Вие бихте ли приели? (Професионално развитие) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121394)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14389)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18579)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Вие бихте ли приели? (Професионално развитие)
преди: 2 месеца, 27 дни, прочетена 839 пъти
Здравейте! Миналата година завърших икономическа специалност (Финанси) в УНСС. И след завършване започнах стаж в една банка, за мижаво заплащане, но трябваше отнякъде да се започне. Обаче изникна една възможност за професионална реализация, доста добра, обаче в чужбина. Баща ми работи във Франция, в едно градче там, с население около 60 хиляди човека, и има познати в една от тамошните банки там, предложи ми да отида при него и да започна работа в банката, търсели служители, да кандидатствам. Обаче като се замислих не ми се напуска България, приятели, всичко, от друга страна заплащането е доооста по-добро, сравнение с това, което ще получавам в БГ. Знам английски и френски и с езика нямам проблем. Трябва обаче преди да кандидатствам да се мине една процедура за легализация на диплома, проверка на документи и т. н., около месец ще трае всичко. Вие ако бяхте на мое място какво бихте предприели?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 27 дни
hash: 96d42e31a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Пишеш "да кандидатствам". Тоест още нямаш оферта? Нищо не ти пречи да кандидатстваш. Звучи сякаш текущата ти работа така или иначе не те удовлетворява. Като ти предложат да започнеш, ако нямаш някакви усложняващи фактори като половинка, деца и т. н., значи не ти пречи да пробваш. Винаги можеш да се върнеш, ако не ти хареса живота там. България и приятелите няма да избягат.

 
  ...
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: 96d42e31a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   От 1. Освен това ще трупаш житейски и професионален опит. Така че са само позитивни, дори да отидеш за кратко. И ще прекараш повече време в баща си, ще познаеш нова култура отблизо. Различно и обогатяващо преживяване. Какво те спира?

 
  ...
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: d52c25d2ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Работя в банковия сектор. Банките като организация са еднакви както в България, така и в чужбина. Щом баща ти е в малко градче, това означава, че там ще има някакъв клон на банката или някакъв регионален бизнес център. Ако работиш в такова място, възможностите за развитие не са много понеже клона обслужва физически лица или малки фирми. Ако се уредиш като мениджър връзки с клиенти в този бизнес център има шанс да взимаш добри пари, но тъй като французите са шовинисти, едва ли ще те пуснат да движиш бизнес. Остава тогава да си на гише. Заплатата ще е повече отколкото в България но няма да има развитие.

Личното ми мнение е, че единствено в определени звена в централата може да се изкарват добри пари. Това обаче означава непрекъснато да се доказваш пред франсетата които ще те гледат с недоверие. По-добре иди в някоя българска банка в централата дерзай там

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: 7adc9e7287
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Заминавай без да се замисляш. Тук ще става все по-зле, особено с твоята работа ще мизерстваш дори и след придобиване на опит. Не мисли сега какво имаш, а какво можеш да имаш, мисли за бъдещето. Такива като мен със сто мъки търсят и намират възможности в чужбина, на теб ти е наготово и се чудиш

 
  ...
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: 20ea236ec4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Постави си срок примерно 2 г чужбина и после по-добри възможности в Бг с новото CV и спестени пари.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: 5ad61bea6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз бих приел. Ако не ти допадне живот там България няма да избяга. Поне ще събереш пари вместо тук да те тормозят за смешни пари.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: 5ad61bea6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Говориш така сякаш Франция не е само 2 часа със самолет. За 2 часа и ги обратно при приятелите ако там не намериш такива.

 
  ...
преди: 2 месеца, 27 дни
hash: 8e1a67d652
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Човек, явно не го осъзнаваш, но ти си ударил/а шестица от тотото. Остави какво ще ти кажат разни псевдопатриоти как цял живот трябва да бачкаш за мутри безплатно, щото видиш ли, иначе си предател. Трябва да си пълен балък да не приемеш тази оферта. Знаеш ли колко хора мечтаят за подобна възможност? 1 на милион я имат. Веднъж откажеш ли, повече никога няма да имаш такъв шанс. Ако пък приемеш, дори да не ти хареса, в София винаги можеш да се върнеш да мизерстваш, ако толкова те кефи да мизерстваш. Но дори и да се върнеш в София, пак ще имаш по-добри възможности с международен опит и добър френски и английски. Съвсем други възможности ще ти се отворят. Толкова без приятели няма да умреш 2-3 години и без това всеки си гледа интереса, не си прави илюзии.

Сега още не си минал/а през това да се мотаеш цял живот за онзи, дето духа за без пари. Разбираемо е, щом тепърва почваш кариерното си развитие, но повярвай ми, ще дойде време, ще ти дотегне вечно да се бориш с вятърни мелници и все да не получаваш заслуженото. Утре ще искаш семейство, жилище, нормален живот, но в България това е много много трудно да се постигне. Като ти дойде акъла, ще си биеш главата, вервай ми. И приятелите няма да ти помогнат и да извадят 5 лв, нали? Пак ти ще се оправяш с живота.

Повечето хора биха убили за подобна възможност, а ти се чудиш.

 
  ...
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: 720beaa9db
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Трудно е да се каже, защото е строго иднивидуално. От една страна, имаш много хубава възможност. Готова работа, в офис, която ще плаща добре, даже много по-добре от подобна в Бъглария, като настаняването и жилището, поне в началото, предполагам, че ще е при баща ти. Ако не ти хареса, можеш да си изкараш няколко месеца там, да кандидатстваш обратно в България и да се върнеш, с някой лев повече.

От друга страна, не знам колко са значими приятелите ти и дали вяравш, че ще запазиш тези връзки, ако си в чужбина. Ако вярваш, че ще няма да ти е прекалено мъчно пробвай. Аз лично, имам малък трик, но си признавам, че не е за всеки:
- Купувах билети от нискотарифните компании, понякога за 10 месеца напред, а така има възможността, да пътувема евтино и често до България, за кратки периоди от време. Защото можех да съм при родителите си или при вуйчо си, имах си някакви дрехи, четка за зъби и прочие, така че си спестявах часове по летищата, защото често минавах само с едно портомеоне, телефона и лаптопа. Даже и зарядни не взимах. Ако това е вариант за теб, повярвай ми, може да се случи, да виждаш някои от приятелите си по-често, отколкто те виздат свои познати, живвеещи в същия български град. И се свиква и с полетите.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: 6139961f3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Пич, какво се чудиш изобщо, ти си получил златна възможност. Изчезвай от тая помия, докато можеш, изобщо не го мисли

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: e54a2afb3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Бих заминала веднага!!!

 
  ...
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: 7521e88dbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Щях да си остана тук.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: 9368a5ebc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Изобщо какво се замисляш? Докато мислиш, ще изпускаш подобни възможности... а и ще видиш как работи една друга система... със сигурност отначало ще минеш през въвеждащо обучение... действай и недей да губиш ценно време! Сигурен съм, че след 2 години- няма да искаш и да се връщаш в България...

 
  ...
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: c34b1f9bb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Върви. Ако не ти харесва, винаги може да се върнеш. Но ако не отидеш, ще пропуснеш възможността да разбереш.

 
  ...
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: b165a86c0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Заминавай без да се замисляш. България е потъващ кораб/ в демографска криза. Винаги можеш да се върнеш ако не ти харесва, но ако не заминеш ще те гложди отвътре цял живот.

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: d9a15ca3b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Щях вече да съм пристигнала във Франция и да не пиша глупави теми. П. с. И аз съм в чужбина.
Ж25

 
  ...
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: af66cc6eb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Абе ти не си кандидатствала още, та вече работа започна. Освен това отиди, поработи. Освен нова това са глупости в стил баба ми, все от някъде трябва да започна. С 2 езика и образование не започваш на ниво заплащане чистачка, защото е илюзия колко е велико да работиш в банка. Ти в България работа търси ли, има посреднически фирми, като Адеко работят само с големи фирми и заплата ще ти по 2 или 3 от сегашната. За пореден път се убеждавам, че сухото зубрене и знания, без други умения е нищо. И не на последно място, баща ми, познати, с този манталитет, затова си така нереализирана, нищо, че имаш знания очевидно.

 
  ...
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: f4f055c67c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Махай се веднага от тая кочина! Какво изобщо го мислиш?

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: 2686c1ac33
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   "но тъй като французите са шовинисти, едва ли ще те пуснат да движиш бизнес" - Да. Франсоа ще дойде, ще заостри мустак, и ще почне да те меринс винени бутилки... В коя година жувееш?

 
  ...
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: aeb8db55f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Веднага почвай процедурата по легализации и преводи. Верно, че френковете са малко високомерни, но не всички, обикновените хорна са нормални. Работил съм в тяхната армия, а там се срещат и най-читавите, и от най-големите боклуци. Ако държиш в България да работиш, работа в банка мога и аз да ти намеря, не на гише, но за не повече от 2000 лв. заплата. На толкова оценяват балгарските банки служителите си. Там ще започнеш двероятно на около 4000 еврака.
Дето се вика и три месеца да поработиш, ще спестиш едни поне 5-6000 лв. чисти. Емо.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 26 дни
hash: ea3acf53cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Трябва да си идиот да не се възползваш от подобна възможност и да гониш Михаля цял живот с 1000 евро заплата.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 25 дни
hash: 8a20609ba3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   България няма да избяга.
Истинските приятели са приятели и през километрите.
ВИНАГИ можеш да се върнеш

И един ден ще съжаляваш, че не си опитал. Не защото е чужбина и там реките са от злато. Ще съжаляваш, че не си се осмелил да излезеш от зоната си на комфорт.

Скачай, мамка му!

 
  ...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 01817c7e5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   От Френската гимназия повечето ми съученици се върнаха, като не успяха да свикнат със студените по манталитет франсета. Аз нямаше да приема.

 
  ...
преди: 2 месеца, 20 дни
hash: 982b0aa3db
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Ще имаш много по-големи шансове за реализация, стабилност, пестене, отколкото тук.
Ако е семейството ти е там, нямаш жена и дете, което да те задържа, там би могъл да си позволиш по-висок стандарт, защото ще ти се налага да се доказваш многократно и повече от всеки друг.

Ако останеш тук, най-вероятно пак ще срещаш високомерни гадове, които ще очакват да им ближеш чехлите за трохи и все по-вероятно ще се чудиш какво ли щеше да бъде - ако беше пробвал.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: 72d117fd44
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Абе хора вие излизали ли сте от България? Я идете в Париж то французин няма, пълно с всякакви, вие говорите какви били французите, дето ги няма подобно на футболният им национален отбор.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 2 дни
hash: fe71f91238
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Данай смело! Сега ти е моментът да пътуваш, да правиш нови теща, да създаваш нови приятелства (старите ти приятели, ако са ти истински такива, няма да те забравят)... ако имам такава възможност, хващам първия полет за Франция.
Ще видиш колко по-различен и интересен ще стане животът ти. Пък, ако не е твоето, винаги можеш да се върнеш.
Не изпускай тази възможност, ще съжаляваш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker