Искам да си пусна дълга коса - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121393)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14388)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18579)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Искам да си пусна дълга коса
преди: 3 месеца, 12 дни, прочетена 353 пъти
От малка искам да имам коса до кръста или под гърдите. Но косата не иска да расте. Спира се на една дължина и започва да цъфти. Пробвах какво ли не-най -различни видове балсами, яйца, канела, мляко, лимон, кокосово масло и куп други маски. Направо вече имам чувството, че няма да порасне. Колко пъти съм плакала заради това.
Ако знаете някакви начини да започне да расте по -бързо ще ви бъда много благодарна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 11 дни
hash: d9dd192d4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Здравей, имах същия проблем. За разтежа на косата не съм се и опитвала да го ускоря, но за краищата има една страхотна поне за мен маска на глис. Също е хубаво да не използваш кристали, пияна, гел... , сешоар, .... Серум за коса е най-доброто решение. Трябва да си пазиш косата от слънчевите лъчи лятото. Залагай на по-качествените шампоани. Много важно нещо е да не прекъсваш третирането на косата дори и след желания резултат, понеже вече ще е привикнала към допълнителните грижи и бързо ще се наложи да я скъсиш.

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: f8b37907ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Е, чак пък да плачеш заради това...
Формулата е лесна: никакво третиране на косата. Забрави за боядисване, изправяне, къдрене и т. н. Никакви химикали и никакви термични обработки. Такива процедури ги понасят само жени с по-дебел косъм. Ако косъма ти е фин, забрави, просто винаги ще ти цъфти и ще се къса. Единствено може през зимата да използваш сешоар, но на минимум и за кратко. И само за корените и до главата, не по дължината на косата.

Купи си шампоан БЕЗ СУЛФАТИ. Вече много марки ги произвеждат и ще ти е лесно да ги намериш. Има на Kativa, Maui... Влез в някой Dm или Lilly и попитай. Тези шампоани са по-щадящи и не изсушават толкова косъма колкото обикновените. 1-2 пъти седмично подхранваща или хидратираща маска за коса, оставяш я поне за половин час. Катиva, Maria и Garnier имат хубави. Гледай да са без силикони (да го пише на етикета), защото силиконите се измиват със сулфати. А щом няма да се миеш със сулфати, ако ползваш силикони ще започнат да се наслагват върху косъма и косата ще ти се сплъсти и ще загуби блясък.
Ако ходиш на плаж или басейн, задължително си пази косата. Може да не я мокриш или ако я мокри, предварително да си си сложила балсам за да неутрализира малко действието на солта и хлора.
Общо взето това са условията за да спре да цъфти и къса. Останалото е търпение. Аз имах подобен проблем и след като престанах да тормозя косата си с преса, успях да си я пусна дълга. В момента ми е дълга до дупето. Един цъфнали косъм няма и не съм си подстригвала краищата от повече от година. Но прилагам всичко, което ти описах

 
  ...
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: 9e8791bd83
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Хининова вода.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 9 дни
hash: ab2bf45e03
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Ами не се грижиш за крайчетата.
1- НИКОГА не позволявай подстригване с ножчета, Никога-нищо освен обикновена, фризьорка ножица!!!
2- естественият себум предпазва около 10 см дължина на косата, ще рече, че над тази дължина трябва да се грижиш повечко за подхранване, хидратиране, филтър около косъма, който да предпазва от външни влияния като прах, слънце т. н.
Ако косата ти е тънка, а я принуждава да расте по- бързо от колкото има. нужда за да е добре захранена, тя ще расте и по-слаба.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker