Промяна на тялото по време и след бременността - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Промяна на тялото по време и след бременността
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 1999 пъти
Здравейте. Момиче на 19 съм, нямам намерение да забременявам и раждам още, просто се интересувам от разни неща по този въпрос и бих искала да ми отговорите на няколко въпросчета :)
1. Как се променя тялото докато си бременна? Как се пазите от стриите? Аз дето напълнях в 9/10 клас си имам малко стрии по вътрешната част на бедрата и дупето и не ми се иска и като съм бременна да ми се появят още.
2. Лично аз не съм от най-слабите (тези 40-50 кг), а съм 62. Ако като реша да си имаме детенце съм горе-долу със същите мерки, изобщо няма да ми се иска да кача кг, защото и сега само се мъча да отслабвам. НО да си кажа, че няма да спазвам диети и такива глупости докато съм бременна. Може да искам да не качвам много, но здравето на детето е по-важно. Искам да се роди здраво и през бременността да продължавам да се храня пълноценно и здравословно както сега.. Килограмите ще се свалят после. Но все пак какво може да се прави, за да не съм плюс 20 кг после примерно, а да кажем към 5 само? Ходи се на такива упражнения за бременни ли или просто гледате в менюто ви да присъстват само здравословни храни и да се храните както трябва, без да се лишавате, но пък и да не преяждате?
3. След като роди жената, прекалено много ли се разширява отдолу? В смисъл как е сексуалният живот после? Аз си мисля, че може да се разширя много от раждането и на мъжа ми да не му доставям вече толкова голямо удоволствие, а не искам това да се случва:( Така ли е? Има ли как и от това да се предпазим?
4. Ако не раждаш естествено, а секцио, предполагам няма да се разшириш отдолу, но това не се ли прави при специални случаи и не е ли по-опасно?
Бих искала да получа отговори на тези въпроси, но и всичко, което можете да ми кажете относно промяната на тялото ПО ВРЕМЕ и СЛЕД бременността, ще се радвам да прочета.. хубаво, лошо - всичко. Когато е лошо, кажете и начини, чрез които можем да се предпазим от това и т. н..
Давайте, вие сте! :)))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: 56bcb76b54
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Много е хубаво, че още от сега мислиш за детенце и се интересуваш от чисто практическите въпроси :) Аз родих преди 7 месеца, и ще ти отговоря на въпросите, доколкото мога, от личен опит.
Така:
1. За стриите - има кремове против стрии по време на бременност. Мажеш се от когато започва да ти расте корема - напр. 4-5 месец от бременността, до края. Хубаво е и след раждането да се маже, обаче тогава не остава никакво време и сили за козметични работи и тотално ги забравяш. Аз се мажех до последния ден преди раждането, след това не съм се мазала повече, и нямам нито една стрия. Седят ми само стрии от едно време, както и на теб, когато съм напълнявала и отслабвала през пубертета.
2. Килограми се качват индивидуално - някои качват по десет, други по 25. Това с 25-те съм го чувала от друи жени, които твърдят, че не са яли особено много. Ама нещо не ми се вярва. Аз качих 10-11кг., което е нормално и здравословно. Минимума е 7-8 кг. да качиш - защото като сметнеш бебе, околоплодни води, плацента, задържане на вода и да речем малко мазнинки - толкова се получава. Голяма част от тези кг. изчезват от самосебеси след раждането.
Въпроса е да не ядеш "за двама", но и да не се ограничаваш. Ядеш си нормално, каквото ти се яде, без да се тъпчеш със сладории, тестено и т. н., което не дава нищо полезно на бебето.
Килограми се качват обаче и при кърмене, или поне не могат да се свалят качените, защото ако не ядеш добре и не пиеш течности много - няма мляко.
3 и 4. Аз родих секцио по много сериозни медицински причини, застрашаващи живота на бебето. Прави се секцио, ако се налага, за да се спаси бебето или майката, но много жени го избират по желание уж за да не ги боли. Да ти кажа, боли много, сериозна коремна операция е, при разреза остава едно твърдо, което на мен още не може да ми се махне. За разширяването отдолу - да кажат родилите по ествествен път. Аз даже станах по-тясна след секциото.

Забравих да кажа при предния въпрос, че след раждането си остава корем, който постепенно намалява. Хубаво е да се носи колан за след раждане или стегнати гащи. 7 месеца след раждането мен още не ми се е прибрал напълно, въпреки че вече правя редовно коремни преси и други упражнения.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 9b22f2ec10
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много ти благодаря за отговорите, номер 1 :)) Честито за бебенцето, да е живо и здраво и да носи много радост :)
А от другите читатели и майки - очаквам отговори, мнения и съвети :)
- авторката

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 53af9e4553
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей, хубаво е, че питаш такива въпроси, защото промените през бременността не са само физически. Първо тялото, таза малко ще ти се разшири, но познавам жени, които след бременността си са даже още по-фини и хубави. Тялото в пубертета е някак по детски оформено, но после ще забележиш как гърдите променят формата и обема си, но пак е строго индивидуално. Има в този период хормонални промени. Може и на лицето да се появят петънца. При мен нямаше, аз станах просто по-пухкава, кожата ми се изчисти даже от всякакви пъпчици и натрупвах повечко вода в тялото си. Стрии може и да ти се появят, но преди планувана бременност е хубаво да попиташ козметичка или в аптеката кои кремове са подходящи за предпазване от стрии. Ако кожата ти е доста еластична и е добре хидратирана може да се разминеш с няколко си там ивички, но може и въобще да нямаш. Хубаво е да си прегледаш зъбите преди бременността ти, защото на по-късен етап ако ти се наложи да си правиш зъбите, няма да може да ти слагат упойка или поне знам, че е лошо за бебето. А в този период зъбите се лишават от калций и е добре да им се обърне специално внимание. След бременността и от това какъв метод си избрала за раждане, може да се наложи да изчакаш със активният спорт. Аз раждах със секцио и ми казаха да внимавам с коремни преси, бягане и вдигане на тежки неща. Сега си спортувам, разходки с детето, карам колело и се стегнах, даже станах по-слаба от годините преди да родя. Обезателно през бременноста не е нужно човек да се тъпче като за световно, по-добре да се набляга на витамини от храни, защото килограмите пречат на сърцето ти, а а оттам и на бебчето. А и колкото по-малко си качила, по-бързо има вариант да ги свалиш. Освен в тялото промени ще настъпят в целият ти ритъм на живот. Може повечко да ти се спи, да си раздразнена, да плачеш без причина, да се плашиш от килцата си, но като видиш своята рожба ще си щастлива и едва ли ще ти пука колко точно кила си качила и дали гърдите ти не са малко увиснали. После детето ще те преобрази духовно и заради него, заради себе си и мъжа до теб също ще трябва да се поддържаш добре и във форма.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 9b22f2ec10
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много хубав коментар, номер 3 :)) Благодаря ти, ще имам в предвид всичко, което каза и ти.
Иначе за напълняването или разширяването на таза, наистина не е при всеки, а си е индивидуално. Ако съм като майка ми, ще бъде добре. Тя преди да роди е била 58 кг (пак не е била пълна), а след това и от години си е 40 и нещо, до 50 макс. Нито в тялото е отпусната, нито има стрии. Даже по едно време беше направо кожа и кости, изглеждаше много гадно (хич не харесвам да изглеждаш като скелет), но това беше от една болест - гуша й викат, не знам дали има другo наименование, но вече си е добре, а килограмите й пак са 40 и нещо, но не е така кльощава като тогава. Тогава е била някъде 42, а сега е с някъде 6 кг отгоре. Като се замисля, нея не съм я питала дали се е мазала с нещо за стриите, но тогава най-вероятно със свинска мас, ще попитам когато се сетя. Само гърдите й са станали доста по-малки и по-отпуснати, това от кърменето сигурно, надявам се при мен това да не се случи, защото сега съм си с голям бюст и искам и след раждане да си остана така (тя казва, че като млада и тя е била така), а сега не е вече. Поне това се надявам да не ми стане като при нея.
Очаквам още съвети, мнения и всичко, което се сетите по темата :))
- авторката

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 9b22f2ec10
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Привет! Темата е интересна, мен също ме интересуват тези въпроси ще се радвам още жени да се отзоват : )

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 463fbca36f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   1. Препоръчително е мазането с всякакви мазила/лосиони/спрейове, които хидратират кожата и които я предпазват от стрии. Блазе ти че имаш МАЛКО стрии... моите са многобройни и големи.... пък не ми се мисли като забременея някой ден. Но честата употреба на мазилата и контрол над кг, биха свършили чудесна работа.

2. Строго индивидуално е! Дали ще качиш 5-10 или повече кг зависи най-вече от организма ти и и от теб. Виждала съм бременни жени, които горе долу са си запазили същите кг по време на бременността. Сещам се за няколко в момента, най-много да са качили 5-7кг.

3. Пак е строго индивидуално. По принцип, до колкото съм чувала това е мит. Но ако това ще те успокои - има упражнения за стягане на вагината, и наистина действат.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker