Изпити - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Изпити
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 2962 пъти
Здравейте! Имам няколко въпроса, но просто ви моля да не ме нападате, разпитвала съм и други хора, но всеки ми казва различно и просто реших да се обърна и тук. Скъсаха ме на единият ми изпит, ще ме скъсат и на още един тъй като нямам точки от присъствие или текущ контрол, а и по изборната ми дисциплина не съм присъствала изобщо. На база на вашият опит мога ли да продължа в другия семестър с толкова много скъсани изпити, взех си само 1. Знам, че имам поправки, но някои ми казват, че с 2 поправки не стават нещата и просто да се откажа, а и изборната ми дисциплина е невзета един вид, което повече усложнявало нещата. Други са ми казвали, че е поправимо. От университета също всеки ми казва различно, а имам и преподавател, който отказа да ми даде тази информация. Та може ли някой тук да ми каже какво се случва. Да знам, сгрешила съм, за което съжалявам. Поправимо ли е, или да се откажа?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: aed821f876
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И по два изпита да те скъсат на текущата сесия би трябвало без проблем да преминеш в следващия семестър. Виж вече ако имаш две поправки в края на лятната сесия и не вземеш нито едната, тогава е много вероятно да не ти позволят да запишеш следващата година. Най-точно би следвало тази информация да ти предостави Учебен отдел. Те са запознати с това.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 0c0cd3e60f
гласове:
1 2 3 4 5
  (68 гласа)

3.   В кой университет учиш? Така като не казваш, как искаш да ти помогнем? Завърших семестриално и Държавния изпит си взех- в Шуменския университет беше това, сега уча за Магистър, също там! Обаче такива неща не съм чувал-и аз имах една Висша Математика-1 част и Програмиране-1 част, зимата на 2016 си взех Математиката с 3. 00, а зимата на вече изминалата 2017 си взех Програмирането също с 3. 00-иначе няма шанс да отида на Държавен изпит! 45 лева съм дал за протоколи за явяване на условни изпити-3 явявания по Висша Математика-не бях подготвен за изпита, като само веднъж асистентът ми върна Протокола, снимах задачите, после като се прибрах в Общежитието, ми изчезна телефона (чрез измама, след 6 месеца ми се обадиха от МВР-Шумен да отида да си го прибера-и до ден-днешен картата с памет не е ползвана-всичко в нея беше унищожено, но съм чувал, че има програми за възстановяване на файлове) 2 път се явих, но задачите бяха други, после дойде професора, започна да диктува въпросите, на мен казаха да си ходя и чак на 3 път си взех изпита-първо трябва да имаш верни задачи и после да те допуснат на Теория-обща оценка Среден 3. 00, ако издържиш и Теорията! И Програмирането не беше лесно, но и там успях-www. shu-bg. net е сайта на университета-контакти със Студентска канцелария, Учебен отдел, Университетска библиотека и други спомагателни звена са споменати там! Хората са много любезни! А регламентът за явяване на условен изпит е: отиваш в Касата на университета, плащаш 15 лева за условен изпит на касиерката, после тя ти дава касова бележка, с нея незабавно отиваш в Студентска канцелария, даваш я на една от госпожите там, казваш й по какво ще е изпита, датата на явяване, както и преподавателите и тя съставя Протокола за изпита, фиксира касовата бележка към него, пожелава ти успех и се разделяте! На съответната дата отиваш в залата, където ще е изпитът, гледай да си там поне 15 мин. по-рано, оставяш Протокола при преподавателя, също и Студентската си книжка, сядаш си и изпитът започва! И 3. 00 да изкараш, пак е добре, иначе ако не бях се напънал, нямаше да се дипломирам! Желая ти успех!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: c0e7b84edd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Зависи от политиката на университета. Трябва да попиташ конкретно колко изпита можеш да влачиш. Предполагам, че са около 2-3. Чувам митове, че в някои университети вече можеш да влачиш колкото си искаш изпити, правят го за да задържат студентите си. Така или иначе редовната сесия е към края си, после има поправителна, където насрочват дати за поправка на изпитите. Ако не си ги взела, да ги вземеш тогава. След което има ликвидационна сесия, която е нещо като последен шанс, доколкото знам, там се плаща за явяване. Но в тази ликвидационна сесия, ако не си взел 4 изпита, а имаш право да влачиш само два, трябва да вземеш два, за да продължиш следването в горен курс. Не ми се е налагало да разбирам повече за ликвидационната сесия, но имам спомен, че е в края на курса, септември месец, тоест ти можеш да продължиш втори семестър, но ако не си вземеш изпитите тогава, не се знае дали ще стигнеш втори курс.
Най-добре учи за текущите изпити, които са от редовната ти сесия и още имаш време до тях. Като вземеш и последния изпит, започни да учиш за първата поправка, после за втората и така. Ако имаш по-трудни изпити за взимане, учи от рано за тях, но не ги слагай на пиедестал, ако са последни, просто чети по малко всеки ден, без да влагаш особени усилия. Първи курс си, нормално е да ви късат и да ви тормозят, за да може да окапят тези, на които не им е до учене и завършване. Не се отказвай, изпити се влачат и се взимат, все още нямаш изграден метод за учене, а това не е училище да има текущи уроци и оценки, тук знанията ти се проверяват накрая и над целия материал. Следователно се учи по друг начин, просто не си разбрала още как ще ти е най-лесно. Имаш време да се поправиш, не е станало нещо фатално. Два пъти ме скъсаха, а пуснаха хора, които са преписали от мен, не е много хубаво оценяване. В първи семестър бях готова да направя облог, че хвърлят монета да определят кой минава и кой не.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker