Искам да съм руса, но ме е страх! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121444)
 Любов и изневяра (29769)
 Секс и интимност (14394)
 Тинейджърски (21910)
 Семейство (6484)
 Здраве (9614)
 Спорт и красота (4710)
 На работното място (3191)
 Образование (7315)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18590)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Искам да съм руса, но ме е страх!
преди: 6 месеца, 1 ден, прочетена 483 пъти
Здравейте, момиче на 15 съм. Естествения ми цвят е тъмно русо. Като бях малка беше прекарано, но с годините цвета ми почна да потъмнява и знам, че ще започне да посивява. Светло русо ще ми отива страшно много (не говоря чак за платинено, а по-топло). С мама сме си говорили, че ще ми разреши да се боядисвам след около 2 години, като според нея понеже съм естествено руса, като си направя кичури косата ми няма да се изтощи толкова. Аз обаче изчетох целия интернет и ме е страх да го направя, въпреки, че много искам. А и косата ми е сравнително тънка, но гъста, но мисля, че вече не е толкова тънка, защото гледам я подстригвам често. Не знам, по улиците толкова руси жени с нормални коси, а в интернет едва ли не всяка втора руса е с изгорена изтощена коса. Още нещо, което ме притеснява, че косата ми е накъсана и цъфти. Предполагам, че причината е главно това, че от както се помня я реша мокра и доста грубо, а чух, че правата коса се реши суха, суша си косата на максимална топлина без термозащита (не използвам други уреди като преса, маша, т. н) и най-лошото - през ден се връзвам на високи стегнати опашки с не много щадящи ластици. Моля Ви съветвайте ме какво да правя, заслужава ли си риска (след като моята коса се възстанови) и кой е най-щадящият начин да стана по-руса + някои съвети от руси дами :) ще съм много благодарна

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 месеца, 1 ден
hash: dd8a591f2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Косата е като ноктите - мъртва тъкан, и веднъж увредена не може да се възстанови. Хубавото е че космите растат, падат и на тяхно място изникват нови и така се обновяват. Следователно, ако увредиш косъм, само можеш да изчакаш да порастне. Това колко често я подстригваш няма никакво значение, скалпа и коренчетата няма как да разберат за това, а те са единствената част, която влияе на растежа.
Ако косата ти се уврежда само от миене и сресване, всичко друго ще я увреди още повече. Или си промени навиците за сушене.
За изрусяването някой друг ще каже, но според мен на кичури е най-безопасно, тъй като е далече от корена. Но не вземай последното като сериозно мнение.

 
  ...
преди: 6 месеца, 15 часа
hash: bdc126b006
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Русата коса е за богати жени, това го запомни от мен, като си прогориш косата и заприлича на "парцал". Единици са жените с красиви руси коси, защо? Защото малцина фризьори мажат да поддържат руса коса. За боядисване вкъщи забрави, ставаш на метла. Ако ме питаш не си питай косата докато не се появят белите коси, повярвай ми.

 
  ...
преди: 6 месеца, 11 часа
hash: 4016c9e37d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Косата ти е като моята: тъмно руса, гъста, с тънък косъм и по-чувствителна към всякакви процедури. И моята беше руса като бях малка, после след 12 годишна ми потъмня.
Трябва да си наясно с факта че с такъв тип коса, няма да е възможно да я носиш дълга и същевременно да я изрусяваш постоянно. Просто косъма ти няма да издържи и щом сега ти цъфтят краищата, ако почнеш да я боядисваш съвсем ще я развалиш и тя сама ще се къса.
Ако искаш руса коса, ще трябва да я поддържаш по-къса, до раменете, за да може да изглежда добре. Иначе ще стои суха като слама, без блясък и с накъсани краища.
Аз си съсипах косата като ученичка защото я изправях. После мина доста време докато разбрах че не само пресата я разваля, но и сешоара. Спрях и сешоара и сега я мия само с шампоани без сулфати. От няколко години ми е дълга до дупето, блестяща, здрава и престана да ми цъфти. Но знам че ако искам да я нося дълга не бива нито да я боядисвам нито да я изправям.
Съветвам те да забравиш за процедури които налагат деколорация (задължителна ако искаш да направиш косата си по-светла).
Косъма ти няма да промени своята дебелина колкото и да го подстригваш, дебелината е определена генетично.
Ако искаш по-руса коса, пробвай с едни спрейове и шампоани специално за тази цел. Съдържат кислородна вода в по-малко количество и са по-щадящи отколкото една деколорация, но не трябва да се прекалява с използването им. В Dm съм ги виждала. Има шампоан, балсам и спрей. Постига се резултат след определено време.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 11 часа
hash: 4016c9e37d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Също така, желателно е да не свикваш често да носиш стегнати прически защото с времето предизвикват тракционна алопеция-косопад в следствие на травма на фоликулите. Увредените фоликули вече не се възстановяват и или закърняват (не се формира вече косъм в тях) или косъма който се формира е фин и увреден.

 
  ...
преди: 5 месеца, 29 дни
hash: ff5c6773c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От Авторката: Благодаря на всички, но аз наистина вярвам, че с подходящи продукти косата може да изглежда добре. Пък и познавам доста специалисти (основно с руси бои), които си вършат добре работата. Ще си дам година и половина -две, в които да си възстановя косата и да е здрава, след което ще се консултирам със специалист. Не врязвам, че всички руси жени са със супер дебел косъм…

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 26 дни
hash: d26e8f4e98
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Недей, аз така с изрусяване си увредих косата. Фризьорката ми каза, че кестенява коса също ми отива и оттогава не правя кичури. Купувам си една маска, малко е скъпа, но тя временно боядисва косата в страхотни тонове на кафявото, има и медено, за руса коса май също има. Моята коса е до подмишмиците и проблемът при нея е, че е много чуплива, като вали е направо къдрава и трудно се сресва. Затова са важни маските и балсамите, може и домашни маски ако имаш време. Аз за пръв път се боядисах когато бях на 17. Отидох на фризьор и ме направи светло руса. Не ми харесваше много, защото имам много светла кожа през зимата. После бях червена и накрая оставих моя цвят да израстне. След това започнах с кичурите, за което съжалявам. Сега чакам да започна да побелявам и ще си взема кестенява боя или ще направя баялаж или как се казваше това новото модерно:)? Но до тогава съм си с моя цвят, вече кестеняв, преди пепеляво рус..

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker