Медицинска сестра - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120496)
 Любов и изневяра (29536)
 Секс и интимност (14293)
 Тинейджърски (21841)
 Семейство (6421)
 Здраве (9544)
 Спорт и красота (4684)
 На работното място (3125)
 Образование (7269)
 В чужбина (1640)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1729)
 Други (18349)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Медицинска сестра
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 1601 пъти
Здравейте! В момента съм в 12 клас и съм на кръстопът. Имах намерение да кандидатствам медицина в Пловдив, обаче се появиха неочаквани проблеми и изостанах с материала. Бях започнала да ходя и на частни уроци.. Въобще, изостанах много. Мисля, че нямам шанс, все пак до изпитите остават няколко месеца. Затова се насочих към специалността медицинска сестра. Обмислях варианта помощник-фармацевт, но някак не ми е на сърце. Започнах да чета материала по етика. Но просто не съм сигурна, раздвоена съм. Чувала съм доста негативни неща за тази специалност - лекарите се държали лошо със сестрите, заплащането било ниско, работата била свързана с оправяне на легла и преобличане на хора.. Знам, че лекарската професия определено е по-престижна, но сестрите заслужават по-добро отношение. Напоследък доста се чудя дали си струва да кандидатствам, а и не познавам човек, завършил това, който би могъл да ми даде съвет. Също така казват, че материалът и изпитите били също толкова сложни, колкото тези при медицината и просто не си струва. Не знам какво да правя, заслужава ли си? Категорична съм, че искам специалност в здравната сфера. Доста хора ме посъветваха да се насоча към фармацията, тъй като работата била по-чиста и по-спокойна. Но това някак не ме устройва, желанието ми е да работя с пациенти, да помагам на хората. Най-близкият вариант до медицината е медицинската сестра, затова клоня към специалността. Не знам, може би по-късно ще съжалявам за това решение, може би работата ще се окаже много по-различна от това, което очаквам.. Просто в главата ми е пълна каша. Не знам какво да правя. Дали да избера нещо сигурно като помощник-фармацевт, или да следвам мечтата си и да избера това, което искам най-много. Замисляла съм се да продължа с биологията и химията и да се пробвам за медицина.. Но не съм много сигурна.
Ако някой от вас е запознат, ще се радвам да чуя мнения и съвети. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: c21f64b46c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм мед.сестра , работата ми харесва , но като продавачка бих взимала същата заплата , някъде и повече . Не е лошо да имаш нещо допълнително като квалификация . Само ти можеш да решиш . Сестрите не сменят чаршафи , но и това се учи . Иначе добри пари дават в операционните . А за лекарите отношението си зависи от това какъв човек е лекарят . Аз бих те посъветвала да изкараш някакъв курс - фризьор , маникюр и така ...

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: c08ba78763
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Прави това, което ти е на сърце! Вижда се, че това е мечтата ти и го искаш много! затова опитай, само така ще разбереш наистина дали ще ти хареса и само така ще видиш дали притесненията ти ще се окажат истина. Да, клише е, но най-добре послушай себе си. Едни хора ще са на едно мнение за тази професия, други на друго, но за себе си ще разбереш най-добре, ако опиташ. Моята майка е медицинска сестра и също съм говорила по темата с нея и нейни колежки, които са ни близки семейни приятели. Има трудности, но коя професия няма. Примерно за заплащането - мама работи и на второ място на половин график (не съм сигурна дали точно така се води), за да изкарва повече парички, но тя харесва работата си. Каквото и да работиш, важното е да го правиш с желание и така ще е една идея по-хубаво :) А ето примерно за разлика от другите професии те имат 30 дена отпуск, не 20. И спокойно, няма да оправяш легла или да преобличаш хора, няма да си болногледачка! Лекарите се държат добре, защо да е обратното? ! Сестрите са им нужни, и без това са на изчезване :Д Така че всяко нещо има минуси и плюсове. Просто слушай себе си и сбъдвай мечтите си!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: ed26cf6171
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей миличка, аз завърших специалността Медицинска сестра преди 2 години, бих те посъветвала да следваш мечтата си за Медицината или да пробваш нещо друго. Аз бях абсолютно същата като теб, мечтаех за Медицината, но нямах финансовата възможност, приеха ме за мед сестра и мога да кажа, че това са най-грешните 4 години в живота ми, където си губих времето с учене за тази неблагодарна депресираща професия! Заплащането е нищожно, труда е много, за рисковете не ми се говори( може да се заразиш с нещо, лекар да си пак е възможно но поне там заплащането е супер, да не даде Господ и да се заразиш ще се излекувал със средства, но със сестринска заплата едва ли!! )
Сега може да кажеш, че в чужбина плащат добре, Да но е супер мизерна работата там ( имам опит в Германия ), къпиш стари хора, сменяш памперсите и се грижиш за хигиената им в гащите!! Храниш ги вдигаш ги от леглото, слагаш ги да спат пак- пълна ХАМАЛОГИЯ!!!
Не се замесвай докато в рано!!! Обучението в България е на много високо ниво, което дори в Европейските държави го няма( те учат да къпят да бършат лайна и да правят легла), ние в България учим абсолютно много важни манипулации, което е страхотно, ще имаш възможността да работиш в хубави клиники, болници дори където искаш в България, но за парите... не ми се говори- просто не си струва миличка, желанието ти да помагаш на хора в един момент се превръща в почти омраза, защото си натоварена с куп отговорности( особено в чужбина ) нямаш време, бързаш и ти е нервно и това желание да помагал и добрата усмивка в лицето изчезва, всичко става ежедневие, задължение и бързане и просто не ти пука за тях( съжалявам, че го казвам, но е така- поне при мен ). Професията е където и да си на работа има Шеф( старша или лекар най-вече) над главата и винаги те командва и винаги сестрите са виновни :) миличка професията не е младежка не се занимавай с болни хора, отивай да учиш нещо модерно и се наслаждавай на младите си години, обучението за сестра е много трудно, досадни лекции колоквиуми семинари само стрес и накрая десетки държавни и какво- мизерна заплата за много труд!
Ти си знаеш, но казах какво мисля:) Дано да съм била полезна, Успех и следвай МЕЧТИТЕ СИ ( поинтересувай се за студентски кредит за Медицина ), да не съжаляваш един ден:)!
П. с- ако имам правописни грешки, извините ме:)) доста е късно и ми се спи:))

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: a2cc2decb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря за отговорите! Значии, сериозно се разколебах. И аз си мисля, че ще съжалявам някой ден, но за медицина просто няма време за подготовка. Може би помощник-фармацевт? Лелее, не знам какво ще правя, а времето си минава. О.о

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 21f5de4409
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здравей аз уча за акушерка. Ние също учихме как се оправят легла и как се прави тоалет на тежко болен пациент, но на практика това се прави от санитарките, а не от нас така че не се притеснявай. Ние правим инжекции и даваме лекарства. Моят съвет е да си помислиш много добре какво Ти искаш и да слушаш само себе си и сърцето си. Аз също имах възможност да кандидатствам медицина, но последвах сърцето си и избрах да запиша акушерка. Да, номер 3 е права че това са много отговорни и натоварващи професии, но и най-благородните. Заплатите наистина трябва да са по-високи, но и това ще стане, а и може да работиш и на 2 3 места, защото има много работа и ще си много търсен кадър навсякъде. Не може всички да са лекари, а те без нас няма да могат да вършат работа си пълноценно. Затова не слушай никой и избери това което ти искаш. Пожелавам ти успех каквото и да решиш!

 
  ...


...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: ab2f455f29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей, какво стана, какво реши в крайна сметка?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker