Имам нужда от съвет, моля помогнете! :) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Имам нужда от съвет, моля помогнете! :)
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1383 пъти
Здравейте! Не знам от къде да подхвана питането си и долу/горе имам на идея, че ще си кажете : "Пф, толкова е очевидно". Но все пак моля хора, които са наясно и са достатъчно компетентни да отговарят. :)
Така.. Момиче съм на 20 години. Специалността, която изучавам в момента, далеч не е тази, която се предполага да изучавам с желание и да ми носи някакво удовлетворение. Родителите ми си имат собствена фирма в областта на това, което изучавам в момента. Предполагам се досещате, че те ме подтикнаха да избера настоящата си специалност, по мое мнение с надеждата, да "наследя", респективно управлявам настоящата им фирма. Опитах се да им обясня неколкократно, че това не е за мен, но те все някак си успяваха да ме убедят, че ще имам сигурна работа, че ще вадя повече от достатъчно пари, за да живея добре, че винаги се търсят специалисти от тази област и прочие. И сега, 2 години по-късно, когато вече съм втори курс, не спирам да си мисля, колко безинтересно ми е това, което уча. Намалила съм ходенето си на лекции до минимум, защото всеки път в който отида, се депресирам и съжалявам за решението, което съм взела. Уча в друг град, различен от родния ми, така че това не е проблем за за родителите ми, тъй като те не осъзнават какво се случва. Опитах се на няколко пъти да им обясня как се чувствам и че това, което уча не ми харесва, но те тотално отказаха да ме слушат, разсърдиха ми се и т. н. Цялата работа е, че специалността, която желая да изучавам не е никак евтина и без помощта на родителите ми няма да се справя финансово, въпреки че работя и в момента. Става въпрос за графичен, индустриален или интериорен дизайн. И трите са ми много интересни, мога да рисувам (не само по мое мнение) доста прилично. Въпроса е, че за да кандидатствам по въпросните специалности ще трябва да посещавам и допълнителни уроци по рисуване, които отново струват пари. Та въпроса ми е, според вас, струва ли си да рискувам, да последвам мечтата си да изучавам една от посочените специалности или да заложа на сигурното и да продължа да изучавам това, което уча в момента. Добра съм и в него и в рисуването, затова не мога да взема решение. Ако можете да ми дадете и съвет как да говоря с родителите ми, така че да ме разберат и подкрепят. Хора, които са го изучавали, могат ли да ми дадат мнение, струва ли си, ще мога ли да си намеря работа по специалността и ще мога ли спокойно да издържам бъдещото си семейство? Много ви благодаря предварително и ако имате някакви съвети, мнения или въпроси ще се радвам да ги споделите с мен! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 50f8af799e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На твое място бих постъпила по следния начин. Завършвам първо специалността, която уча в момента, по две причини. Първата е, че вече съм инвестирала достатъчно усилия и средства в тази посока и няма смисъл да ги губя, тъй като излишно образование няма. Втората - и по-съществената е - че, дори да нямам намерение да се ангажирам с бизнеса на родителите си, който ще наследя, не е зле да разбирам от него, за да мога да наглеждам ръководството на фирмата и да контролирам процесите в нея. След като завърша специалността си и за година-две си стъпя на краката, ще се отдам на това, което наистина ме влече - било то графичен дизайн, интериорен дизайн и т. н. Но няма да пропилея наличното. И няма да оставя бизнеса на родителите си без надзор. "От много глава не боли", казват старите хора. Какъв ти е проблемът да завършиш две или дори три специалности?

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 2114493b29
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не слушай номер 1. Ако ще учиш друго прекъсвай веднага. Не си губи времето с нещо което мразиш. Прекъсни, продължи да работиш, започни и уроци (ще имаш време) и другата година влез това което искаш.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 050731fdfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Казваш на родителите си че желанието им да се налагат в живота ти те прави нещастна. Не искаш това което искат те и фактите няма да се променят колкото и да настояват. Ако не те подкрепят за желаната специалност можеш да отидеш на бригада в чужбина за да събереш нужната сума. Решения винаги има, въпроса е родителите ти да разберат че ти си възрастен човек със собствено мнение и желания. В противен случай ще живееш чужд живот вместо свой собствен.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 7e8c713d7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Подкрепям н. 1. Разумен съвет. Използвай и стъпи на питомното, там дохода ти е сигурен, докато гониш дивото, така да се каже.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker