Много съм дебела и не знам как да отслабна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Много съм дебела и не знам как да отслабна
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 4267 пъти
Здравейте,
Ще започна с призив към тези които четат- моля Ви, ако смятате да ме критикувате или обиждате, по-добре запазете мнението си за себе си!
И така.... имам един ОГРОМЕН проблем. На 15 години съм, висока съм към 170 и тежа 105 кг. Това наистина е шокиращо и предполагам, че е доста възмутително, но повярвайте ми- аз не съм една от тези, които по цял ден яде каквото и падне, а накрая се оплаква, че е дебела(колкото и противоречиво да звучи това спрямо фактите). Като малка нямах никакви проблеми. Може би от трети клас започнах да наедрявам, ама то не беше надебеляване, а просто растеж - на височина и на килограми. Изведнъж обаче се започна... Зверски бързо- буквално за една година без никакви промени в начин на хранене, движение или каквото и да било качих може би 30-40 кг. Тогава се започна и с диетите - една, втора, трета, но нищо не помага. Всичко действа за малко и след първите два-три дни вместо да продължавам да отслабвам все едно всичко замръзва и дори седмица по-късно не съм свалила и грам. Започнаха се и лекарите... След консултации, прегледи и отново безуспешни диети просто се отказах.
Пробвала съм и с допълнително спорт-записах се на тенис, въпреки че всеки ден ходя по около 1 и 30 пеша вече няколко години ( до училище и обратно). Но и това не помогна....
Няколко човека включително и лекари са ми казвали, че това сто на сто е заради проблемите, които имам в семейството и следователно огромния стрес + режима ми на хранене и спане, който да си призная никакъв го няма. Естествено не че се храня нездравословно, защото при моето положение ако започна да ям само боклуци не знам какво ще стане, но просто обикновено не закусвам и не обядвам, а ям когато огладнея или когато ми падне (като цяло само вечерята си ми е всеки ден в определен час). А относно спането там вече нещата са много зле. (Според предпложения отново заради стреса) вечер обикновено не мога да заспя... Въртя се по 3-4 часа и пак съм будна. Случвало ми се е да не мога да гледам-клепачите ми натежават, а очите ме болят, но пак да не мога да заспя. Като всеки тийнейджър си лягам към 12-1 и дори когато съм първа смяна заспивам към 3-4. И така моля ви ако някой е в подобно положение (въпреки че не знам дали има някой чак толкова зле) или може да ме посъветва нещо да пише, защото това отдавна е излязло извън граници а и аз и майка ми не знаем какво да правим.... Моля ви!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: 203324b17d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, не хубаво е, че сама си казваш, че проблемът е в яденето - там е и решението. При отслабването 90% резултатът зависи от храната, 10% от спорта, а с тенис не се отслабва, мила -виж какви машини са тенесистките. Изобщо с кардио не се отслава, а след това надценяваш изгорените калории и се налапваш.
В момента е и важно да не ти станат стрии - мажи се всяка вечер с бебешко олио.
Важно е да спреш да пълнееш и да почнеш да се харесваш.
Малко е драстично това, което ще ти предложа и доста критики ще обера, но за хора като теб освен балон в стомаха и операция има още един метод - да заместиш храната с белтъчен шейк. Започва се три дни само на шейк-а - най-малкото 60% белтъчини гледаш да е и да са МЛЕЧНИ. Може и на училище да се носи тази храна - в шейкера прахчето, после с вода и разтърсваш.
Няма какво да ти стане - вътре са и витамините обикновено. И така - пиеш два такива шейка на ден и се храниш САМО ВЕДНЪЖ с готвено и без хляб, порция цитрусови плодове може, зеленчук на корем и толкоз.
Смъкваш в началото много, после по 1 кг. седмично, но при такова тегло не виждам какво друго да правиш - общо взето не можеш да си определиш диетата.
Ако не искаш този метод - търси нисковъглехидратни диети в нета, не се гладува.
Спорт почни като смъкнеш 20 килца. Сега само си натоварваш колената и гладнееш като ти препоръчвам да правиш малко кардио, но много упражнения за муслули.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: dca87c12b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   До №1! Човек като не знаеш нещо полезно, поне не пиши глупости!!!
, , Виж какви машини са тенесистките". Але пич едно е 90 кг мазнина, друго е 70 кг мускул и не ставай смешен с тези твой измислици.

По темата: Само с диета не е достатъчно, защото ефекта е временен. Почни да спортуваш по 2-3 часа на ден (дори и повече) и ще видиш как ще се почувстваш по-добре. Естествено трябва да се ограничаваш с някои храни до известно време. Само с разходката до училище ще си останеш свиня. Това че ти не можеш да заспиш вечер е доказателство, че тялото ти не изразходва енергия, тоест ти физически не си се уморила.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: f58b3ff9f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не бивa дa ядеш, когaто оглaднееш, a поне 5 пъти нa ден!!!
Често и по мaлко! Не си ли челa, че твоят нaчин нa хрaнене е много вреден и определено се дебелее!
Зaдължително зaкусвaй, може дa сa сереaли или плодове, но зaкусвaй! После през целият ден, без огрaничения зa пъти, яж често и по мaлко, дъвчи бaвно, удължaвaй яденето дори нa еднa ябълкa.
Зa мен нaй- доброто/ комплексно е скaчaнето нa въже. Тренирa всички мускули едновременно. Световно известен фитнес инструктор кaзвa, че всички джaджи извън въжето зa скaчaне е бизнес и е прaв. При мъжете е друго, те вдигaт тежести, но ти нямaш нуждa от товa. Купувaй си едно въже и скaчaй колкото можеш, кaто всеки ден ще увеличaвaш по мaлко. Също можеш дa прaвиш рaзлични клекове, винaги с рaздaлечени крaкa нa ширинaтa нa рaменете и никогa коленете дa не минaвaт пред пръстите нa крaкaтa. С пръсти нaпред клек зa дупе и горнa/ преднa чaст нa бедрaтa, стъпaлa извити нaвътре- дупе и вътрешнa чaст нa бедрaтa, обърнaти нaвън- дупе и външнa/ отстрaни чaст нa бедрaтa.
Трудно е първaтa седмицa сaмо, после е и леко и приятно:)
Успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 24456fdb83
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Много е грешно, че ядеш, когато ти падне. Трябва да стимулираш метаболизма си, ако нямаш проблем със стомаха си например гастрит, може всяка сутрин да пиеш прясно изцеден сок от 1 лимон с вода или чаша топла преварена вода, след 30 минути закуси, дали някакъв плод, мляко, зърнена закуска- мюсли или нещо друго, но гледай да не е тестено е от време на време може да си позволиш нещо тестено, но да не е често, след 4-5 часа яж за обяд преди да ядеш пий 1-2 чаши вода преди ядене, моят съвет е премини на разделно хранене -има достатъчно в интернет за него. Не пий газирани неща и натурални сокове, а пий 1,5-2 литра на ден вода и пий чайове- например зелен чай, ако можеш по-добре без да слагаш захар. Не яж хляб всеки ден, от време на време може по 1-2 филийки, но гледай да е пълнозърнест. Ограничавай колкото може сладките неща и солените неща като чипсовете, не яж пържени неща. Вечеряй преди 18-19 часа поне някакъв плод, после пий зелен чай. Трябва да си търпелива и постоянна, този режим трябва да ти стане навик на хранене, а не краткотрайна диета. Започни да спиш по 6-7 часа, защото сънят също е важен. Постепенно намалявай приема на калории ( в интернет има достатъчно калкулатори за необходимите калории за подържане на сегашното ти тегло, като видиш горе-долу колко са трябва да ги намаляваш, за да може да отслабнеш. Аз отслабнах по този начин 12-15 килограма и то без да се движа кой знае колко, бях се отклонила от режима си, но пия винаги по 2 литра на ден вода и кой знае колко не качих някъде около 1-2 килограма, но сега трябва да се върна към режима си, тъй като искам още да отслабна, макар че съм си добре, но има какво още да се желае.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: aaa5b5d0cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Яденето веднъж на ден, и то вечер, е най-големият ти проблем в момента. Задължително трябва да ядеш по-често, на по-малки дози. Защо? Защото тялото ти не е кола, която да зареждаш с бензин само когато стрелката сочи червено (т. е. си гладна), а "харчи гориво" през цялото време. Дори да не се чувстваш гладна сутринта, или през обедно време, тялото ти не може да чака до вечерта - и първото нещо, което прави е да започне да пести употребяваната енергия, тоест, забавя ти метаболизма. Това влияе не само на учебния ти процес, но и на ефективността на упражненията и спорта.

Та значи, цял ден си прекарала със забавен метаболизъм, прибираш се вкъщи. Вечер надали се подлагаш на кой знае какви физически натоварвания - тялото ти харчи много по-малко енергия, отколкото през най-активните ти часове през деня. Точно тогава го заливаш с калории - от едното ядене на ден, та говорим за голяма порция - гладно ти е, стомахът къркори, няма как! Обаче какво да я прави цялата тази енергия тялото? Еми... набива ти я в мазнините, за черни дни, ето какво.

Това е първото. Ами второто? То зависи от това в колко часа ти е най-късното ядене. Трябва да си поставиш за цел да не ядеш след 6-7 часа, НАЙ-КЪСНО в 8. Ако ядеш след 8 часа вечерта, то тогава не се изненадвам, че имаш проблеми със спането - тялото ти е натъпкано с храна и вместо да се занимава да си почине от дългия ден, се занимава да смила храна.

Надявам се че илюстрирах защо е важно да се яде по поне три пъти на ден.

Чак когато си оправиш хранителния режим можеш да пристъпиш към следните допълнителни три стъпки:
1. Брой си калориите. Знам, че звучи клиширано, но вервай ми - от голяма полза ми беше, когато аз свалях килограми. А съм мъж!
2. Не си мери САМО килограмите! Мери си и обиколките, намери и калкулатор за смятане на мускулната маса. Мери се сутрин и вечер, записвай си резултатите и следи за тенденции. Възможно е да е имало ефект от тениса, който обаче ти е убягнал, защото както губиш мазнини, така и трупаш мускулна маса.
3. "всеки ден ходя по около 1 и 30 пеша вече няколко години ( до училище и обратно). Но и това не помогна.... "
Когато си оправиш хранителния режим, постави си за цел да минеш разстоянието за 1 и 20 следващия път. После за 1 и 10. Опитай се да си поставиш рекорд за колко време можеш да го минеш най-бързо. А после се старай да го подобряваш, дори и ако включва тичане на връщане. Иначе ходенето е много статично "упражнение", по принцип е за ПОДДЪРЖАНЕ на тегло (чрез проява на минимална физическа активност).

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 3e0bba4ace
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравейте, хораааа!!!
Аз съм момиче на 15 и съм висока 170 и бях стигнала 89 кг, но от около 2 седмици съм се хванала да си хапвам здравословно, по 3-4 пъти на ден и възможно най-скоро започвам фитнес (нашите нямат много пари в момента), та вече съм 84 кг (мисля, че се справям добре).
Та, искам да ти кажа, че те подкрепям, знам че ти е трудно, така че ти пожелавам късмет в отслабването ^_^
ПС: Не знам защо, но килограмите при мен не личат много, тоест не ми е трудно да си намирам готини дрехи или нещо подобно, просто чувствам, че ще ми е по-хубаво и по-леко като стигна 65-70 кг някъде.. най-големия ми проблем са бедрата между другото, моля ако някой знае как се отсабва там да сподели ^^, благодаря предварително

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 3f14c9b661
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Препоръчвам ти да започнеш с 90 дневна диета, след което да превърнеш разделното хранене в начин на хранене завинаги. И да си следиш калориите е много важно! И много вода! Потърси информация за двата типа хранене, прочети повечко и започни подготвена. Ще станеш като манекенка след време, ако се придържаш към този режим! Успех! :)))

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker