Ужасна колежка селянка ме е "хванала за топките" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Ужасна колежка селянка ме е "хванала за топките"
преди: 13 години, 8 месеца, прочетена 12811 пъти
Здравейте!

Искам да се оплача и попитам за съвет какво да правя с колежката, с която сме в една стая.

Първо нпколко думи за нея - става дума за много селска пръчка, с адски надменно поведение. Облича се като курве, гледа всички отвисоко и слуша чалга в офиса.

При едно преместване ни сложиха в една стая и аз още в началото почнах да й се дразня. В стаята сме само двамата и тя изобщо не се съобразява и пуска всякакви поп-фолк хитчета, говори по телефона, качва си краката на бюрото и ме гледа все едно съм някакво изкопаемо.

Отношенията не се развиха добре, аз на няколко пъти я помолих да не пуска тази музика и тя ми се направи, че щяла да пуска каквото си иска. Почнах да я мразя. Едновременно с това, мисля, че е нормално за всеки, си се оглеждам в jobs.bg примерно за някакви интересни оферти, и си говоря с приятели в чата кой кво търси, дали има нещо интересно и т.н.

Един ден ми звънна телефона и аз излязох да говоря. Гадната злобарка е отишла до компа ми и след около час получих на мейла пълен copy-paste на разговорите ми в чата и снимка на екрана с отворена позиция от jobs.bg. Беше ми казано, че ако продължавам да се правя на отворен, шефа ще научи за всичко и ще ме уволни.
Оттогава - преди около месец - тая гадна селянка започна буквално да се подиграва с мен. В стаята гърми Ивана, кара ме да й правя кафе, гледа ме все едно съм някакъв боклук. Просто прави абсолютно всичко, за да ме унижава. Качва си краката на бюрото, което е Г-образно, така че мръсните й гадни, гнусни подметки са до клавиатурата ми,буквално пред лицето ми, което ми е много гадно и унизително. Естествено като дойде някой и ги сваля.

Първоначално реших, че ще я омилостивя, гледах да съм мил, да не се карам с нея, но тя просто не знае граници. Не знам какво да правя - писна ми да ме командори някаква селянка, да си завира подметките в лицето ми, да ме кара да й правя кафе и тем подобни. Има огромно просташко самочувствие.Знаете какъв е пазарът на труда, а и честно казано съм доволен от работата си. Какво да правя, да й тегля ли майните, да напускам ли, да стана по-твърд ли?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 8 месеца
hash: f898e3c2e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всичко само без напускането.

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 01cf58dd72
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Бооже! Ако всичко това е истина, то просто и върни същото. Снимай, запиши някой компромат и я изнудвай по същия начин.

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: cd0a60957c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   ТЕГЛИ И МАЙНАТА АМА В НАЙ-СКОРО ВРЕМЕ! нЕЕЕма друг начин!
Ивето ;)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 16132a4abf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Заслужаваш си го, честно! Човек, много ме хвана яд на теб, докато го четох това. Как, по дяволите, се оставяш такова същество да те командва?!? Осъзнаваш ли колко жалък изглеждаш от страни? На твое място бих говорил първо с шефа си. Обясни му всичко каквото е станало, но не пропускай нито jobs, нито чатовете. Ако е пич на място - ще те разбере, както сам каза - всеки се оглежда за нещо по-добро, а и на шефовете им е пределно ясно, че не се работи по цял ден. Ако не - ми помисли си има ли смисъл да продължаваш в тази фирма. Каквото и да се случи след разговора - следващото нещо: хвани и главата на колежката ти и я забий в стената (образно казано). Никога повече не се оставяй да попаднеш в такова положение, мен!

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 2b628a8c42
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Ти сериозно ли? Пусни и W.A.S.P., "Вавилон гори" - страшно парче. Кажи и да си ебе майката, няма свестен шеф, който да те уволни за такова нещо, при условие, че си вършиш добре работата. Ако пък те уволни - значи не си заслужава да оставаш.

Ако си достатъчно мръсник и спретни няколко номера.

Но честно казано, не вярвам и дума на тая история.

Дядо Торбалан

 
  ...


...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: e2a14a8e48
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Много си прав и искрено ти съчувствам, мен също подобно поведение би ме изкарало извън равновесие.Дълго след като прочетох всичко си мислех каква би била моята реакция , за да дам някакъв коментар- та според мен би било добре да се обърнеш към шефа си или ако фирмата е голяма към прекия си ръководител.Не за да я натопиш , а просто добре се аргументирай с факта че подобно поведение е злепоставящо не само за нея а за фирмата като цяло, че въпросното й поведение те дразни и съответно пречи на работата ти. И не на последно място спомени че постъпките и будят в теб отвращение към работното ти място и дори си се замислял сериозно за вариянта да си потърсиш друга работа, но тъй като винаги си харесвал работата си в тази фирма си преценил че това е твърде прибързано решение и затова си се решил на варианта да го обсъдиш с ръководството с надежда за разбиране от тяхна страна.По този начин затваряш устата на въпросната селянка и дори тя да си използва "коза"срещу теб ще се прекара сама, защото ръководството ще я уведоми че тя е била виновна за решението ти да си търсиш друга работа.Мисля че това е интелигентен начин без грубости или пък подмазване да си решиш проблема и да й затвориш устата. Пожелавам ти успех !!!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: ba78c47325
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ми според мен, пробвай един последен разговор с нея и ако не, напускай. Не можеш да си изтривалка за крака на някаква чалга парцалка, имай малко самоуважение!!!

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 2992e9a014
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Както тя се държи с т еб, така се дръж и ти с нея! Вярно, че отмъщението не е най-добрата алтернатива, но явно ти е трудно да работиш така. Защо не говориш ти с шефа си и не я натопиш ти, вместо да те торнози така? Не е ли възможно да не сте в една стая? Ти си мъж. Постави я, където и е мястото, щом е толкова нагла :)

Мег*

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 5c1c5b0557
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

9.   Какво!? Ти си позволяваш на едно животно да те унижава!? Е, не! Взимай мерки, говори с шефа!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 8f0cb5bf42
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Според мен треа да изчукаш курвата и да и покажеш кой е мъжа (пък била тя и циганка(мн искам да еба една циганка))!!!

 
  ...

...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: fc6d49a95e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Хах, Дядо Торбалан май гръмна в десетката. Наистина няма нормален шеф, който да уволни служител за това, че разглежда jobs.bg. Поне аз не бих го направил, по- скоро бих се замислил защо човекът ми иска да бяга.

Иначе историята и на мене не ми се струва истинска.

Ale

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 6ffd589699
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Щом си навира краката в лицето ти и ги хвани здраво и ги навири..пък да става каквото ще :)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 251fe3d4f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   абе ако не е по-високо в йерархията направо и е*и майката, като си качва краката така, ако е готина може и нея да я...

кво ти дреме, дръж се на ниво!

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 783ba14f74
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Аз пък не мога да разбера друго..
С цялостното си поведение ( чалга, кафета, крака на бюрото и т.н.), тази колежка не е ли предизвикала забележки и предупреждения от някой по-високо стоящ от вас служител на фирмата?

Никой ли не е чул тази чалга, никой ли не е видял как стои??

Защото за една сериозна фирма, нейното поведение е много по-недопустимо от факта, че си разглеждал сайтове и си си чатил в офиса. Злепоставената би трябвало да е тя, а не ти. А и в крайна сметка, "куче, което лае не хапе" - едва ли ще използва тези...хм, компромати срещу теб. Просто и е удобно да те изнудва. Тегли и една по-звучна и и кажи да прави каквото иска и я игнорирай. Ти гледай да си вършиш работата както трябва и няма от какво да се страхуваш.

Холи

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 43b64087e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Заключвай си компютъра когато излизаш за да не ти надничат в него и това се отнася принципно, не само за конкретния случай. Пусни си музика на слушалки и покажи ,че хич не ти пука...дразни я и ти, но го направи с класа :)))

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 01ea150046
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

17.   Е МЕГ приятелко моя....Та за какви "ЖЕНИ"ГОВОРИМ?
Пак ли ще отречеш "тяхното поведение"?
И моите думи "ЖЕНОМРАЗКА"?
Накрая ще се съгласиш и ще дойдеш на моя.......
Един ден като се задомиш....май напълно ще ме разбереш
Примери,примери,още ли искаш,не ти ли е достатъчно...
Дано и твоят бъдещ???както и ти не се сблъсквате с та-
кива боклуци!!!Ето за това ти говорех.99% от жените са
такива.Ако имаш малко доблест,би трябвало да ми се из-
виниш....Тепърва ще се увериш в моята правота относно
тези Малоумнички...и Празноглави ......женички.
поздрави:Росирос

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 2992e9a014
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Росирос, не се ли умори?!
Пак ще кажа! Такива жени има! НЕ СЪМ ЖЕНОМРАЗКА. Не им отричам поведението, не ги и харесвам! Както казах в една друга тема, не мога да съдя и да заключа за всички жени от такива случаи. Как мога да мразя собствения си пол заради някакви отрепки и издънки?! Как ти звучи? Не можеш да казваш "99% са таква" Бъди малко оптимистка! Аз не вярвам и не искам да вярвам, че само 1% от жените са свястни и не са "боклуци"...1%!!??? Ти вярвай в каквото си искаш, ако искаш бъди женомразка. Аз не съм.

Мег*

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 76abcb3fba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Джобс-а не би трябвало да те притеснява. Четеш си, какво толкова. Но ако в чата има нещо компрометиращо, писано за шефа, май не е добра идея проблемите ти с колежката да стигнат до него.
Ако е истина това, което пишеш, де. Малко измислено ми звучи.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 01ea150046
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

20.   МЕГ Росирос съм
След като се сблъскаш с годините като мен и такива без
пардонни женички ...се сети за мен.Никога не съм прави
ла на никоя нищо лошо,държала съм се на ниво - НО...
и такива мърсотии са ми правили,че ти е бедна фантази
ята...Мога да ти разказвам до сутринта.Затова се разби
рам с мъжете повече.Те винаги са казвали:Обичам курви
те.....НО мразя курвенските номера.Тепърва ще срещаш
к...ви в характера.Такива подмолни същества на младини
не един път са ме разплаквали...без вина виновна...Ще ги
усетиш и ти на твой гръб.Много си млада още. ЧАО

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 92657b9ef3
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

21.   Росирос, все на теб ли???
Аз не съм малка - над 30те съм. Защо никоя не ми е правила мръсотии и не ме е разплаквала? Защо си мисля, че проблемът е в теб?

 
  ...

...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 01ea150046
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   Сори коджа....ХА-ХА-ХА
Наистина не сте попадали на лоши,проклети,завистливи
жени.Споменах,че цяла нощ няма да ми стигне да давам
примери.Как ли пък не проблема е в мен??? май не четеш
хубаво...неслучайно подчертах..НА НИКОЯ ЖЕНА/МОМИЧЕ
НЕ СЪМ ПРАВИЛА МЪРСОТИИ и все аз виновна.
АПРОПО: Приятелят ми прочете коментара и каза :
"Ти защо не им разкажеш и друго аз съм свидетел и раз
брах защо жените ги е яд на теб" "Защото си сладка,за
бавна,душата на компанията и мъжете започват да се
веселят с теб иии забравят жените си /скучни"/."Ти не
си виновна за това..Виждам във форума че не ти вярват
ПРОБЛЕМА СИ Е ТЕХЕН !" Поздрави от Росирос и Валрос
П.П.Аз Валрос СЪМ КАТЕГОРИЧЕН ЧЕ ЖЕНА МИ НЕ Е ДАВАЛА НИКОГА ПОВОД.Просто мъжете я харесват,а же
ните злобеят.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 01ea150046
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   МЕГ много си лицемерна
Аз не съм била никога,както и лигава затова рядко да ми
допадне някоя.Дано не ти се случи да те разплаче някоя,но мннннооогооо си самонадеяна.Не си застрахова
на.Сега разбирам защо си крила годините си ? КОЙ мъж
ще те хареса?Не се рови в този сайт,мъж ли си търсиш ?
С каквото и да се занимаваш гледам часовете в които
пишеш,нямаш ли къде и с кого да излезеш?На твоите год.
имах дете на 10 г. Ти какво си постигнала в житейско отн.
че си взела да ме съдиш и кориш?Явно нямаш други раз-
влечения ...ЖАЛКО Аз не съм излизала от кина,театри,ресторанти..страхотно детство,юношество
море,планина,добри компании..похвали се ти с нещо...
Разочарована съм от теб,както и мъжът ми .Заблуди ни
в един момент,че си по-различна от другите.Да ама не.
И най- смешното беше чета коментар и след това .......
ЗАБРАВИ ДА НАПИШЕШ РОСИРОС.Когато се подписвам..
защо...когато не си слагам името ...пак защо...ЕЕЕ вие
знаете ли какво искате в крайна сметка.......Май не.

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: ebf72f681c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Даааа, Росирос, така като гледам честотата на коментарите ти, действително не излизаш от ... кина, театри, ресторанти и ...филми!
Хайде стига си се хвалила вече - разбрахме всички що за стока си! А и фактът, че влизаш в непрекъснати пререкания с едно 19 годишно момиче, говори за това, колко ...зряла жена си!
Вземи разбери най-накрая, че всеки си има мнение и не можеш да налагаш своето!

Да, сигурно са ти правили мръсотии, ама може би е било и защото си адски неприятна като личност. Форма без съдържание. Т.е., форма, на която сама се опитваш да придадеш съдържание, ама не става! Дядо Торбалан го беше казал много точно - "Трол"!

Айде със здраве и започни да се държиш адекватно за възрастта си и за всички положителни качества, на които твърдиш, че си носител!

Холи, 35г.

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: d30867e299
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   :))) Евала, Холи!

Ray

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: fcf1e2a730
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

26.   оооооооооооо,РосиРос много си антипатична,честно.малко ми е кофти,че ти го казвам така директно,но ти си го заслужаваш.всичко знаеш,всичко си видяла,всичко си преживяла и непрекъснато парадираш с годините си.но нали знаеш,не питай старило,а питай патило.престани да се правиш на много компетентна по всички въпроси,и да се опитваш да налагаш мнението си.дане би в вас никои да не ти обръшта внимание и ти да го търсиш тук.а освен всичко друго си и ужасно злобна.не ти отива,на годините.ужас отвратена съм ..........................................симба,27г.

 
  ...

...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 2992e9a014
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

27.   Аз също не исках да го казвам директно, ама и на мен почваш да ми лазиш по нервите. Не ме наричай лицемерка и спри да ме нападаш, защото изобщо не ти прави чест! Не ми казвай мен кой ще ме хареса, а погледни себе си каква злобна кучка си. Тръгнала си по форумите да се заяждаш и да спориш. Това, че си си намерила един глупак да те търпи толкова години, не значи, че си много достойна и идеална! Погледни реално и спри да кориш другите! Не ми казвай, че си разочарована, защо най-малкото, което мога да ти кажа е, че изобщо не ме познаваш..По това кога пиша не можеш да си правиш изводи и за социалния ми живот. Ти май си голяма врачка, а? Не се притеснявай за мен. Има с кой да излизам и да се забавлявам, и го правя! "похвали се с нещо" ?!?! Защо трябва да го правя. Ти ако си в тоз сайт за това, аз не съм! Не съм дошла да говоря за себе си, още по-малко за социалния си живот! Опитвам се малко от малко да помогна на някой! Ако съм била полезна на някой, ще се радвам..ако не..поне съм опитала!

Не си крия годините, ама и не парадирам с тях. Казах, че съм на 19 ще кажа и сега! Успокой се малко и не говори без да знаеш..не ми казвай, че на мойта възраст си имала дете... Не съм се била сблъскала с нищо..ами да, тепърва ми предстои да се сблъскам с много неща! Ти като имаш толкова години зад гърба си, на какво са те научили?! Да обиждаш, да слагаш етикети и да се хвалиш?! Не ми казвай, че не е така, защото много хора ще ме подкрепят! Можеш да се убеждаваш, че живота ти е идеален като теб самата, но това няма да го направи в действителност такъв!

Не знам...няма смисъл вече да споря с теб...изгубена кауза...

Мег*

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 87f3705226
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Оффф,хораааа,спретеееееееее!Реално не помагате на никой с тези нападки!Разбрахме,че РОСИРОС е много вървежна и умна и всякаква!Тук хората имат нужда от съвет от някои препатил и мъдър човечец,не от натякване на години,хвалби за планини и кино.Аз съм си простичка,ни кино,ни ресторант,ей ме на!Ама те пък и в киното не дават филми с точни и правилни решения за всеки проблем.Всички щастливи семейства си приличат,всяко нещастно семейство е нещастно по своему.Апропо-това го е казал Толстой,а той не е кой да е!/Принципът е един,частните случай-безброй./Та мисълта ми беше-Не може да гледаме само от собствената си камбанария и да мерим с НАШИЯ АРШИН чуждите дела.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: fc6d49a95e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   Мег, погледни 21 коментар, лелката помисли че ти си го писала и последния и коментар явно е насочен към него.
Иначе много искам да видя двете фейс ту фейс :)))

Ale

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: ce99d048a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   Холи, Мег умни момичета сте, пък храните трола. Знам, колко силно може да е желанието да отвърнеш на обидата, но буля ви Руска точно това иска. За този тип паразити е без значение какво внимание получават, дали одобрение или ненавист. Единственото важно е да им се обръща внимание, да виждат емоция в следствие на думите си и Мег, твоето огорчение е било, като манна небесна.

Презрителна усмивка е единственото, което си струва да му (тролът няма род) дадете.

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 01ea150046
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   Не съм изгубена кауза,Мег ти сама ми отговори защо си
криеш годините или забрави,похвали се с нещо къде хо-
диш,какво си видяла...от 5-г.възраст съм по-планините с
моите родители,водили са ме на гръб по вс.върхове,кина,
театрални постановки с най добри и изтъкнати актьори,
които почти измряха Н.Коканова,К.Паскалева,Г.Парцалев,
ГЕЦ,Гр.Вачков и т.н.Нямаше чалга, нямаше простотии,пох
вали се с добро и щастливо и най.вече .......СПОКОЙНО... детство. А ти си за нас с моят приятел ДРЕБНА ДУШИЦА.
Личи си по това как си изпусна нервите както и мн.други.
Не се прави така,ИМАШ ОЩЕ МНОГО ДА СЕ УЧИШ ОТ ТОЗИ ЖИВОТ.Трябваше да се защитя.
На твоите години трябва да си някой тюфлек,който не
те желае,след като си в къщи в тези часове и само с това
се развличаш.Само ти гледам СЕИРА.
П.П. А ТИ ЗАЩО СИ МИСЛИШ,че ме познаваш?

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 7588a2a795
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

39.   ей лешояди.. един започне ипосле не можеш да ги спреш..
Жената определено има някакви дефицити, дано успее да ги компенсира в анонимен сайт.. ОБАЧЕ съгласете се, че а тази възраст започват едни психически отклонения, хората се взимат на сериозно.. след още 10 годинки забравят 50% от "речите си", но не се отказват и накрая се превръщат в едни дърдорещи старци - ми има нещо чаровно в това.
Какво се палите.. и ние ще стигнем до нейното положение.. може да не сме така злобни, но по-бистър ум няма да ни дойде с годините.
дръжте се с уважение

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 52b82cf5fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

40.   ТАКА ПОСЛЕДНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА РОСИРОС И ВАЛРОС ЗАБЕЛЯЗВАМЕ, ЧЕ СИ ПОЗВОЛЯВАТ ВЕЧЕ ДА ПИШАТ И ДА СЕ ПОДПИСВАТ КАТО ДРУГИ УЧАСТНИЦИ В САЙТА.

ПРИ ОЩЕ ЕДНО ТАКОВА ДЕЙСТВИЕ ЩЕ ПОЛУЧИТЕ БАН ЗА ДОСТЪП ДО САЙТА!

ОТ АДМИНИСТРАТОРИТЕ!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Не са разрешени повече коментари към тази тема!



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker