Какъв избор да направя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Какъв избор да направя?
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 2329 пъти
Здравейте читатели! Пиша тук поради нещо, което ме мъчи много и
не търпя, но в следващия ред ще разберете за какво говоря. Значи аз съм тук от 1 година, но ми липсват нещата, който в България имаме, а тук в ''чуждата'' страна не се чувствам никак добре. Когато чета, уча , говоря с другите нямам никакво желание, защото се чувствам чужд човек, които си обича България. Знам нямаме много работа, развитие, но поне знаем, че сме си приятели, че четем на нашия език. Какво видях тук в Италия? Няма дворове, пейки, физкултурен салон и никакво отношение. Чудя се да се върна ли в България или да си остана тук въпреки, че не сме толкова развити, колкото другите по големина, работа, но това са неща, които ги има навсякъде. Знам за лошото отношение българи, но това се намира във всяка държава. Ако кажа на баща ми не знам как ще реагира, а знам, че отворя ли дума за връщане може да чуя ''върви си в България, но нищо няма да постигнеш, заради оценките си ''. Завърших тук със около 4, защото не знаех точно езика, но какво да се прави... Българи преди да отидете на някъде мислете дали ще бъдете щастливи, доволни от всичко или всички, защото това, което се чува може да е много различно, когато се отиде на място. Поздрави и ви благодаря!
Моля да одобрите темата, защото имам тежко време и нужда от съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 2607f83b64
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Италия има много по-положителни неща отколкото българия. Италианците са много добри и възпитани хора, българите... Това не е вярно, че в Италия няма дворове, градинки и т.н. Колко пъти съм разглеждал Италия на Google Maps... Италия е много красива страна и хората са много добри и нямат нищо общо с нас. Защо отиде там, след като не ти харесва? След като искаш, се върни тук, там като не ти харесва.

Eiffel 65

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f54074d492
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   По-добре си остани, където си и не се връщай, тук в България не можеш да си намериш работа, ако нямаш връзки, дори да имаш 6. 00, просто няма развитие, колкото ти да ти е мъчно, не се връщай, може да си взимаш отпуска да идваш да си видиш с приятели, роднини, но за постоянно недей, освен ако не развиеш някакъв бизнес, но без подкрепа е трудно. Намери приятелка, може й да срещнеш и българка там. И все пак ти си решаваш, никой не може какво да правиш!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: a738687900
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Разбирам те напълно. И аз живях в чужбина една година и няма да лъжа, никога не съм се радвала толкова много на буркан с лютеница или на някакви подобни тривиални неща, които в България не забелязваме, но там, те са връзката с дома, с приятелите, със семейството... в моя случай беше даже още по-тежко защото бях сама без семейството си, заминах да уча. И можеш да остана, обаче избрах да се върна! Да, вярно тук е трудно и работа трудно се намира и заплатите са ниски и има един милион проблеми, обаче поне за себе си разбрах, че няма по-хубаво място от вкъщи! Обичам да пътувам, понякога съм далеко по цял месец, обаче винаги се връщам, защото това си е моят дом. Тук са хората, които обичам, приятелите, с които се разбираме с половин дума... изобщо цялата ми същност е тук и без всичко това, просто не съм аз! За това, ако чувстваш същото и си сигурна, че ще си по-щастлива тук, върни се! В крайна сметка парите не могат да купят щастие. Да, там със сигурност ще си по-добре материално, обаче емоционално, едва ли. Има хора, които се вписват лесно, доста познати имам, които дори и не мислят да се връщат, въпреки, че и там не им е лесно, но то явно си е до човека. Някои се приспособяват и дори им харесва в чужбина, други-не. Така, че ако се чувстваш толкова зле, след като вече си си завършила образованието, а и си понаучила езика, върни се. Когато човек знае добре западен език винаги има шансове да си намери работа.
Животът е твърде кратък за да го прекараме в копнеж, за това помисли си и действай!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: ea34b2ad14
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съгласен съм с коментар номер 3 - парите не могат да ти купят щастие, даже ако са в по-големи количества ДОКАЗАНО носят нещастие. Щом ти е толкова зле в Италия няма какво да го мислиш - отиди там, където смяташ, че ще се чувстваш на мястото си, и ако това място се казва България изобщо не се замисляй.
Ама това, че нямало работа, че нямало развитие, че нямало пари, че нямало живот, че нямало бъдеще - ами, бъди сигурен, че е кой както си го направи. Аз живея в чужбина, и живот и здраве до края на годината ще се прибера в България и напълно те разбирам как се чувстваш. Като гледам приятелите си, които навремето вместо да емигират като мен си останаха в Родината - абе, някак си не видях нито 1, който да няма работа, да не му е добре платена работата, да няма бъдеще, да няма живот, да няма пари, да няма развитие и т. н., а не е като да говоря за едва 5-6 човека, които да могат да минат за някакво съвпадение, случайност или пък изключение. ;)
В крайна сметка в твоя случай дори не говорим и за някоя кой знае колко напреднала страна, а за доста бедната Италия (бедна, в сравнение с Германия, Англия, САЩ, че дори и Холандия, или пък скандинавските страни), така че дори и парите, които ще изкарваш там е доста спорно колко биха могли да бъдат мотивиращи за теб да стоиш там и да търпиш това положение, в което си, и което очевидно те измъчва.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 3cb340d876
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Номер 1 не говоря изобщо дали има пейки, а за училищните. Не съм тук, защото искам, но баща ми искаше да съм тук. Не съм казвал, че италианците са невъзпитани или глупави, но съдейки по някой който видях имам лично мнение (всеки има). Благодаря на тези, които коментираха. Ще говоря с баща ми, че искам да се върна в България, която за мен е най-красивото, прекрасно нещо на земята.

 
  ...


...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: faf7fb901c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Италианците са с най-близък манталитет до нас в сравнение с другите зап.европейски страни.А страната е много красива.
Но ти като не знаеш езика ти е трудно да общуваш с другите и това те депресира.Освен това ти е мъчно за приятелите ,които си оставил и всичко което си имал и бил в БГ.Всяко начало е трудно...Ще свикнеш ,но ще минат години.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 2dfb16f1a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 6, Италия е южноевропейска страна

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 0580b539a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Май всички имаме нужда да емигрираме за малко, за да осъзнаем колко ни е скъпа България. Аз съм от една година в Испания, другата страна която се води за пълна с дружелюбни и близки до нашия манталитет хора, но истината е, че е само една прекрасна дестинация за пътуване. И аз искам да се прибирам в България, въпреки всичките и проблеми, камъкът тежи на мястото си. Наистина има хора, които се приспособяват, но има и такива който дори и да имат много контакти и приятели в чуждата страна, пак не успяват да забравят за това чувство на у дома в България. Ако ти също си от вторите сам решаваш дали да живееш наполовин живот, с единствен мотив печеленето на добри пари или да се вънеш и да бъдеш щастлив с малките неща.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 3281313c4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   И аз съм на мнението на Но. 8. Даже току що написах моята история или поне как се чувствам в момента. И аз мисля, че когато загубиш нещо разбираш колко ти трябва. Ако не ти липсва, значи не ти трябва. Ако ти липсва значи ти трябва. :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker