Абитуриентски бал - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Абитуриентски бал
преди: 8 години, 17 дни, прочетена 4366 пъти
Здравейте,
След няколко дни е абитуриентския ми бал, а аз изобщо не искам да идва. За мен това е губене на време и на пари.. Не се имам много с класа си. Само с един двама човека.
Докато всички останали се забавляват, аз ще скучая цяла вечер. Абсолютното всички момичета ще слязат с кавалери от скъпите си коли. А аз дори нямам такъв. И като знам какви са разбиранията на хората, в техните очи ще съм някаква задръстенячка. И наистина нямам търпение да мине тази кошмарна нощ. Ако можех нямаше да отида, но не искам да разочаровам родителите си. Не знам аз ли не съм нормална, или другите които нямат търпение да хвърлят луди пари за една единствена вечер. Чувствам се толкова различна, представите ми за забавление са съвсем различни от тези на другите ми връстници и нямам с кого са споделя тези мои мисли, защото едва ли ще ме разберат, дори майка ми ме съди за това, за нея е важно какво ще кажат хората, отколкото мнението и чувствата на дъщеря и, хората нямали търпение да отидат на бал, а аз все съм се дърпала.. затова реших да пиша тук и се надявам все някой да ме разбере..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 16 дни
hash: 103d880990
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, е има един човек който те разбира напълно и това съм аз, момиче на 17 години. За бала, харченето на излишни пари, скъпите рокли и неразделната от това чалга са част от бала и за жалост почти няма как да се промени защото масата иска това.
Сега относно притеснението, ще ти кажа набързо една моя ситуация, смятам че ти ще си извадиш правилният извод. 11 клас съм и не съм много общителна, интересите ми не съвпадат с тези на другите, и също като теб съм близка с 2-3ма от класа ми.
Но веднъж след като в десети клас, класът ми се беше събирал, да празнува няколко пъти, аз все не ходех. Тази година за пръв път по стечение на обстоятелствата отидох на кафе с част от тях. И знаеш ли въпреки че не бях ходила преди с тях, те ме приеха, говореха с мен и бях част от нещо. Оказа се че хората не са толкова страшни за каквито ги мислех.
Сега ти казвам и пожелавам да си прекараш страхотен бал, да се забавляваш и да бъдеш себе си. За проблема със сближаването просто да не ти пука особенно как ще го приемат, дали ще стане разговор или не. Говори с учителите, танцувай, абе забавлявай се по твоят начин.
Колкото за колите и кавалерство, ще кажа че е пълна глупост. Кефи се че си различна, радвай се на това че си различна от натруфените и нагласени кифли с измислени женчувци. Прави каквото и както ти хареса, прави го така че на теб да ти е яко, а ако се притесняваш от излагане пак да не ти пука особенно, половината ще са пияни и няма да помнят почти нищо, а за останалите все тая.
Желая ти да си прекараш един страхотен бал, защото той е веднъж в живота, и завършването на средното ти 12годишно обучение също. Празнувай новият етап от живота си, който идва след бала.
Успех.

 
  ...
преди: 8 години, 16 дни
hash: f9de35c5a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Разбирам те и знам за какво говориш.

Аз съм мъж и също не исках да празнувам бала си точно поради същите причини. Не харесвах никой от класа си и балната вечер не ми беше забавна и приятна. Освен това не исках да празнувам бала си също поради това че са куп пари за една вечер.

Както й да е.. щом имаш поне 1-2 човека с които се разбираш, стойте заедно и опитай да се забавляваш. Отпразнувай че това е края на средното ти образование и ще можеш да се съсредоточиш върху поставените си цели.

Ако ще, сложи си една лицемерна усмивка и отпразнувай това че няма да ги виждаш повече!

Весело изкарване на бала!

 
  ...
преди: 8 години, 16 дни
hash: d179b014e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Защото повечето НИКОГА, няма да имат подобна вечер през живота си. Затова е всичко. 95% едва ще свързват двата края, а мама и тате, си мислят, че като им сложат костюм или рокля, платят огромни суми за "маркови" алкохоли, готографи и прочие, ще им направят живота специален.
Жалкото е, че баловете са някаква пълна отврат. И майка ми иксаше да отида. Буквално ме заплашваха. И ето какво се случи.
Сулю и Пулю, пристигнаха с коли, струващи три пъти повече от къщите им. Имаха някакви жалки подобия на костюми, рокли, изглеждащи ужасно. Разходиха се около училището. След това се отиде на великолепния ресторант, с натрюфения си интериор. Храната бе кръчмарска, музиката също, имаше програма, която НИКОЙ не искаш да слуша, дори помолихме организатора да млъкне и да ни остави да се забавляваме. След около 20 минути повечето бяха пияни и надрусани (бепе много популярно, да се правят черти на масата, като големите хора). Костюмите бяха оляти, момичетата с токчета се събуха, защото подобни обувки им бяха чужди, до 3 часа имаше 12 оповръщани, припаднали и по-зле. Една си поаказа гърдите, сякаш не и ги бяхме виждали, поне аз и няколко други.
В 3 се прибрах и после слушах, как няколко са свършели в болница. Съжалявам, че моято дама мина през този фарс. Аз имах костюм, но трябваше да се вземе нов. Тъй като майка ми изпадаше в истерия, баща ми я остави да подбере най-гейския костюм, с най-смешната риза. Освен тове беше лъскав. А цената му бе колкот на първата ми кола. И така, 8 ужасни часа и 6000 лева по-късно, разбрах, че майка ми никога няма да вземе едно решение, свързано със сватбата ми. Просто се подаде на "традицията". След три дни ми се извини. Още ми е лошо от спомените. На 5те години от завършването, нямаше и след от цялата суета в съучениците ми. Повечето не можеха да изкарат толкова пари и за година. И защо бе всичко? За тези пари щяха да изкарат една спокойна година в университета. Бил съм на какви ли не събития, едновременно изящни, бляскави и все пак безкрайно по-скромни и стилни от пародията, наречена абитуриентски бал.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 16 дни
hash: 45b108cc39
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   " Не се имам много с класа си. Само с един двама човека. " - един, двама човека са достатъчни за забавления. Онези момичета които са с гаджетата си на бала, с десет човека ли ще се забавляват? Отиди, опитай и ако ти е скучно се измъкваш по някое време, защо трябва насила да стоиш. Поне не вкарвай родителите си в ненужни разходи. Наистина баловете станаха много кичозни и чалгаджийски, далеч от истинското понятие за бал. По добре да ги прекръстят в, чалготеки или карнавали, и без това поведението е като на панаир. Пиене и крещене, нищо човешко.

 
  ...
преди: 8 години, 16 дни
hash: c6619df337
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Аз не ходих! С парите които нашите отделиха направих купон на вилата с истинските си приятели, а не с лицемерите от моя клас и непознатите роднини до десето коляно! С останалото ходих на концерт и на море, татуирах се и си купих маратонки. Като цяло мисля, че да пръсна всички тези пари, за да впечатля хора които не харесвам е безумие. До тогава все ходех с тях и на екскурзии и кафета, купони... реших, че е време да си тръгна по своя път и не съжалявам, че нямах бал.

 
  ...


...
преди: 8 години, 16 дни
hash: 94427ba09d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   И за мен тази нощ ще бъде кошмарна. Надявам се да мине по-бързо.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 16 дни
hash: 569595108c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И за мен е безмислена вечер... Едно безумие да покажем пари, които нямаме ;)
Една съученичка не дойде, а се направи ваканция вместо това.
Аз отидох, но честно казано... нищо особено не беше. Поне мина бързо :)
Щом вашите настояват, избери си рокля, която ще можеш да носиш и после и се опитай да се забавляваш въпреки всичко :)
Пък ти за твоето дете един ден ще знаеш, че е неприятно налагането на мнение и ще му дадеш свобода :)

 
  ...
преди: 8 години, 16 дни
hash: eeb2ec07a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Ти си малката възрастна. Така наричам аз този тип хора. Нямаш търпение да се запознаеш с битката на живота, мечтаеш за прекрасно бъдеще с лични усилия, искаш да твориш всичко сама, не обичаш да харчиш пари, обичаш да работиш, обичаш да си сред хора, които наистина те разбират и уважават уменията ти, ти си недостатъчно голяма, но притежаваш над нужния капацитет, за да реализираш всичко това. Ти си различна. Имаш изграден Аз-образ и не се нуждаеш от идеален такъв. Ти имаш собствен профил с лично съвършени функции и конфигурации. Ти си субект на своя микрокосмос и си елементарна единица в перспективите на други субекти, възприемани като обекти поради психически раздразнителности. Ти истински живееш! Ти виждаш живота през призмата на обективността! Такъв тип човеци успяват най-добре в живота. В по-напредналите стадии на живота си, ще имаш тактична стратегия, която ще практикуваш за своето семейство и поколение. Ти ще си истинска силна жена! Твоите деца ще са щастливи. Твоите деца ще научат кое е добро и кое зло. Твоите деца ще живеят свободни. Твоите деца ще уважават своите приятели. И всичко това се вкорени до сегашният ти статус. До това, че си неуважавана от няколко твои ненужни съученици, които след седмица-две ще са непознати обекти за тебе. Но жизненият урок ще си остане, ще си това, което е трябвало да бъдеш и трябва да си благодарна на това, че си имала възможността да учиш из между такива неосъзнати индивиди. Имай доверие в себе си и прави това, което ти се иска и налагат твоите родители. Ако останеш в дилема: родителско мнение & лично мнение. Избери родителското. Ще разбереш защо. Успех! :)

Малкият психолог.

 
  ...
преди: 8 години, 15 дни
hash: 30b32804dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Мило момиче, ти да не мислиш, че аз ходих на моя бал? Мисля, че съм с 1 година по-голям от теб и аз не се имах с класа си а само с определени хора. Нито пък ходих със скъпа кола а бях с нашите на ресторант и не дадох 300 лева капаро за ресторант. Аз не пия и не пуша и ми беше супер и никак не съжалявах.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 15 дни
hash: c0ab964523
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Отиди с кеф на бала повесели се и да не ти пука, бала е край на ученето и това с кавалерите си е чиста първенющина и простотия, предполагам си от малко населено място, облечи се, да се покефят вашите и не приемай, като кошмарна вечер. Тези балове са отражение на народопсихологията ни, да избием комплекси с абсурдни тоалети, да вземем на заем, за да се представим уж колко сме готини, трагедия, но това няма да се промени за жалост.

 
  ...

...
преди: 8 години, 15 дни
hash: 9f0fa8eea2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Много благодаря на всички ви, че изразихте мнение. Наистина ме накарахте да се почувствам по-добре.

 
  ...
преди: 8 години, 15 дни
hash: 07bb934c8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Все едно аз съм го писала това. В други ден ми е бала, а аз искам да идва и да се свършва вече. Първо не исках да ходя, защото това за мен са пари на вятъра и не искам да натоварвам нашите и с това- рокля, обувки, чанти, гримове и т. н и всяко нещо колкото и да е малко струва пари. Исках с тези пари да отида на екскурзия, да видя свят или пък да си ги отделя за университет, но не и за това. И аз не се разбирам с класа, намират се пет човека, с които си говорим и сме близки, но дотам. Гадно ми е, че нашите дадоха толкова пари за бала, но не ме чуваха като им казвах, че няма смисъл да ходя и т. н. Като слушам как другите дават пари за безсмислени неща като- солариум, маникюри, екстейшъни и подобни за бала ми става лошо. Какви ли не глупости не чух от тях, как щели да канят 40 души, с каква кола ще са, как ще се напият и т. н И естествено всички са с кавалер, а аз не. Това не ми е кой знае какъв проблем, тъй като все ще се намери за какво да говорят против мен, един няма да ми хареса роклята, друг- прическата, трети- грима. Не ми е гадно заради това, а се ядосвам как другите си мислят, че все едно само един ден живеят и само един ден могат да направят така, че да се почувстват красиви.. Пет години съм ги гледала как изглеждат и за една вечер няма да ми променят мнението като се нагласят като за червения килим :Д наистина е безсмислено, но никой не се замисля. Убедена съм, че цяла вечер ще броя минутите и никакъв спомен няма да ми остане от бала, защото ще гледам само как да се прибера и да си отдъхна. Това ме натоварва сега повече и от матурите :Д спокойно, не си единствена, има и други като нас, но са малко, за съжаление. Хората просто не осъзнават някои неща, но не трябва да им натрапваме вижданията си, защото това си е тяхно мнение. За нас това е глупост, за тях ще е незабравимо преживяване и така. Но ти пожелавам да си прекараш добре и после да не го мислиш и да ти остане хубав спомен, колкото и сега да не ти се ходи. :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 15 дни
hash: 7c82389ac3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Моя бал е утре и аз също не гризкам много хора от класа ми, даже съм близък с около 7-8 човека само, от което има едно момиче което харесвам. Придържай се към хората с които си близък/ка и се забавлявай. Това ще е спомен за години все пак.
А за парите не се безпокой, и без това ще ги избиеш от подаръци и кво ли не. Айде живи и здрави!

 
  ...
преди: 8 години, 15 дни
hash: c27934476d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Просто отиди, след време ще съжалиш, ако си пропуснала. Както и с много други неща в живота, по-добре да опиташ. Родители и ученици си изграждат големи представи за тази вечер, а в последствие разбират, че погледнато отстрани е само една вечер за забава. Но тази вечер символично маркира преминаването в самостоятелен живот на възрастни. И както всеки край, хубаво е да се увенчае с нещо приятно.

Що се отнася до парите, всеки харчи колкото има. Младите хора са красиви, защото са млади. Няма нужда от много пари за дрехи и какво ли още не. Трудно е да прецениш всичко това сега, но щом искаш съвет, приеми този.

 
  ...
преди: 8 години, 15 дни
hash: 221c4b7fb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   О, боже писна ми да чета такива ГЛУПОСТИ като коментара на НОМЕР 3.
Авторке - бях в същото положение като твоето преди няколко години. Нямах се с класа си, изобщо. Пропуснах бала си с най-голямо удоволствие и няколко години по-късно се чудя на всичките тези изказвания от типа ''повече никога няма да имаш бал, ще съжаляваш'' - изобщо не съжалявам, нито пък се чувствам непълноценна, изпускайки селския бал.. До ден днешен като се видя със стария клас - се подминаваме. С някои се проздравяваме и то АКО АЗ ПОЗДРАВЯ. Изобщо не съжалявам, че пропуснах тази вечер, през която всички така наречени ''дами и господа'' са се разцепвали на яка мазна чалга и са хвърляли мазни гюбеци отгоре на масите и столовете като най-големите селяни. Имах възможността да погледам на запис няколко бални вечери и се чудя как е възможно хората така да се излагат, особено тъй притенциозните ''дами'', които ми приличаха по-скоро на диви, необуздани селянки.
Аз единствено организирах семейно събиране на цялото семейство и роднини в ресторант и си събрах пари от това, с които направих ремонт на стаята си.
Моят съвет към теб е - направи като мен. Ще се чувстваш неловко там, а и изообщо не е ГОЛЯМА загуба тоя смешен бал. След една годнина нщма да си спомняш, че е имало такъв ден, просто защото е загуба на време и най-вече пари на ВЯТЪРА. Ако ти се гледат тъпи физиономии и мазни гюбеци - отиди няколко пъти на дисотека и ще наваксаш ''бала'' :))). Постъпи както чувстваш! Щом не искаш - не ходи! И моите родители ме ''съдеха'', но като чуха, че още едно момче от моята гимназия НЯМА да ходи - спряха да ме съдят.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 15 дни
hash: 5190959a82
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Здравей, мило момиче,
Аз също не отидох на абитуриентския си бал... Разбирам как се чувстваш и това, което изпитваш е напъло нормално.
През живота си съм спазвал само един принцип: Избирай свободно и понеси последствията от изборите си.

Задължена си да да оказваш почит и уважение на родителите и учителите си и да ги слушаш за всичко, на тях дължиш всичките си успехи. Въпреки това изборът да отидеш или не на бала си е изцяло твой. Няма нищо обидно или неуважително в това ясно да заевиш своята позиция. Няма такова нещо като длъжен си да отидеш на абитуриентски бал.

Да, да, знам, че звучи много високопарно, но виж и обратната страна на въпроса. Да приемем, че отиването на бала е задължително, както е и задължително явяването на ДЗИ. Същевременно трябва да платиш куверт и да направиш приготовления. Излиза, че балът е нещо хем задължително, хем те кара да разходваш средства. Има дума за такива неща, кото са хем задължителни, хем платени и тя е "рекет". Ха! Няма такъв абсурд! Никой не може да те задължи.

От друга страна ако поне малко ти се ходи, не се колебай и отиди.

 
  ...
преди: 8 години, 14 дни
hash: f362ff1261
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Здравей аз сам момче на 20години, спомням си моя бал чувствах се точно както ти имах се с малко хора и не исках да варвя но наще ме накараха зареди тях си избрах един прос костюм бях сигорно най-грозния като изцяло не се забавлявах много но после ме хвана яд викам си защо пък сам бил толкова прост като гледам сега как си правят кефа да не са разбия с бях някав саднал сега вече не ми пука за хора тогава имаше кой да ми разваля настроението от моя клас сега ги няма за хора започнах да мисля различно зареди това ти давам съвет вари си направи кефа ако трябва с един човек напий се играй един като се сетиш ще си кажеш а добре направих все пак е само една вечер в живота ти направи си хубави спомени!

 
  ...
преди: 8 години, 14 дни
hash: b803a492f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Все едно аз съм го писала. Отидох, скучах, свърши и си тръгнах... не е голяма драма. Ще имаш и хубави вечери в живота!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 14 дни
hash: 9eb8d086c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

20.   Аз съм в 8-ми клас сега и знам, че има време дотогава, но и моето мнение е такова като твоето. Някак ми се струва безсмислено да си взимам някаква рокля за 1 ден, която повече няма да облека и ще ми седи в гардероба, както и това с кавалерите, разбирам те.
Мисля, че трябва да отидеш на бала, но си говори с тези 2-ма човека, които са ти най-близки и се забавлявай, все пак това е веднъж в живота. Облечи се по-обикновено и се отпусни, забавлявай се, както можеш. :)

 
  ...
преди: 8 години, 14 дни
hash: acec30c340
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Аз съм в 7 клас, момче. И аз не искам да отида, защото всички от класа псуват, обиждат, заяждат се. Имам само 3, които са добри. Иначе знам, че има време, ама не искам да ходя, заради цигарите и чалгата, които не понасям. По някакъв начин възможно ли е да не ходя на бал като стана 12 клас?

 
  ...

...
преди: 8 години, 14 дни
hash: d179b014e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   От 3 -
15 - възгледите ни са абсолютно еднакви. Просто моите родители си мислеха, че това е светско събите, което трябва да представи младите пред обществото, като също така им подари много приятни емоции. За съжаление нещата са извратени. Нямаше тизискани анци, нямаше приятна и спокойна атмосфера, нямаше го онзи усет, че ето виж, ставаме по-големи, помъдряваме, готови сме за живота. Имаше кючеци по сутиени, наркотици, няколко човека с венерически заболяванияи поне едно дете се роди 9 месеца след бала. Аз се надявах на поне подобие, на онези западни балове, които се опктваме да пресъздадем, но крайния резултат е просто плачевен.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 13 дни
hash: df332a40a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   На моя бал аз пях и танцувах, беше като в мюзикъл, всички ме аплодираха. Да, да, така става във филмите, за съжаление в живота е пълна скука. Реално беше доста скучно - висяхме цяла вече, някои се кълчеха по масите на тъпата Lucky U песен която тогава беше модерна, скука. Оня ден се присетих за бившите съученици и знаеш ли какво - онези години сякаш не са съществували, преживях ги, но осъзнах, че миналото всъщност никога не се връща и имаме само настоящето. Фактически миналото не съществува и дори и лошото отминава. Все пак иди, защото повече съжаляваме за нещата които НЕ сме направили. Ако ти е тъпо какво толкова, и това ще мине!

 
  ...
преди: 8 години, 13 дни
hash: 0d56d8fd14
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   Много, много ти съчувствам и толкова се радвам, че моят бал мина. И при мен беше същото, повечето ми съученици бяха се облекли толкова зле, че ме беше срам да ходя където и да е с тях, да не говорим за чалгите и всички останали простотии, така, че радвам се че беше преди няколко години! А иначе и аз не съм ходила с кавалер, нито пък съм пръскала парите на нашите за някаква безумно скъпа рокля. Имах късмет, че най-добрата ми приятелка ми беше и съученичка и си отидохме двете. И добре, че беше така, че иначе щях да умра от скука! И след това се прибрахме доста рано, някъде около 2 часа, защото в дискотеката стана съвсем ужас, а тя остана да спи у нас. Та какво да ти кажа, балът много си зависи от това дали си си разбирала със съучениците или не. Ако за 5 години не сте станали приятели и не сте открили, че имате общи интереси, балът си е просто пръскане на пари и нищо запомнящо се. Обаче пък познавам хора, които са си изкарали супер. Така, че много си зависи от съучениците ти.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 99e3ad93aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   На мен догодина ми предстои да бъда абитуриентка. Честно казано не се разбирам с нито един човек от класа си, защото имам различни възгледи и те не ме одобряват. А и са невероятни интриганти.
Въпреки, че нашите ме заплашват (едва ли не) да отида на бала си задължително, аз мисля да си запазя парите и да отида на приятна почивка. По-добре сама на някое приказно кътче, от колкото сред идиоти, клюкари и наквасени маймуни.
И да си знаете, че който ви каже "Отпразнувай го, защото това е веднъж в живота. " е неразумно мислещ, ЗАЩОТО не веднъж можеш да хванеш бутилката, да си купиш нов тоалет или пък да се нахраниш в скъп ресторант.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker