Виза за Америка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Виза за Америка
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 2257 пъти
Здравейте на всички! Въпроса ми е към тези, които са били в Америка или живеят там. Как се взема виза? Конкретно виза за постоянно?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: 0ce4f60be2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма такова нещо като виза за постоянно. Визите са за временно пребиваване.
Има различни типове визи: студентска, туристическа, работна, годеническа...

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 8497e7f2dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Какво ще рече виза за постоянно?

Визи има много и най-различни според причината поради която искаш да посетиш страната.

Ако влезеш в сайта на посолството им ще видиш визите и изискванията за палучаването им, според това каква е твоята причина да искаш да заминеш.

Ако става въпрос за емиграция, това не е ЕС и трябва да си квалифициран и да се намериш работодател чрез който да ти бъде издадена имигрантска виза за работа и пребиваване в САЩ, като квалифициран работник.

Много от хората които са ходили там, също са ходили по програмата им за обмен на студенти по време на обучението си в университет. Визата с която заминават тези студенти е терминирана за 4 месеца работа и престой и 1 месец като туристи, след което става невалидна.

Но както казах, има ааадски много визи и различни изисквания. Ако искаш да идеш, има много формалности през които трябва да се мине ако е за 'постоянно'. Включително и трябва да имаш задоволително ниво на английски език за да ти бъде и издадена виза, каквато и да е било. България например не е част от програмата им 'Visa waiver program' за пътувания чрез електронно записване в системата и причината е освен че много хора са потенциални имигранти, включително и това че много не покриват елементарно ниво на английски език.

Това със зелената карта за да се замине пък твърде малко ги върже да я спечелят и е на късмет. Но ако се живее на късмет.. та учи и проучвай.. трябва мозък за някои неща.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: bf1e341052
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Номер 1 е посочил основните визи:
Студентска - получаваш я, ако си приет в колеж или университет в САЩ, което е доста скъпо удоволствие. Проблема е, че за да те приемат, ти искат банкова сметка, в която да имаш пари, с които да се издържаш през цялата година - най-"евтиното", с което можеш да минеш е 20 000$. Дори да си в евтин колеж с ниска такса, тези 20 хиляди ще ти ги искат задължително - това са пари за допълнителни разходи - учебници, застраховки, осигуровки, наем и т. н. Като студент също така имаш право да работиш само в кампуса на университета до 20 часа на седмица. Тези пари едва ли ще ти стигат само за да си платиш наема. Ако те хванат да надвишиш тези 20 часа работа на седмица, ти прекратяват визата и трябва да напуснеш САЩ.
Туристическа виза - С различна продължителност. Естествено нямаш право да работиш.
Работна виза - Най-удачната виза. Проблемът е, че на работодателя му излиза доста скъпо и има да плаща редица такси и да оправя камара документи. Ако имаш роднини или приятели там е добър вариант, защото много трудно някой американец би се занимавал с това заради някакъв си българин, вместо просто да си намери американски гражданин.
Годеническа виза - Също добър вариант. Много хора сключват фиктивни бракове - плащат солена сума на американци, женят се и така имат право да останат в страната.
Зелената карта също е опция. И шанса да спечелиш не е толкова малък, въпреки, че има страшно много желаещи. Аз лично познавам 5-6 човека, които спечелиха, така че е напълно възможно.
Надявам се да не звуча негативно, просто това са възможностите. Имат си стриктна имиграционна политика хората и който я наруши изгаря. Успех!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 8609251fdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От автора: Под виза за постоянно имам предвид да остана да живея там. По принцип знам, че такава виза да останеш там се взима адски трудно, но пък има страшно много българи там да живеят, така че явно не е толкова сложно при желание.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 0ce4f60be2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Пак №1
Отново да повторя, няма такова нещо като виза за постоянно. Визата ти позволява да влезеш в страната, но не ти урежда престоя в нея.
Постоянно пребиваване е разрешено на притежателите на зелена карта (т.е статут постоянно пребиваващ, permanent resident) или граждани на САЩ.
Вероятно въпросът ти е как да получиш зелена карта

 
  ...


...
преди: 8 години, 1 месец
hash: d6bf7ea4ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Номер 3 говори глупости. Колежът ще искат да имаш пари в банковата сметка? Мога да ти кажа, че дори ти отпускат стипендия, с която да си плащаш колеж, малко храна. Но задължително ще трябва да се работи като студент, дори в Макдонълдс, и всякаква работа. Даже приятел е приет в университет в Англия и му отпускат 30 000 .

 
  ... горе^
преди: 8 години, 23 дни
hash: 37a0198c4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   да, това за 20000$ въобще не е вярно

 
  ...
преди: 8 години, 21 дни
hash: 1dbfaebb3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Вярно е, и не са само 20 000. В добрите университети трябват страшно много пари, за да учиш там като чуждестранен студeнт.

 
  ...
преди: 8 години, 17 дни
hash: ed7a1fded2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Под виза имаш предвид ЗЕЛЕНА КАРТА-за постоянно... Виж коментара на №1 Там пише какви могат да бъдат визите...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker