КСК медицина без уроци? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

КСК медицина без уроци?
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1458 пъти
Здравейте. 11 клас съм и наскоро реших, че искам да следвам медицина след 12 клас. Проблемът е, че много късно го осъзнах и вече предполагам е късно да си намеря учителка, която да ми помогне в подготовката за приемните изпити. Още при кандидатстването за 8 клас ни накара да изберем профили. Моята паралелка в момента е профил биология и химия. Винаги ме е влечало нещо към тези две науки и съм знаела, че искам те да са част от бъдещата ми професия. Повечето мои съученици от класа също са се насочили към медицина, но вече са си намерили учителки или са започнали групови уроци по химия. Знам че на този етап е вече късно да си търся уроци. И всъщност въпросът ми е: има ли възможност да успея да се подготвя самостоятелно за приемните изпити по биология и химия за МУ Варна или МУ Пловдив или това е невъзможно и просто трябва вече началото на второ срок да се свържа с учителка. И ако все пак започна уроци дали няма да е твърде късно, защото на много места срещнах мнението, че подготовката за тези изпити трябва да започне още началото на 11 клас при частен учител. Разбирам задачите по химия и самата теория зад тях, а за биологията ми трябва малко повече постоянство, но не мога да кажа, че изпитвам затруднения с разбирането на материала. Притеснява ме факта, че всички започнаха уроци, което може би значи, че без тях нямам шанс за място в избраните от мен университети. Ще съм благодарна на всеки, който сподели мнение или опит.
Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: b25da96fa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей!Няма защо да се притесняваш!Аз също съм 11 клас и искам медицина в МУ Варна или Пловдив.Започнах подготовката си по химия това лято,без никакъв учител и стигнах до половината задачи по неорганична химия.Не е чак толкова трудно,но не и лесно.По биология тепърва ще започнем в училище да се подготвим(аз имам профил биология,но не и химия...).Обаче при нас нали сме по новата програма,не се знае форматът на изпита какъв ще е и следователно дали ще е върху материала от ооп или пп.Във фейсбук има една група кск 2021 медицина,дентална медицина,фармация може да се присъединиш там,ако вече не си де.И много от моите познати,които са сега 11 клас още не са започнали,така че не е късно.Може да помолиш учителите ти в училище да ти помогнат с нещо,което не се справяш,повечето от тях са мили и според мен няма да откажат,ако не можеш намериш частен учите.Надявам се един ден да бъдем колеги.УСПЕХ!НЕ СЕ ОТКАЗВАЙ!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 4f94bae1ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей

Аз уча за мед сестра - биология, химия и математика са важни. Подготвяй се здраво

Един преподавател каза 'Провали се да се подготвиш и ще се подготвиш да се провалиш'

За това учи яко

Успех

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 4cf2956ae0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Въобще не се притеснявай. Аз започнах в началото на втория срок на 11 клас уроците. Не е късно ако учиш редовно (тоест почти всеки ден).
Но без учител по химия е трудно. По биология можеш и сама, но по химия задължително трябва да си намериш. Не е вярно, че е късно да си намериш учителка. Примерно аз звънях на две учителки, не ме приеха, но третата ме прие и даже ме окуражи, че не е късно.
Успех и спокойно :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 5da044cf41
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря за окуражителните отговори. Имам само един въпрос към №1- как и откъде се подготвяш, ако не е проблем да споделиш.
Още веднъж благодаря.
От авторката

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b25da96fa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От No:1
Аз си купих разписани задачите и темите за МУ Варна по химия,те са общо 204 задачи-102 по органична и 102 по неорганична(във фб има група борса за учебници за кск,влез там и ще намериш някой,от който можеш да си ги купиш).Плюс това купи си всичките сборници на МУ Варна,те са общо 5(3 по био и 2 по химия).Въпреки че са по старата програма свършат работа.Препоръчвам ти да учиш от учебниците за профилирана подготвка,защото май изпитите ще са върху този материал,защото учителят ми по биология от училище така ми каза.Ако имаш още да питаш,питай!!

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 5da044cf41
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Много благодаря отново, No:1. Надявам се някой ден наистина да се окажем колеги.
От авторката

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker