Работа на морето,заслужава ли си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121556)
 Любов и изневяра (29811)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Работа на морето,заслужава ли си?
преди: 10 години, 1 месец, прочетена 5361 пъти
Здравейте, ще започвам рабтоа в Аркутино Резорт като барман. Предлагат ми твърда заплата от 600лв + осигурена квартира и храна и съм на 8 часа. Има интернет и кабелна, мога да ползвам фитнеса в комплекса, както и басейна, мисля, че по думите на човека всичко е перфектно, но дали? Някой има ли представа как е там, работил ли е или някой познат? Плажа е близко, бил добър то си е заливче, на 5км е от Приморско комплекса.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 1 месец
hash: 01a2d9c40d
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Не започвай там, ще съжаляваш. Там ще си като затворник, а задълженията ще са ти страшно много. Послушяй ме, приятелски съвет. А и поразрови в нета да видиш какво пише... Успех каквото и да решиш

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 3181904a52
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имаш едно голямо НЕ от мен.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 17d667c3b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Струва ли си? - относително е.
Ако говориш за пари, за някакво справедливо заплащане- НЕ.
Ако е за това, че цяло лято ще си на морето, зависи от теб.
Виж сега, това да си 3 месеца някъде, далеч от дома, тази сума е смешна. Тези 600 лева са кажи речи само командировъчните в някоя фирма за месец, а не заплата.
От друга страна като ти сложат някоя глоба, као е ти платят последния месец, ептен няма да си струва.
Не пишеш на колко години си, но ако си млад, искаш силни усещания, започни, тъй като все пак толкова време на морето не е лошо.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: cf13e75fbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Смешна работа, 600 лв. при положение, че това е силен туристически сезон. Не се залъгвай с условията, кой знае още колко ще те товарят извън работно време и ще те изнудват, че няма да ти платят. А кой знае и храната и квартирата какви мизерни ще бъдат.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 9854e6bf55
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не знам как така коментиращите определиха 600 лв като смешна заплата. Особено №5 с фирмата. Коя е тая фирма в България която дава такива пари и той не знае? Тук говорим за работа - барман. В моя град в централна България за работа като барман заплащането е 450 лв нето. Мах 500лв. Като НЕ ти осигуряват нито квартира нито храна!
На автора ще му осигуряват и квартира и храна. При това с интернет и кабелна в квартирата. А храната също е голям плюс тъй като храната както знаем е най-скъпа и даваме най-много пари от заплатата за нея. Отделно ще му дават чисто и 600 лв. Според мен започни, струва си, едно лято там за натрупване на опит, ще спестиш и пари, тъй като храна почти няма да ти се налага да купуваш, а другото лято ще може да си намериш с по-добра работа.

 
  ...


...
преди: 10 години, 1 месец
hash: a6071b94ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Пич, аз бях там на почивка миналата година и храната за беше ужасна... доста е изолирано също. Не знам дали ще ти хареса за работа-няма да имаш никакви забавления, както работещите на другите курорти. Но пък ако искаш само работа и почивка-то това е. Иначе мястото не е лошо, плажът е хубав и спокоен. Близо си до останалите курорти, но трябва кола... А и парите са си малко според мен... От друга страна това е предимно семеен курорт и няма да има изцепки с пияни противни чужденци, чиито чаши трябва да пълниш ежеминутно на all inclusive-а и да ти се правят на интересни... Там ходят предимно семейства с деца и барът затваря към 11. Поне някакви мизерии няма да има...

Jey

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: a2a088d412
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Ако те прилъжат да ти дадат някаква стая в комплекса, където да спиш, считай че не 8, а 24 часа ще си на работа. То така или иначе 100% ще оставаш след работно време да правиш нещо, без за това да ти се плаща, но ако живееш там може да си сигурен, че ще си момчето за всичко по всяко време. Заплатата за реалностите по морето не е никак лоша, защото това са чисти пари, а са ти осигурени интернет, фитнес, квартира, сметки не плащаш, това с басейна е хубав бонус, а сигурно ще имате и някакво намаление в ресторанта, което ще го направи достъпен за ядене, когато не ти се занимава да си купуваш готова храна, или готвиш.
Ако по някакъв начин ти гарантират, че смяната ти наистина е 8 часа, и след това по никакъв начин няма да те занимават с нищо друго те съветвам смело да отидеш. По-добри пари от това може да изкараш само ако си барман или сервитьор, и то заради бакшишите. А също така и ако си на някакъв по-висок пост в някой хотел би могъл да изкараш повече, но като цяло за по-обикновена работа на морето на 8 часов работен ден с осигурено кажи-речи всичко 600 лева не са лоши пари.
На твое място бих приел, а като почне сезона след работно време моментално бих изчезвал от работа, че ако решиш да си стоиш в стаята току-виж намерили някъде, където не достига персонал и набързо те сложили я сервитьор, я барман, я готвач. :)

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 8f7b282518
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен недей. Има някаква уловка. Проучи пазарът :). Проучи реално какви и колко хора ходят там. Не може някои случаен шеф да ти каже примерно 1000ЛВ и ти да подскочиш от кеф и да се надяваш да ти плащат толкова, при положение, че ако няма хора, ако няма клиенти реално няма откъде да ги вземат тези пари :).

И в момента не преувеличавам, а говоря реално как стоят нещата.

Ако няма много клиенти, ако там "пазарът" е слаб няма какво да търсиш. За такава заплата и условия трябва мястото, на което да работиш да пращи от клиенти и текучество на хора, за да имаш и ти работа съответно. Но ако ги няма, няма да видиш и стотинка.

Осемте часа, на които ти предлагат са си чиста маскировка. На морето няма работа за 8 часа. Може и "някои ваш приятел да ви разправял" но това е много рядко.

Никъде не видях да си писал нещо за договор. Ако няма да имаш договор за сигурни пари просто можеш да забравиш. Ще ти платят може би първият и вторият месец, но за третият и по-нататък няма смисъл да коментираме, защото септември е време да си ходиш :).

Помисли си. Аз не бих...

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 9b18bed102
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Пич, съветвам да те пробваш, само така можеш да разбереш. На пръв поглед офертата звучи доста прилично. Аз работих, като студент едно лято на Златни пясъци и бях супер доволен. Парите не бяха много, но е по-добре от това да си стоиш вкъщи, а и в същото време се запознах с доста готини хора. Изобщо не съжалявам!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 28 дни
hash: c71e55245d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Като студентка преди няколко години и аз работих по морето всяко лято. Както казва 13, но-добре отколкото да си стоиш вкъщи и да крънкаш ваще за джобни. А и си на морето ЦЯЛО ЛЯТО. От това по-голям кеф - здраве му кажи. Аз бях сервитьорка и работех на 8 часа, ама реални 8. Само когато бях втора съм оставала докато си тръгнат клиентите, ама то това си е в реда на нещата все пак, пък и аз нали бакшиш чакам, а то окъснелите пияни клиенти най-добре дават :) аз те съветвам да отидеш, но само ако нямаш друга рабта, защото да си напускаш някъде постоянната сигурна работа, за да отидеш да работиш на морето не си струва. Иначе нямаш какво да губиш. Даже и да не ти хареса, винаги можеш да напуснеш и да се прибереш, а и има вероятност и по-хубаво място да си намериш, веднъж отишъл там. Аз мога да ти кажа, че тия лета на работа ня морето бяха най-якото и готино време от моя живот. И сега като чуя за работа на морето все още въздишам, че вече съм голяма жена с отговорности и сериозна работа :) Млад си (предполагам), така че не му мисли. действай и се обогатявай с нови преживявания! Успех и купонджийско лято!!! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker