Хауса на работното място - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121320)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18560)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Хауса на работното място
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 1745 пъти
Здравейте,

Наскоро започнах работа, но понеже нямам опит с такъв тип професия, искам да разбера колко от вас мислят като мен, тоест дали аз съм в грешка.

Та проблема е хауса на работното място. Това, което имам предвид е, че няма никаква подредба на документите, във компютъра документи от един и същи характер могат да бъдат открити във всяка една папка под най-различни имена, на принцип хаотичен ред. Папките със документи на равтовете са във същия ред, бсичко може да се открие навсякаде.
И когато ти затрябва нещо конкретно име на лице, фирма или каквото и да е изпадаш в шок, къде да търсиш.
И друг казус, е че трябва да бъдеш компетентен по въпроси от различно естество.
Например: юрист, програмист, проектант, архитект, техник.
Та въпроса ми е и при вас ли е така, или това наистина не е редно и човек трябва да се развива в определена насока, за да може да бъде перфектен в собствената си област.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: 4ee112a10b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо си оправи правописа. И ако заплащането е доброавсичко си струва :)

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 2b70ae7c58
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторе за някой хора твоят хаус е вид подредба, тоест ти го виждаш като хаус, а човекът който го е подреждал си знае всичко, кое къде е и защо е там, според него има логика в подредбата. Щом документите са в папки то някой ги е подреждал.
Ако от сега нататък ще работиш сам с дадената информация имаш право да си я наредиш както ти е удобно, но ако си само новото допълнение към екипа ще ти се наложи да се научиш да работиш по техния начин на подредба.
За компетентността по дадени въпроси свързани с изброените професии си е чиста богата обща култура. Все пак не е нужно да си завършил висше моден дизайн за да зашиеш копче. В Интернет има достатъчно информация по дребните въпроси свързани с професиите които си изброил.
Така че изводът ми е прост, ти си в грешка. Който иска добра заплата трябва да може да разбира логиката на колегите и да има богата обща култура.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 56b124b346
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   За документацията си напълно прав/а. Колкото до различните компетенции това е нормално вече на всякъде. Не е казано, че трябва да си специализиран в конкретна област и всичко да се изчерпва с това.

Пък и е в твой плюс, не гледай на работата само като бачкане и получаване на пари в замяна. Гледай на нея като на развитие, трупане на умения и знания. Даже моят съвет е от начало да не ламтиш за пари, а само да се развиваш няколко години и да гледаш да спечелиш максимума като знания и опит. От там нататък вече можеш да претендираш за пари, повишение, ако пък не ти ги дадат, можеш да отидеш в друга фирма вече със самочувствието, че какъвто и казус да ти дадат, можеш да се справиш.

Такива се ценят днешно време, специалисти в конкретна област има, колкото си щеш, но колко са такива, на които може да се разчита в цялостния процес на работа? Такива хора са много по-подходящи за ръководни длъжности. А и с толкова знания можеш да си започнеш и собствен бизнес след време.

Не казвам да си спец във всичко, но друго си е поне да имаш представа в различни области. Ти пак можеш да си наемеш специалисти, но като ръководител ще имаш по-широк и цялостен поглед. Дейността ще е по-централизирана и сработена.

Нагледал съм се на управители, които си знаят тяхната си област, а останлите области кучета ги яли. А в една фирма една област да не е както трябва и се отразява на всичко. Например каква файда да имаш качествен и конкурентен продукт, след като нямаш маркетинг и никой не е чувал за теб? И обратно - имаш реклама, ама куца продукта - ще се излъжат 1 път и до там. Всяка област е важна - ако икономическата част липсва, можеш дурма да си продаваш под себестойност и да се чудиш защо си на загуба.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: db4eb73517
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Без обида, но като виждам как пишеш, май трябва да се върнеш в трети клас и да си оправиш хаОса с правописа първо, пък след това да търсиш работа.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 768c931eab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И при мен е така (а и при доста други, смятам). Аз се старая да съм подредена и организирана, но на шефа това му е трудно. Правя каквото мога по въпроса и според силите си. Постъпи и ти така. Организирай си своята работа и това, което зависи от теб.

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: f568ad2d85
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Всякаш говориш за миналото ми работно място. Хаус, нищо не беше вършено на 100 %, както трябва плюс "опитна" колежка, коята ревеше почти постоянно.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 9c735780fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   ХaУс - хaОтичен- кое е вярното?
РaВтове?

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 56b124b346
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Така, както е написано заглавието, излиза, че на работа по цял ден не правите нищо друго, освен да слушате хаус. :)

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: bb5184a565
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   8, може да гледат сериала за д-р Хаус ;-)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 05709454d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За човек, който пише хаУса, а не хаОс, ти е много и тая работа, която имаш в момента. Имаш късмет, че не съм ти шеф, че, ако ти бях, за това неграмотно писане, щях да те уволня моментално.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker