАзвитието е минимално около 10 процента. нСтреса е огромен, поне по 4-5 и нагоре ядосвания на ден.... говорим за сериозно ядосване да ти трепери крака чак ;)

А новата фирма е в сферара в която искам да се развивам, wellness i fitness. Абе от тръ н на глок ама както казвате поне опит различен..
А колкото до момичето ние бяхме заедно разделихме се после пак се събрахме сложна работа, но не играе роля важна според мен вече.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: d77423269f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   В днешните времена на криза кой бяга от сигурното? Стой си там и чакай по-добра възможност! Малка частна фирма ще взема да фалира след някой друг месец или да ви режат от заплатите, защото няма достатъчно пари и си оставаш на сухо

отговор от автора:
Някой хора чакат с години шанса си и така и не го дочакват и са устарели вече, не съм ли прав. Освен това сектора е доста развит и ще се развива тепърва - healt, wellness, fitnss.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 16d7800465
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Бате, хващай някъде за хамал и това ще да е! Какви са тези КОЛ-МОЛ центъри и простотии?? В завод ако си намериш най-добре! Успех батенце!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: ca88e94b26
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Според мен си стой там, където си. Заплатата ти е по-висока от това, което ти предлагат, по цял ден си на закрито - лятото на хладно, зимата на топло - какъв ти е проблема?
Няма ли да се ядосваш, където и да си?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker