Не харесвам това което уча, имам нужда от съвети - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Не харесвам това което уча, имам нужда от съвети
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 2128 пъти
Да започна, студент съм, първокурсник във Варна. Тази година завърших средното си образование, дойдох във Варна с намерението да уча, да се развивам, кариера да направя и т. н. по специалността която уча. Още от първия ден изпитах носталгични чувства към близките и приятелите си (повечето ми приятели са в София). Депресирах се, започнах да мразя Варна и обмислям да прекъсна и да ходя в София, въобще не ми харесва това което уча в момента... като цяло дойдох тук защото родителите ме насочиха и ми втълпяваха, че с тази специалност ще се реализирам и ще успея.. т. н. Не проявявам абсолютно никакъв интерес в това което уча, не ми харесват хората в университета, неуредиците също... Обмислям да ходя в София да уча при приятелите си и така ще бъда и по близо до роднините си. Посъветвайте ме какви стъпки да предприема? Аз си мислех да остана за първия семестър и ако ми хареса да продължа, ако не... да се отказвам и да ходя в София или да работя в чужбина или пък да се опитам да уча там (английски ми е на ниво C1). Какво да правя? помогнете ми! (Моля модераторите да пуснат тази публикация защото съм в голяма безпътица и наистина имам нужда от съвети! Благодаря)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: aa538805f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Каква ти е специалността и какво теб те влече? Не смяташ ли, че по-скоро страдаш от носталгия, за приятелите си, не можеш да се адаптираш към новите условия? Все пак, до сега си живял в семейното гнездо и може би ти липсва?
Съветът ми като цяло е да завършиш бакалавърска степен, да бъдеш с професия и тогава да тръгваш за чужбина. Защото, ако сега ти е тъпо във Варна, и Лондон няма да те посрещне с отворени обятия.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 8e3184049b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От автора, Корабоводене. Да, семейството много ми липсва, но града въобще не ми харесва (преди да замина не смятах така). Просто не искам да прекъсвам връзките си с приятелите, които съм създал досега. Те са по София а аз тука надълеч от тях, никого си нямам тук. Нищо не ме задържа тук, дори и образованието. Какво да правя?

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 7673bdcb49
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   От начало винаги има такава носталгия и ти казвам, че ще свикнеш... НО ако наистина не харесваш тази специалност те съветвам да прекъснеш или да се прехвърлиш на друга, която да желаеш. Вярвай ми, това, което си на път да учиш сега най-вероятно ще работиш цял живот. Аз сега съм на 31 и се чудя какво да работя защото учих нещо, което ми е безразлично. Ако в твоя университет има нещо, което да харесваш ЗАПИШИ ГО! Сбъдни твоята мечта, а не тази на родителите си. Варна ще ти хареса, имай търпение. УСПЕХ

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 0184a0ce7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Учи това, което харесваш. Човек прекарва много време на рабптното си място. Важно е, защото професията е за цял живот. А иначе може да опиташ в чужбина, също и в София. В днешно време има много университети.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker