Помощ , трудно комуникирам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121301)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Помощ , трудно комуникирам
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 3191 пъти
Здравейте, аз съм на 20 години, студент съм и имам следния проблем, нямам много приятели и трудно комуникирам, като изляза или съм в група от хора, които виждам за първи път или не познавам толкова добре, умирам от притеснение, а направо се вцепенявам когато изляза дори пред собствената си група в университета. Не знам дали това е нормално, най-вероятно е нормално човек да се притеснява, но чак до такава степен не мисля, вече се чудя какво да правя, защото това ми пречи и до някаква степен на социалния живот. Ако някой има опит с такъв проблем или може да предложи нещо смислено, полезен съвет, школа, курс или някакво упражнение/занимание с което да го преборя това, ще съм му много благодарен, ами благодаря Ви, дори ако сте го прочели.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 6ec89b68d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Все едно, че аз съм го писал това преди няколко години, когато бях на твоето място. Имам прекрасни новини за тебе. Много скоро това ще отзвучи. Говоря от личен опит.

Но все пак, за да не се притесняваш ти препоръчвам да правиш дихателни упражнения за релаксация. Има много видео по интернет. Така ще успокоиш тялото си и психически ще се чувстваш по-добре. Не знам къде и какво учиш, но ако имаш приятели, които да следват актьорско майсторство ги питай на какви упражнения ги учат, за да преодолеят емоционалното напрежение. Доколкото знам ги учат на някакви упражнения за релаксация.

Иначе, по отношение на комуникирането с хората. Винаги си имай на ум по една готова тема, която можеш да обсъдиш с някого. Например -- времето, почивка на море или планина, или нещо подобно. Но това да бъде тема достъпна за разговор с всекиго. Сега например разговор на политическа тема е доста деликатна материя и едва ли на всеки му е приятна за дискусия. И един съвет: никога не клюкари и не говори отрицателни неща по адрес на колеги и приятели. С една дума, от разговорите ти да извира положителна енергия.

Това е, което за сега мога да ти пиша. Ако имаш други конкретни въпроси ми пиши и ще се опитам да ти помогна.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 38f77795d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   И аз съм така, не съм от хората които говорят много... Значи какво можеш да направиш, да отидеш на психолог, за друго не се сещам...

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 77046dc729
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защо се притесняваш? Задавал ли си си този въпрос? Има някаква по-дълбока причина за това. Опитай да я откриеш

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: ea5c281551
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Здравей, повярвай ми не си единствен. Нямаш представа колко много хора, които се правят на "отворени", всъщност са ужасно притеснителни. Аз съм една от тях. Докато бях в гимназията, най-голямия ми кошмар беше изпитването на дъската. Дори съм учила по цяла нощ, а когато дойдеше време да говоря пред всички, се спичах. Ставаше ми горещо, потях се, изчервявах се цялата и обикновено започвах да бръщолевя пълни глупости. Същото се получаваше, когато си харесах момче и се опитах да го заговоря. Тъпото е, че аз не съм невзрачна и винаги съм имала обожатели, но просто винаги ме е било срам да говоря, от страх да не кажа нещо нередно и да ме помислят за глупава. И точно по това време се научих на един номер, който имаше удивителен ефект при мен. Когато ми се наложеше да говоря пред хора, просто ставах, затварях си очите за секунда и си представях всички по бельо. Или със голями, смешни шапки :) Просто ми ставаше смешно и забравях, че се притеснявам. Даже не помня откъде съм го научила това (може би от филм или от някоя книга) важното е, че ми помагаше да отпусна. С течение на времето стана излишно, защото притеснението ми изчезна с годините. Опитай. Дано да съм била полезна. :*

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: b9debd0a49
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Недей да благодариш, четенето е хобито ми : D

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 1729bda356
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 6 радва ;ддд

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 2a5de9ab89
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   от Автора,
Към номер 1: Благодаря ти много за съвета, но мисля, че нямам такива познати, не разбирам театъра и просто не ходя и малко трудно ще открия някой познат, който учи актьорско майсторство при положение, че уча в Технически университет, може би ще потърся школа за актьорско майсторство, това според мен ще е по-лесно, но ще видим, само да те попитам ти познаваш ли хора, които го учат?

Към номер 4: Ами замислял съм се, много често в последните години в училище бях тормозен от няколко души, уж е един, а като му скочиш е той и още 5-6 човека, по-едри дори и от нас, също така не винаги съм търсил връзка с връстниците ми.

Към номер 5: Благодаря ти и :*, този тип притеснение, вече отмина, а това е някакво допълнително притеснение което според мен е излишно, просто не изчезва или ми е трудно да го преборя.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 6ec89b68d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   От номер 1. За релаксация и подобни упражнения йога също помага. Всъщност упражненията са подобни. А по интернет има много видео на тази тема.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 2a5de9ab89
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От Автора: Към номер 1, проблема не е нервност, проблема е там, че се притеснявам когато съм пред или в голяма група от хора, едва ли не се притеснявам когато изляза пред хора които не познавам или те са повече, иначе аз съм спокоен и кротък, проблема идва когато има гореописаните неща.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 6ec89b68d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   От номер 1. Аз никога не съм казвал, че е нервност, но от тези упражнения ще се чувстваш по-спокоен и уверен. Освен това си подготви и теми, както вече ти казах, за да имаш под ръка, ако случайно нямаш какво да говориш.

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 2a5de9ab89
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   от автора : проблемът е там, че някак си се страхувам от хората, мисля, че това е най-точно до това чувство/притеснение/страх, и искам да го преборя.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 99a598231b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Помисли от какво точно те е страх. Мисля, че те е страх от критика (не вярвам някой да го е страх от похвали). Наистина има хора, които живеят за да критикуват - както този, който е нацъкал навсякъде минимална оценка на коментара до тук. Някои като че ли по цяла нощ не спят, за да измислят на сутринта какво лошо да кажат.
Изобщо не им обръщай внимание. Критиката може да бъде градивна и чрез нея да се стигне до по - обективно мнение.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 84eb135011
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Брей, 13, признавам си аз цъкам единичките. Вярвай не живея за да ви цъкам единичката. А ти не се засягай, нещо не държиш на критика.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker