Какво ви е мнението за големите търговски вериги? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14377)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18558)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Какво ви е мнението за големите търговски вериги?
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 2289 пъти
Няма нужда да им правя реклама.. всички знаем кои големи вериги в момента диктуват пазара...

Наскоро напуснах от една такава :). Работих около 6 месеца и не ми издържаха нервите...

Чувал съм, че и други хора мислят така и затова реших да се допитам до вас... дали аз съм некадърникът, какъвто ме изкарваха някои началници, или са използвачи, които наистина се отнасят отвратително...

Принципно винаги оставах по 2, 3 часа отгоре, които не се заплащат, но това не се оценяваше и ме товареха излишно още и още, защото виждаха, че съм отговорен човек и когато отказах в един момент започнаха да говорят на управителя как не съм работел добре и не съм си свършвал нещата навреме... а те реално нямат свършване... то затова е и втората смяна.. да поеме това, което не съм успял аз да направя, или да довърши моето започнато.

Интересно ще ми бъде да чуя какво мислите :).

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 3f0c3da069
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Май за втори път виждам тук такава тема.
Няма значение, темата е достатъчно актуална.
Знам за какво иде реч, и аз по едно време работих във Фантастико.
Не, не си ти крив, не си некадърник и не си виновен, те са кривите. Направил си грешка, че си оставал извънредни часове, и не е въпроса до заплащането, не бива да го правим, дори и с двойно и с тройно заплащане, дори под страх от уволнение. Те точно на това разчитат: на страха, на това, че си принуден и нямаш избор... а реално това не е така. Колкото и банално да звучи, уважавай себе си, за да те уважават и другите. Не се унижавай и не допускай да те унижават и да си продаваш човешкото достойнство за никаква работа, за никакви пари, заради нищо.

Във Фантастикото няма да ти описвам каква кочина е. Наемаха хора за по 1 месец уж пробен срок, нали се сещаш на минимална заплата, и после все не им излизаха ревизиите, нали знаеш... и освобождават човека, да дойде друг, да изгонят и него да дойде друг и така да им се работи за без пари. А да не ти казвам застоялите салами и колбаси какво ги правехме, за да имат търговски вид... а не правеха сметка, че бабичката-пенсионерка, която си е купила днес от този салам с "търговския вид", като го опита вкъщи и види всъщност какъв е тоя салам, втори път няма да купи оттам...

Не очаквай от тях да те уважават и оценят: те не са хора, те са нечовеци. Затова ти уважавай себе си, където и каквото и да работиш.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 4c305862a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Живея в Германия и единственото място, на което съм виждала намусени, видимо изморени и отнасящи се отвратително с клиентите заради преумора германци са касиерките в Лидъл. Никъде другаде не съм попадала на толкова изтормозени и груби хора, които поне на външен вид не изглеждат да са такива гадове всъщност.
От чисто икономическа гледна точка мразя големите вериги магазини, защото държавата ни не печели нищо от тях. Храната им е пълен боклук и е нереално евтина, заради улесненията за чуждестранни инвеститори. В същото време обикновения българин не може да си позволи да отвори магазин, защото ако продава на цената на Била, Лидъл, Карфур и т.н ще фалира.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: f242d9d276
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Чувал съм че малко плащат. А колко много пари минават през тях. Подиграват се с хората. Поне 1000 трябва да ги задължат да плащат на хората от персонала.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 23b20fe08c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Големите търговски вериги в световен мащаб, принадлежат на една шепа хора, които правят всичко възможно да прикрият това. Поради голямата си покупателна способност, те притискат до крайно произведителите, за да закупят продукцията им на безценица. По този начин те ги принуждават да работят за едно няма нищо. Собтвеника на бизнеса, за да оцелее е принуден да реже от всички разходи, включително и от заплатите на хората които работят за него, като им увеличава работното време, за което не им плаща допълнително. Както винаги, малкия човек е този който страда.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: c4d387da5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Живея във Лондон от 9 години, и само 2 пъти ми се е случвало да има хора, който са мълчаливи и не говорят, останалите питат как си харесва ли ви обслужването радват се на малката и се смеем и така , тук всички са много мили във Асда и Теско, даже и ти нареждат нещата в торбата само ти трябва да си платиш.

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 642764a87b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   аз съм дистрибутор на хранителни стоки търговия на едро и дребно и мога да кажа че завладяват леко по леко пазара в българия и изтикват малките магазинчета от пазара пример за това е че вчера бях на разнос и на тази линия подържам около 60 магазина и единия от тези магазини беше фалирал -кофти а малките магазини продават основно български продукти докато големите вериги продават основно вносна стока с което при покупката и дирекно стимулира чуждото производство и убива българското а печалбата се изнася навън от българия. И така безработицата става по-голяма заплатите си остават ниски спрямо стандарта на живот и който му писне заминава на вън под формата на гастер байтер и става втора ръка човек и макар че взема навън повече пари положението остава не променено пак взема колкото за прехрана и малко пари да прати за близките и толкова и нещата няма да се оправят още 30-40 години и за всичко това са виновни управляващите и преди тях и преди тях и преди тях защото за малко или много пари продават националните интереси на българия а положението в българия ще стане още по-нетърпимо буквално трета национална катастрофа това е което мисля за големите вериги магазини и тези които ги докараха тук. любезно ни минават отзад

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: ed06b4ca69
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Дали големите вериги са виновни, че българите им се дупим наголо, с извинение? Не те не са виновни. Ти виновен ли си, ако някой ти извърти свирка?
Реално всички управители и колеги са българи, топим се един друг, така че кой ни е виновен?

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 3bc89614f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Автора

Номер 6 и 7 всичко, което написахте няма АБСОЛЮТНО НИЩО ОБЩО С ТОВА, КОЕТО ПОПИТАХ АЗ!!!

Постовете ви са верни, но отиват към политика и клонят от темата.

Аз попитах за самото отношение на ръководните състави в тези фирми и основно отношенията в една такава фирма :).

Иначе изчетох доста и общо взето се оплакваме от едни и същи неща...

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: ed06b4ca69
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   От №7 и аз затова говорех, ръководните състави са българи и работниците българи. Ръководните състави решават колко ще е печеливш бизнеса, като плащат ниски заплати.
Нима мислиш че собственикът е наясно какви са отношенията и заплатите във всеки магазин? Не разбира се, това се решава от управителите-българи. Собственикът само тегли печалбата от банката.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 642764a87b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   аз съм номер 6 обслужването в големите вериги си е както и в малките магазинчета това зависи изключително много от човека който те обслужва зад щанда или касата има хора търговци които им се отдава търговята и могат да те предразположат да купиш това което ти предложат без после да се съжаляваш че са те склонили да си купиш някакъв продукт а на тези търговци магазините им са претъпкани с каква ли не стока заредени по-добре и от големите вериги магазини и също така обслужването им е на по-високо ниво от големите вериги магазини а именно тези две съставки - много добре заредени магазини и много добро обслужване е съставката за успешен магазин било то и малък квартален магазин. Аз никога не съм работил в магазин но знам със сигурност че и в малкия и големия магазин заплащането е едно и също разликата е в това че при малкия магазин колектива с по-малък брой работници и в повечето са винаги сплотени и няма интриги и неразбирателства и по този начин обслужването е любезно и пълноценно независимо от някои клиенти които са дразнители и така работната смяна минава много по-леко и спокойно за самия обслужващ независимо колко им е бил натоварен работния ден. Докато в големите вериги магазини обслужването е на много ниско ниво работниците са изтормозени и изнервени независимо дали е от някой клиент или техния началник обслужващите се опитват да го прикриват това но все пак се вижда единственото което привлича клиентите в големите вериги магазини са рекламите-евтино евтино евтино.... а това евтино колко е евтино само лекарите знаят. Преди жена ми беше работила около 6 месеца във варна в пикадили парк работеше по 6 дни в седмицата по договор 8 часа а реално по 10 часа почивните дни не бяха фиксирани и съответно нямаше никакво време за детето ни и за мен и за времето в този магазин беше станала едно кълбо от нерви беше кошмарно. Незнам дали е задоволителен този отговор на въпроса ти ако имаш още въпроси питай ще ти отговоря

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: a383bfc3e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Веригите представляват машини за пари, повечето от които не са български. Най - лошото от всичкото лошо което правят, е че обират приходите от крайното потребление в държавата и изнасят печалбата извън България. За да могат да контролират пазара повечето си имат техни търговски марки.
Естествено е да не са от първостепенно значение и отношенията и интригите между персонала. От друга страна предполагам, че извънредния труд, който се полага безплатно е нашенски патент, защото в Европа не могат да си позволят такова нещо. Ще им излезе много солено.
Ама нали знаете - не е луд този, който яде зелника. Една колежка чака да вземе заплата и е щастлива - ще ходи в Кауфланд, от там щяла да си вземе някаква кайма, около 80 ст. пакетчето. Опази боже. Това прави около 3лв. за килограм. Какво ли има вътре - не знам. Соята е по - скъпа. Ама колежката е като зомби, не разбира какво прави.
Ние сме си виновни. Ние пазаруваме там, като по този начин ги поддържаме. Българските малки магазини фалират - там не можеш да си купиш чак толкова хубава кайма, там стоките вървят по - бавно, защото по - малко пазаруваме от тях, в тях има и по - малък избор и не можем да избираме от 30 вида тоалетна хартия с която всъщност просто си бършем ... Това е сигурен начин да се освободим от и без това все по - малкото пари, които се въртят в тази държава. Ама защо после се оплакваме, че са ни малки заплатите?
Естествено е веригите да си гледат техните интереси - максимална печалба с възможните средства. Тъпото е, че ние не си гледаме нашия интерес. Те не се интересуват от него, а май и ние не се интересуваме.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker