Без трудов договор - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Без трудов договор
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 4023 пъти
Здравейте. От няколко месеца работя в предприятие "Хлебозавод Велико Търново" АД. Все още не съм подписала трудов договор, а от справка в сайта на НАП виждам, че работодателят не плаща здравните ми осигуровки. С две думи: водя се "безработна". (Макар да работя по дванайсет часа в денонощието! ) Как да постъпя и към кого да се обърна? Страхувам се, че ако повдигна въпроса за трудовия ми договор ще остана без работа.
Моля - оставете коментар под този текст. Предварително благодаря за разбирането.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: 9e4535fa9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако не сигнализираш инспекцията по труда, ставаш съчучастник. Не че те не са си платили да ги предупреждават за проверките. Съмнявам, ч е можеш да се оплачеш на някого освен на арменския поп.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: dd411890e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   към инспекцята по труда, но ако им пратят проверка ще те уволнят! незаконно е това!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: c6319fcceb
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Наистина времето е трудно и понякога не се намира работа, но е длъжен да те осигурява и да имаш доход, според менн при тези условия няма смисъл, кажи му какво искаш, това не е причина за уволнение, трябва да си търсиш правата. Найстина ли работата е 12 часа, колко дни в седмицата, на мен ми се вижда.. мноого

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 5c55e810df
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Здравей!
Още от първия работен ден трябва да ти бъде предоставен трудов договор - това е записано в Кодекса на труда. В момента ти все едно не работиш за това предприятие - като нямаш договор не можеш и да докажеш, че работиш или евентуално да си търсиш парите от заплата. Работата без трудов договор е НЕЗАКОННА. Съветът ми е да изискаш да ти съставят трудов договор, а дотогава - не ходи на работа. Ако не искат да ти направят трудов договор - напускай незабавно. Не приемай пари под масата - в твой ущърб е.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: abbc610d59
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Това за трудовия договор се казва веднага на работодателя и ако не ти направят се махаш, а не след няколко месеца. Въпреки всичко можеш да ги " наредиш". Колегите в сайта ще ти кажат как :)

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: cacc49330e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Как така ще работиш без трудов договор, без заплащане на осигуровки? !? От това, което правиш, излиза, че едва ли не работиш доброволно там. По-добре говори с шефа си, колкото и да ти е неудобно и така нататък. Кажи му, че това, че не работиш на базата на ТД те притеснява (което си е не нормално, ами задължително да те притеснява) и искаш да сключиш договор за твоя по-голяма сигурност.
Плаща ли ти заплата редовно поне? Така без договор НИКАК не са добре нещата... особено за теб. На голям риск си се подложила, поне според мен... ако имаш опитни приятели и роднини, които са наясно с нещата относно договори за работа, права, плащане, осигуровки и т. н., говори и с тях...

Дръж ни в течение и успех!!!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: cacc49330e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ти нали знаеш, че няма как да ти плащат осигуровки при положение, че не си сключила трудов договор? Осигуровките са част от трудовия договор. А и като прочетох къде работиш, работата е ясна... нещо се опитват да те изиграят. Говори с работодателя си и дръж на трудовия договор. Без договор не става, освен ако не искаш да бачкаш като магаре и след това и стотинка да не получиш за това - винаги я има тази опасност.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: e6c8ac30fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Господари на ефира. Те ще ги оправят.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 9bbcc9058a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Трудовият договор се подписва преди да започнеш работа, или в деня на първият ти работен ден, или ден преди това с утрешна дата. Никога не трябва да си позволяваш да работиш дори ден без трудов договор. Ако искат да те видят дали ще се справиш, нека подпишат договор с изпитателен срок, но без договор никога не работи. Работата без договор е само в твой ущърб, а ползата е единствено за работодателя, докато може ще те гърби, ти договор че ще получиш заплата нямаш, все едно си му отишла на гости в цеха.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 28 дни
hash: e76a157e50
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте
Не се страхувайте и не се чувствайте неудобно да поискате от работодателя си договор веднага. Нищо че са минали месеци. Ако откаже значи и без това е смятал да не ви задържи дълго на работа. Бъдете твърда и категорична. Поне за да си запазите достойнството. Тези хора не трябва да се поощряват и да си позволяват беззакония. Така в един момент ще започне да не ви дава и заплата. Той знае че без договор не можете да си я търсите.

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 1bf0adbd35
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   И аз съм работил там, знам какво е. Мога да потвърдя написаното тук. Наистина: пускат трудов договор като направиш шест месеца. През това време не се плащат здравни осигуровки, пенсионни и т.н. Всичко е на ръка - всеки петък, между 12:00 и 17:00 часа.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker