Противен колега - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Противен колега
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 2571 пъти
Здравейте. Работя във фирмата на майка ми, която е заможна. Но тя никога не ми е дала нещо на готово - когато бях малък, за да получа нещата, които исках, тя ме караше да уча много и да бъда дисциплиниран. Баща ми почина, когато бях съвсем малък от инфаркт... Винаги съм бил дружелюбен, мил и добър към хората. Но винаги се намират такива, които ме определят като "разглезено богаташко келешче", "мамино синче". Висшето си образование съм го платил съвсем сам, като работех като сервитьор, за да докажа, че не ползвам облаги заради майка си. Просто после започнах работа при нея, защото щеше да се разсърди ако работех за конкурентна фирма. Но там има колега, от моя екип, който постоянно ме дразни. Заяжда се без причина, а после казва, че се шегувал, но тези "шеги" винаги са много остри. Веднъж дори се изпусна, че хора като него цял живот работели, за да стигнат до върха, а хора като мен получават всичко на готово (това няма нищо общо с истината). На 27 съм, той е 15 години по-голям от мен и се мисли за по-умният, по-мъдрият, но ми е супер противен. Майка ми много уважава този човек, дори му симпатизира малко повече отколкото на мен, но аз нямам против това. Все пак аз искам да се докажа като себе си, не като връзкарче. Цял жиовт съм срещал такива хора, но този човек прекалява. Трудно ми е да го търпя всеки ден, но не бих занимавал майка ми с глупостите, плюс това тя знае, че не се харесваме, но не сме й длъжни. Все пак това е работно място, не личен живот. Но той е този, който постоянно се меси в моя и се заяжда. Колкото е трудолюбив, толкова е пък и злобен!!! Вече не мога да го гледам, но не съм конфликтна личност и не искам да се занимавам. Веднъж, когато той отново ме предизвика - аз го поставих на мястото му. После се "сдобрихме", но това не променя нещата. И на него речника му е много хаплив. Какво мога да направя по въпроса?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 8156e7b488
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Опитай да бъдеш над нещата особено след като знаеш, че нарочно злобее. Явно неговата цел е да създава интриги и да дразни. Комуникирай с него само служебно, за всякакви лични разговори - игнор. Ако му се вържеш на акъла да отговаряш със злоба или скандали, значи той е постигнал целта си.
Все ще има други служители, с които да си говорите и споделяте.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e45845af7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Приятел, зарежи тази глупост да постигнеш нещо като самият себе си без връзки... Поговори с майка си и изобщо я използвай за да си осигуриш едно спокойно работно място без някакви нагли типове да злорадстват върху теб. Той те е видял, че може да те дразни и ти не споделяш с никой и се е почнало. Много такива хора има. Те наистина много се издигат, но като принизяват колеги си в очите на шефовете. Няма да се учудя, ако се окаже, че тоя твой колега казва на майка ти колко си некадърен и как трябва все да ти оправя нещата.

Това са българите. Трябва да ги мачкаш за да ти е мирна главата.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: abcf3ef2f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Прочети тази книга Toxic People: Decontaminate Difficult People at Work Without Using Weapons Or Duct Tape от авторката Marsha Petrie Sue.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: ed6c919df9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Колегата ти е глупак. Не е важно дали си син на майка си, или не си. Спри да му обръщаш внимание и не се занимавай с него. Не мисли и не говори за него, избощо спри да си занимаваш ума с това. Ако каже нещо по твой адрес, му отговори, както си направил, и му обясни,
че ако беше умен и мъдър, за какъвто се има, щеше да знае, че подобно отношение разваля психическия климат на работното място и се отразява лошо на работата. Говори с майка си, об235ясни и това, да вземе някакви мерки, колкото и да държи на него... не под формата на оплакване и лична разправия, просто и обясни, че лошия психически климат не е от полза за никого, и в крайна сметка ще пострада и работата.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2e3785daca
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   А ти що му се впрягаш изобщо?! Бъзикай го по същия начин, викай му "шефе", "босс", "сър" и т.н.
Като подхване една "песен" пригласяй му и ти! Примерно като вземе да дрънка за това дето хора като него цял живот работели му кажи: "Е, не всички сме родени мизерници!" и т.н. в този дух. Като ти каже че си глупав или дебел му отговори, че трябва да има и хора като тебе за да изпъкват по-добре гениите и фиданките като него! Абе говориш му през главата си и го правиш на 5 стотинки!
Той те вижда че се връзваш и затова те закача и се гаври. По този начин те и манипулира. Я предприеми неговата тактика, да видиш как бързо-бързо ще миряса и ще си намери по-ползотворни занимания, отколкото да се гаври с тебе...
В същото време, когато става въпрос за сериозни неща (работа) - дръж се напълно сериозно, т.е. да покажеш един вид че и за теб закачките са били закачки, а сериозното е сериозно и няма нищо общо със закачките.
Авторитет се гради трудно, и точно от такива взаимодействия като това с него си личи кой е по-зрял и има повече житейски опит. Зрял човек би се изхилил и би му отговорил в същия дух, а не като тебе да се връзва и да се оплаква. На практика единственият критерий при вас е добрата и качествена работа, и ако ти я вършиш - изобщо няма от какво да се притесняваш, още повече, че мястото ти при майка ти ти е гарантирано, за разлика от неговото...

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: fa6930a9cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Елементaрнa зaвист! Кaто не може/ не му стискa дa се келеши нa мaйкa ти , ( към нея в същност е нaсоченa зaти зaвист) изливa по теб. Ти пък кaто му се връзвaш , подхрaнвaш още повече. С тaкивa или пълен игнор ( не знaчиш повече от мебел тук) или кaкто препоръчвa н5 , " ухaпи " няколко пъти , колкото дa покaжеш че , aко влезев в неговaтa игрa , той може и дa " пaдне ", но ти НЕ , зaщо (?) aми зaщото си " богaтaшкия келеш ", синът нa шефкaтa - бий , където е слaб!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 550d9761ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Кво се впрягаш бе пич? Майка ти иска да те кали, за да е сигурна, че няма да разсипеш всичко, което е изградила. Сега си на една нога с останалите за да опознаеш как мислят и действат и да видиш какви гадове са хората. След 10 години може вече ти да си шефа. Тогава тоя твой колега ще ти се мазни като мазна Гана. Само това би трябвало да те успокоява. Търпение, най-добре се смее, този който се смее последен.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 0f77dc4ad2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   колегата ти явно избива комплекси на твой гръб. не трябва да падаш на неговото ниво, но и не трябва да го оставяш да те злепоставя. ако мълчиш, той ще продължи да се вихри.
номер 5 ти е дал добри съвети, като го срежеш 2-3 пъти, най-вероятно ще се откаже. в краен случай можеш да си поговориш с него насаме и да му кажеш да спре да се занимава с теб.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 280ddd6396
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз бих го поставил на място на мига. Като вземе да ми разтяга лукуми, колко бил се борил пък аз как едва ли не на готово. Еми братле, не съм аз виновен, че докато майка ми и баща ми са се борели и създавали бизнес, твоя баща е лапал мухите или се е наливал в кръчмата. Питай колегата си, ако един ден, вземе че спре да хленчи и вземе че направи фирма и забогатее, децата му какво ще правят? Ще ги прати общаци на някой строеж или ще ги прибере във фирмата си да продължат да развиват бизнеса? Тука кажи няма на готово, майка ми сама се е борила и аз съм тук да и помагам и това е най-нормалното нещо на света. Ненормалното е че ме дразниш и още не съм ти показал вратата. Мисля, че след такъв разговор, повече няма да посмее да те закачи.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: b559d5d8dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Прави се, че го няма. Все едно е някой предмет, като те бъзика имам предвид. Отговаряй само на нещо сериозно и хубаво, ако каже, а на лошото си мълчи и шегите.

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 40bbc65503
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Проблема е, че хората се сравняват. Колегата ти е пълен комплексар. Личи си, че си свестен тип. На теб мястото ти е гарантирано за разлика от неговото, така, че ти имаш предимство. Всички ние имаме тъпи колеги, с които трябва да се справиме.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker