Почистване на лицето от козметик - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Почистване на лицето от козметик
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 2073 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 20 години. Имам няколко белега по лицето, останали от когато съм карала шарка като по-малка, имам черни точки по носа и доста пъпки по лицето, някои мънички, други големи. Ежедневно заради тези неща ползвам фон дьо тен, който не ги заличава напълно, но поне малко ги прикрива. Досега не съм ходила на козметик да ми почиства лицето. Някои приятелки ходят и са доволни. Имам някои въпроси към вас, защото в интернет и една приятелка също каза, че лицето след процедурата седяло 4-5 дни червено, после хващало коричка от изстискванията и след това чак ставало хубаво и чисто. А аз днес бях при една козметичка, при която редовно ходя за горна устна да ми чисти и информативно я питах колко време е зачервено лицето, тя каза, че обикновено 2-3 часа и тогава й казах, че съм чувала, че при някои 4-5 дни и отговори, че зависи от кожата. Моята мога да кажа, че е чувствителна и не знам как ще й се отрази това голямо почистване. Ето въпросите ми :
1. Това почистване помага ли да ти изчезнат пъпките?
2. При вас и ваши познати/приятели/близки и т. н. по колко време след процедурата ви е червено лицето и какво става с него като го почистят?
3. Целта ми на това почистване е лицето да ми стане естествено чисто от пъпки най-вече и от черни точки, защото искам да спра употребата на фон дьо тен или да го правя по-рядко, а не както сега ежедневно. Ще ми помогне ли да нямам пъпки или пак ще си имам пъпки, а само черните точки ще се махнат? Единствено зачервяването, което съм чувала, че трае 4-5 дни ме спира да го направя, защото всеки ден излизам и се срещам с хора и не мога да го направя ако лицето ми е като домат и като възпалено, червено и в корички от изстискванията и затова се интересувам.
4. Как изглежда лицето ви като се успокои? Пъпките - какво става с тях, изчезват ли? Чистичко ли е като на малките деца кожата, гладко и чисто?
5. Колко често се прави при кожа като моята? Всеки месец, през месец..?
Много се надявам да ми дадете отговори на въпросите ми. Моля :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: 5a183d872c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По-добре първо посети дерматолог!
Ще ти определи типа кожа, ще предпише лечение за пъпкитр, най-подходящата почистваща козметика, както и ще ти отговори на всички въпроси, които имаш относно следващи почистващи процедури. След това си намери изпитан и препоръчан козметик.
Не че не одобрявам козметиците - напротив, използвам редовно, но козметик се става след един курс и рискът да попаднеш на неправилния човек, който може дори да влоши състоянието ти, хич не е малък.
Сега на въпросите ти:
При мен зачервяването е около 1 ден, ако има по-силно третирана/човъркана зона - 2-3 дни - точно толкова, колкото обикновено отнема на една пъпка да изчезне. Кожата ми е склонна към зачервяване. Пъпки нямам, ходя на почистване заради черни точки - които са почти невидими при мен и най-вече ходя заради ефекта за свиване на порите. След почистване и отшумяване на ефекта, кожата е по-гладка, порите по-малки, много е приятно усещането. Разбира се, при чувствителна кожа, няма как да очакваш да ти стане кожата като по рекламите. Колко често да са процедурите определя козметикът, според типа кожа - на мен ми казаха през 4 месеца. И фон-дьо-тен... ако си от София, не ти препоръчвам да спираш използването. Той пази лицето ти от мръсния въздух. Просто си взимаш качествен, след нанасяне на здрава кожа изобщо не се забелязва, че си слагала. И абсолютно задължително всяка вечер си почистваш лицето.
Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 5ae2a8b361
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей,
1 ( и най-важно). Трябва да избереш добър козметик!
2. Помага, но зависи. Ако проблема е вътрешен, тоест хормони, поликистозни яйчници и тн, пъпките пак ще си излизат, но определено след козметика ( ако е добър) лицето изглежда по-добре, въпреки вътрешните смущения.
3. Както е казала жената, която си питала - Много е индивидуално. При мен няма зачервяване след процедурата, но някои пъпки и черни точки няколко дни седят с корички
4. Няма как лицата на да станат като детските. Има жени с генетично хубава кожа, има и жени с изключително поддържана кожа със скъпи процедури и козметика.
Аз съм с десетина години по - голяма от теб, а пак имам проблемна кожа, тоест не зависи и от възрастта.
Колко често ще попиташ козметичката.
Не се чуди повече, ако имаш и финансовата възможност, отивай! Но пак ти казвам, намери добра козметичка!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: f9a111df16
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз си правя всеки месец и първия ден винаги съм червена, но клед това се оправям и първите две-три седмици ми е супер. После разбира се започват да излизат пак пъпчици, но ги изтърпявам до следващото почистване. Много зависи и от това какъв е козметикът, защото майка ми веднъж си беше направила почистване и после цялата стана на пъпки. Проучи различните специалисти преди да го напрвиш. Не се знае и на твоята кожа как ще й понесе де, затова си избери примерно ден от някоя ваканция или нещо такова, когато можеш да си останеш вкъщи после.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 201dfee1ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката :

Първо много благодаря и на трите ви за отговорите :)

Ако реша да ходя, задължително ще разпитам коя е добра и т. н. , дори тази, която питах мисля, че е добра, при нея за горна устна ходя от поне 2 години и много внимателно се отнася, а и щом каза 2-3 часа може би нейните клиентки, които им чисти така лицето са споделили, че при тях толкова трае зачервяването.
Нямам финансови възможности да ходя на дерматолог и да си купя скъпите неща, които ще ми предпише.
Моята кожа е на моменти. Имам дни, в които нямам никаква пъпка, дори черните точки почти ги няма и като сложа фдт изглежда супер естествено, не се забелязва че съм сложила, но преобладават дните, в които имам пъпки и като сложа фдт пак си личи, че ги има (някои се закриват де, ако са по-малки) и прикрива поне зачервяванията, т. е. изравнява тена ми. Не съм от София, но пак си ползвам всеки ден фдт, смятам че е качествен - на Лореал е.
Номер 2, като стоиш няколко дни с корички, не искаш ли да ги прикриеш с нещо, не те ли е срам и какво правиш? Някъде четох, че може коректор да ползваш вместо фдт докато минат зачервяванията, правилно ли е или той има същото действие като фдт?
Хормонални или някакви други такива проблеми не ми е известно да имам (за щастие, чукай на дърво), при мен мисля, че голямо влияние оказва яденето, а напоследък наистина се храня доста нездравословно откакто наближи Великден. Ще си нормализирам храненето отново от утре.
Това имах предвид - тези жени с генетично хубавата кожа. Като ги погледнеш са толкова нереално естествени и им е толкова гладка, чиста и хубава кожата без да ползват тонове грим и да хвърлят луди пари за козметики. Направо им завиждам :(
Та, коректор може ли да се ползва няколко дни докато кожата се успокои или е като фдт и ще ми запуши порите отново и само дето съм ходила на козметик?
Още ще помисля по въпроса и ще видя дали да се престраша да ида.

Очаквам отговорите ви.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 201dfee1ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   да и аз бих искала да питам дали може коректор да се слага докато се махнат зачервяванията и коричките ако са много щото иначе е доста неприятно? той запушва ли отново порите като фондьотена или няма да навреди на почистването

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 5ae2a8b361
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравей,

Не ме е срам от " коричките", от какво да ме е срам, че не съм перфектна. А и те не се забелязват толкова. На твоята възраст и аз ги мислех повече нещата, но вече не чак толкова.
Какво има да се престрашаваш, това е козметик не е нищо особено. Само намери козметичка, която наистина си разбира от работата и ако имаш финансовата възможност - отивай!
Не е препоръчително да си в цикъл и след това не трябва да си миеш лицето до към края на деня.
Не очаквай някакви много магически резултати, че имам чувството, че това си мислиш.
Лореал не ми харесва на мен.
Ако питаш за коректори, наскоро гледах един на Euserin със салицилова киселина, тоест изсушава пъпката и я прикрива, доколкото е възможно.
По въпроса, дали ще ползваш коректор или ФДТ, ако и коректора е от рода на Лореал и т. н. все тая...
Успех ти желая!
Номер 2

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 201dfee1ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката :

Защо не ти харесва Лореал? От всички, които досега съм изпробвала, от този съм най-доволна. Иначе благодаря за препоръчания коректор, ще го погледна :)
Имах предвид дали ако сложа коректор докато се махнат зачервяванията и коричките, за да ги прикрия, ще си замърся отново порите и все едно съм сложила фдт или коректорът е по-безвреден един вид и няма да ми запуши така порите като фдт? Т. е. дали ще е напразно дето съм отишла на почистване като след това ще лепна отгоре няколко дена коректор?
Да се престраша казах, защото ако не мога да сложа нищо отгоре за да ги прикрия докато затихнат зачервяванията и коричките, не искам да го правя, защото както казах съм всеки ден сред хора и не мога да се покажа с такова червено и сякаш възпалено лице, защото моето мисля, че доста ще почервенее, защото мисля, че ми е чувствителна кожата и още повече защото досега не съм си правила тази процедура.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker