Мазна кожа и коса - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Мазна кожа и коса
преди: 11 години, 7 месеца, прочетена 3054 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 18 год. Имам мазна кожа(само в Т-зоната) и коса. Вече ми е писнало от миенето на коса през ден. Кажете как да си поддържам кожата и косата моля ви, независимо дали е с маски и т. н? Имам още 1н проблем косата ми е много тънка и рядка.. няма никакъв обем, как да я оформям, но без лакове и тем подобни. Ще ви бъда много благодарна, ако ми помогнете.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 7 месеца
hash: 88fb0e72d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За мазна кожа ти препоръчвам лосион акне аут активен той ти стига защото мн изсушава ама и мн помага :) За косата какво да ти кажа там няма спасение освен ако не я боядисаш или не я накъдриш трайно ама щом косата ти е тънка не е препоръчително.
Динозавъра

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: fdd57694a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз имах като твоя проблем, но от както използвам шампоан на Schwarzkopf GLISS (един с розова опаковка) косата ми се оправи и има повече обем. Вече я мия два пъти в седмицата вместо през ден. Използвам също ексфолиант за лице на Nivea и много помага, а също и крем за лице пак на Nivea. Лицето ти изглежда свежо и изобщо не се омазнява. Надявам се да съм помогнала.

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 05bb853eda
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   В такъв случай имаш смесена кожа, а не мазна... Иди в някой магазин за козметика и си купи някакъв лосион за твоя тип кожа. Ако косата ти е рядка по рождение, не мисля, че може да направиш нещо по въпроса, но... можеш да опиташ като започнеш да си правиш домашни маски за сгъстяване на косата(в интернет има много поразрови се де), да си купиш хума, хининова вода...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 046af71172
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   боядисването не оправя работата.. аз съм боядисана в русата гама и през ден трябва да си мия косата.. супер много се омазнява.. и целия проблем започна след като си направих 3 маски с тривитаминол от тогава не мога да се отърва от мазната коса.. сега съм си смесила шампоан със хума и така се къпя.. има леко подобрение

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 878c887984
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И аз имам почти същите проблеми. За лицето много ми помага миенето с овесени трици. Взимаш малко в шепата си (непълна чаена лъжичка да речем) смесваш с малко вода да стане на не гъста каша, мажеш си лицето, ако искаш оставяш 1-2 минути, ако бързаш - направо отмиваш. Прави го всяка сутрин и съм сигурна, че ще видиш промяна :)
Изобщо не ти препоръчвам да се мажеш с изсушаващи лосиони и т. н - колкото повече си изсушаваш кожата, тя толкова повече мазнина ще отделя. Купи си и хубав овлажнител за лице и ползвай сутрин и вечер на чиста кожа. Това е много важно. Аз ползвам един евтин гел с алое на "АБОфарма" и съм доста доволна - потърси в интернет ако те интересува. Ето какво правя аз всеки ден и кожата ми се подобри доста:
Сутрин - мия лицето си с овесени трици, след това слагам от гела (или какъвто и да е лек овлажнител).

Вечер - Свалям всичкия си грим с мицеларна вода и после с почистваща пяна. След това слагам малко по-подхранващ крем за през нощта. Това е, надявам се да ти помогне.

Относно косата - колкото и да е неприятно, както и кожата, така и косата, колкото повече ги миеш, толкова повече се омазняват. Опитай да намалиш малко честотата на миене. И задължително потърси в интернет за "сух шампоан", това ще ти е спасението - косата ти ще изглежда чиста и с обем. Внимавай и с какви шампоани се къпеш - не бива да са много агресивни и изсушаващи. Аз лично предпочитам бебешките, но всяка коса е различна, така че пробвай различни и виж кой ще ти се отрази най-добре.
Това е горе-долу. Съжалявам за дългия пост, но и на мен това доста дълго ми беше болна тема, та доста съм изчела по-въпроса, а и съм понатрупала опит. Успех :)
xperia

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 9f78004e90
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Иди в някоя аптека или дрогерия и помоли консултантката на щанда за медицинска козметика да ти предложи нещо за твоя тип кожа. Иначе евтино и наистина ефикасно за мен са козметичните трици, маски с хума (бяла, зелена, зеолит). Задължително ползвай ексфолиант. Нивеа имаше едно кремче за мазна кожа, не се сещам точно името, но на мен действаше. Попитай за него по магазините.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker