Към напредналите фитнесджии - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121291)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14371)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Към напредналите фитнесджии
преди: 23 дни, 1 час, прочетена 443 пъти
В момента съм в болница за рехабилитация, понеже съм с оперирано коляно и се мъча да проходя. Правим по две тренировки на ден по час на цялото тяло. Тренировките са сравнително леки, защото кинезитерапевтите твърдят, че е опасно да се измарям, понеже може нещата да се влошат. Аз обаче не се чувствам достатъчно натоварен, а напротив тренировките ме тонизират. Затова започнах тайно да правя по една допълнителна наполовина по-лека тренировка на всеки два часа вкл и след полунощ. Така се събират 5-6 тренировки на ден по половин до един час.

Резултатите бяха зашеметяващи. От цялото отделение се превърнаха в най-бързо възстановяващия се пациент и кинезитерапевтите не вярват на очите си. Мускулите ми буквално растат с часове. От тотално атрофирали и едва ходещ с патерици, защото краката ми се огъваха от слабост буквално за 5 дни вече имам видимо развити мускули, ходя без патерици супер стабилно и дори мога леко да потичвам, без да куцам. Даже включиха и тежести в тренировките, защото собствената ми тежест ми е лека.


Между другото се сещам, че точно така Иван Абаджиев постигна чудото с щангистите ни. С непрекъснато натоварване с по няколко тренировки на ден.

Да дойдем на същественото. Мисля като се възстановя напълно да започна да спортувам. Обаче фитнес философията е в пълен разрез с моята философия, която аз практически съм тествал, че при мен работи невероятно. Според тях трябва да се тренира здраво 3 пъти седмично. Вие какво мислите? При мен дали няма да има по-добур ефект при няколко тренировки всеки ден, но по-леки?

И другия въпрос. Има програми за маса и за растеж на мускула. Не е ли по-ефективно да се редуват двете програми? Примерно всяка седмица да се сменят или всеки ден, или дори в рамките на една тренировка да се прави примерно една кратка серия с големи тежести и малко повторения, една дълга с много повторения к малко тежести и една средна. Чувал съм, че например редуването на спринт с бавно бягане в една тренировка работи най-ефективно и за сила, и за отслабване. На същия принцип не трябва ли да работи добре и това със сила/растеж?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 22 дни, 13 часа
hash: 06ff0373a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Маса е същото като растеж на мускулите, така че часто от въпроса ти е безсмислен.

Можеш да тренираш за сила, издръжливост и за големи мускули.
Това с многото, но леки тренировки е за издръжливост и няма да направиш нито сила, нито големи мускули.
Ако искаш сила, вдигай колкото се може по-големи тежести с няколко повторения (или без повторения дори). (Това е най-опасният начин да тренираш, при неправилни пози и захвати можеш да се инвалидизираш. )
Мускули - балансирана тренировка и достатъчно почивка, така че си е съвсем правилно това с 3-те тренировки на седмица за мускулна маса.
Издръжливост - обратното на силовите тренировки.

 
  ...
преди: 22 дни, 12 часа
hash: a39503752b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Значи първо в България няма добри спортни лекари, като си с проблем, вместо да ти състави подходящ възстановителен план с точните упражнения за да се оправиш, на него най-лесно му е да каже почивай 1 месец и толкова. Нещо подобно в случая ти. Така че щом си се чувствал добре, правилно си постъпил като си действал според твоите усещания и интуитивност.

За другото, дали 3-4-5 пъти на седмица няма особено значение, важно е какво правиш общо за цялата седмица. Има значение за това какви са ти целите. Ако целиш максимална хипертрофия (покачване на мускулна маса) и имаш вече 1-2 години стаж, започва да става малко трудно да сбиеш цялата работа, от която имаш нужда в 3 дни, защото стават много дълги и изтощителни тренировки. 6 дни за един натурално трениращ вече са прекалено много, особено ако си зает, работиш, имаш живот, просто става прекалено натоварващо психически и физически. А това което ти го мислиш с няколко тренировки на ден е абсурд. Ще издържиш най-много 2-3 седмици преди да се сринеш. И това говорим ако живееш във фитнеса и нямаш нищо друго случващо се в живота.

Аз за пръв път чувам, че имало различни програми за маса и за мускулен растеж. Това не е ли едно и също? Предполагам си го чул от някакви фитнес батки в залата.. съветвам те изобщо да не се вслушваш в такива. Започни да търсиш информация в интернет, образовай се, гледай известни фитнес ютюбъри (и там не всички са в час), но тези, които бих ти препоръчал като топ източници са - Menno Henselmans, Mike Israetel, Jeff Nippard, Alex Leonidas, Geoffrey Verity Schoenfield, Omar Isuf, Sean Nalewany.

 
  ...
преди: 22 дни, 10 часа
hash: 4177493b70
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Пълни глупости. Това, че ти се е разминало, не означава, че трябва даго приемаш за даденост. Това как се чувстваш при състояние като твоето е подвеждащо. Отделно където терапията е риск/резултат или по-просто казано: Терапевтите не могат да "напъват" защото рискуват терапията да се обезсмисли или дори "инвалидизира" пациента. Отделно тялото ти може да издържи временно с по 5-10 тренировки на седмица... но травмата е въпрос на време.

 
  ... горе^
преди: 22 дни, 9 часа
hash: 9dcc87bf8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Тренировки всеки ден е възможно да ти вдигне силата, но без да се претоварваш до отказ. За маса ме съмнява да има ефект. Трябва си повече почивка и яко ядене. А и Абаджиев не казва колко са зобили щангистите му. Та според мен може да има ефект първите 2-3 месеца, по натам не.

 
  ...
преди: 22 дни, 5 часа
hash: 6db55128ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Под растеж имам предвид като обем. Така беше обяснено в един сайт. Иначе не съм специалист, но така го пишеше.

 
  ...


...
преди: 22 дни, 4 часа
hash: 6db55128ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Добре де, хамали, строители и тем подобни се предполага, че са силни физически. Иначе как ще вдигат толкова тежко. Те не работят 3 пъти по час седмично, нали. Работят по 40-60 ч. Аз ли нещо не разбирам или какво?

 
  ... горе^
преди: 21 дни, 16 часа
hash: 11add52e0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Горещо препоръчвам Andy Galpin с Andrew Huberman - подкаста.

Цели 6 серии по три часа за всяка от адаптациите които питаш - сила, мощ, мускулна маса, издръжливост, аеробен капацитет, анаеробен капацитет. Всичко това са адаптации - и според това как тренирираш - обем, интензитет и т. н. - постигаш различни резултати. Не е въпроса дали ще е леженка, а колко пъти, с каква тежест, какви повторения, колко е почивката между самите серии, почивка между самите тренировки. Храна, суплементиран, възстановяване. Основите - всичко от история, до защо бягането става модерно а тежестите низгвернати.

Ще намериш всичко на едно място - систематизирано, подредено, ясно обяснено. Бросайънс и лаборатория в едно. Нищо друго не му трябва на човек да знае във фитнеса. ПОне аз от 7-8 години знам за Галпин от подкаста му the body of knowledge. Резултати при спазване стриктно на протоколи - гарантирани. Да, всеки има своите особености но с опит човек се научава кога 4, кога 5 клека водят веднъж до растеж и кога до чиста сила.

Заложи на сигурното! Избери Младите девойки!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker