Дежа вю след предложение за нова работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Дежа вю след предложение за нова работа
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 2870 пъти
Вчера ми се случи нещо странно. Викна ме шефката и ми каза, че била много доволна от мен, гордеела се с мен, похвалила ме пред директора и такива глупости. Аз не съм убеден, че това е така и не е някакъв трик, но това е друга тема.

Та в тази връзка тя ми предложи нова длъжност, нов трудов договор, не повишение, а да върша друга работа, която аз така или иначе върша в момента, но все още се водя на друга позиция, понеже до миналата година, се занимавах с други работи във фирмата. Та понеже била доволна от новото ми "амплоа", решила да ми предложи нов трудов договор, за да се легализира и длъжността един вид, но при същата заплата.

Аз знам, че тя е сложна личност и може да е както много добра и да те оцени подобаващо, така и да те изрита за едното нищо. И изпаднах в много тежка дилема дали да приема. Опитвах се разбера какви са и мотивите, дали не ме лъже и т. н., но не можах да измисля нищо. Но и знам едно със сигурност, че трябва да приема това "предложение", защото не го ли приема, добрите ни отношения бързо могат да станат лоши. И приех на момента.

Но след секунди получих дежа вю. Все едно и друг път ми е предлагала и аз пак съм приел.

Навремето много често получавах такива, особено когато бях студент и особено по време на сесии. Но от тогава вече няколко години, не ми се беше случвало. Случвало се е винаги, когато ми предстои нещо важно в живота, когато взимам важни решения и т. н.

Аз сега се чудя за какво е цялта тази работа и какво се опита да ми подскаже това дежа вю. Абсолютно съм убеден, че това е нещо като вътрешен глас, който се опита да ми подскаже нещо, но дали е, че съм взел правилното решение или не, не знам.

100% съм сигурен, че онези научни теории за липса на витамини, за растеж на мозъка и тем подобни са абсолютни глупости, усещам интуитивно, че се опита да ми каже нещо. Не мога обаче да различа посланието му позитивно ли е или негативно.

Искам да питам хора, които са го забелязали, дали дежа вю се появява да поскаже, че си на прав път или че си сбъркал. Защото вътрешно се колебая доста и не знам дали да съм оптимист или песимист в случая.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: 24541b8e8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Спокойно, Авторче, виж само да не иска от безсрочен да минеш на срочен договор, но и без това няма какво да губиш - ако тръгне да те уволнява, ще го стори, защо да си прави гъргари. По-скоро е странна птица и се занимава с глупости, може би работиш в голяма и бюрократична фирма.
Защо не предложиш анекс към настоящия договор, в който да се описва новата позиция?

За Дежа вю-то също не се притеснявай, имат го всички хора и е остатък от еволюцията - просто много бързо е растял мозъкът ни и при слепоочието е прекалено тесничко и става „късо съединение“ в центъра за късата памет. Случва се на всеки - имаш голям мозък :)

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 58b60ae2b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Опитaй дa си спомниш чувството в моментa нa дежa вю- то.
Освен нормaлното обърквaне, кaкво почувствa? Нaпрежение, нервност, спокойствие, удовлетворение? Aко си спомниш кaкво точно си почувствaл, ще знaеш.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 05a04bbb96
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Гледах едно предаване, където обясняваха за дежавю и казаха, че то не съществува. Просто това което ти се е случва не може да бъде асимилирано от мозъка по нормален начин и все едно и преди ти се е случвало. НЗ

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 2bacd0cce2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   до 1:

По-нереално обяснение за дежа вю не бях чувал... Дежа вю е нормално явление в нелокална Вселена (квантова механика ехооо! ). Важно е какво възприемаш в това дежа вю...

Моето лично предположение е, че си имал предсказателен сън или усещане за този момент и когато ти се е случил в линейния свят, си го осъзнал и го характеризираш като дежа вю. Всичко това се е случило, защото моментът ти е направил емоционално впечатление. На мен ми се е случвало например да сънувам, че отивам на зъболекар и чакам в кабинета.. и след един месец като отида на нов зъболекар (при който не съм ходил досега) виждам, че в съня ми съм бил точно в същия кабинет - със същите щори, столове и цветове и тн.

Това са нормални неща за много хора и е жалко, че модерната наука иска да ги скрие под килима с обяснения като "много ти е голям мозъка".

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5c582b2292
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   2, там е проблема, че чувството беше смесено. Намесиха се прекалено много емоции, както положителни, така и отрицателни.

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: b47ce937db
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Представи си за момент, че всички си избираме живота като сценарий. Преди да слезем на Земята четем този сценарий и приемаме ролята. Т. е. ние предварително сме запознати със задачите, които ни предстоят, но част от играта е да ги забравим, щом се родим в човешки тела. Дежавю са моментни проблясъци на спомен от този сценарий и затова ни се струва, че това "вече сме го преживели".
Това, разбира се, е само една моя фантазия, но пък обяснява нещата. Според тази логика ти е трябвало да приемеш новата длъжност, подписването на договора присъства в съдбата ти.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 64de386c8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За дежа вю-то нямам представа, моите усещания никога не са се разпростирали отвъд странното чувство само по себе си.

Мога да ти измисля няколко причини обаче, защо шефката би искала да подпишете нов трудов договор:

Възможно е да има нещо гнило в стария ти договор, а шефката да очаква проверка в скоро време, та е решила да си подсигури задника.

Възможно е и да има някаква промяна в законите, влязла в сила наскоро или от новата година.
Виж тази статия за обща информация:
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/01/01/2445819_kakvo_vliza_v_sila_ot_1_ianuari_2015_g/

Няма да е лошо обаче да потърсиш по-подробни и по-юристски източници другаде, защото ми се струва, че статията много общо нахвърля нещата.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5c582b2292
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   6, да, звучи логично и съм склонен да приема, че би могло да е истина. Интересно ми е според теб до каква степен животът ни е съдба и до каква степен зависи от нас. Много пъти съм си задавал този въпрос.

Аз си го представям като шофьорски курс. В началото трябва всичко да е контролирано (по сценарий), т. е. трябва да имаме инструктор, да се обучаваме, да учи теория и т. н. Т. е. почти не ни се дава свободна воля, защото все още нямаме познания и сме опасни. Разбира се, това не означава, че не можем да караме и без книжка, но би имало последствия за нас, както и бихме могли да бъдем наказани.

След като преминем курса и си издържим изпита ни се дава малко свобода. Например нямаме изискване за инструктор, но пак сме подложени на контрол от органите на реда. Т. е. вече ни е дадена някаква свободна воля, но до толкова, доколкото сме готови и напреднали. Колкото повече напредваме, толкова повече свобода ни се дава, защото и ставаме по-малко опасни, след като имаме необходимите знания.

Аз лично така си го представям, но не знам дали съм прав.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 7e945e322e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Съгласен съм с номер 6!
Само дето сценария не е един, и не е написан предварително - дописва се и се променя постоянно... линейното време съществува само за да стане "играта".
Общо взето не съществуват правилни и грешни избори... всичко е тоооолкова относително!
Каквото и да правиш - прави го защото искаш... и поеми отговорност за последствията ;) Бъди осъзнат творец на съдбата си!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 5c582b2292
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Пиша ви 3 г. по-късно, за да кажа какво е станало от дистанцията на времето. Сега като се замисля, че съм се притеснявал толкова тогава, ми става смешно. Това решение се оказа най-правилното в кариерата ми до момента. За тези 3 г. израстнах доста в кариерата (като заплата, опит, умения, длъжност, авторитет, отношения с колегите) и сега вече си давам сметка, че това тогава е било знак, че всичко е наред, че не трябва да се притеснявам и че трябва да приема. От тогава получих едно повишение, а преди 2 седмици още едно.

Поводът да пиша това е, че сега се случва същото с мен от снощи - постоянни дежа вюта. В момента си търся кола и се спрях на една, за която се чудя по същия начин дали да я купя. Честно казано се влюбих в нея, но понеже съм си патил с коли, се страхувам да не излезе някоя морга. Но следвайки логиката от опита ми с дежа вюта до момента, трябва да я купя.

Та това ми напомни за тогавашните ми колебания и в тази връзка изведнъж се сетих, че преди години бях писал такава тема и реших да пиша.

В този сайт хората пишат, дават се мнения и съвети, но рядко авторите се връщат да пишат след време какво е станало, а според мен трябва, защото точно от крайния резултат можем да научим най-много. Иначе всеки си казва някакви мнения и до там. Ама тези мнения дали са правилни или не, само времето показва.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker