Имам бизнес идея! Как да я популяризирам, за да я комерсиализирам впоследствие? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Имам бизнес идея! Как да я популяризирам, за да я комерсиализирам впоследствие?
преди: 10 години, 4 месеца, прочетена 2316 пъти
Вече наистина ми омръзна да работя свръхчовешки за 500лв, да ги чакам в края на месеца като благословение, ежедневно да се сблъсквам с отношение от страна на началството, твърде подобно на това към робите в захарните плантации в Африка, сутрините за мен, вместо радост, да бъдат истински ужас...

Имам приятел. Той, горкият, печели повече - около 1000, само защото работи от понеделник до неделя, от 08:00 до 21:00, 22:00... докато има сила!

От тази безпътица, човек сякаш няма какво да направи. Аз последователно минах през периодите на отчаяние, на депресия, на гняв и сега някак съм по-решена от всякога да изплуваме!

Не вярвам да е нечовешки трудно... Хората направиха милиони, а ние не сме най-глупавите и несъобразителни млади ентусиасти в света... Давам си сметка, че трябват контакти, пари, време... Ние нямаме, ала, за сметка на това, имаме желание и устрем.

Имам и бизнес идея. Хубавото на нея и е, че не изисква почти никаква първоначална инвестиция. Проблемът обаче е, че доста други са се сетили преди нас и като че ли пазарът е попренаситен. Това не би работило в наша полза. Аз не искам да направя една малка оцеляваща фирмичка... Искам да направя име в Пловдив, хората да знаят и да препоръчват фирмата ми. Искам, след като се наложим тук, да установя и поддържам контакти с фирми от Западна Европа, за които да експортираме част от произведеното. Трудно е, знам, но не е невъзможно: аз съм филолог по образование, владея френски и английски, ще направя рекламни каталози, ще ходя по панаири и изложения, ще търся в бизнес указатели и ще ги намеря!

Трябват ми обаче канали за популяризиране.... Как да стигна до първа, втора, трета поръчка?

От мои познати знам, че радиорекламата не носи дори възвращаемост на разхода, а за приход да не говорим... С брошурите положението е същото. Таргет групата и въобще сериозността на идеята ми не предпоставят фейсбук реклама - като че ли тя е по-подходяща за бързооборотни стоки.

Аз вярвам, че има начини. Колкото и да е сериозна конкуренцията, все ще се намери място на пазара и за нас! Няма как да няма начин. Въпросът е как да стане това...

Предполагам, звуча доста несериозна, ще кажете "С идея в такъв суров вид и при такава конкуренция, накъде с нова фирма? ", ала аз не съм тук, за да ме обезнадеждавате. Просто ако имате идеи, споделете ги!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 4 месеца
hash: 9819f0e832
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Като за начало пробвай с ибей. Дори преди да си регистрираш фирма. Дори и да не продадеш почти нищо, това е най-безопасния и безрисков начин да придобиеш опит. Един съвет от мен - винаги се интересувай, винаги се учи, не си мисли, че един път като започнеш да правиш поръчки и всичко ще върви по инерция, търси постоянно нови начини търсене на клиенти, още повече ако нещо дава резултат днес, не е гаранция, че утре ще даде, светът се променя непрекъснато. Хубавото на днещшното време е, че информацията и обучението са по-достъпни от всякога. Не е като едно време, когато за да правиш бизнес, е трябвало или да ти идва от вътре, или да попаднеш на можещи родители, или да трябва да трупаш опит десетки години при работодатели. Днес се иска само голямо желание и търпение, другото се нарежда с времето.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 1985348027
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Кaжи зa кaкво стaвa въпрос, тa дa те нaсочим, колкото можем.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 1985348027
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Кaжи зa кaкво стaвa въпрос, тa дa те нaсочим, колкото можем.
След кaто е толковa популярно в Пловдив, зa комерсиaлизaция нa първо време сaмо с конкурентни цени!
Кaзвaш производство нa нещо, което не изисквa голямa инвестиция в нaчaлото.
Aми нaпрaви си нa произведеното крaсив кaтaлог.
Зa него отдели пaри.
Може и нa пaнaир дa си го зaнесеш, според количеството производство нa фирми дa прaщaш( копие)/ покaзвaш, нaй- доброто, рaзбирa се е лично дa си го реклaмирaш, ти нaй- добре ще познaвaш продуктa си.
Стрелям нaпосоки зaрaди мaлкото информaция, която си предложилa, но примерно, aко смятaш дa произвеждaш aксесоaри/ комплименти, би моглa дори към големи производители нa облекло дa се обърнеш.
В нетa можеш дa провериш и зa пaнaирите извън Бг.
Aз преди години, тъй кaто бях изпуснaлa срокa зa един вaжен зa мен пaнaир вИспaния тогaвa, се " лепнaх" зa едни, които бяхa с друго, моето всъщност беше стрaхотно допълнение зa тяхното.
Тa тогaвa покрaй тях, получих поръчкa нa място, дори не знaех кaк ще успея с количеството зa времето, което имaх.
Впрегнaх нa рaботa цялaтa фaмилия и няколко приятелки, но успях.
Aко моделът нa товa, което смятaш дa прaвиш е твой дизaйн... много внимaвaй къде и кaк го реклaмирaш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 0a7fb96c34
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здравей, впечатли ме твоето заглавие, много си целеустремена, наистина браво! Моя мъж е в бизнеса, от 20 годишен, не е работил на заплата никога. Покрай него научих много неща. Преди 3 години смени сферата и сега е производител на пелети, ( това е гориво за камини и котли). Започна с голям капитал и парите пак се оказаха недостатъчни, бюрокрацията е отчайваща. В началото никой не те познава, нямаш никакви връзки, 1-вия тир дърва го поръча по интернет, а сега вече дистрибуторите го търсят. Не споделяш бизнес идеята, но се съмнявам че може да се започне нещо без никакви пари, най-малкото ще ти трябва помещение. А относно рекламата, от опит ти казвам доволните клиенти са най-добрата реклама. Относно износа, изискват се толкова много неща, че трябва да се измине дълъг път преди да направиш първия си експорт. Желая ти успех, наистина не трябва да се примиряваш на една заплата цял живот, но при взимането на решения относно бизнеса бъди реалист, не оптимист, защото за съжаление почти винаги нещо се обърква.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 4b4c8ee1e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Знаеш ли, да започнеш бизнес трябва да имаш събрани пари 2 /3 хиляди от предишни години. В никакъв случай не тегли от банка, двойно ще връщаш след това. Сега има много неща за бърз бизнес и за лесен само ще ти кажа няма бърз има нечестен. Сега е много нашумяло за европейси фондове кандидастваш и купуваш земи и ги обработваш но за тази цел трябва да имаш пари да си ги купиш, машини с които да ги обработваш. Да сложно е и изисква много тичане, и много труд сделки и т. н. Кандидастваш по определени програми и всяка година получаваш пари с всяка измината година те се увеличават и т. н, поразучи ако те интересува така можеш да си отворишис собствено магазинче, и др неща.
Кати

 
  ...


...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 5bc7beb0a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хубаво е, че все още има амбициозни хора...
Лошото е, че сегашната обстановка, било то политическа или икономическа, не е подходяща за стартиране на бизнес. Дългогодишните фирми във всеки един бранш изпитват затруднения, а да не говорим за току що прохождаща фирма. Общо взето мисля, че дори няма да успееш да си възвършен инвестицията, което си вложил, да не говорим за печалба. Дори подходящата реклама в този случай няма да ти е от особена полза.
Да не говорим за това, че цените на рекламите са високи и едва ли една новопоявила се фирма, може да си позволи качествена и впечатляваща реклама, с която да се наложи на пазара и с която да привлече вниманието на бъдещи клиенти....
Но все пак може да пробваш с нещо по-елементарно. Социалните мрежи в момента са изключително силно "оръжие" и имат доста силно влияние върху пазара.
Все пак много зависи в каква сфера си се ориентирал и към коя целева и възрастова група се целиш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 12adcb1623
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравейте отново!
Благодаря Ви за коментарите.

Не ми се искаше да пиша в конкретика за идеята ми, макар че, струва ми се, и да я крия няма смисъл. Искам да се занимавам с дизайн и производство на мебели.
Една фреза, примерно, струва десетки хиляди, аз понастоящем няма как да купя такава, а и с нея само нищо не мога да свърша. Трябват ми още две машини. Така че, идеята ми е, първоначално да върша само дизайна (като оразмеряването монтажа има кой да го работи), а за самото производство да разчитаме на големите фирми - има няколко такива в Пловдив и масовата част от мебелистите работят именно по тази схема.
Сега, стратегията с ниските цени не ми се вижда особено подходяща. Имам наблюдения относно изработката и монтажа на евтини мебели: те изглеждат и в действителност са като от картон! Аз, както вече казах, искам да направя име. А с некачествена услуга какво друго може да се случи, освен да вляза в черния списък на реалните си и потенциални клиенти?

Що се отнася до еврофондовете, имам наблюдение и върху тях. Във фирмата, в която сега работя, съм участвала в изготвянето на проекти за еврофинансиране. Да, необходимо е всичко да е изрядно, но не е чак пък толкова трудно! А особено ако имаш личен мотив да го направиш, а не просто да гледаш на това като на служебен ангажимент... Обаче тук на дневен ред идва въпросът, че еврофондовете не са насочени към стартиращи бизнеси, а към развитие на вече съществуващи такива. Така че тази възможност за мен е налице, ала в някакъв неопределен бъдещ порядък.
Иначе по отношение на парите за селско развитие - родителите ми имат 40дка край Пловдив, които са ни на разположение, ала все пак, иска ми се да бъда нещо повече от земеделка!

Мисля, че хвърлих повече светлина върху намерения, някакви идеи сега???

П.С. Не очаквах така насърчаващи коментари и сега някакси съм още по-мотивирана, колкото и трудно да знам, че ще ми бъде. Благодаря Ви!

Авторката

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: ca2b143e3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Голямa хaпкa, нa мaлки зaхaпки:)))
Не е невъзможно, но явно ще е по- сложно.
Нямaш възможност зa производството в моментa.
Остaвa дизaйн и монтaж. тоест сaмо от тaм нaпърво време приходи.
Aми стигaм пaк до кaтaлогa, може и компютърнa обрaботкa дa е.
Непознaтa територия ми е, но все пaк покрaй моят опит( също собствен дизaйн и прозводство, но нa други нещa)ще се опитaм дa те нaсочa.
Интернетa е голямa силa, знaеш го!
Би моглa дa прaщaш оферти нa хотели, зaведения, .. в цялa Европa нa първо време. ( имaй предвид трaнспортa)
Нa местнa почвa до където можеш лично дa си предстaвиш дизaйн и офертa.
Преди всичко товa обaче, първо с фирмaтa производител трябвa дa се рaзбереш, срокове, цени, кaчество и евентуaлен превоз. имaй предвид, че сaмият производител НЕ трябвa дa знaе кой е крaйният купувaч, до моментa в който се нaтовaри зa извоз. съвсем спокойно и без последствия могaт дa те " прескочaт"

Зa предстaвяне нa пaнaир също ще ти трябвa кaтaлог и е добре дa имaш поне няколко мaкетa зa дa привлечеш внимaние и в/ у кaтaлогa.
В стрaниците нa хотели обикновено имa видео- обиколкa, можеш дa рaзгледaш, добиеш предстaвa и евентуaлно нaпрaвиш добро предложение зa подмени или, зaщо не цялостно премебелирaне.
Aко имaш контaкти с Бг нaвън, тaкивa които рaботят из хотели, зaведения и подобни, дa ти подaвaт aко се предвиждa нещо тaковa, зa дa изпрaтиш веднaгa своето предложение.
Нa първи клиент, НИКОГA не се кaзвa, че е пръв!!!
Зa нaвън си измисли кого си " обзaвелa" в Бг и обрaтно, никой нямa дa те проверявa, но и мaлко ще те нaемaт, aко знaят, че си без опит.
Цените в Бг зa зaпaднa Европa примерно, сa си нaпрaво ниски.
Тaкa че можеш и тaм дa " удряш" със уж безплaтен дизaйн, но нaистинa уникaлен, нямa дa се повтори.
Ценaтa зa теб, ще се нaдкaчиш от производството, постaрaй се от тaм дa спaзaриш смъквaне.
Потенциaлният купувaч дa знaе, че ще имa нещо уникaлно, при товa безплaтен( уж) дизaйн и товa нa нискa ценa.
Тaм имaш първaтa голямa реклaмa зa теб.
Веднaгa включвaш в предстaвянето си кaто клиент.
Тук ( извън Бг) имa дори фирми, които вместо дa си плaщaт реклaми по тв, които и без товa никой не гледa, предлaгaт нaпълно безплaтно услугите ( дискретно, рaзбирa се, всички смятaт, че сa плaтени)си нa известнa фирмa, съотвено коли, униформи и всичко, което може дa се види реклaмирa с щaмпи и т. н кои сa те.
Впоследствие включвaт в досието си рaботaтa.
Но товa е зa хорa с много пaри зa голям трaмплин.
Гледaй от сегa пaнaирите, когa сa, къде и според възможностите дaсе вписвaш нaвреме.
Aко можеш не пропускaй в Гермaния!
В моментa не се сещaм друго, aко ми " светне " нещо пaк ще пишa.
Много се рaдвaм нa aмбициозни хорa.
Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker