Струва ли си заплатата за тези задължения - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121304)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Струва ли си заплатата за тези задължения
преди: 10 години, 4 месеца, прочетена 6444 пъти
Здравейте,
работя в търговска фирма в която имам следните задължения:
1. Изписвам стока, издавам фактури, кредитни известия,
документи за авансови плащания и прочие.
2. Поддържам електронен магазин, проверявам наличности, консултирам клиенти, присъствам на ревизии, като съдейсвам за тяхното изпълнение.
6. Поръчвам канцеларски материали, ходя да пазарувам необходимите консумативи за фирмата.
8. Отговарям на имейли и телефонни обаждания, сервирам кафе и др.
9. Архивирам документи.

На фона на всички тези ангажименти и задължения получавам скромното възнаграждение от 550 лв. Осигуряват ме на минималното за длъжността. Живея и работя в София, на 27 години съм, с висше икономическо образование. Пределно ясно ми е, че е по-добре да работя за малко пари, но все пак да имам работа, отколкото да съм безработна, но понякога в напрегнати ситуации ми идва да си подам молбата, и май няма да е голяма загуба.
Аз към момента търся по-добра и доходна работа, но ми е ужасно трудно да се измъквам за да отида на интервю, тъй като нямам регламентирана обедна почивка, и ми се налага да искам разрешение от прекия ръководител за да изляза от работа за 1-2 часа. Освен това и работодателите искат човек, който може да започне работа веднага, а не да чакат мен да ми свърши преизвестието.
Не знам какво да правя вече. От една страна се притеснявам да не остана без работа, и поради тази причина не напускам, а от друга страна си мисля, че така както съм се хванала за тази работа се ограничавам сама.
Благодаря на всички, които ще прочетат тази моя дилема!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 4 месеца
hash: 7403dfaaaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   550 лв. е гавра с човешкият труд... камо ли за висшист!!!
Навсякъде ще те вземат поне за 700 - 800 лв... но да работи висшист в София за под 1000 лв. не е нормално още повече и човек със стаж! Махай се задължително! Пускай предизвестие за един два месеца ще си намериш по добра работа, а да видим на тях колко лесно ще и е за тези пари да си намерят друг балък и за колко време!!!

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: d5fb7c6caf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако вишисти икономисти са съгласни на 550лв, какво да очакват като заплата среднистите незнам!? !
Оценяйте се по добре нали си вишист учила си 5 години повече от средниста, защо се съгласяваш да вършиш това и то на такава заплата?

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: ffb65797c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Пускай си СВ-та и виж дали ще ти се обади някои и какви са ти шансовете. Ако има интерес към теб, спести някой лев и напускай. Парите определено са малко за работата, която вършиш, за града, в който живееш и за образованието, което имаш. Ако не рискуваш, няма да разбереш дали заслужаваш нещо повече. Според мен, ще намериш. Аз ако имах твоя профил, с моя хъс, далеч да съм стигнала. Всъщност съм със средно, без език и получавам повече пари и бонуси от теб в по-малък град, като имам регламентирана почивка, осигуряват ме на реална заплата, по-малко задължения и скоро мисля да кандидатствам за повишение. Помисли си!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: c838430b11
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Напускай! За провинцията за жена са си ОК парите, ако човек не е на квартира, но в София сестра ми работеше преди 7 г. като продавачка в ЦУМ и взимаше 800 лв. процент! Кога е било това?
В София на мен с висше икономическо образование ми даваха 2000 лв. начална заплата, но си направихме с мъжа ми фирма и не им се занимавах. Не разбирам, защо не си търсиш работа в големите фирми, които са интернационални и плащат много добре. Разбира се английският трябва да е на високо ниво, а втори западен език е предимство. Аз имам като твоето образование иначе, но знам 2 езика, може би в това ти е проблемът, за да не можеш да си намериш друга работа. В нашата фирма търсим също момиче, но ни трябва с английски и руски език и не можем да си намерим, а задачите са къде-къде по-прости от твоята работа! Понеже сме в провинцията, даваме някъде към 850 лв. бруто комисионна - това е НАЧАЛНА заплата. Можем да вдигнем нагоре до 1500 лв., ако сме доволни и например ми се налага на мен по-малко да работя чрез нея.
С две думи - сама си прецени, колко смешно е твоето възнаграждение за София при това и си помисли защо е така. Понякога причината не е само в работодателите. Замисли се за себе си, защо работиш тази работа и какво ти липсва за друга работа, освен желание за промяна, разбира се и известна доза риск да напуснеш.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: bd89ccd1b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Мило момиче, изпълбявам същите дейности като теб и работя за същите пари, висшист в София. Подавай документи, и аз така правя. Не се притеснявай за напускането. Ако те поканят на работа просто си тръгваш от сегашната. Не е задължително едномесечно предизвестие.

 
  ...


...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 1ec599763a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Пробвай в държавната администрация.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 669f1e1165
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами извинявай, ама ти де факто му въртиш почти целия бизнес. То като ще е така, направо работи за себе си. Ще правиш същото общо взето. Знам какво ще кажеш. "Трябват пари и връзки, за да започна. " Всеки втори казва така и греши. Аз пък ти казвам, че може да се започне с много малко пари и без връзки и след 2-3 години вече да си се разширила доста. Ако се интересуваш, мога да ти дам някой и друг съвет.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: e6c14e27a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Щом седиш, значи си струва. Като се махнеш, няма да струва.
Истината е че баланса определя цената - това ще рече, че когато има дефицит на квалифициран персонал, заплатата и цената ще расте, ако има кой да работи тази работа, то значи това е реалната сума за тази работа. Това е единствения критерий за определяне на заплащане, колкото да не се иска на теб и много други.
Защо на продавачка в мола и дават поне хилядарка? Защото за по малко никой не се навива да работи, или не се застоява много и съответно ръководния персонал коригира заплащането, докато не остане доволна от резултата.
Сега ще кажеш че твоя труд, твоето висше образование струва много повече от колкото на продавачка в мола, но истината е че не е точно така, заради горното условие.
Докато ти и такива като теб седят на 550 лв. заплата с тези задължения, няма как да чакаш държавата или синдикатите да се погрижат за теб, след като самата ти не го правиш.
Успех, дано намериш нещо по доходоносно.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 08d3e9f4c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Според мен не си заслужава! Аз съм продавачка в магазин за дрехи и взимам 500лв. Работя в малък град и през повечето време нищо не правя, ако влезе някой клиент тогава му обръщам внимание.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 08d3e9f4c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   550лв за София??? Ар ю кидин ми?

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 1e4a8ab689
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   от авторката
Здравейте отново, благодаря за коментарите.
Ще се Ви разкажа малко повече за естеството на работата ми, и по какъв начин започнах в тази работа.
Във въпросната фирма работя от девет месеца, като договорът ми е срочен, сключен е за срок от една година. Сами може да стигнете до извода, че фирмената сигурност при тези обстоятелства е никаква. Причината да започна тази работа беше свързана с това, че цели осем месеца бях на борсата, и финансовите ми възможности бяха на предела. Нямаше как, трябваше да започна някаква работа, макар и ниско платена. Моите интереси са тясно свързани с банковата и застрахователната дейност, тъй като съм работила в една лизингова компания преди да постъпя на настоящето място. За съжаление обаче, през тези осем месеца в които бях на трудовата борса, не успях да намеря подходяща длъжност в желаната от мен област, а и заплатата, която предлагаха не беше много по-голяма от тази която получавам в момента.
Аз знам, че все още съм млада и нямам много голям професионален опит зад гърба си, и не очаквам чудеса, като заплащане, но и парите които получавам към момента са наистина обидни. Съчетали са фактурист, секретар, телефонист и архивар в едно, при това за жълти стотинки. Един от големите ми минуси е, че езиковите ми умения са слаби, като тенденцията върви към подобрение, защото в момента посещавам курс.
Може би просто трябва да реша най-сетне да си подам молбата, което планирам още от преди нова година.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 1ac90f6091
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Това са смешни пари, търси си друга работа. Щом имаш опит искай минимум 1000 чисти. Дават се в София.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 979e7b462b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Малко са, но почни за да натрупаш опит в бизнеса и след това му стани конкурент.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 79de2d044c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Абе какви 1000 лв бе, вие знаете ли ситуацията в България? Да, би трябвало, но...

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 27767d5636
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   авторката
8, имаш право, но нали се сещаш, че аз като откажа да работя за толкова пари, някой друг ще се навие и в крайна сметка аз ще си стоя без работа.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 5d37b90999
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Да, малко са. Взимам 600 лв. и съм юрист, току що дипломирана. Също мисля, че са малко. Но такова е положението и масовата заплата за хора под 30 с висше икономика или право в средностатистически офис, който търси хора по обява е такава.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 811043126e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Виж какво, баща ми е в мината и взима 500! Айде с големите претенции си стой без работа по-добре!

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 08d3e9f4c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Шефовете ти се бъзикат с тебе, но почти навсякъде е така. На предишната ми работа ме експлоатираха жестоко по-същият начин. Разбрахме се преди да започна за едно, а след това задълженията ми станаха три пъти повече, отделно оставах и след работно време. Напуснах! Мисля си, че и работниците в България са виновни за заплатите, тъй като се примиряват с това. Как да издържаш семейство с 500 лв? Немислимо е! След три седмици заминавам за Англия, зная езика на добро ниво и съм сигурен, че ще успея. Първоначално ще работя във ферма, но това не ме плаши. Плаши ме безизходицата в България!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: ea1fc695d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   До номер 6
В държавната администрация съм вече 10 години и заплатата ми е същата като на авторката. И аз живея в София.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: d5fb7c6caf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   До авторката, към коментара й под №15.
Авторке няма какво да си недоволна от заплатата си, като ти сама си се съгласила и подписала договора, че желаеш да работиш тази професия за толкова пари.
Работата ти е за квалификацията на среднист с икономически техникум или СОУ. Ти работиш секретарка в момента, което не иска кой знае какъв ценз. Тоест ти се отказваш от висшето си, икономическо образование и си съгласна да работиш със квалификацията си от средното. Със същия успех можеш да кажеш "съгласих се да мета улиците /подписах трудов договор/ за 340лв, но не си струва труда ми на вишист за тази заплата". Обаче реално е нормално един хигиенист от чистотата да взема минимална заплата.
Всеки вишист може да се кандидатира за работа с образователния си ценз от средно или основно образонаие. Скоро даваха по някъква ТВ, лекар, който не можел да си намери работа по специалността си и от бюрото му предлагали да кандидатства за работа със ценза си от средното, като тенекеджия. Ако той се съгласи и подпише договор за тенекиджия, нима ще взима по висока заплата от всички тенекиджии, просто защото има и ценз за лекар? Не разибра се той ще си взема тенекиджииската заплата.

Следователно или ти самата сматяш, че висшето ти образование е толкова некачествето, че не си заслужава да кандидатстваш по квалификация с него, или е толкова нисък успеха ти в дипломата, че да те е срам да кандидастваш с нея.
Като имаш висше образование, каква е квалификацията ти?
Ако си завършила „Корпоративна икономика” кандидатствай някъде за управител, не за секретарка, каквато си в момента. Ако специалността ти е „Счетоводство и контрол” съответно кандидатствай за счетоводител и т. н.
Когато откажеш да работиш като секретарка, ще продължиш да търсиш работа по специалността ти, а този който се навие да работи това за 550лв ще има само средно образование.
Ядосвам се на хора като теб, защото всички ние /държавата/ плащаме за да се образоват вишисти и най накрая тези уж образовани хора се съгласяват да работят секретарки. Защо ми кажи от мойте данъци бяха отделени 17 години пари за субсидиране на твоето образование, като не можеш да намериш възможност да го ползваш?
Дори съм ти повече ядосана на теб, отколкото на циганката-метачка, родила в шести клас. Защото поне тя прави нещо за това общество. Тя хем ще мете обществени улици цял живот, хем ще роди бъдещи метачи, без да сме вложили толкова средства в нея. За нейното образование ние /държавата/ ще сме платили общо около 6 000лв, тя за 30 години като метачка ще внесе 36 000лв данъци и е много вероятно до пенсия да не доживее и да не точи пенсионен фонд.
Сама я сравни с вишист, съгласен да работи за 550лв заплата.

 
  ...

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: d52e85ab95
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   И тука ли има тролове? кво да се базика момичето, вие в коя държава живеете??? Това са офертите за работа в София без връзки, има и за 300лв., само задължението на професионален преводач от английски и други езици е пропуснала като задължение. А над 30 няма да я вземат никъде изобщо. Мила родна картинка.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: ccc014610e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

22.   Всичко идва от голямата безработица - некоректните работодатели на това разчитат и се държат от нагло, по-нагло. Това е . Проблем няма в големи чужди фирми, банки, IT сектор, застрахователна дейност, ВИК, енерго-дружества, полиция и съд, частни клиники, зъболекари. Останалото е в канала. Заедно с висшето си, даже няколко.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 1e4a8ab689
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   Авторката до № 20
Имаш право, относно това, че съм се съгласила да работя професия, за която не се изисква висше образование. За тези отговорности обаче съм сигурна, че и много среднисти получават по-високи възнаграждения. Аз не се оплаквам, и съжалявам, ако съм разбрана неправилно. Мисля, че съвсем ясно описах причините поради които започнах тази работа.
Струва ми се, че не си се сблъсквала с безработицата през последните години или ако си се сблъсквала, то си имала редкия късмет да намериш работа според квалификацията си. Е, аз нямах този късмет преди девет месеца, пък и дори за позиции, с по-висока квалификация ми предлагаха същата, или по-ниска заплата.
За мен е много по-лошо един млад човек да е безработен и да лежи на нечий гръб, търсейки си работа отговаряща на "нивото" му, отколкото да работи каквото и да е, но все пак да получава някакъв доход.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 5327078a70
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Първо искам да кажа, че работа за квалифицирани кадри в София не само, че има ами дори има недостиг. Проблема е, че квалифициран кадър означава добър английски и работа на прилично ниво с компютър (Майкрософт Офис общо взето). Без тези две неща всички професионални умения са безполезни. Много завършващи студенти се оказват изненадани от този факт. Дори добър икономист на теория не може да приложи на практика уменията си така както ако беше неграмотен. Като ориентир ако не умеете никаква конкретна професия а само имате добър английски и компютър заплатата е около 1000-1300 лв. във фирми за които знам, че си търсят такъв човек. Добрата новина е, че въпросните умения са сравнително лесни за придобиване или поне много по-лесни от цяла професия. Истински можещите кадри в западните фирми които отвориха стотици работни места последните години вземат около 3000 лв. брутни заплати просто защото са малко. Много хора се оправдават с това, че трябват връзки, но това е вярно само за държавните фирми, които и без това напоследък плащат под пазарните заплати.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: d5fb7c6caf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   От №20 лъжеш се авторке, в България живея и знам какво е безработица. Но когато ти сам не се оценяш няма как да очакваш хората да те оценят добре.
Каква е причината, кажи ми, да плащат родителите ти и ние обществото 5 години за твоето висше образование, като сега ти работиш за заплата по ниска от на среднист /както сама констатираш/ и нито ти имаш възвърщаемост на вложените от родителите ти средства в теб, нито обществото има, възвръщаемост във вид на данъци. Всичко това е резултат от взетите от теб решения да подпишеш договор на 550лв.
Казваш толкова ми предложиха приех, но човек сам продава труда си. Нискообразованите туркини от родопите стачкуват не искат да продадът евтино тютюна /своя селскостопански труд/ и са готови да го запалят, но да не го продадът евтино, ти не си съгласна да потърсиш малко повече време по добро заплащане за труда си, дори това да е на цена да мизеруваш месец, два.
Какво се оказва, турците от селата с 7-8 клас знаят цената на труда си, ти с висше, не можеш да се бориш за цена на твоя труд и го приравняваш с труд ана среднист или дори по-ниско.
Житейско правило: Работодателите ще дават 550лв заплати на вишисти, до тогава, до като има вишисти да се съгласяват да продават труда си на такава цена.

 
  ...

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 1e4a8ab689
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Авторката:
Благодаря за отговорите! № 20, стигнах до извода, че си безпогрешно права. Решила съм от първи април да си подавам молба за напускане. Няма да чакам да си намеря нова работа, за да напусна, по-скоро отново ще се запиша на борсата, ще взимам минималното обезщетение, като през това време усилено ще си търся работа, и ще наблягам на уроците от курса по английски, които претупвам заради работата си. Омръзна ми, да работя без пари, да ми късат нервите и да ме държат отговорна за всичко. Ама нали, като съм се съгласила да работя телячка... така е!

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 5b87750779
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Не си струва, много ясно. Струва си да си играч на борсата и да станеш мултимилионер за две-три години, да си гледаш кефа.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: d52e85ab95
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   №24 е жив трол, такава заплата се взима само от инженери. Престанете с глупостите, а ти с 550лв. да не стане така че след 6 месеца да се хванеш на 300. Гаврата е страшна и набира скорост за тоя месец от времето на поста ти заплатите са паднали още. Не че те съветвам да не напускаш, съветвам те да го запалиш тоя който ти дава 550лв., ама имай предвид реалността, всички са такива.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 1e4a8ab689
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Авторката: Благодаря за коментара, отдавна чакам някой да пише в темата. Тази гавра за която пишеш я позволяваме ние. Не може все да ни е страх да напуснем работа, за да не останем без доходи, макар и да работим в гадни условия и за мизерни пари! Трябва да се рискува в този живот.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: b66b7056bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Ако си хубавка по-добре стани модел. До време е, но дават добри пари, а и е разнообразна професия - веднъж ни снимат на плажа, другия път за ТВ реклама в студио или на някоя поляна.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 6c1045f101
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   30, о, да! И аз съм "снимал" моделка на плажа и на поляна! :)

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 27767d5636
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   До модераторите ат авторката на темата

Бих искала да попитем защо не ми публикувате комантара?

Поздрави

Модератор - нямаме неодобрени коментари по темата, моля опитайте отново

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: a1d41c5c01
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   И за 350 лв работят висшисти, пази си работата, после може с години да се безработна.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: d52e85ab95
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Аз съм №28, мен ме изгониха за да назначат някой за 300лв точно за такава работа, вече 8 месеца съм без работа, намирам само такива предложения, може и от начина на мислене да е ок. Съгласна съм с тебе, аз съм с 10г. по-възрастна, уморена съм вече от седене в центъра на нищото. Гласувам с 2 ръце за доводите ти, това е правилното мислене, обаче на тях просто не им пука, защото милиони са в нашето положение, те могат и без нас. Най-добре, ако имаш сили замини за някъде да береш ягоди и т. н., пак ще страдаш адски, но ако издържиш ще дадеш шанс на децата си, ако имаш такива да са чужди граждани. Ние сме едни гладиатори българския народ и толкова. на мъчителите им е все едно, те изпитват удоволствие. Гладиаторите са се били брат срещу брат за още 5мин. живот, това е съдбата на роба. Ще минат още поколения преди колелото да се завърти.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 637d26e75d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   Здравей мило момиче. Аз съм горе-долу на същото положение като тебе. На 25 години съм с висше икономическо образование, живея и работя в София като продавач - консултант в голяма верига за техника. Заплащането е смешно 550-580 максимум. Смените ни са по 12 часа на ден, нямаме право да сядаме, цял ден на крак, Стриктно се следят обедните почивки да не би някои и с една минута да превиши, цял ден търпим претенциите на клиентите и куп други неща. Та по този повод и аз имам същата дилема дали да напусна, и съм на мнение че трябва да се рискува и ще го сторя най - скоро време. Важно е да работим такава работа, която да ни удовлетворява, и много по достойно платена, а не да търпим тия работодатели, защото ако се примиряваме с това, то ние сме им удобни. Това направо си е експлоатация на човека, така че подавай най - скоро време молба за напускане и пълен напред. Аз мисля да направя същото началото на май. ПОЖЕЛАВАМ ТИ УПЕХ и стискам палци.

 
  ...

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 1e4a8ab689
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Авторката:
Здравейте,
аз най-накрая си намерих друга работа и живот и здраве от 28-мо число този месец започвам. При настоящите работодатели ще работя още една седмица.
На всички хора в моето положение искам да кажа да не се отказват и да вярват, че ще намерят нещо по-добро. Преди това да се случи обаче трябва непрекъснато да повишаваме своята квалификация. Само така ще бъдем конкурентоспособни на пазара на труда, и ще си знаем цената, ще си знаем правата и на работодателите няма да им е толкова лесно да ни ги потъпкват.
Успех на всички!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker