Само аз ли не използвам крем за лице? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121286)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Само аз ли не използвам крем за лице?
преди: 11 месеца, 21 дни, прочетена 1123 пъти
Жена на 27 години съм и никога не съм използвала крем за лице. Мия си лицето с един течен сапун, от който ми се напукват целите ръце и въпреки това всички ми казват, че изглеждам на 20 и изобщо не ми дават годините. Имам хубава кожа и като цяло доста младежки вид. В социалните мрежи виждам, че всички използват по 100 вида кремове и козметика за лице, дори по-млади момичета от мен. Започвам да се чувствам тъпо като чувам, че другите използват 1000 вида крем, тоник за лице, околоочен крем и не знам си още какво, и се чудя дали не трябва да използвам такива неща и аз. Въпреки, че не виждам смисъл, като кожата ми и така си е безупречна и гладка. Има ли и други жени, които не използват такива неща? На мен ли има нещо, или хората в днешно време прекаляват с тези неща (както и с много други... )?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 20 дни
hash: 2c3a5433f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

1.   В един момент ще започне да личи. И сестра ми не ползваше, сега изглежда по-голяма от мен. Има толкова много фактори, които вредят. Слагам слънцезащитен дори през зимата. Правя пилинг, масажи с ролер, посещавам процедури за безиглен хиалурон, два пъти в месеца маска с белтък, един път в седмицата околоочна маска. Вечер първо серум, после нощен крем, околоочен крем, масажи на шията с арганово масло.
Няма как да не се сбръчкаш - смееш се, мръщиш се, както казах слънцето е изключително вредно, сваляш килограми, качваш килограми и кожата се отпуска, спиш малко, и ще се появат тъмни кръове и бръчки около очите, захар, алкохол, цигари - всичко това вреди.
Твоя работа в крайна сметка.

 
  ...
преди: 11 месеца, 20 дни
hash: 1041e03899
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Първо изказването ти е силно преувеличено. 100 вида крем, 1000 вида крем. Ако не пушиш, ме пиеш, храниш се с много лодове и зеленчуци и спортуваш кожата ти ще бъде много по-свежа, отколкото на тези, които имат вредни навици.
На твоята възраст не е необходимо да използваш крем, ако кожата ти е нормална и не е суха или мазна.
След 35 г. възраст започва да се появява необходимост от околоочен крем против бръчки, защото кожата около очите е най-чувствителна и става суха.
На 48 г. съм и нямам бръчки около очите, но започнах да използвам околоочен крем от 38-39 г. възраст, скъпа хипоалергенна козметика, като не го нанасям всеки ден, а през ден. След 43 г си купих и крем за лице. Също го нанасям през ден.
Изглеждам с 7-8 години по-млада, отколкото съм, но мисля че се дължи най-вече на хранителния режим, който спазвам, както и на това, че не пуша и не употребявам алкохол, а не толкова на козметиката. Единствено около очите съм сигурна, че щяха да се появят бръчки, ако не използвах крем.

 
  ...
преди: 11 месеца, 20 дни
hash: 81be1112df
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Основното е как се храниш, колко вода пиеш, дали пушиш или пиш алкохол. Млякото и сладкото много вредят на кожата. Действай с витамини. Каква е кожата, един крем не може да я оправи, говорила съм с дерматолог лекар, кремът е за задържане на хидратацията и нещо много повърхностно. Радвай се, че изглеждаш добре, те ползват кремове, но не променят диетата си и много други фактори, те са основните.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 20 дни
hash: 71ffc64978
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

4.   Повечето кремове са супер вредни и де факто развалят кожата. ОБАЧЕ... кожата на лицето е постоянно изложена на слънце, на сух въздух, губи влага, с възрастта губи еластичност и т. н.

Т. е. лятото - шапка с периферия, за да пазиш от слънцето; зимата някаква мазнинка слагаш - восък, зехтин, дори вазелин става.

 
  ...
преди: 11 месеца, 20 дни
hash: 61434f2299
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

5.   Много добре правиш. Не се води по хорското мнение и не подражавай, а гледай ти да се чувстваш добре и да се харесваш естествена! Само се увери, че този течен сапун не вреди с нещо, щом води до такова състояние на кожата на ръцете ти!

Без значение дали се касае за грим или крем, запушените в продължение на целия ден пори на кожата в по-напреднала възраст "се отплащат" с ускорено състаряване, но това повечето млади жени не го усещат, докато не е станало твърде късно и няма връщане назад.

Колкото и един крем да овлажнява в първите 30-60 минути, кожата все пак е създадена да диша и когато притокът на кислород бъде възпрепятстван, това води до липса на химическите процеси, които се случват в обичайното за нея естествено състояние (намалени количества Витамин Д и прочее).

- Кифлоприземител

 
  ...


...
преди: 11 месеца, 19 дни
hash: 0cafe3c0f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Благодаря на всички за коментарите. Не пуша и не се гримирам, но за сметка на това пия от доста години. Уви, и сега на 27 ми искат лична карта за алкохол. :D Познавам и други хора, които са така, пият, друсат, но изглеждат младолики и по-добре от други, които полагат големи грижи за здравето си, спортуват и т. н. Явно всичко до голяма степен е до ген. Познавам една на 35, която пие яко, и още ѝ искат лична карта като си купува цигари.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 19 дни
hash: 4e14f59208
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   Не слушай такива като номер 5. Много по-вредно е да ходиш и да те грее слънце, мръсотия и прах, отколкото да си сложиш крем. Познавам 2-3 жени, които не са ползвали никаква козметика и кожата им е ужасна. Нямат пъпки, но лицето им е грубо, с разширени пори, сивкав тен. Абе личи си, че не се поддържат. Аз още от 18-9 годишна ползвам крем и имам много гладка кожа. Обаче това да си слагаш 100 неща също не е полезно. Не ги гледай тези инфлуенсъри, защото те рекламират продукти и затова им се плаща. Не знам откъде тръгна тази мода да трябва да си сложиш 10 неща на лицето преди да излезеш. Това е просто да те накарат да купуваш много продукти. Ти на 27 си млада още и нямаш нужда от кой знае колко козметика. Хубаво е да си слагаш слънцезащитен крем и някакъв овлажняващ серум. Мисля, че това е достатъчно. Все пак слънцето вреди на всяка възраст. Също е хубаво да се почистваш с някакъв гел за лице, но не сапун. Най-добре се консултирай с дерматолог, ако не знаеш какъв тип кожа имаш и не знаеш към каква козметика да се насочиш. Иначе има рядко жени с много хубава кожа, които и да не слагат нищо не им се отразва. Имах такава приятелка - със супер перфектна кожа, не слагаше кремове, дори слагаше направо отгоре фон дьо тен. Но при нея беше генетично- майка и също беше с много хубава кожа до старини. Други жени които не слагат нищо, наистина кожата им много загрубява и става твърда и неприятна за гледане. Така че е хубаво да вземеш някакви мерки отсега.

 
  ...
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: 1302890c53
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Въпрос към авторката - Колко вода пиеш на ден?

 
  ...
преди: 11 месеца, 17 дни
hash: 0cafe3c0f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   8, не много, както споменах имам проблеми с алкохола и през голяма част от времето съм много дехидратирана. Иначе се храня що годе здравословно, но едва ли е от значение...

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 16 дни
hash: 2c3a5433f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Имаш проблеми с алкохола и казваш че изглеждаш по-млада от връстниците си? Алкохол и младежки вид са две взаимно изключващи се неща. Най-малкото сигурно си подута като поничка през повечето време. Имам приятелка също любителка на алкохола и прилича на леличка. Лицето й седи на червени и бели петна, подута е, очите подпухнали. Тя в и по-пълна с жълто - руса коса. Едва ли някой който не я познава предполага че е на 29.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 16 дни
hash: 9be083c10d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   10, не съм подута, и както казах, годините не ми личат и всеки ми го казва. Познавам много хора, които имат някакви такива залитания и изглеждат младолики, а и доста по-добре и дори атлетични от много 20-годишни. Повечето са мъже, но имам и такава позната на 35, която цял живот е пиела и все още е младолика и си има куп обожатели. Това, че ти си мислиш така, не значи, че не е възможно.

 
  ...
преди: 11 месеца, 7 дни
hash: eb171010ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   И аз като теб имам късмета да съм с хубава кожа и преди не ползвах кремове, но с времето кожата ми почна да се изсушава след миене и да ми е дискомфортно и вече нанасям лек дневен крем и балсам за усни, че и устните ми почнаха да се нацепват. Щом кожата ти е хубава, нямаш нужда от сто вида кремове, но за да остане така максимално дълго, трябва да полагаш грижи, редовното почистване е задължително. А с времето сама ще усетиш кога ти е време да включиш и кремове.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker