Нямам амбиция и мотивация за учене.. какво да правя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Нямам амбиция и мотивация за учене.. какво да правя?
преди: 8 години, 24 дни, прочетена 2542 пъти
Здравейте. Студент съм 1 курс специалност Телекомуникации. Завършил съм електротехникум, като там нямах никакъв интерес в това което учех. Сега в университета пак горе-долу уча това (електротехника + физика + математика). Не съм добър в нито една от тези дисциплини. Нямам никакво желание за учене. Единственото нещо, което ми е малко по-интересно в университета е програмирането. Бих искал да се занимавам с нещо свързано с компютри. (Тук отварям една скоба, за да добавя, че съм пристрастен геймър, не съм никак социален, трудно ми е да общувам с хората, нямам приятели). Скоро ми предстоят изпити, които не виждам как ще издържа, защото никак не съм подготвен. От известно време ми се върти мисълта в главата да се откажа от следването си, защото имам чувството, че това отново ще са пропилени години (както в техникума). Но какво да правя като се откажа, дали ще мога да си намеря някаква подходяща работа за мен, която да не изисква много контакти с хора? ! Доста съм депресиран и съм изпаднал в състояние на апатия от доста време. Не ме бива в нищо. Аутсайдер съм. Имам социална фобия. Винаги гледам как да се изолирам от външния свят, защото знам че там не съм добре приет и винаги ще се проваля, каквото и да направя. Та, не мога да намеря нищо, което да ме мотивира да уча, а и не виждам смисъл. А пък и страшно много ме мързи. Не се разбирам много добре с родителите си и съм доста притеснителен. Знам, че съм тежък случай, но какво мога да направя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 21 дни
hash: 7c2d4e8181
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Без контакти ще ти е трудно, да не кажа невъзможно! Сега повечето работодатели проучват бъдещите си служители чрез фейсбук и ако нямаш такъв... лошо... все едно не съществуваш за тях, а и това за тях говори лошо. Намери си контакти за чужбина и бягай там!

 
  ...
преди: 8 години, 21 дни
hash: d6b3d28cb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   здравей,
мисля, че преувеличаваш като казваш, че си аутсайдер. Ако положиш усилие, може да излезеш от черупката си и ще разбереш, че всеки гледа себе си и никой нормален не ти мисли злото (всъщност нищо не ти мисли защото си един от многото).

Знам какво е да учиш нещо което не ти харесва (аз уча почти същото, завършиш съм същото като теб).
Трябва да ти кажа две неща:
1. много фирми изискваш висше образование (доста често няма значение какво е то), затова е добре да го имаш
2. Ти си първи курс и все още можеш да се прехвърлиш в друга специалност. Не се отказвай толкова лесно. Аз уча нещо което не ми е интересно и вече съм 3-ти курс - мислиш ли че ми е лесно? Но като знам какъв е другия вариант - да не правя нищо или да работя хамалска работа - по-добре да уча и през това време мога да намеря правилния път в живота си.

Отписвай като вариант да се отказваш! Най-много което може да направиш е да смениш специалността. Може да учиш програмиране в софтуерния университет - присъствено (ако си задочна форма на обучение в момента) или онлайн. Университета ще го избуташ лека-полека, а ще наблягаш повече на програмирането.

успех ти желая!

 
  ...
преди: 8 години, 21 дни
hash: ba5b8b166f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ами бих казал че съм апсолютно по същия начин като теб само че съм по малък. Лошото е че дори и да не си минрш изпита все пак няма да общуваш добре с хората. Почти никога не излизам сам. А ако излизам, само с познати. Не мога да превървя през един площад пълен с хора, но дори и хората да ги няма аз все пак мисля че някой ме гледа и ми се смее, дали ще е за походка, дали ще е за нещо друго... Но пък когато съм с приятели аз съм доста по див и забавен. Правя клипове и ги качвам в интернет, забавлявам се с хората които играя видео игрри, но това е само пред компютъра. Не бих казал че съм ти помогнал но поне да ти разкажа за мен, човек който прилича на теб.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 21 дни
hash: bf36a8bbd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Еми с такъв начин на мислене нищо няма да постигнеш. Първо промени начина си на мислене, гледай положително на нещата и вярвай в себе си и това което можеш. Със сигурност има нещо, в което си много добър и ти идва с лекота. Започни от него и гледай по-ведро.

Щом ти харесва програмирането, погледни Telerik, Hackbulgaria или Softuni. Има много материали по темата, стига да имаш желание да четеш. Готиното е, че можеш да пробвай сам и да видиш дали е за теб.

 
  ...
преди: 8 години, 21 дни
hash: ecaff9ee5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Депресията и липсата на мотивация са провокирани от пристрастеността ти. Излез навън, живей и бъди щастлив! :)
Ж 28

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker