Конкурсен изпит за държавна позиция - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Конкурсен изпит за държавна позиция
преди: 10 години, 7 дни, прочетена 1394 пъти
Здравейте,
Искам да споделя и съответно да получа съвет за това какво ми се случи.
Участвах в конкурс за държавна позиция. Не искам на този етап да споменавам за какво точно е а и няма значение. Бях одобрена по документи и допусната по ПРАКТИЧЕСКИ изпит. Нарочно го подчертавам. Изпратиха ми конспект с 9 точки - закони, наредби и нормативи, около 200 стр.
Не ми беше ясно какво точно значи практически изпит, затова реших да "понахалствам" и се обадих да попитам. Беше ми обяснено, че ще се проведе като тип решаване на казус.
Подготвях се седмица, изчетох всичко, но не съм го зубрила.
Отидох на изпита и изненада.. 4 въпроса от закона. Въпросите касаеха конкретни текстове - т. е едва ли не трябваше да знаем закона наизуст.
Отгоре на всичко, половината кандидатки бяха жени на сериозна възраст които преписаха. Нямам думи колко съм разочарована.
Дотолкова, че се разрових в едни други закони и наредби и там ясно пише, че "практически изпит е форма с която комисията изпитва умения на кандидата чрез решаване на конкретен проблем" и още "при провеждане на практически изпит се позволява ползване на всички нормативни документи"
На практика означава, че кандидатите са били подведени.
Та, въпроса ми е - мога ли по някакъв начин да обжалвам и да си търся правата, ако да - как точно и има ли смисъл въобще според вас в този случай.
Моля ви пишете мнения, защото наистина искам да предприема нещо и не зная какво.
Утре ще се свържат с мен, но аз знам каква ще е оценката - няма да бъда допусната до интервюто, заради "изфабрикуваните знания" за половината "кандидатки". Затова искам направо да поставя въпроса ребром, затова се нуждая от мнение.
Благодаря предварително

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 дни
hash: fca7a886ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Виж какво ще излезне като резултат и ако не получиш позицията задължително пиши жалби по институциите, обърни се и към Омбуцманът. Време е младите да изметем комунистическите лелки от институциите. Какво мислиш - те задължително са знаели какво ще се падне, за да си подготвят пищовчетата!
Не оставяй да те мачкат!
Иначе те съветвам да почнеш в някоя адвокатска кантора, да си направиш име

 
  ...
преди: 10 години, 6 дни
hash: 75ba9ca67a
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Честно казано не знам какъв е редът за обжалване, но те подкрепям напълно за решението ти! Това, което ти се е случило е напълно "нормално". В държавните институции и кучетата пред входа са с връзки! Там СЛУЧАЙНИ хора НЯМА!!! Тези бабички, които са се явили с теб, предварително са знаели какво ще се падне и са го назабрули яко. Сигурен съм, че ако ги питаш някой друг произволен член от същия закон, за който са писали, няма и две думи да вържат. Не искам да те демотивирам, но дори и казус да ви дадат, те пак ще са подготвени и ще им е казано, какво точно да пишат. Просто това са "наши" хора, които трябва да бъдат набутани някъде. Вероятно целият им стаж е преминал по държавни учреждения и сега ги местят на поредната сладка работа, понеже нали се сещаш, че при частник няма да изкарат и месец. Имай предвид, че дори и да получиш мястото, усетят ли те, че си без протекция, ще ти направят живота черен.
Все пак те съветвам да си пуснеш жалбата, крайно време е да се опълчим срещу тази шуробаджанащина! Пиши как са се развили нещата.

 
  ...
преди: 10 години, 5 дни
hash: b1c8f0baa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Има срок за обжалване на резултатите. Друг е въпроса как ще доказваш. Ако това, което пишеш наистина е така има някакъв нищожен шанс. За изпит в такъв формат не съм чувала - обикновено са тестове, може и да има някаква част подобна на тази, но като част от изпита. Иначе ако е тест, не мисля че се позволява ползването на документи като закони и наредби. В общи линии подобни обжалвания не променят фактически нещата. Още нещо - винаги си има човек, т. конкурсът е предрешен. Ако той се откаже впоследствие поради някаква причина и не заеме мястото в определения срок, мястото се заема от втория по резултат

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 дни
hash: 164aefba55
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката:
Благодаря за мненията. Оказа се обаче, че са ме допуснали до интервю и по-приятната изненада беше, че повечето "добре подготвени" кандидатки ги нямаше. Всъщност не очаквам много, защото имаше 2 от тях които най-вероятно са "ваши и наши", но честно казано съм щастлива, че са оценили труда ми :) Аз направих каквото можех за без връзки, да видим как ще се развият нещата. Стискайте палци все пак :)

 
  ...
преди: 10 години, 5 дни
hash: b1c8f0baa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Точно на интервюто се решават нещата - интервюто е за параван и оттам се надуват точките на нашия човек и падат на втория и последващи и за нищо не можеш да имаш претенции после. При теб може и да се случи чудо и ако си ти настина ще е такова.

№3

 
  ...


...
преди: 10 години, 4 дни
hash: 164aefba55
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторката:
Да и аз така си мисля, че точно на интервюто всичко се решава. Там нещата са субективни, освен това беше интервю като за всяка една работа, нищо по-особено. Вярно е, че кандидатите бяха редуцирана бройка от изпита, но това пак нищо не значи. Дори и двама да останем хипотетично, ако другият човек е "техен" няма особено значение дали сме били двама или двеста.
Не си мисля, че аз съм по-по-най, просто имам определени знания и самочувствие, ако не изберат мен ще имам едно наум, но в никакъв случай няма да си мисля че на 100% е така. Все пак винаги може да са харесали друг "простосмъртен" повече от мен :)
Ако пък се спрат на мен с чиста съвест ще мога да призная, че не на всички места тези конкурси са опорочени. Въпреки си мисля, че тогава повечето ми познати за мен ще си кажат, че съм набутана :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker