Молекулярна биология в Су- няколко въпроса. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Молекулярна биология в Су- няколко въпроса.
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 1877 пъти
Здравейте, другата седмица ще кандидатствам в СУ тази специалност, но имам няколко въпроса, на които не намерих точен отговор. Колко точно е таксата за семестър и за година? Когато се записвам трябва да внеса тази за първия семестър така ли? Ще кандидатствам са матурата, като оценката ми е 5, 95, ще мога ли да вляза с нея? Още два въпроса, които са извън специалността. Колко е таксата за класиране, и когато се записвам трябва ли да отида в съответния факултет? Благодаря!
Моля редакторите да публикуват историята, защото е важно!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: 0b446eef34
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Когато аз се записвах преди две години беше 375 за семестър, 750 за година, но сега май са я повишили, порови в сайта на су би трябвало да има таксите за всяка специалност. За клсиране май беше към 10 лева но не помня точно. Ще влезеш с матурата. Да трябва да идеш във факултета да се запишеш. Ии да като се записваш за семестъра плащаш. :)

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 31ab2c830b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря много за бързия отговор! Имам още един въпрос заслужава ли си да запиша Молекулярна биология, но задочно? Дали ще бъде много трудно за учене?

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 0b446eef34
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Няма молекулярна биология задочно.
Има биотехнологии, което е много близко.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 9835bbf7d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма молекулярна биология задочно, тази специалност е само редовно обучение, а таксата е 400 лева на семестър. Молекулярната се смята и за най-трудната специалност във факултета, така че едно едно обяснение на това, че не може да се изучава задочно. И да, не е никак лесно и редовно, какво ли би било, ако просъществува задочно.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 31ab2c830b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От автора: Днес ходих да кандидатствам. Първо по настояване на нашите ходих в Минно- геоложкия, защото вуйчо ми познавал един от преподавателите там. Когато му казах какво искам и къде той веднага отсече, да се запиша при него, в специалност биотехнологии. Общежитията били на 50 метра, имало стол, ако съм имал затруднения в някой предмет, той щял да ми издейства оценката, както и стипендия, хубава стая в общежитието и реализация след това. Не спираше да говори! При което аз естествено се стъписах. Каза, че ако съм отишъл в Софийския, който е в центъра няма къде да седя, квартирите са скъпи, а нашите действително не са богати и веднага искаха да си запиша при него в МГУ. След това отидох в СУ, където първо поддадох документи и тук мисля, че направих грешка. Писах най- отгоре Молекулярната биология, след това Агробиотехнологии и Биотехнологии, като на последно, мисля че 5-то място сложих Биология- задочно. След това отидох и в другия споменат по- горе и поддадох и там. Вътре нямаше жив човек, а жената, която приемаше документите, когато видя дипломата ми веднага изригна, че няма смисъл да следя класиране, с тази оценка от 5, 95 влизам веднага, направо да отивам на 10-ти, за да се записвам. Работата е там, че когато се прибрах вкъщи и прегледах учебния план на Биотехнология в МГУ изобщо не ми хареса! Учи се много математика, минералогия и още куп нещо свързани с мините, а преди това този преподавател ме убеждаваше, че там има само две специалности свързани с мината. Още видях куп непотребни предмети, като философии и физическа култура. Сега съм в ступор и не знам какво да правя. Ако изчакам второто класиране в СУ, дали ще мога да избера друга специалност в случая Биология- задочно, която съм сложил на последно 5-то място или ще се нареди, тази която е на второ- Агробиотехнологиите? Какво да правя? Нашите непрекъснато ще ме карат да ходя в МГУ, там всичко ми било подсигурено, а аз не знам нищо за този университет. Добър ли е? Другият вариант, ще бъде да се откажа и да опитам пак догодина, но не знам дали тогава ще мога да кандидатствам пак с матурата, от тази година или ще трябва да се явявам на изпити? Моля за съвет!

 
  ...


...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 9835bbf7d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   С тази оценка и с молекулярна на първо място, влизаш по първо желание и не участваш повече в класирането, демек ще влезеш в молекулярна при всички положения. Аз съм молекулярец, не мога да ти кажа как стоят нещата в МГУ, защото никога не ме е интересувало и не съм търсила. Никога не съм харесвала родителите да се налагат, особено когато става дума за твоето собствено развитие, защото това, което запишеш трябва да е твоето нещо, а не чуждо, трябва да имаш желание да го учиш, защото иначе ще ти е голяма мъка. Въпреки че, като ти чета коментара, в МГУ всичко ще ти е уредено, няма да ти е чак толкова тежко, стига да нямаш съвест, ама това е друга тема. Моят съвет - запиши това, което искаш, ако не ти допадне можеш да се преместиш. Ако тази година откажеш да запишеш, догодина може пак да кандидатстваш с оценката от матурата.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 31ab2c830b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря ти! Въпреки това няма да се откажа, вече съм се разбрал с нашите и те не са против това, защото знаят че е моя мечта и цяла година учих, за да изкарам такава оценка, сам вкъщи без частни уроци. Така че, няма да се отказвам от молекулярната биология. А относно МГУ, мен също никога не ме е интересувал, а това че гледат да си запълнят бройката е друг въпрос.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker